Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sevgililer Günü “14 Şubat” :) “Hemen Bir durun Lütfenn”:))


  • Lütfen yorum yaparken nerden çıktı bu EEEE biz Amerika konuşuyorduk dediğinizi duyuyorum :)) Lütfen ama Serbest Kürsü: Kurallar dahilinde her türlü paylaşım... Sayın @crazycells öyle demiş benim suçum yok :))))

    alt metni

    Evet arkadaşlar geldik mi o gene malum güne :)) erkeklerin kara kara düşündüğü “Sevgililer Günü,” :):-) erkeklerin genelde bune saçmalık ticari amaç taşıyan sömürü dediği ama sadece bayanların hediyeden ziyade hatırlanmasını ve duygu yüklü birlikteliklerin paylaşılmasını beklediği gün peki tarihte yeri nedir sizce başlayacağım tarihini dediğinizi duyar gibiyim yapmayın arkadaşlar :))) Bu arada tepki okları gelmeden hemen söyleyeyim sadece sevgiler gününde değil her gün sevdiklerinizi hatırlayın özel olduklarını hissettirin.. Tamam tamam devam ediyorum :))

    Hadi bakalım kimin başının altından çıkmış Sevgililer Günü,

    Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

    Peki kim bu Valentine amca :)))) Bu arada hemen kızmayın kendisinin konudan haberi yok :)))

    Valentine ya da Valentinus, Hristiyan inanışına göre Roma azizlerinden biridir. 269 yılı civarında öldürüldüğü sanılmaktadır. Âşıkların Azizi olarak da bilinir. Hristiyan metinlerinde Valentinus şeklinde anılan başka bir aziz daha vardır. Bu iki azizi tek kişi kabul edenler olsa da bazı araştırmacılar Sevgililer Günü'nün Valentine'den değil de Valentinus denen diğer azizden kaynaklandığını iddia ederler.

    Peki durum nedir. Bakın kızmayın demiştim Valentine ya da Valentinus aslında onlarda bilmiyor kimden kaynaklandığını :))) ama Valentine kelimesi batı medeniyetlerinde "hoşlanılan kişi" ya da "sevgili" anlamında kullanıyor. Sevgililer Günü'nde gençler hoşlandıkları kişilere "Be my valentine" (Sevgilim olur musun?) yazılı kartlar verirler.

    Evettt iş bu şekilde ticaretleşince bizim Valentine amcada kalmış ihale :))) Valentine amcayı akladıktan sonra gelelim işin özüne :))

    Sevgi Anlamı

    Google amcanın verdiği cevap: İnsanı bir kimseye ya da şeye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten içsel duygu, sevme duygusu.

    Türk Dil Kurumu: İnsanı bir şeye veya bir kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten duygu

    Felsefe Terimi: (Genel olarak) Hoşa giden bir şeye eğilim tutkuya dek varabilen bir ruh durumu. Türlü biçimleri: a. Karşı cinse karşı duyulan sevgi.

    Macmillan Contemporary Dictionary: Romantik cazibe, biri için güçlü bir sevgi hissine sahip olmak, cinsel çekim ile bir araya gelmek.

    Veeee unutmak olmaz sitedeki bütün bayan arkadaşlarımın yaklaşmakta olan sevgililer gününü şimdiden kutlarım en güzel mutluluklar sizlerin olsun. Erkeklere bir şey demiyorum:))) nasıl olsa fırçalayacaklar benii…:))))))))))))

    Eeeeee yetti ama bu ne şimdi Amerika’ya gidiyorduk sevgi nerden çıktı demeyin :)) Birazda kafa dağıtın. Bu kez size Amerika değil başka bir soru soruyorum…

    Sevgi nedir evet arkadaşlar soru bu sevgi sizce nedir? :))))))))

    @crazycells Sıkıntı yoksa kesin vardır. Sorun olursa direk silebilirsin baya bir aykırı bir konu oldu :))))))))))))


  • @Rüzgar Kapitalist sistemin oyunları bunlar. Oyuna gelmeyelim. Dik duralım 🙂


  • Şarkılarındaki başarısıyla adını duyuran 46 yaşındaki sanatçı Hakan Yeşilyurt, kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden değerli sanatçımızı da anmadan olmaz

    "Bir arkadaşın isteği üzerine"
    Hakan Yeşilyurt, dan Eftelya siz değerli forum arkadaşlarımıza gelsin


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum