DV2026 Green Card çekiliş başvuru tarihleri 2 Ekim - 7 Kasım 2024 olarak açıklandı. Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu için buraya tıklayın.
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

• @misha90, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

@semavi Teşekkürler deneyimin ve tavsiyen için Kadir abi. Şuanki şartlarda benim için en iyi yer iowa görünüyor tabi ben tek kişiyim istediğim zaman başka yere de geçebilirim rahatlığı da var baktığımda. Bir de bir arkadaş sağolsun biraz yardımcı olabilirim dedi ve de ucuz eyalet olması durumları vs vs

Bekara cennet olan bir yer evlie ve cocuklu gocmene iskence, yada tam tersi olabilir...

Ben bekarken gitmistim (evliydim ama esim TRde idi)... Cokta guzel gecmisti 4-5 ayim kis olmasina ragmen... Lakin yeni gelmis olmak, yeni yer ve yeni insanlar tanimak vs bir sure sonra bitiyor ve siradana bagladiginizda sehri, havayi , Turklerin olup olmamasini, yemek kulturunu vs sorguluyor insan...

Is varsa, yardimci olan varsa, bekarsan... ABD'de bir cok yerden baslayabilecegin gibi, oradanda baslayabilirsin...

• ⭐⭐

@misha90 iowa eyaleti yaşam maliyetinin düşük olduğu yerdir ortalama bir ilçesi yada iowa city cedar rapids des moineste başlamak iyi bir tercihtir sen git des moinese şubatta görüşürüz

• @salih-atilla, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

@misha90 iowa eyaleti yaşam maliyetinin düşük olduğu yerdir ortalama bir ilçesi yada iowa city cedar rapids des moineste başlamak iyi bir tercihtir sen git des moinese şubatta görüşürüz

Subat sogugunda keyifli bir bulusma olsun 🙂

ABDde ilk yasadigim eyaletti Iowa... Bu nedenle anisi var bende. Aklimda des moniese giderken manzara hala duruyor... Buyuk agaclar, uzerinde karlar, her yer bembeyaz ve belli belirsiz bitki ve agaclarin renkleri... F1le gittigim icin universitede vakit gecirmistik hep. Indoor aktiviteler, kutuphane vs... Tabi yas 28 ozaman 🙂

Guvenlik konusunu soyle soyleyeyim... Baya eski bir araba almistim... Walmarta gittigimde arabayi calisir durumda birakiyordum sicak kalsin diye, bunu yapan bir cok kisi vardi. Hala ayni mi bilemem tabi...

Maddi gelirde sorun yoksa Amerika'da bir cok yerde hemen hemen ayni hayat yasaniyor. Benim icin 2 kucuk erkek cocukla soguk bir yerden baslamak zor olacakti. Elbette is bulsam ordan baslardim...

Aklima karda araba kullanip lastik yakmadan ekonomik drift attigim zamanlar geldi 🙂 Huzunlendim 🙂

• ⭐⭐

@semavi şu an arabayı çalışır vaziyette bırakılırsa kapan kaçan olurmu bilemem ama fairfield ia çok güvenli olduğunu düşünüyorum sadece ben dahil 12 türk var tek loterty green kartlı benim iş varsa sakin hayat için tavsiye ederim hareket isteyene çok sıkıcı gelir

• @salih-atilla, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

@semavi şu an arabayı çalışır vaziyette bırakılırsa kapan kaçan olurmu bilemem ama fairfield ia çok güvenli olduğunu düşünüyorum sadece ben dahil 12 türk var tek loterty green kartlı benim iş varsa sakin hayat için tavsiye ederim hareket isteyene çok sıkıcı gelir

Aslinda bazi seyler yasayinca daha iyi anlasiliyor. Mesela Houston'da aile yeri. 9dan sonra yemek yiyecek yer bile sorun. Genel olarak bekarlar cok hareketli bulmuyorlar burayi 🙂

Simdi cocuklar buyudu sayilir. Is imkanlarim iyi olsa Amerika'nin bir cok yerine gocebilirim 🙂 Elbette yaptigim is nedeniyle suan elim kolum bagli gibi...

Ben suan 9-5 ve haftasonu bos olan bir is hayati hayaliyle yanip tutusuyorum 🙂

• @misha90, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

@erenotti Iowa-Des moines gibi yerlerle ilgili düşünceniz nedir bilginiz var mıdır? Daha küçük ve daha az Türk'ün yaşadığı, kriminal olarak çok problemli olmayan bir yer diye biliyorum.

Doğru biliyormuşsunuz, havasının soğuk olmasının dışında Iowa hakkında ben hiç kötü bir şey duymadım. Tamamen tercih meselesi. Kimisi var, illa THY'nin direkt uçtuğu bir şehir olsun diyor, kimisi var yaşadığım şehirde Türk Konsolosluğu olsun diyor, kimisi Türkler mi aman aman diyor, kimisi soğuk olmasın diyor, kimisi bekar olduğu için daha eğlenceli yerler istiyor. Mesela ben bekar birisi olarak 1 seneye yakın Houston'da merkezi bir yerde, genel olarak Türklerden izole yaşadım, onların yaşadığı Houston ile benimki çok farklıydı. Şehrin en popüler konser mekanını, teraslı vs yerleri de bile orası neresi diyorlardı. Lakin anladığım kadarıyla siz yazılımcısınız, bir yere bağlı kalmak zorunda da değilsiniz, ucuz bir yeri base yapıp, gezedebilir, ya da 3-4 ay kalıp başka eyaletlere geçebilirsiniz, vergisel açıdan ne sıkıntılar olur bilemiyorum, ben kendi adıma konuşacak olursam gezmeyi seviyorum ve bir yerde sabit durmaktan sıkılıyorum 🙂

• Herkese merhaba 36 yaşındayım evli değilim. Dv25 greencard kazandım.15 yıldır İngilizce'ye ihtiyaç duymadım için seviyem A2B1 arası ama praiitik yaptıkça geliştirebilir. İş konusunda asla sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum beden eğitimi öğretmenliği veya sporla ilgili meslekleri düşünüyorum en azından dilimi ilerletene kadar , yeterli seviyeye ulaştığımda sektör değiştirebilirim benim için tek soru işareti dil tecrübelerinize göre neler tavsiye edersiniz yaşım konusu vs geç kalmış olabilir miyim göçmenlik için?

• ⭐⭐

@TuttoSPORT Hocam hayatta her şey tam olması gereken zamanda oluyor aslında. 36 değil de 55 yaşında olsaydınız bile bir şeyler için geç kalmış sayılmazdınız. Sadece bazı yaşlarda gidildiği kadar belki keyif vermez ya da daha genç yaşlarınızdaki gibi enerjiniz olmayabilir. Tabii ki yaş arttıkça bazı şeylerin eksi yönleri artıyor fakat hiçbir şey için geç kalmış olmuyorsunuz. Her zaman söylerim, eğer ABD'ye gittiğinizde işler umduğunuz gibi gitmeyip, geri döndüğünüz zaman çok bir şey kaybetmeyeceksiniz eğer içiniz rahat şekilde gidin 🙂 Allah yolunuzu açık etsin şimdiden

• @Atlantis00 kesinlikle bende buna inanıyorum.
    Benim için en büyük problem konuşma pratiği
    Yazıyorum yazarken iletişimde b2 olan dil konuşurken a2 ye dönüyor anlamıyorum

• ⭐⭐

@TuttoSPORT Ingilizce olmadan duzgun para veren is bulamazsiniz.

• @charon ingilizceme şuan güvenmiyorum düşündüklerimi konuşmaya dökemiyorum ama yazarken çok iyi her konuda yorum yapabiliyorum en az B1B2 yapmam gerekiyor artık amerikaya gidersem geliştirebilir diye düşünüyorum Cleri görürüm sanırım

Benzer Başlıklar

• 141
  • 11
  • 3
  • 364
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

47.7k
Users

4.7k
Topics

462.5k

| | | |