Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @yenihayaletadam Bu bir hayal bu bir umut ve bu bir senin dünyanla ilgili bir serüvenin. Tereddüt etme korkma dene . Bir anlamda kendini test etmiş olacaksın. Bu serüven bitiğinde Karar ise sana kalmış . Güçlenerek de ülkene dönebilirsin . Kaybın olmayacak ama hayatta kaçırdıkların olacak. O açıdan denemeden bilemezsin . Her iki durumda da Şansınız bahtınız açık olsun

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bırakın şu YouTube’a video yapanları birde gerçek Amerika’yı bu video da seyredin . Ben buna imzamı atarım. Tamamen ayrıntılı ve net bir bilgi . Ama yine de bu anlamsız dünyada biraz da olsa anlamı var.


  • @redsat2000 videoya istinaden;
    amerikanın en iyi ülke denmesinin sebebi bu elemanın saydığı maddeler değil, insanlara verdiği fırsatlardir.
    Bilimadamı mı? abdye gider.
    yazılımcı? abd.
    Sporcu, sanatçı vs.? direk abdye gider.
    yatırımcı? dimdirek abdde.

    Kimse umursamıyor yok matematikte dünyada 22.sıradaymış, yok şöyle böyle. Eğer ki bu tür sıralamalar insanların umurunda olsaydı, iskandinav ülkeleri göçmen akınına uğrardı.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @charon Bence dolaylı olarak yanlış düşünüyorsun . Dünyanın en yaşanası ülkeleri Abd değil İskandinav Ülkeleri . Türkiye gerçeğini unutarak Abd ve diğer ülkeler olarak değerlendirme yapmamız lazım. Şu an bu forumda kaç kişi gerçek işini yapıyor. Kaç kişi Abd tam yaşam standardını yakaladı( Mesela Aylık 10.000 dolar ve üzeri iş) . Kaç kişi Eğitimini burs almadan tamamladı. %1 ‘e sağlanan olanakla %99 aynı değil ne yazık ki. Sosyal Sigorta olarak hasta ameliyat yada diş ile ilgili Nereye gidiyorsun. Uscis den ne kadar sürede cevap almaya çalışıyorsun . Bu Abd gerçeğini değiştirmiyor. Biz sadece denizde tuttuğumuz ile bir yol buluyoruz. Büyük pencereden hayata bakmak lazım. Sadece kazanılan para, araba yada idare eder oturduğunuz eve göre değil.


  • @redsat2000 dünyanın en yaşanılası ülkeleri iskandinav ülkeleri değildir.
    bu kişiye göre değişen birşeydir.

    ABD'nin en büyük avantajı fakir birisinin zengin olabilmesidir(yani %1e girebilmesi) ve yüzlerce örnek vardir bununla alakalı. İskandinavyada böyle birşey yok çünkü avrupada old money vardir.

    İnsanlar doğaları gereği yarışmacı bir ruha sahiptir ve abd bunu en iyi yapan ülkedir bu dönemde.


  • Hayattan ne beklediğinize göre değişir.
    Amerika vs Iskandinavya olayı kişiden kişiye değişir.
    Amerika her yaşayana aynı şartları vermese de, iskandinav ülkelerine göre daha çok kolaylıklar tanır.
    Bu kolaylıkların büyük çoğunluğu para kazanmak üzerinedir.
    Iskandinavyanın verip amerikanın vermediği ise stressiz, çok kasmadan ortalama hayat şartlarında yaşama vaadidir.
    Amerikada tır şöförü olup 10 sene kasıp sonrasında zengin olabilirsiniz.
    Ama bu iskandinavya için geçerli değil, orada tır şöförlüğü standart işlerden biridir.

    Kısacası para gibi maddi imkanlar için amerika belkide dünyanın en iyisi ama işte ömürde sınırlı ve bitiyor.

    Iskandinavya'da emekli olup emekliliğinizde halen sağlığınız yerinde iken, Amerika'da aynı şey geçerli olmayabilir.
    Hiçbir ülke mükemmel değil ancak artı ve eksilerini kıyaslayınca hangisinin artları size daha cazipse onu seçmelisiniz.


  • Norveç seyahatlerimin birinde, kiraladığımız evin sahibine "siz çok şanslı insanlarsınız " demiştim. O da bana uzun uzun bakıp "bilmem ki, ben o kadar şanslı olduğumu düşünmüyorum " demişti. Çok garip gelmişti o zaman bana, daha ne istiyor ki diye düşünmüştüm. Benim istediğim ülkede yaşama şansım olsa kesinlikle İskandinav ülkelerini tercih ederim şahsen, hepsini gezdim, İskandinav ülkeleri ile aramda derin bir aşk var. Ama herkes için değişir bu, hayattan beklentiniz ile ilgili. Amaç çok para kazanmaksa Amerika tercih edilebilir, ama çok para kazanmak her zaman mutluluk getirmez.


  • Amerika hayaller ulkesi ve burada yestisenler bunu zaten biliyorlar , bir de borclar ulkesi. Burada borcu borcla kapatiyorsun ama sistemden yaralanabiliyorsan duze cikma ihtimalin cok fazla. Burada buyumus, bu sistemin icinden gelenler buna aliskinlar, disardan gelip sonradan ogrenmeye calisanlar icin isler daha yavas gidiyor cunku anlamak gerekiyor ve 30yasina kadar baska bir ogretiden gelmissin, baska bir ulkeye gidip metrik sistemin bile farkli oldugu bir yerde kendine duzen kurmaya calisiyorsun. Sudan cikmis balik gibiyiz. Tavsiyem buraya yeni gelenlerin kendilerine 1-2 sene zaman tanimalari. Alismak, insanlar tanimak, is bulmak icin. Bu maddiyat gerektirir bazi konularda ama biraz daha fazlasi mental hazirliktir. Amerikan ruyasi dediginiz sey 1 gunde olmuyor .


  • @mhepekiz güzel özetlemişsiniz bizim millet böyle


  • @Müberra-Dikici araştırmalara göre para belli bir düzeye kadar mutluluğu ciddi anlamda artıran birşey.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @charon, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

    @Müberra-Dikici araştırmalara göre para belli bir düzeye kadar mutluluğu ciddi anlamda artıran birşey.

    @charon para ile birlikte oturduğun yerdeki komşuların problemleri artıyor. Bu sefer huzur aramaya başlıyorsun. Örnek Miami muhiti


  • @redsat2000 hocam orada da genetik zengin mi yoksa sonradan zengin mi kismi giriyor isin icine. Genetik derken , anadan babadan miras manasinda degil, kimisi icinde zengindir ve para kazandikca bir gram degismez manasinda. Para bir yere kadar mutluluk getirir, sonrasi o mereti nasil kullandiginla alakali. Amerikanin guzel yani, para kimde pek anlasilmiyor . Anlasilanlar zaten sonradan gorme oluyor.


  • @cnpist, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

    @redsat2000 hocam orada da genetik zengin mi yoksa sonradan zengin mi kismi giriyor isin icine. Genetik derken , anadan babadan miras manasinda degil, kimisi icinde zengindir ve para kazandikca bir gram degismez manasinda. Para bir yere kadar mutluluk getirir, sonrasi o mereti nasil kullandiginla alakali. Amerikanin guzel yani, para kimde pek anlasilmiyor . Anlasilanlar zaten sonradan gorme oluyor.

    Cok dogru bir yorum olmus! Tebrikler 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @cnpist Miami’deki insan grubu ile ilgili güzel tespit yapmışsın. İnsanlar organize işler nedeniyle gelen para dan dolayı aynı sonradan görmeler gibi bir profil var. Kendi ülkesindeki alışkanlıkları veya yapamadıklarını macera dolu Amerika’nın bazı bölgelerinde gerçekleştiriyor . Rahatsız olmamak için mahalleri ayırıyorlar . Bir grup ise lüks muhitlerde bu yaşam biçimini sürdürüyor. Bizim yedi kuşak İstanbullu dediğimiz kısım Miami için ifade etmek gerekirse Miami’nin yakınındaki yerlere kaymış durumda . Siz paranızla bir yer tutuyorsunuz . Ancak yan komşunuzun başta uyuşturucu olmak üzere , bol gürültülü yaşamında her gün stresle eve geliyorsunuz . Sıkıntılı köpek kategorileri olan bir familyasını dolaştırma sonrası asansörde karşılaşıp , beraber aynı asansörü kullanıyorsunuz. Zengin Hispanikler , Ruslar ve Diğer uyuşturucu mafya gruplarının hepsi ayrı vaka. Yola çıkıyorsunuz Türkiyedeki gibi manzara ile karşılaşıyorsunuz. Abd de Parası bol olan Miami’ye geliyor. Bu da Miami’nin diğer yüzü . Düzgün ve normal yaşam için Sizde biraz daha sakin ve normal bölgeler seçmek durumunda ne yazık ki kalıyorsunuz.
    Not : Diğer mesajda unutmuşum matematik çok önemli . Bu konuda sıkıntı olduğu için muhasebecilerin hataları yüzünden çoğu vergi mükellefi fazla vergi yada hatalı vergi veriyor. Bizde bu arkadaşlara hatalarına rağmen anlamsızca para veriyoruz.


  • @redsat2000 Hocam miami zaten çok huzur dolu bir yaşam için tercih edilecek bir yer değil ki.
    illegal olaylar çok döner evet ki mesela Atlanta için de bu geçerli.

    Genelde yaşanabilecek muhitler beyazların çok olduğu yada beyaz-latin fifty fifty olan yerler oluyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @charon Seninle %100 aynı fikirdeyim. Savannah’da yaşadıktan sonra bunu çok daha iyi anladım. Latin köken az Avrupalı Beyaz ve orijinal Afro-Amerikan ağırlıklı bir yapı var burada. İnsanların iletişimi , saygısı ve birlik beraberlik olgusu çok iyi . Burada gerçekten çok iyi dostlarım ve komşularım oldu.


  • @redsat2000 blm'yi kuran zenci kadın bile zenci mahallesinde yaşamıyor 🙂

  • ⭐⭐

    Bu basliga ara ara donup bakiyorum. Diyorum ki tutunamamak acaba hazirliksiz gitmekle iliskili mi ? Tabi tutunup da yine donenler ayri onlara lafim yok. Begenmez doner gelir. Ama hazirlikli gitmek cok onemli. GC cikti bir an once yerleselim cok tehlikeli bir yaklasim bence. En az 1 sene beklenmeli. Ayrica Turkiyedeki baglari koparmamali. Dondugun gun, gittigin gunun ertesi gunu gibi devam edebilmelisin. Ben Turkiyeden gelmeden 1 ay once Istanbulda kiradan cikip ev alip yerlestim. Yazin gittigimde ben kisa sureli de olsa ailem 3 ay orada kalabiliyor. Duzeni hic degistirmedik, esyalar aynen duruyor. Ben buraya is bulmadan gelmedim, esim de kucuk islerde calisti, dolayisiyla burada ekonomik zorluk cekmedim. Ev araba hepsini 6 ay icinde aldim tabi krediyle.
    Su anda donsem ne olur diye dusunuyorum. Esim acar burosunu avukatlik yapar. Ben su andaki sirketime Turkiyeden off-shore eleman olarak devam edebilirim.
    Etmesem bile bir EYT li olarak devletin bana emekli maasi olarak uygun gordugu 24 bin ile gecinmeye calisirim. Calisirim diyorum cunku bilmiyorum Tr de 24 binin alim gucu ne oldu 🙂
    Tabii bu yazdiklarim 45 yasindan sonra gc cikmis biri icin gecerli. Genclerde durum mutlaka farklidir. Ama genc gelipte buradan 2-3 sene sonra donuyorsa ilk once kendisine sorsun acaba kendimi gelistirip mi gelseydim diye.
    Neyse Rabbim herkesin gonlune gore versin su mubarek gunlerde. Vize bekleyen DV talihlilerine de kolayliklar versin.
    Selamlar.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bu konuyla ilgili yazacak o kadar şeyim var ki şimdi başlasam her halde sabahı ederim. Ama kısaca şöyle demek istiyorum. Ben şimdiye kadar çalışmıyormuşum. Bunda tabii ki de eşimin hamile olması ve benim hem ona yardım etmem hem de kendi işlerimi yapmam da etkili. Zaman yetmiyor burada arkadaşlar. Markete gidiyorsunuz ekmek almaya en az 45 dk gidiyor. Yollar çok zaman alıyor. Gerçekten buraya gelip de ben rahat ederim orası çok kolay yaa diyen varsa 2 kez hatta 3 kez düşünsün derim. Böyle bir dünya yok. Şu var tabii ki burada çalışırsanız kazanırsınız, kazanınca da konforlu yaşarsınız. Ama çalışmak gerçekten çok kolay değil inanın. Hem sistemi öğreniyoruz hem her şeyi kendimiz yapmaya çalışıyoruz hem de çalışıyoruz bundan dolayı da çok zorlanıyoruz. Özellikle de ben. Yıllardır eşimin de çalışmasına alışkın olduğum için bu durum beni biraz zorladı. Herkes dediklerimi bir kez daha düşünsün. Şimdi bazı arkadaşlar pişman galiba diye düşünebilir. Asla pişman değilim sadece keşke daha önce gelseymişim 39 yaşında gelmenin zorlularını da yaşıyorum biraz. Ama hayatımdan çok şükür çok memnunum. Sadece söylediklerime hazırlıklı olmanızı öneririm.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizci10 ne iş yaparım kafası ile gelirsen bir mesleğin yoksa yada aile şirketinde çalışıpta veya torpille çalışanlar gelmesin diyorduk ayvayı yersin lafını noter gibi onayladın ne kadar köfte o kadar ekmek ama 2 katı ekmek veriyor ülke sana. Türk milleti çalışmayı severiz yukarıda ki gibi çalışanlar hariç ondan dolayı bir konu da bilgin olsun @denizci10 siz daha satışlara başlamadınız anlaşılan aldığınız kursların sonucunu görme vakti gelmedi mi


Benzer Başlıklar

  • 7
  • 22
  • 17
  • 55
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum