Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadşlar Greencard müracatında yapılan hataların önemi nedir? Asıl olan DS260 formu mudur? Benim ve eşimin müracatını bir tanıdığımız yaptı ancak kendisi evli olduğumuzu ve eş bilgilerimizi yazmamış formda. Biraz araştırma yaptığımızda daha önce greencard kazanan birkaç kişi bunun bir öneminin olmadığını, DS260 formunu sorunsuz ve eksiksiz doldurmak gerektiğini söyledi. Acaba benim durumumun riski nedir? 7 Mayısta eğer Greencard kazanırsam ve DS260 formunu eksiksiz bir şekilde doldurup, eş ve evlilik bilgilerimi eklersem mülakatta sorun yaşar mıyım? Aranızda bu konuda tecrübesi olan veya bu durumu yaşamış ve mülakatta elenmiş tanıdığı olan birisi varsa beni bilgilendirebilir mi? Şimdiden teşekkür ederim...
    Not: DV Yönergesinde bu durumun elenme sebebi olabileceği yazıyor. Yalnız "Diskalifiye sebebi olabilir" kelimesinin netlik mi yoksa olasılık mı olduğunu tam olarak anlamlandırabilmiş değilim. DV LOTTERY YÖNERGESİ ne buradan bakabilirsiniz.


  • @alicirak hocam ayni soruyu başka yerde sormanız bir çare olmayacaktır malesef yanlış beyan yapmış sayacaklar sizi ki amerika gibi beyana dayalı sistem üzerine işleyen bir ülke de çok büyük ihtimalle bu yanlıştan dolayı red alacaksınız az önceki postta da belirttiğim gibi boşanıp tekrar evlenme bir ihtimal çözüm olabilir .

  • Yasaklı

    @alicirak bu şekilde onay alamazsınız red olur sonuç


  • @mhepekiz şuan için öyle görünüyor malesef.


  • @mr-hakan Greencard Müracatında yapılan Hatalar içinde söyledi:

    @alicirak hocam ayni soruyu başka yerde sormanız bir çare olmayacaktır malesef yanlış beyan yapmış sayacaklar sizi ki amerika gibi beyana dayalı sistem üzerine işleyen bir ülke de çok büyük ihtimalle bu yanlıştan dolayı red alacaksınız az önceki postta da belirttiğim gibi boşanıp tekrar evlenme bir ihtimal çözüm olabilir .

    Aslında daha net bir biçimde anlatabilmek amacıyla yeni bir soru sordum 🙂


  • @alicirak Greencard Müracatında yapılan Hatalar içinde söyledi:

    Arkadşlar Greencard müracatında yapılan hataların önemi nedir? Asıl olan DS260 formu mudur? Benim ve eşimin müracatını bir tanıdığımız yaptı ancak kendisi evli olduğumuzu ve eş bilgilerimizi yazmamış formda. Biraz araştırma yaptığımızda daha önce greencard kazanan birkaç kişi bunun bir öneminin olmadığını, DS260 formunu sorunsuz ve eksiksiz doldurmak gerektiğini söyledi. Acaba benim durumumun riski nedir? 7 Mayısta eğer Greencard kazanırsam ve DS260 formunu eksiksiz bir şekilde doldurup, eş ve evlilik bilgilerimi eklersem mülakatta sorun yaşar mıyım? Aranızda bu konuda tecrübesi olan veya bu durumu yaşamış ve mülakatta elenmiş tanıdığı olan birisi varsa beni bilgilendirebilir mi? Şimdiden teşekkür ederim...
    Not: DV Yönergesinde bu durumun elenme sebebi olabileceği yazıyor. Yalnız "Diskalifiye sebebi olabilir" kelimesinin netlik mi yoksa olasılık mı olduğunu tam olarak anlamlandırabilmiş değilim. DV LOTTERY YÖNERGESİ ne buradan bakabilirsiniz.

    incelemeniz gereken DV-2020 Yonergesi :


    Yonergeden Alinti:

    Sayfa 4 - Madde13:

    1. BUGÜN İTİBARİYLE MEDENİ HAL – (1) Bekar, (2) evli ve eşi Amerikan Vatandaşı veya Yeşil Kart sahibi olmayan, (3) evli ve eşi Amerikan Vatandaşı veya Yeşil Kart sahibi olan, (4) boşanmış, (5) dul, ya da (6) yasal olarak ayrı yaşayan. Eşinizin adını, doğum tarihini, cinsiyetini, doğduğu şehri, doğduğu ülkeyi ve sizinkiyle aynı özelliklere sahip fotoğrafını başvurunuza ekleyiniz.
      Vize alabilecek durumda olan eş eğer başvuru formuna eklenmezse veya eş olmayan bir kişi başvuru formuna eklenirse, esas başvuru sahibi vize görüşmesi sırasında diskalifiye olacaktır. Bu durumda başvuruya dahil edilen tüm aile fertlerinin vizeleri de reddedilecektir.

