Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Başlıktada belirttiğim üzere turist vizesiyle MA eyaletinde bulunmaktayım.Burada insanlar Social Security Number'ım olmadığından ev vermeye sıcak bakmıyorlar.Eşimle beraber kalacağız.Acaba kiralık ev noktasında yardımcı olabilecek bir arkadaş yada bir tavsiyeniz var mı ?

  • ⭐⭐

    @mrblackwater airbnb deneyebilirsiniz.


  • @mrblackwater Merhaba hosgeldiniz. Sosyal guvenlik numarasi olmadan background check ya da security check yapamazlar. Mevzu sadece SSN degil, o olsa bile gelirinizi belgelemenizi ABD'deki kredi gecmisinizi sorugulayacaklar. Greencartla gelen cogu kisi ben dahil ev tutarken zorlandik. Bir yillik pesin vermeyi kabul etseniz bile (ki bir servet edecektir Massachusetts'te) kabul etmeyebilirler.

    Yapabilecekleriniz...
    Kisa sureli kiralik bakabilirsiniz. Diger arkadasin belirttigi gibi AirBnb'ye bakin.
    Craigslist'ten arama yapin. Anahtar sozcukleriniz Extended Stay.
    North shore'da yazlik evleri kis sezonu kisa sureli kiraya veriyorlar. Ben bu tur evlerin bolca bulundugu bir town'da yasiyorum. Benim isime gelmiyor acikcasi. Cogu Kasim-Nisan arasi kiraya vermek istiyor. Bunlar kisa sureli oldugu icin belki durumunuza aldiris etmeyebilirler. Bakabileceginiz townlar: Gloucester, Rockport, Ipswich, Newbury, Newburyport, Salisbury. Yukari New Hamspshire eyaletine gececek olursaniz, Seabrook, Hampton, Rye oralarda dolu var ve daha ucuz ama dikkat orasi baska eyalet.
    South Shore'da da benzer olabilir ama ben bilmiyorum. CapeCod diye bakarsiniz. Hani su Jaws filminin cekildigi yerler.

    Bir de guvenlik, gelir duzeyi ve benzeri unsurlarin dusuk oldugu townlarda belki buna aldiris etmeyebilirler. Genllikle Boston'un guneyi. Kuzeyde ise Haverhill, Lowell, Lawrence. Gerci buralari tavsiye etmem. Hanim arabayla bile gecmek istemiyor. Bence abartiyor ama neyse.

    Saka bir yana kolayliklar ve bol sans diliyorum. Burasi harika bir yer.


  • Öncelikle bileğinize sağlık sadri bey teşekkür ederim.Boston Somerville'de eşimle beraber 1 oda paylaşıyoruz ve gerçekten hoş bir durum değil.Evde başkaları da oluyor tabii ki.Biz normal aylık fiyat ile 6 aylık gibi kiralamak istiyoruz.Airbnb uzun vadede çok mantıklı değil bizim için.Şuan bir odaya elektrik su internet dahil 1200 dolar veriyoruz.


  • @sadriabi merhabalar, ben de boston'a gelmeyi düşünüyorum. bu bahsettiğiniz kredi geçmişi sorgulamayı oda kiralayanlar da yapıyolar mı? ben 1-2 haftalığına airbnbden oda kiralarım o sırada da kalıcı bir kiralık oda bulurum diye düşünüyordum.


  • @belma Massachussets'de kiralık ev içinde söyledi:

    @sadriabi merhabalar, ben de boston'a gelmeyi düşünüyorum. bu bahsettiğiniz kredi geçmişi sorgulamayı oda kiralayanlar da yapıyolar mı? ben 1-2 haftalığına airbnbden oda kiralarım o sırada da kalıcı bir kiralık oda bulurum diye düşünüyordum.

    Belma hanim, hayirli olsun. Oda kiralarken belirttigim hususlar yasanmaz diye umuyorum ama o konuda tecrubem yok. Sadece daire ya da ev kiraladim daha once.


  • @mrblackwater Massachussets'de kiralık ev içinde söyledi:

    Öncelikle bileğinize sağlık sadri bey teşekkür ederim.Boston Somerville'de eşimle beraber 1 oda paylaşıyoruz ve gerçekten hoş bir durum değil.Evde başkaları da oluyor tabii ki.Biz normal aylık fiyat ile 6 aylık gibi kiralamak istiyoruz.Airbnb uzun vadede çok mantıklı değil bizim için.Şuan bir odaya elektrik su internet dahil 1200 dolar veriyoruz.

    Rica ederim.
    Boston'un disina cikarsaniz buyuk sehirin olumsuzluklarindan uzaklasirsiniz diye tahmin ediyorum. Daha uygun fiyata daha temiz, daha uygun yerler bulabilmeniz gerekir. Ben 50 mil kuzeyinde yasiyorum. Nadiren bir isim oldugunda kolayca gidip geliyorum. Sehir icerisinde calisacaksaniz benim kadar disari cikmak zorunda degilsiniz tabi.


  • @sadriabi merhabalar. Ben eşim ve 3 yaşında kızımla beraber haziran ayı içinde boston a gelmeyi planlıyoruz. Acaba bostonda kiralık ev bulma konusunda bir yönlendirme yapabilir misiniz? Şuan için iş belli olmadığından daha uygun bir yerler bakıyorum. Ama siz orada yaşadığınızdan bizim için en iyi tercih lokasyonları ne olur? Şimdiden teşekkür ederim


  • @civilengineer_83 Massachussets'de kiralık ev içinde söyledi:

    @sadriabi merhabalar. Ben eşim ve 3 yaşında kızımla beraber haziran ayı içinde boston a gelmeyi planlıyoruz. Acaba bostonda kiralık ev bulma konusunda bir yönlendirme yapabilir misiniz? Şuan için iş belli olmadığından daha uygun bir yerler bakıyorum. Ama siz orada yaşadığınızdan bizim için en iyi tercih lokasyonları ne olur? Şimdiden teşekkür ederim

    Merhaba,
    Uygun bir lokasyon bulmak ya da makul bir kiraya bulmak bir yana asil problem ilk gelindiginde kredi gecmisi ve hali hazirda calistiginiz bir is olmamasindan dolayi kimsenin bize ev vermek istemiyor olmasi. O yuzden ilk oturdugunuz yer sizi bu statunuzle kabul eden ilk yer olabilir buyuk olasilikla. Cok genis bir alanda arayin asla bir iki town'a odaklanmayin. Boston merkezden bence uzak durun cunku anormal pahali olacaktir. Bostonun kuzeyine bakin. Cunku guneye kiyasla daha guvenli, daha nezih. Kuzeyde Haverhill, Lowell, Haverhill haricindeki her town calisir. Bunlarin disinda kalan belki 30 tane town vardir. Danvers, Peabody, Beverly, Andover, N. Andover, Framingham, Cambridge, Malden, Boxford, Byfield, Newbury, Tewksbury, Newburyport, Gloucester, Rockport bunlarin hepsi olur.

    Apartman kompleksleri bir tik daha esnek olabilir mustakil ev sahiplerine kiyasla ama onlar da yine gelir beyani isteyeceklerdir. Gelmeden yaninizda TR'den devam etmekte olan gelirleriniz varsa bunlara istinaden belge getirin. Ilisiginizi kesmis olsaniz dahi eski maas bordrolariniz olabilir. Ilisiginizi kesmis oldugunuzu bilmek zorunda degiller. Kanunen ev kiraniz aylik gelirinizin 3'te birinden fazla olamaz. O yuzden ne yapip edin belgeleyebileceginiz bir gelir olsun.

    Zillow'u kullanin, Facebook ilanlarini da kullanin. Craigslist'te sahibinden ilanlar olacaktir. Ve onlarla iletisim kurmayi basarabilirseniz bazilari statunuzu onemsemeyip kiralamayi kabul edebilir. Bir diger not normalde emlakcilar komisyonlarini ev sahibinden aliyorlar, kiracidan degil. Ama bazen firsattan istifade etmeye kalkan tipler sizden para istemeye kalkabilir. Kolay gelsin.


  • @sadriabi çok teşekkür ediyorum. Önerilerinizi ve uyarılarınızı dikkate alacağım. Bu ev bulma kısmı beni baya bir gerdi. Tek olsam belki bir oda kiralardım. Aile olunca ince eleyip sık dokuyorsun. Neyse bir şekilde bu durumları aşıcaz inşaalah. Saygılar selamlar.


  • @civilengineer_83 Allah kolaylık versin. Umarım gönlünüze ve bütçenize uygun güvenli bir yer bulursunuz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum