USCIS online sitesinden adres değişikliğini yaptık. Bir sıkıntı olmadı. Ertesi gün telefonda sorduk, adresimiz güncellenmişti.
-
@gucarslan Good morning Sir, Alhamdulillah my husband has picked up his visa last Friday. Thank you for all your help.
-
@burcu82 bir ayda geldi bize. Size de gelecektir.
-
Arkadaşlar merhaba, bizim ilk giriş 20 ocakta oldu ve yaklaşık 10 günde Ssn ler geldi. Ancak greencardlar için bir gelişme yok yaklaşık 58 gün oldu. Bu arada biz gelmeden önce Californiada bir adres göstermiştik, 22 Ocak‘ta yani geldikten iki gün sonra adres change yaptım Florida’da bir adres bularak ama sadece kendim için yapmışım eşim ve çocuğu yapamadım. Sonrasında 30 Ocak’ta kendi evimize taşındık. Ssn numaraları kaliforniya adresine gitmişti, Green kartlar için ekstra yapmamız gereken bir şey var mıdır
-
@batum Karıştırdım sanırım biyometriği 2 Ocak'ta vermişsiniz galiba. yine de 2.5 ay geçmiş, söylediklerim geçerli, biraz daha bekleyin. Boilingpointe gelirseniz, sizin zip koda bakan congressman/woman veya senatöre ulaşırsınız, onun içinde de en az bi 5 ay geçsin ama.
-
@ali-maramuroglu, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@deebee Evet haklısınız öyle bir anda aklıma gelmişken sormak istedim. Açıklandığı gün telaş olmasın diye. Bilgisayar mühendisliği okuyorum, avantajlı grupta yer alıyorum sanırım.
Çok iyi bir bölüm, GC çıkmasa bile mezun olduktan sonra AB ve ABD için iş bazlı vizelere başvurabilirsiniz. GC çıkana kadar yapabileceğiniz en iyi şey, bölümünüzle ilgili kendinize yatırım yapmak olacaktır.
Başarılar ve bol şanslar!
-
Merhaba herkese
Vizem onaylandıktan sonra ABD deki adresimi değiştirmem gerekiyordu USCIS sisteminden adres değişikliğini 27 şubatta yaptım
Bugün ödeme yapmaya çalıştığımda "We could not find the A-Number or Department of State Id you entered" bu şekilde bir hata alıyorum sebebi ne olabilir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim -
-
-
USCIS online sitesinden adres değişikliğini yaptık. Bir sıkıntı olmadı. Ertesi gün telefonda sorduk, adresimiz güncellenmişti.
-
Merhaba, GC talihlisi olarak kısa bir süredir Amerika'da yaşıyorum. Henüz çok fazla gelir elde edemiyorum günlük işler yapıyorum, I-134 belgesine göre elde göstermem gereken gelir banka hesaplarımda mevcut lakin ABD içinde kazanılmış değil. Birkaç ay içinde de kendi işim için LLC kuracağım.
Sorum ise şu; kız arkadaşımın 10 yıllık turist vizesi var, belki seneye veya daha sonraki yıllarda evlenebiliriz ama yıl içersinde buraya gelip burada kalmasını sağlamak istiyorum. Tavsiyeniz ne olabilir, turist olarak gelirse bir süre sonra dönmesi gerecek.
Umarım açıklayıcı olmuştur, bilgisi ve tecrübesi olanların cevapları önemli, iyi günler.
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
Merhaba arkadaşlar benim K1 vizem 10 ocakta onaylandı ama CEAC ta hala ready yazıyor bu durum normal mi bilgisi olan varsa yazabilir mi şimdiden teşekkürler 🙏
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
@gucarslan @sezer123 bir not eklemek istedim , ABD de birimler arasi bilgi paylasimi az, o nedenle IRS e danismak/bilgi vermek gibi bir durum olacagini sanmiyorum. TRde kazanilan gelir eger borsaci falan degilseniz ABD standartinda dusuk olmasi muhtemel.
-
Merhaba, Ismim Emrah, esim ve ben greencardliyiz, cocugumuz turkiyede dogdu. Abd'ye cocukla birlikte donerken, esimin ilk girisi olmasi yeterli yoksa her iki ebebyninde ilk girisinin mi olmasi lazim.
-
dikkat!
iş bu başlık, 1 ekim 2024 tarihi itibariyle aşağıdaki konu başlığından devam edecektir.
lütfen AP süreçleriniz için aşadağıdaki başlığı kullanınız;FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
@crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
-
@bozel eger son olarak refused olarak güncellendiyse, başvurunuz reddedilmiştir.
-
Teşekkür ederim

Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?
-
@dkagan55 rica ederim. Randevu geldiyse kartınız da en kısa sürede size ulaşacağını düşünüyorum. Not: GC'nin adresi farklı dediniz o adreste kim var ise mutlaka kontrol etmeli her gün. Ben teslim edildi bilgilendirmesi alır almaz posta kutusuna baktım ve teslim aldım. (Aman kaybolmasın anlamında demek istedim.)
-
@Redbeard , Verdigimiz adreste arkadasimiz oturuyor ama oda tatilde, ancak 2-3 gunde bir, arkadaslarimiz anahtarlarini baska bir arkadasimiza birakmisti, onlar kontrol ediyor. Hepimiz teyakkuzdayiz. En kisa surede gelir umarim.
-
Merhaba Arkadaslar,
Bizim SSN ler giris yaptiktan bir hafta sonra, Esimin ve benim GC larimiz giris yaptiktan bir ay sonra geldi. Ancak kizima biometric randevusu verdiler. Kizimdan ne Viyana konsoloslugunda ne de giriste parmak izi almadilar, biz buna bagladik ama detaylari bilmiyoruz tabi. Herkes icin kolaylikla GC larini almalarini temenni ederim.
-
Merhaba benim ssn 1hafta sonra geldi ama. Green card haber yok 40 gün oldu takip edeceğimiz bir sistem varmı
-
Aplikasyonu indirip takip edebilirsiniz üretim ve gönderim sürecini. Posta takibi yapamıyorsunuz
-
@ATS16 App indirdim bize verilen numarayı sorgulayınca ödemeniz alınmıştır yazıyor
On June 22, 2024, we received your USCIS Immigrant fee payment for your Permanent Resident Card related to your immigrant visa. We will be processing the request for production of your Permanent Resident Card. You should receive your Permanent Resident Card within 90 days of your entry into the United States or within 90 days after your USCIS Immigrant Fee payment is received. If you do not receive your Permanent Resident Card, visit the USCIS Contact Center webpage at www.uscis.gov/contactcenter. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.
-
beklemekten başka bir çareniz yok ne yazık ki, bir ayı biraz geçmiş süre. ABD’ye ilk giriş esnasında pasaport kontrolde adres değişikliği yaptınız mı? Yasal bekleme süresi 120 gün ilk giriş veya uscis fee ödedikten sonra. 120 gün geçtikten sonra hala gelmediyse ilgili kuruma başvurmanız gerekiyor. Bol şans
Edit: ABD’ye ilk girişi yaptınız değil mi?
-
@ATS16 Amerika’ya geleli 40 gün oldu havalimanda adres değişikliği yaptım ssn 1 hafta sonra geldi.
-
@ahmetyorulmaz 20 Temmuz’da Uscis Fee odemesini yaptik. 23 Temmuz’da Abd’ye giris yaptim. 5 Agustos’ta Ssn geldi. Dune kadar Ceac’de sizde gorunen aciklama vardi bende de. Dun guncelleme oldu ve “Card is being produced” oldu. Bugun, yarin sizin de isleme alinir.
-
@dpdemir evet dediniz gibi bu gün baktım. “Card is being produced “ yazdı.
-
@ahmetyorulmaz merhaba, green card geldi mi sizin?
-
@asa hayır henüz gelmedi
-
@dpdemir sizin kartınız geldimi sistemde işleme alındıktan sonra kaç günde gelir.
-
@ahmetyorulmaz Merhaba, evet bugun Green Card’im geldi.
-
@dpdemir teşekkür sistemden baktım kargolanmış.
-
Bu gün Green card teslim aldım.
-
@ahmetyorulmaz merhaba kargolandığını nasıl anladınız? Teşekkürler
-
@asa Aplikasyonu indirip takip edebilirsiniz üretim ve gönderim sürecini. case tracker uygulamayi indirin.
-
2NL geldikten sonra ds260 ımı açtırıp güncelleme yapacağım.
Yeşil kartların gelmesini talep edeceğim adresi ayarlayabildim bir şekilde. (tanıdığımızın tanıdığı)
Lakin kalıcı adres kısmı kafamı karıştırdı, aynı adresi versem o eyalette ikametim olmayacak. Amerika'ya nereden başlayıncaya karar verip gidince ve ev kiralayınca belli olacak adresim.@Tecrübeli üyeler, ne yapmalıyım, yeşil kartın teslim edilmesini talep edeceğim adresi kalıcı adresim olarak da belirtsem sorun olur mu? (hem adreslerini kullanacağım aile açısından, hem de bizim açımızdan)
Unganlara randevu alırken de gerekiyor gördüğüm kadarıyla Amerika adresi.
Bilgi ve yönlendirme için şimdiden teşekkürler.
-
Permanent resident kartın gönderimi için, SSN gönderimi için ayarladığınız adresi güncellemek için DS260 formunu açtırmanıza gerek yok, mülakat öncesi evrak teslim esnasında boş bir kağıda yazdığınız bu adresi konsoloslukta görevliye vermeniz ve güncellemesini rica etmeniz yeterli. Kalıcı adres olarak da hem konsolosluğa hem de Unganlar'a bu adresi beyan edebilirsiniz. Adresi yazarken aşağıdaki formatta yazmanız postanın ulaştırılması esnasında önemli, posta dağıtımını yapan memur adres üzerindeki isim ile posta kutusu üzerindeki ismi resmi evraklarda eşleştiriyor. Örneğini aşağıda bulabilirsiniz.
C/O Joe Biden
1600 Pennsylvania Ave NW, Washington, DC 20500Mülakatınız olumlu sonuçlanır, vizenizi alırsanız ABD'ye giriş esnasında da illa ki bu adrese gitmeniz gerekmiyor. Adresinizi Washington DC vermiş olsanız bile ilk girişinizi ülkenin bir diğer ucu olan Hawaii Honolulu Daniel K. Inouye uluslararası havalimanından dahi yapabilirsiniz, sorun olmuyor. Kartlarınız vermiş olduğunuz adrese teslim edilecek. Konsoloslukta adres güncellemesi yaptıktan sonra ülkeye giriş esnasında adres değişikliği yapmamanız tavsiye olunur, kartların ulaşımında aksamalar yaşanabiliyor.
ABD'ye yerleştikten sonra gerekli adres değişikliklerini nasıl yapacağınızı Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form) konu başlığından öğrenebilirsiniz.
Bol şans

Benzer Başlıklar
64
52.5k
Users
4.8k
Topics
479.4k