    DV-2020 Yonergesinin orjinalindeki ayni maddeden alinti:

    Failure to list your eligible spouse or, listing someone who is not your spouse, will result in your disqualification as the Diversity Visa principal applicant and refusal of all visa applications in your case at the time of the visa interview.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    onceki sorunuz da oldukca anlasilir idi. Cevap, ayni maalesef.


  • ben başvuru yaptım. Çektirdiğim fotoğrafı facebook sayfamda paylaştım. Facebookta kişisel bilgilerim de yer alıyor. Benim bir arkadaşım bana dedi ki, senin kazanmayasın deye kötü niyetli birileri senin adından tekrar başvuru yapabilir. eger birisi boyle bir şey yaptıysa kazanma şansım kayb olmuşmudur? Lütfen cevablayın..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @quliyevor aynı ad soyadı doğum tarihi ve resim olursa evet 2 kez sayar ve ret verir


  • Arkadaşlar merhaba Bu sene başvuruyu hata almamak için gece saatlerinde yaparken şöyle bir dikkatsizlik yaptığımı fark ettim. formun 9. Mailing Address bölümünde "a. In Care Of (optional)" kısmını adress satırları gibi görüp adresimin bır kısmını yazmışım. Normalde bu bölüm posta adresinizde sizin haricinizde posta teslim alabilecek kişileri belirtiğiniz doldurulması zorunlu olmayan bir alan. Sizce bu direk bir ret sebebi olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ilkeryat ds260 ile karıştırdınız galiba başvuru da sadece kendi ev adresinizi yazmanız gerekiyor neden ret olsun ki


  • Merhaba nasıl böyle bir hata yaptım bilmiyorum doğduğum ilçeye yanlışlıkla yaşadığım ilçeyi yazdım ikisinde aynı ilde ama sıkıntı olur mu sıkıntı olucaksa basıl düzeltebilirim teşekkküler

  • ⭐⭐⭐

    @Soner-Ege, içinde söyledi: Greencard Müracatında yapılan Hatalar

    Merhaba nasıl böyle bir hata yaptım bilmiyorum doğduğum ilçeye yanlışlıkla yaşadığım ilçeyi yazdım ikisinde aynı ilde ama sıkıntı olur mu sıkıntı olucaksa basıl düzeltebilirim teşekkküler

    Bu hata için şu anda yapabileceğiniz bir şey yok.
    Ankara'da mülakata girecekseniz bu tür hataları problem yapmıyorlar. Burada önemli olan nokta Türkiye'de doğduğunuzu kanıtlamak. Zaten aynı il içinde olduğundan bir sıkıntı olmaz.

    2021 talihlilerinden biri doğduğu ilçeyi Kadıköy yerine Bakırköy yazmasına rağmen (ya da tersi gibi bir şeydi) problemsiz olarak vizesini almıştı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ilkeryat, içinde söyledi: Greencard Müracatında yapılan Hatalar

    Arkadaşlar merhaba Bu sene başvuruyu hata almamak için gece saatlerinde yaparken şöyle bir dikkatsizlik yaptığımı fark ettim. formun 9. Mailing Address bölümünde "a. In Care Of (optional)" kısmını adress satırları gibi görüp adresimin bır kısmını yazmışım. Normalde bu bölüm posta adresinizde sizin haricinizde posta teslim alabilecek kişileri belirtiğiniz doldurulması zorunlu olmayan bir alan. Sizce bu direk bir ret sebebi olur mu?

    hicbir problem olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Soner-Ege, içinde söyledi: Greencard Müracatında yapılan Hatalar

    Merhaba nasıl böyle bir hata yaptım bilmiyorum doğduğum ilçeye yanlışlıkla yaşadığım ilçeyi yazdım ikisinde aynı ilde ama sıkıntı olur mu sıkıntı olucaksa basıl düzeltebilirim teşekkküler

    Kesinlikle yeniden basvuru yapmayin. Buyuk ihtimal sorun olmayacak.


  • Merhabalar,
    Benim eşimin soy ismi evlendikden sonra deyişmişdi ancak pasaportdakı eski soy isimi girdim ben.
    Sorun olmama ihtimali varmı?


  • @ayvalik10 yok hocam karistirmadim şöyle; 260 değil lotery için doldurduğumuz online formda in care of kısmına adresimin bir kısmını yazmış oldum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @elci, içinde söyledi: Greencard Müracatında yapılan Hatalar

    Merhabalar,
    Benim eşimin soy ismi evlendikden sonra deyişmişdi ancak pasaportdakı eski soy isimi girdim ben.
    Sorun olmama ihtimali varmı?

    problem olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ilkeryat, içinde söyledi: Greencard Müracatında yapılan Hatalar

    @ayvalik10 yok hocam karistirmadim şöyle; 260 değil lotery için doldurduğumuz online formda in care of kısmına adresimin bir kısmını yazmış oldum.

    problem olmaz. o adresin pek de onemi yok...


  • @ayvalik10 @quliyevor başvuru yaptıktan sonra kimseye söylememek şart anlaşılan.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

114
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum