Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

• @erenotti Bende Austin düşünüyorum
    Bakalım hala araştırıyorum değişikliğe tavsiyelere açığım

• Referenced by  gucarslan gucarslan 

• Bu konuyla ilgili benim hatirladigim bir kac ornegim var, bir arkadasim New York'ta bir kac yil yasadiktan sonra Amerika bana gore degil diyerek Turkiye'ye donmustu, green card vardi yakti, simdi surekli tekrar basvuruyor ame henuz sonuc yok. Baska bir arkadasim da ayni sekilde yakmis green cardini genclik yillarinda, ama expire olmus green card'ini hala cuzdaninda tasiyor, her konusu oldugunda gosteriyor, Boyle soylemese de cok pisman durumdan. Ayrica kuzenim yillar sonra Amerika'yi birakti Turkiye'ye dondu bir iki yil calisti, buraya geri dondu sildi bu fikri defterinden. Ben ayni sekilde 5 sene sonunda geri dondum, Eger boyle bir fikriniz varsa en azindan tekrar geri gelebilme durumunuz garantilemeye calisin, Pimsan olursaniz alternatifiniz olsun.

• @Raskolnikov Bence genç yaşın en belirgin dezavantajı bu herkeste aynı şeyler olması beklenemez tabiki ama tecrübesizlik ve belli bir olgunluğa gelmeden gitmek ani kararlar aldırabiliyor insana ama planlı programlı potansiyelini bilerek ABD ye gitmek daha avantajlı gibi özellikle 25 yaş üstü çok ideal prime zamanlar yani

• Insan degisiyor karalarda o an cok iyi iken sonra cok kotu olabiliyor, dogru karar vermek zor ama gemileri yakmamak lazim.

• @redsat2000 chatgpt ile konuşmaya çalışıyorum gerçekten çok faydalı oluyor

• @sadikcagan Tutunamayip değil de beceremeyip geri dondum ( daha dogrusu overstay yaptım ve bir felç geçirdiğim icin gelip beni alıp Turkiye'ye getirdiler). 14 sene yaşadım California'da. Ekonomi yüksek lisansı yaptım. Sonrasinda işler hiç iyi gitmedi. OPT süreci ve sonrasinda greencard icin sponsor bulamadim ve o andan itibaren hayatim mahvolmaya başladi. Out of status'e dustum. Evlenip greencard almayi defalarca farklı kisilerle denedim , o da olmadi. DV Lottery desen zaten samanliklta igne aramak gibi. 12 kez başvurdum, çıkmadı. 1 yıldan fazla öğrenci vizesi ihlali ettiğim icin geri de gidemiyorum. Deport edilmedim bu arada. Sınıra gidip iltica etsem, ne olur Trump döneminde, onu da bilmiyorum. Bu arada kız kardeşim ABD vatandaşı ve Turkiye'de yasiyor 2016'dan beri. Vatandasligi aldiktan sonra dondu Turkiye'ye. Yeri gelmisken size sorayim. Kız kardeşim benim icin bir şey yapıp, greencard'a basvurabilir mi Turkiye'deki konsoloslukta?

• @pukeclub kardesınızın üzerinden green kart alma hakkınız var dıye bıliyorum ama süreç asırı uzun 15-20 yıl surüyor en az ,yine de arastırın istersenız, kardeş kategorisi olarak geçiyordu sanırım

• @Seher-Mart Amerika'ya geri donup, oturma ve çalışma iznim olacaklar süreci beklerken, sorun degil. Istersen 40 sene sursun. Teşekkürler

• @Seher-Mart Peki bu işlem icin İstanbul'daki konsolosluga mi, yoksa ABD'ye mi gitmesi gerekiyor?

• @pukeclub hiç bilmiyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@pukeclub kardeş vizesi başlığını incelerseni gerekli adımlar yazıyor konsolosluk bir durum değil

• ............

• Teşekkür ederim herkese cevaplari icin. Ben zaten kardeş uzerinden alinacak vizeye çok da bel baglamamistim. Başka akliniza gelen ne olabilir benim durumumdaki biri icin kalici olarak Amerika'ya geri dönmek icin? Psikolojim gerçekten iyi degil. En son iltica edecegim zaten.

• ........

Benzer Başlıklar

• 33
  • 15
  • 141
  • 152
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71

52.5k
Users

4.8k
Topics

479.4k

| | | |