@sir-altan teşekkürler. Verdiğin bilgiler ışığında Kanada resmi sitesinden ilgili sayfayı buldum. İlgilenen arkadaşlar için burada baya detaylı bilgi mevcutmuş.
-
@stardium bahsettiğiniz iletim ile bugün arasında neredeyse 1.5+ yıl var. Bu sürede okuduklarım, gördüklerim ve yaşadıklarım ideolojik olarak değişmemi sağladı. Sosyal devletin eksikliklerini biliyor ve yazdıklarınıza birebir katılıyorum fakat ne yazık ki konu bu değil.
Bizler öğrenci, göçmen, işçi gözüyle bu ülkelere bakıyoruz. Baktığımız esnada da iki ülkenin iklim şartlarını, iş imkanlarını, alım gücünü birbiriyle "Karşılaştırıyoruz". Teorik ve uygulama anlamda sistemleri, modelleri birbirlerinden çok farklı olabilir. Size göre bu kıyas "Mantık dışı" da olabilir. Ama zannetmiyorum ki hiçbir aklı başında birey sırf sistemlerinden mütevellit bir ülkeyi diğeriyle karşılaştırmaktan geri dursun.
-
@ikizbabasi öncelikle tebrik eder, yeni hayatınızda başarılar dilerim. Biz de eşimle kanadaya gitmeyi planlıyoruz. Sizin için özel değilse yaşadığınız süreçle ilgili bilgi almak isterim. Şehir, okul, danışman, ingilizce sınavı vs. ile ilgili genel olarak
-
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Arkadaşlar,
Benim gibi belli bir seviyede ingilizcesi olan ve bir mesleği olanlar aşağıdaki program ile Kanada’ ya çok kolay yerleşebilmekteler. Direkt work permit ve 6 ay içinde PR ınızı bu yolla alabiliyorsunuz.OINP Employer Job Offer: Foreign Worker stream
Hatta aşağıdaki programla bazı basit mesleklerde ihtiyaç olduğu için bu yolla çok kolay yerleşebilirler.
OINP Employer Job Offer: In-Demand Skills stream
NOC 3413 – nurse aides, orderlies and patient service associates
NOC 4412 – home support workers and related occupations, excluding housekeepers
NOC 7441 – residential and commercial installers and servicers
NOC 7511 – transport truck drivers
NOC 7521 – heavy equipment operators (except crane)
NOC 7611 – construction trades helpers and labourers
NOC 8431 – general farm workers
NOC 8432 – nursery and greenhouse workers
NOC 8611 – harvesting labourers
NOC 9462 – industrial butchers and meat cutters, poultry preparers and related workers
NOC 9411 – machine operators, mineral and metal processing
NOC 9416 – metalworking and forging machine operators
NOC 9417 – machining tool operators
NOC 9418 – other metal products machine operators
NOC 9421 – chemical plant machine operators
NOC 9422 – plastics processing machine operators
NOC 9437 – woodworking machine operators
NOC 9446 – industrial sewing machine operators
NOC 9461 – process control and machine operators, food, beverage and associated products processing
NOC 9523 – electronics assemblers, fabricators, inspectors and testers
NOC 9526 – mechanical assemblers and inspectors
NOC 9536 – industrial painters, coaters and metal finishing process operators
NOC 9537 – other products assemblers, finishers and inspectorsBu gönderiyi buraya kopyalayayım. Kanada düşünenler için süper gibi sanki.
-
@sir-altan teşekkürler. Verdiğin bilgiler ışığında Kanada resmi sitesinden ilgili sayfayı buldum. İlgilenen arkadaşlar için burada baya detaylı bilgi mevcutmuş.
-
@Ping-PONG Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için 🙂
-
Ne Vancouver ne Toronto. Onceliginiz kesinlikle PR basvurusunda PNP den ek 600 puan veren eyaletler olmali. Ayrica Vancouver gereksiz pahali ve her yer Çinli. Yaklaşık 6 yildir Victoria da yaşıyorum inanilmaz keyifli ve guvenli bir yer. Ozellikle çocukluk aileler icin kesinlikle oneririm.
-
@mehmet-JS durumunuz ne oldu, Kanada'da olabilir misiniz acaba diye merak ettim şu anda?
-
@sir-altan 1.2 milyon olarak 3 yıllık planmış bu ancak korona sebebiyle süreçlerde aksamalar olduğu için planlanan programın gerisinde kalmışlar. O yüzden şu anda puanları da biraz düşürüp mevcutta Kanada'da olan geçici oturma izinli kişilere de kalıcı oturma izni alabilmeleri için başvurular açılmış.
-
-
@alektemovik türkiyede aldığınız bir çok sertifika eğitimi yurtdışında geçerli değil önce onu araştırın isterseniz. kanada da ilgili birimle iletişime geçin detaylı öğrendikten sonra nasıl olduğunu size anlatırlar.
-
@letsdothis şöyle yapınca görünür oldu herhalde.
-
.....2012 yilinda toronto da 6 gun kaldim,gayem niagara selalesine gitmekti onun icin torontyoyu secmistim,gumruk kapisinda havaalani girisinde diyelim guzel karsilandik sohbet ederek giris yapildi,sehir merkezine yakin bir otelde kaldik ahim sahim bir otel degildi ama kaldigimiz oda sanki tek odali bir daire gibiydi,fiatida cok ucuzdu,bir daha gitsem yine ayni otelde kalmayi tercih ederim
....gercek olarak toronto yu vancouverden daha cok sevdim,insanlari cok saygili ve yardim severdiler,sehir tertemiz,gol icinde bir ada var henuz sezon gelmedigi icin henuz acilmamisti,ama tekneler gidip geliyordu,hazirlik icin bahceleri cicekleri duzenliyorlardi,bu adada uzun bir yuruyus yaptik,tekneyle adaya donerken sehirin tum buyuk binalari gorunuyor,o yuksek kuleyede ciktik bir kismi acik havaydi tabi tel koruma var ama ruzgardan fazla durulmuyor,kuleden cekebildigim kadar resim cektim,bir kisminda restaurant oldugu icin resim cekmek sansim olmadi,yeni yapilmis buyuk bir alis veris merkezi var bir iki sefer gittik cok temiz bir merkez,mayis ayinin basinda gitmisdim ic bolge oldugu icinmi hic usumedik,aksine vancouverde donmustuk,toronto civarinda cok goller olmali ucakla yukselirken cok gol gordum,,,tur ile niagara selalesine gittik, gercekten bir doga harikasi.dakikada tonlarca su dereye dokuluyor,asagiya inip selale deresinde tekne gezisi yaptik at nali seklinde olan selaleye cok yaklastik,uzerimize ince yagmurluk vermislerdi,adeta su gibi olduk,kucuk bir kameram vardi resim ceksin diye birine verdim bizim resmimizi cekerken makineye suda girmis ondan sonra resimleri bas asagi gostermeye baslamisti yani kafayi yemis.ilk digital kameramdi.
....kanada guzel bir ulke temiz ulke insanlari gocmen gelenlere alismis kaynasmis bir ulke,ama benim icin cok soguk bir ulke. -
Merhaba, 2019 yılında b2 vizesi aldık eşim ve ben,1 ay sonra 5 yaşında kızımın vizesi için baş vuru yaptık randevuya gittik ankaraya kızıma red,ve bizim almış olduğumuz 10 yıllık b2 vizelerimize cancel kaşesi vurup İPTAL ! ettiler,sebebini sorduğum da inanmadım hikayenize dedi.
Soruma gelecek olursak,ben iptal edilen vizemin kaşesiz halini canadaya kullanabilirmiyim? (can plus için ) yeni pasaport çıkarttım almanya norveç ve ingiltere business olarak vizelerim mevcut.
Saygılar
-
-
@Ceyhun-Şahin, içinde söyledi: İş için Türkiye’den gitmek
Misal örnek veriyorum ben Türkiye’de iki senedir makine oparatörlüğü yapıyorum mermer ocağında iş için Kanada’ya gidebilir miyim kanada’da nasıl bir iş bulabilirim dil olarak İngilizce az biliyorum ne yapabilirim kanada’da çalışmak için
Maalesef dediginiz sekilde olmuyor.
Calisma vizelerini almak icin once bir is bulmaniz gerekiyor. Daha sonra ise sizi ise alacak kurum size vize sponsoru olup sizin adiniza basuruyu baslatiyor. Islemler tamamlaninca da siz Kanada Konsoloslugu'nda vize basvurusu yapiyorsunuz.
-
Merhaba. Kanada göçmenlik sürecinde daha önce hangi işte ve pozisyonda çalıştığımı nasıl sunacağım? İnternette çalıştığınız kurumdan yazı almanız gerekir deniliyor, ancak e-devlet'ten de yine 4A dökümü gerekmiyor mu? Yalnızca çalıştığım işyerinden alacağım dilekçeler yeterli oluyor mu? Ekstra ne gibi belgeler sunmalıyım çalışma geçmişim ile alakalı? Çalıştığım pozisyon e-devlet 4A dökümümde yazan pozisyon başlığı ile tamamen uyuşmalı mı?
-
@daywalker, içinde söyledi: Geciken Öğrenci Vizesi
Merhaba arkadaşlar, Kanada öğrenci vizesine başvurdum. 4 haftadır herhangi bir yanıt gelmedi. Tecrübesi olan var mı ? En fazla kaç hafta sürebiliyor?
Bu arada ek bilgi ulastirdilar, konsoloslugun 8 haftaya kadar yasal suresi varmis zaten, dolayisiyla 4 hafta daha haber alamazsaniz telaslanmayin.
Daha sonradan olumlu veya olumsuz sonucu aktarirsaniz sevinirim, bu aralarda ABD konsolosluklarinin durumundan dolayi Kanada'yi tercih eden baska ogrenciler de var. Aktarilan bilgiler herkesin isine yarayacak.
-
@Hüseyin-Huseyın, içinde söyledi: Amerika'dayken Kanada Vizesine Başvurmak
@crazycells Sadece Kanada turist vizesine başvurmak, olursa almak istiyorum ileride gezeyim diye. Belli bir tarih yok, sadece durumuma etki eder mi bu başvuru ve ABD den başvurmak onay alımında daha mı etkili onu merak ettim.
Buna siz karar vermelisiniz.
Eger ABD'de bir isiniz, yasaminiz varsa ya da sonrasinda Turkiye'ye doneceginiz kesinse o durumda Kanada konsoloslugu da sizi bir turist olarak gorup ona gore basvuruyu onaylayacaktir. Ama ABD'de ne yaptiginiz ya da ne kadar kalacaginiz belli degilse, ya da Kanada'da kalmaya calistiginizi dusunuyorlarsa o durumda basvurunuzu da olumsuz olarak dusuneceklerdir. Sonucta konsolosluk amacinizin gercekten turist olup olmamak oldugunu degerlendirecek.
Bu bilgilere dayanarak kendi durumunuzu gozden gecirebilirsiniz.
-
@crazycells Teşekkürler 🙂
-
Kanada Göçmenliği
-
@crazycells teşekkür ederim. Mutlaka yapacağım
-
Arkadaşlar herkese selam. İlginç bir sorum olacak. cevabını bulamadım bir türlü. Benim sözlüm Canada vatandasi Ailesi ile 16 yaşına kadar yaşamış sonra Amerika’ya göçmüşler. Orda da amerika vatandaşlığını da almış bir süre sonra. Ben evlendiğimde amerika’da yaşayacağız inşallah. Ama ben Kanada vatandaşlığına da başvuru yapmak isteyeceğim eşim Kanadalı olduğu için. Yaşamadığım hâlde sadece evlendiğim için bu vatandaşlık hakkına sahip olabilir miyim?
-
@syuksek gec olsa da bir cevap vermek baskalari icin yararli olabilir. sadece evlendigin icin boyle bir hakkin yok. assagi yukari vatandaslik icin ayni kural (yasama suresi) farkli sureler ile butun ulkeler icin gecerli. kanada icin bu son bes yil icince 1095 gun yani uc yillik bir sureye tekabul ediyor. bu sureyi kanada'da yasal oturum sahibi olarak gecirmelisin. diger sartlar ve detaylar bu linkte mevcut: Do I become a Canadian citizen when I marry a Canadian?
not: imla, turkce karakter
-
Kanada göçmenlik şartlarında yaş sınırı var mı?
-
Merhaba, Akrabam benden öğrenmemi istedi. Kanada, ahıska türklerini göçmen olarak kabul ediyorlar mı ?
-
@ldundar55, içinde söyledi: Kanada Göçmenliği
Kanada göçmenlik şartlarında yaş sınırı var mı?
Eyaletlere göre değişebiliyor örneğin bir eyalette 55 yaşından fazla olmamak diyorken başka bir eyalette yaştan bahsetmiyor. Fakat bir gerçek var ki 35 yaştan sonra giderek zorlaşıyor.
-
@Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Kanada Göçmenliği
Merhaba, Akrabam benden öğrenmemi istedi. Kanada, ahıska türklerini göçmen olarak kabul ediyorlar mı ?
Herhangi bir devlete ait pasaportu varsa ve gerekli kriterleri karşılıyorsa her dünya vatandaşı başvurabiliyor.
-
@mehmet-JS Teşekkür ederim. Kriterleri karşılayıp karşılamadığını nereden öğrenebilir ? Kendisi Ahıska türkü, bir yerden duymuş ahıska türklerini kanada göçmen olarak alıyormuş diye. Sorup öğrenmemi rica etti ama nereden öğreneceğini bilmiyorum hocam.
-
@Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Kanada Göçmenliği
@mehmet-JS Teşekkür ederim. Kriterleri karşılayıp karşılamadığını nereden öğrenebilir ? Kendisi Ahıska türkü, bir yerden duymuş ahıska türklerini kanada göçmen olarak alıyormuş diye. Sorup öğrenmemi rica etti ama nereden öğreneceğini bilmiyorum hocam.
-
@mehmet-JS Teşekkür ederim, bir bakayım.
-
This post is deleted! -
Herkese selam,
Kanada için yeterli puanı sağlayıp göçmenlik için uygun olduğumuzu varsayalım.
Bunun için bir iş teklifi de gerekmiyor.Sorum şu;
İş teklifi olmadan göçmen olarak Kanada'ya gidildiğinde, istediğimiz işi yapabiliyor muyuz?
Atıyorum USA'daki gibi lyft, doordash vb. yapılabiliyor mu?
Veya yine atıyorum bir fabrikaya girip işçi olarak çalışabiliyor muyuz? -
@abrakadabra göçmen olarak gittiğinde bir kanadalı ne iş yapıyorsa onu yapabilirsin
Çünkü artık müstakbel kanadalısın. Yeter ki PR al. -
@mehmet-JS, içinde söyledi: Kanada Göçmenliği
@abrakadabra göçmen olarak gittiğinde bir kanadalı ne iş yapıyorsa onu yapabilirsin
Çünkü artık müstakbel kanadalısın. Yeter ki PR al.Çok teşekkürler cevap için.
Kafamı karıştıran nokta, PR alabilmek için Yüksek Lisans'ı, IELTS'i vs. gibi belgeler ibraz edeceğimiz için; acaba dedim Kanada der mi ben seni kalifiye diye aldım burada o tarz işler yapamazsın.Ancak, sizin dediğinize göre bir problem olmuyor.
Bir şekilde PR aldıktan sonra istediğimiz işi yapabiliyoruz ki bu çok süper bir haber -
@sanslazim merhabalar, express entry konusunda https://lewishukuk.com/lewis-hukuk-burosu-iletisim/ sitesi ile irtibata geçerek sorularınıza yanıt alabilirsiniz.
-
merhabalar pathway kursuna başlamak istiyorum fakat covid zamanı online olmuştu dersler halen online olarak devam ediyor mu ?
-
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Arkadaşlar,
Benim gibi belli bir seviyede ingilizcesi olan ve bir mesleği olanlar aşağıdaki program ile Kanada’ ya çok kolay yerleşebilmekteler. Direkt work permit ve 6 ay içinde PR ınızı bu yolla alabiliyorsunuz.OINP Employer Job Offer: Foreign Worker stream
Hatta aşağıdaki programla bazı basit mesleklerde ihtiyaç olduğu için bu yolla çok kolay yerleşebilirler.
OINP Employer Job Offer: In-Demand Skills stream
NOC 3413 – nurse aides, orderlies and patient service associates
NOC 4412 – home support workers and related occupations, excluding housekeepers
NOC 7441 – residential and commercial installers and servicers
NOC 7511 – transport truck drivers
NOC 7521 – heavy equipment operators (except crane)
NOC 7611 – construction trades helpers and labourers
NOC 8431 – general farm workers
NOC 8432 – nursery and greenhouse workers
NOC 8611 – harvesting labourers
NOC 9462 – industrial butchers and meat cutters, poultry preparers and related workers
NOC 9411 – machine operators, mineral and metal processing
NOC 9416 – metalworking and forging machine operators
NOC 9417 – machining tool operators
NOC 9418 – other metal products machine operators
NOC 9421 – chemical plant machine operators
NOC 9422 – plastics processing machine operators
NOC 9437 – woodworking machine operators
NOC 9446 – industrial sewing machine operators
NOC 9461 – process control and machine operators, food, beverage and associated products processing
NOC 9523 – electronics assemblers, fabricators, inspectors and testers
NOC 9526 – mechanical assemblers and inspectors
NOC 9536 – industrial painters, coaters and metal finishing process operators
NOC 9537 – other products assemblers, finishers and inspectorsBu gönderiyi buraya kopyalayayım. Kanada düşünenler için süper gibi sanki.
Benzer Başlıklar
159
21.0k
Users
4.0k
Topics
280.2k