Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

• @dkagan55 rica ederim. Randevu geldiyse kartınız da en kısa sürede size ulaşacağını düşünüyorum. Not: GC'nin adresi farklı dediniz o adreste kim var ise mutlaka kontrol etmeli her gün. Ben teslim edildi bilgilendirmesi alır almaz posta kutusuna baktım ve teslim aldım. (Aman kaybolmasın anlamında demek istedim.)

• @Redbeard , Verdigimiz adreste arkadasimiz oturuyor ama oda tatilde, ancak 2-3 gunde bir, arkadaslarimiz anahtarlarini baska bir arkadasimiza birakmisti, onlar kontrol ediyor. Hepimiz teyakkuzdayiz. En kisa surede gelir umarim.

• Merhaba Arkadaslar,

Bizim SSN ler giris yaptiktan bir hafta sonra, Esimin ve benim GC larimiz giris yaptiktan bir ay sonra geldi. Ancak kizima biometric randevusu verdiler. Kizimdan ne Viyana konsoloslugunda ne de giriste parmak izi almadilar, biz buna bagladik ama detaylari bilmiyoruz tabi. Herkes icin kolaylikla GC larini almalarini temenni ederim.

• Merhaba benim ssn 1hafta sonra geldi ama. Green card haber yok 40 gün oldu takip edeceğimiz bir sistem varmı

• ⭐⭐⭐

@ahmetyorulmaz

Aplikasyonu indirip takip edebilirsiniz üretim ve gönderim sürecini. Posta takibi yapamıyorsunuz

• @ATS16 App indirdim bize verilen numarayı sorgulayınca ödemeniz alınmıştır yazıyor

On June 22, 2024, we received your USCIS Immigrant fee payment for your Permanent Resident Card related to your immigrant visa. We will be processing the request for production of your Permanent Resident Card. You should receive your Permanent Resident Card within 90 days of your entry into the United States or within 90 days after your USCIS Immigrant Fee payment is received. If you do not receive your Permanent Resident Card, visit the USCIS Contact Center webpage at www.uscis.gov/contactcenter. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.

• ⭐⭐⭐

@ahmetyorulmaz

beklemekten başka bir çareniz yok ne yazık ki, bir ayı biraz geçmiş süre. ABD’ye ilk giriş esnasında pasaport kontrolde adres değişikliği yaptınız mı? Yasal bekleme süresi 120 gün ilk giriş veya uscis fee ödedikten sonra. 120 gün geçtikten sonra hala gelmediyse ilgili kuruma başvurmanız gerekiyor. Bol şans 👍

Edit: ABD’ye ilk girişi yaptınız değil mi?

• @ATS16 Amerika’ya geleli 40 gün oldu havalimanda adres değişikliği yaptım ssn 1 hafta sonra geldi.

• @ahmetyorulmaz 20 Temmuz’da Uscis Fee odemesini yaptik. 23 Temmuz’da Abd’ye giris yaptim. 5 Agustos’ta Ssn geldi. Dune kadar Ceac’de sizde gorunen aciklama vardi bende de. Dun guncelleme oldu ve “Card is being produced” oldu. Bugun, yarin sizin de isleme alinir.

• @dpdemir evet dediniz gibi bu gün baktım. “Card is being produced “ yazdı.

• @ahmetyorulmaz merhaba, green card geldi mi sizin?

• @asa hayır henüz gelmedi

• @dpdemir sizin kartınız geldimi sistemde işleme alındıktan sonra kaç günde gelir.

• @ahmetyorulmaz Merhaba, evet bugun Green Card’im geldi.

• @dpdemir teşekkür sistemden baktım kargolanmış.

• Bu gün Green card teslim aldım.

• @ahmetyorulmaz merhaba kargolandığını nasıl anladınız? Teşekkürler

• @asa Aplikasyonu indirip takip edebilirsiniz üretim ve gönderim sürecini. case tracker uygulamayi indirin.

• 2NL geldikten sonra ds260 ımı açtırıp güncelleme yapacağım.
    Yeşil kartların gelmesini talep edeceğim adresi ayarlayabildim bir şekilde. (tanıdığımızın tanıdığı)
    Lakin kalıcı adres kısmı kafamı karıştırdı, aynı adresi versem o eyalette ikametim olmayacak. Amerika'ya nereden başlayıncaya karar verip gidince ve ev kiralayınca belli olacak adresim.

@Tecrübeli üyeler, ne yapmalıyım, yeşil kartın teslim edilmesini talep edeceğim adresi kalıcı adresim olarak da belirtsem sorun olur mu? (hem adreslerini kullanacağım aile açısından, hem de bizim açımızdan)

Unganlara randevu alırken de gerekiyor gördüğüm kadarıyla Amerika adresi.

Bilgi ve yönlendirme için şimdiden teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@hakan4259

Permanent resident kartın gönderimi için, SSN gönderimi için ayarladığınız adresi güncellemek için DS260 formunu açtırmanıza gerek yok, mülakat öncesi evrak teslim esnasında boş bir kağıda yazdığınız bu adresi konsoloslukta görevliye vermeniz ve güncellemesini rica etmeniz yeterli. Kalıcı adres olarak da hem konsolosluğa hem de Unganlar'a bu adresi beyan edebilirsiniz. Adresi yazarken aşağıdaki formatta yazmanız postanın ulaştırılması esnasında önemli, posta dağıtımını yapan memur adres üzerindeki isim ile posta kutusu üzerindeki ismi resmi evraklarda eşleştiriyor. Örneğini aşağıda bulabilirsiniz.

C/O Joe Biden
    1600 Pennsylvania Ave NW, Washington, DC 20500

Mülakatınız olumlu sonuçlanır, vizenizi alırsanız ABD'ye giriş esnasında da illa ki bu adrese gitmeniz gerekmiyor. Adresinizi Washington DC vermiş olsanız bile ilk girişinizi ülkenin bir diğer ucu olan Hawaii Honolulu Daniel K. Inouye uluslararası havalimanından dahi yapabilirsiniz, sorun olmuyor. Kartlarınız vermiş olduğunuz adrese teslim edilecek. Konsoloslukta adres güncellemesi yaptıktan sonra ülkeye giriş esnasında adres değişikliği yapmamanız tavsiye olunur, kartların ulaşımında aksamalar yaşanabiliyor.

ABD'ye yerleştikten sonra gerekli adres değişikliklerini nasıl yapacağınızı Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form) konu başlığından öğrenebilirsiniz.

Bol şans

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

64

52.5k
Users

4.8k
Topics

479.4k

| | | |