Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gokcell, içinde söyledi: Kariyer degistirmek

    @yetonyali Başlangıç olarak Eccouncil in CEH,ECSA tavsiye edebilirim versiyon 10 simulasyonları fena değil. Azıcık daha uzmanlaşınca da LPT yi alirsin. Ama biraz daha heyecan ararım diyorsan biraz da stres altında kalıp deli gibi çalışıp,araştırıp yaparım dersen doğrudan Offensive Security derim. Try hard.

    tesekkuler bilgilendirme icin. Sanirim cyber security basligi altinda farkli kollara ayrilan bolumler mevcut. Belirtmis oldugunuz Eccouncil in web sayfasina girdigimde 20 bolum den olustugunu farkettim ve her bir bolum farkli alanlarda bilgi iceriyor. Tr de bu alanda egitim veren saglam kurum mevcut mu acaba on hazirlik olmasi acisindan ?


  • ........


  • @gokcell, içinde söyledi: Kariyer degistirmek

    @yetonyali Sen CEH ile bir basla. Illa kursa gitmen gerekmez internetde CEHv10 dokumanlarini bulursun sanirim bulamazsan CEHv9 U bulursun. Orada en temelden basliyor anlatimlara. Ve her konu icin bir suru ornekler mevcut. Paralelde virtual olarak bir Kali Linux kur ve ogrenmeye bak. Illa bir yerden egitim almak gerekmiyor. Anahtarlar bunlar. Biraz calistiktan sonra labaratuvar kiralayip kendini test edebilirsin ya da kendin bir virtual lab kurarsan, kurarkende ogrenirsin. Bu tur isler armut dus agzima dus seklinde olmuyor. Offensive Security de mesela dar da kaldigin bir yer olunca soruyorsun bilen abilere ne diyorlar biliyor musun "Try hard", yani biraz daha calis bakalim hazira alisma diyorlar. Anahtarlar kelimeleri ogrendir, gerisi sende Try Hard.

    Belirtmis oldugunuz sitede CND baslangic olarak gosteriliyor cnd yi ogrenmeden direk ceh den baslamak sorun teskil eder mi acaba? Yazmis oldugunuz dokumanlari arastiracagim en azindan kendimi bu alanda yatkinligimi gormus olacagim yapabilirmiyim diye. Daha once yazilima merak sarmistim html5 ve css3 u kendi cabamla ogrendim fakat javascript i ogrenemiyordum beni zorluyorluyordu javascript yapamadigim icin ilerleyemedim kendi basima ve biraktim suan. Bu alanda da kendi mi test etmek istiyorum acikcasi yapabilirmiyim diye.


  • ........


  • @gokcell, içinde söyledi: Kariyer degistirmek

    @yetonyali Salla sen CND yi o sadece marketing basic duzeyde. CEH piyasada epey yer edindi, en temelleri oturtursun. Al sana CEHv9 link olmediyse suradan indirebilirsin.( https://mega.nz/#!9IVXVTJC!BnKxcTd4MzGVydw1Ul77MEWpKWSlh5MCNL-4xO7VhzQ ) Yaklasik 32Gb, tum hacking tollar,programlar,sunumlar, lablar vesaire konu konu burada var. Simdilik senin isini fazlasiyla gorur.

    tesekkurler 🙂 bu arada bir video izledim biraz once CEH sinavina girebilmek icin ya akredite kurumdan egitim almak yada bu alanda en az 2 calisiyor olmak gerektigini belirtiyor ne kadar dogru bu durum bilemedim acikcasi.


  • ........


  • @gokcell, içinde söyledi: Kariyer degistirmek

    @yetonyali Hikaye onlar, sen otur calis simdilik oyle seylere kafayi takma.

    tamamdir tekrar tesekkurler. 🙂


  • @mehmet-JS @Haliax Finans uzmaniyim. Auditor olarak calisiyorum, yani denetleme, rapor hazirlama, internal control, kalite control ve benzeri.

    Yasim 48.


  • @gokcell, arastirma yaptigimda siber guvenlik icin yazilim ve programlama bilmeden bu isin yapilamacagi yonunde yazilir okudum sizce de bu sekilde mi ?


  • ........


  • @gokcell, içinde söyledi: Kariyer degistirmek

    @yetonyali Oyle bir sey yok. Yani soyle her siber guvenlikci yazilim bilecek diye bir sey yok. Iyi bir networkcu ve sistemciysen islerin cogunu halledersin.Sonucta bir cok is ekip isi ekibinde bir yazilimci varsa ondan gerektiginde destek alirsiniz. Ve iyi bir guvenlik elemani olabilirsin. Yazilim bilmen sana artilar verir. Hemde cok artilar verir. Yazilimda da oyle dibine kadar bir seyleri bilmenede gerek yok. Fakat scripting dillerini bilmen cok faydana olur. Bunun icinde Shell Scripting (Bash Script) Linux tarafinda, Windows tarafinda Batch File Scripting bilmek cok faydali olur. Birde Windows tarafinda biraz PowerShell kurcalasan da olur. Programlama dillerinden de Python bilmen sana cok artilar verir. Fakat Linux tarafinda Kali Linux kur bir an once ve Linux tarafina agirlik ver. Dunya orda donuyor. Eger XSS attacklariyla ilgili uzmanlasmak istiyorsan o zaman yazilimi cok cok cok iyi bilmen gerekiyor. Sen once bir temelleri at bakalim sonra yavas yavas ihtiyacin olan seyleri eklersin kariyerine

    Tesekkurler ozaman ben sistem (kali linux) ve network tarafina agirlik vereyim. Arastirdigimda bu tarz yazilar okuyunca bos bir hayalin pesine gidip zaman kaybetmeyim diye dusundum acaba vermis oldugunuz cevap biraz rahatlatti acikcasi saolun. 🙂


  • ........


  • @gokcell, içinde söyledi: Kariyer degistirmek

    @yetonyali Zaten linux e bir daldinmi istesen de istemesen de Shel Scripting ogreneceksin. Cok zevklidir bu arada korkacak bir sey yok

    Umarim 🙂


  • Merhaba arkadaslar ben istatistikçiyim ve ıt alanında eğitim almak istiyorum 0 dan baslıycam . O kadar cok dalı var ki nerden baslıycagımı bilmiyorum. Bilgisi olan birisi yönlendirebilir mi? Rice uni. Data analytics&visualization Bootcamp sertifika bölümü var burdan baslamak mantıklımıdır? (12000 dolar civarı)


  • Asagidaki bu egitimlerden hangisi daha cok yaygin olarak is sahasinda gecerli ve yurtdisinda calisabilmek icin tercih edillmesi gereken bir alan olabilir sizce ? Nasil bir gelisim saglayabilirim bu iki alandan birine yonelirsem? Fikir ve onerileriniz icin simdiden tesekkurler.

    Bilşim Uzmanlığı Eğitimi 300 saat

    Microsoft Windows Server 2016
    Cisco CCNA - Network
    Vmware Vsphere - Sanallaştırma
    Microsoft SQL Server - Veritabanı Yönetimi


    Sistem Uzmanlığı Eğitimi 222 saat

    Kullanici Sistemleri Yapilandirma ve Yonetim (30saat)
    Sunucu Sistemleri Yapilandirma (72saat)
    Gelismis Sunucu Sistemleri Yapilandirma (60saat)
    Guvenlik (12saat)
    Mesajlasma ve Iletisim (48saat)


  • ........


  • @gokcell, içinde söyledi: Kariyer degistirmek

    Microsoftun her tür eğitimi çöp, Linux ağırlıklı eğitimlere odaklanın derim, Cisco ile ilgili al CCNA kitabı oku, bir sürü simulasyonlarda var kur, öğren. Burdaki yazdıklarınızın hepsi self learning ile öğrenilecek şeyler. Self learning i halleden herşeyi halleder

    bilisim uzmani yda sistem uzmani is ilanlarina baktigimda MCSE sertifikasina sahip olma sarti araniyor genelde o yuzden bu iki bolum uzerinde secim yapmayi dusunmustum.
    CCNA i bir arastirayim. Peki bu ccna sertifikasina sahip olursam yurtdisinda is arayislarinda yeterli olur mu yada ilerde abd de bu sertifikayi almissam kariyer i nasil sekillenir.? Tavsiye edeceginiz egitim ve kitap varmi? tesekkurler.


  • ........


  • @gokcell, içinde söyledi: Kariyer degistirmek

    @mexido Microsoft kendisi bile bu sertifikalari vermekten vazgecti artik. Dunya Linux ile donuyor. CCNA sadece temelleri olusturur networking kisminin sonrasi ccnp ce ccia. CCIA olmak en az 2-3 seneni alabilir ha deyince olmaz bu isler

    evet arastirmaya basladim hatta youtube den CCNA dersleri var onlara bakiyorum bana gore mi ilgimi cekiyormu yada yapabilirmiyim diye. CCNA dan sonra dediginiz gibi CCNP geliyor. 3 yil gecerliligi var sanirim her sertifikanin. CCNA egitimi ile baslayip sertifika ile taclandirdiktan sonra is hayatina atilip tecrube kazandigimda 3 yil sure sonu dolmaya basladiginda CCNP egitimi alinip sertifika ya erisim biraz daha kolay olabilir diye dusunuyorum.


  • ........


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum