Teşekkür ederim.
-
-
Selam herkese, boyle bir sayfa bulmus olduguma cok memnunum 🙂 Arkadaslar ben gecen sene subat ayinda pomeranian cinsi oglusum icin bu izin macerasina atildim ve izni de aldim ancak Amerikaya gelis tarihime yetistiremedim ve oglusum babasiyla Istanbul'da kaldi. Simdi esim Eylul ayinda oglusumuzla buraya gelecek ancak ingilizcesi pek iyi degil SFO dan kopegiyle giris yapan oldu mu hic? Neler soruyorlar bilgisi olan var midir? Bir de kopegimin her seyi benim adima kayitli sizce esim getirebilir mi ? diye sizlere danismak isterim. Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.
-
Bilgi için teşekkürler!
-
@Aslı-Log Gümrüğe takılma gibi bir durum yok, zati eşya taşıyacaksınız yönetmeliğe uygun ürünlerin taşınmasında bir sakınca yok. yanıcı ve yasaklı maddelerin taşınmasında gümrükte problem olabilir hatta kargoya verilmeyedebilir. Global firmaların hava kargoları genelde gümrüklerde koli açılarak kontrol edilmez, denizyolu 35-40 gün ucuz, havayolu 4-5 gün pahalı şeklinde olacaktır. 1-2 koli için denizyoluna hiç bulaşmayın derim direkt havayolu ile gönderim daha sağlıklı olacaktır.
-
@misha90 @yusufalak abd dışında kalış süreleri ile ilgili konuları okumanızı tavsiye ederim arkadaşlar.Forumda o başlık var.
-
Merhaba, Ağustos ayında bir aksilik olmazsa Detroit'e gideceğim. THY biletleri bir tık pahalı geldiği için alternatifleri araştırırken Royal Jordanian (Ürdün) aktarmalı biletlerle karşılaştım. Yakın zamanda bu şekilde Ürdün aktarmalı uçuşu olan var mı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.
-
-
@Dilaraciftci Yakin zamanda , 1 kisi green cardli, 2 kisi turist vizesi, 2 kisi J1 vizesi ve 10 dan fazla H vize turu yani calisma vizesinde giris yapan arkadaslarim var. Hicbirinden asi ile ilgili bir soru ile karsilasmadilar. Bilginiz olsun
-
-
@patriot, içinde söyledi: Eski Türk Kimliği İle Türkiye'ye Seyahat Etmek
@gucarslan cok tesekkur ederim. Simdi baktim, uzerinde tc kimlik no yaziyor. 11 sayidan olusan bir numara, dogru mu?
Oldukca eski birsey. Bu resimdeki gibi.Bunu kabul ederler mi?
Ucaga binerken sorun olur mu?üzerinde TC kimlik numaranız varsa kabul edileceğini düşünüyorum.
yerinizde olsam vizemi hazır eder, bununla girmeyi dener, olmazsa hemen abd pasaportu ve vize ile giriş yapardım. -
@Allochthonous; yaklaşık 3 ay önce bir ve üç yaşında iki çocukla ist-dfw uçusunu gerçekleştirdik. En arka sağ köşeden aldık. Fazladan 1 koltuk satın aldık, yani 4 koltuk aldık. Anne ve çocuklar için her ihtimale karşı 3 koltuğun yerini satın aldık. Dördüncü koltuğu check-in günü yan sıradan alamadım yanın bir önünü alabildim. Yan yana sayılır. Organik uyku yapıcı damlalar var. Eczacınıza danışabilirsiniz. Onu normal uyku vaktinde verdik. Rahat uyudular. Buzullara yakın geçerken uçak soğuyor ona dikkat ettik. Uyanınca büyük çocukla baştan aşağı uçağı bir kaç tur gezdik. O yürüdü peşinden ben. En arkada olduğumuzdan büfe ve tuvalet ile kapının ordaki koltukta da baya vakit geçirdik. Uçak içi eğlence sistemi de yardımcı oluyor. Uçakta mama bile veriyorlar. Koltuklar yatsa da çocuklardan küçük olanı kucağımızda sırayla uyudu. Büyük olan yattı iki koltuğa. Korktuğumuz gibi ağlama filan olmadı. Antepten aktarmalı gelmemize rağmen kötü değildi yolculuğumuz. Gelince normal uyku düzenlerini almaları 1 hafta kadar sürdü. Saat saat kaydıra kaydıra yerel saate uyum sağladık. İlave sorunuz olursa sorun lütfen.
-
TR<>ABD seyahatini anladım.
Gümrük polisi değil de
check in yani havayolu görevlisi bileti kontrol ederken Türkiye’ye giriş için vizeniz var mı diye soracaktır.
O noktada TC kimliğini gösterirsem kabul etmeyebilirler, Türk kimliği sonuçta ABD’de geçerli bir evrak değil diye aklıma takıldı. Türk vatandaşı olduğumu ve vizeye ihtiyaç duymadığımı ispatlamak için pasaport görmek isteyebilirler.
Bir de Türkiye’ye giriş çıkış yaparken pasaporta damga vuruluyor. Amerika’ya döndüğümde Amerikan pasaportunda Türkiye’den çıkış damgası görmek isterler o nedenle hem Türkiye’ye girerken hem de çıkarken iki pasaporta da giriş çıkış damgası gerekecektir (en azından ABD pasaportunda olması gerek).
Bunlar ince detaylar ama ailemle seyahat ederken yanlış anlamaya neden olup işlemleri uzatma riskini almak istemiyorum.
Ccells sanıyorum sizin önerinizi takip edeceğim. Her iki yanıt için de teşekkürler. -
@charon daha önce bende hollanda ve ingiltere üzerinden aktarmalı uçtum. Fakat 2022'de bir çok ülke transit vize şartı getirdi yazıyordu haberlerde. İçerisinde belli şartlar var tabi. Abd vizesi olanlar muaf falan yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Yine de kontrol etmekte fayda var. Şu an fransa, hollanda ve ingiltere transit vize istiyor mu abd için, bilginiz var mı?
-
@ayvalik10 Biliyorum Kardeş bende aynı linkten bilet alacağım. Atlantaya uçak var.
-
@Buse-0, içinde söyledi: Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari)
@waterman bir soru daha sormak isttyrm 🙈Ben green card li oldugum icin azerbayacana vize almama gerek Yok degil mi?
Zaten Türk pasaportunuz varsa Azerbaycan’a vizesiz girebilirsiniz sorun yok
-
@muratti resmi boşanma süreciniz eğer bu hafta sonuçlanacak ve seyahatiniz sonraki bir tarihte ise burada devreye çocuğun velayeti girecektir. çocuğun velayeti hanginizdeyse ilgili seyahat için diğer taraftan alınmış bir muvaffafakname hazır bulundurmasını tavsiye ederim.
evet, sizin evli / boşanmış olduğunuzu sormayacaklar ve birlikte seyahat edeceksiniz ancak; herhangi bir durumda bu evrağın yanınızda olması daha sağlıklı olur.
-
@gamefry mesaj attım sizlere
-
tamamdır teşekkürler @gucarslan
-

ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek
-
Slm.Merak ettiğim bir konu var..Türkiyedeyken olan hatırası olan ve ya birikim olarak tutulan değerli madenlerden altın.Pırlanta vs.gibi ziynet eşyasının sokulurken nasıl bir yol izlenmektedir?Ne tür bir belge vs.taşımak uygun olur.?Yok ise ne yapılabilir?Ya da Tr de satıp nakite çevirmek mi uygundur?Abd de ise bu tür ikinci el satışını yapabilecek yerler var mıdır!?Uluslararası sertifikası olan ürünler için nasıl bir yol izlenmektedir..Bilgisi olan arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkürler..
Saygılarımla. -
@Yavuz-Kaya hocam uçakla girerken zaten üzerinizdeki ziynet eşyası ve para miktarı soruluyor diye biliyorum . Girerken belirtirseniz herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Lakin bildiğim kadarıyla "çeyrek altın alayım , burma bilezik alayım yatırım amacı ile" gibi şeyler pek söz konusu değil ekstra olarak bildiğim kadarıyla amerikada mücevherat için kullanılan altın genelde 14 ayar altın oluyor. Uluslararası sertifikalı mücevheriniz ise sertifikası ile beraber dünyanın her yerinde satışa çıkarılabilir.
-
@mr-hakan çok teşekkürler.Aslında merak ettiğim diğer konu ise götürdüğümüz bu eşyaların maddi ihtiyaç oluştuğu zaman gittiğimiz yerde eyalett zarar etmeden de satışını yapabilirmiyiz?ya da bununla ilgi bilgi edinebileceğimiz düzgün bir link ve ya site varmıdır?
-
@yavuz-kaya malesef bilgim yok bahsettiğiniz konuda . Bilgisi olan arkadaşlar cevap verecektir
-
@crazycells in mutlaka bir bilgisi vardır diye düşünüyorum ben.
açıkçası bu benim de merak ettigim bir konu. Hiç bir şey yapamazsam bir Altın hesabı açtırırım TEB den ve BOA dan kullanırım diye düşünüyorum iş bulamadıgım takdirde bu beni bir süre idare eder. Nasıl makul mu bu düşüncem?
-
@sinem-akçam hocam teb de altın hesabı açıp amerikada kullanabileceğinize emin değilim . Amacınız iş bulamama durumunda paranızı ziynet eşyalarınız ile karşılamaksa ziynet eşyalarınızı şimdiden dövize çevirin
-
@yavuz-kaya Abd ye girerken Ziynet Eşyası hakkında içinde söyledi:
Slm.Merak ettiğim bir konu var..Türkiyedeyken olan hatırası olan ve ya birikim olarak tutulan değerli madenlerden altın.Pırlanta vs.gibi ziynet eşyasının sokulurken nasıl bir yol izlenmektedir?Ne tür bir belge vs.taşımak uygun olur.?Yok ise ne yapılabilir?Ya da Tr de satıp nakite çevirmek mi uygundur?Abd de ise bu tür ikinci el satışını yapabilecek yerler var mıdır!?Uluslararası sertifikası olan ürünler için nasıl bir yol izlenmektedir..Bilgisi olan arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkürler..
Saygılarımla.Sorun olmadan ABD'ye girebilirsiniz. Eger birikim olarak goruyorsaniz o durumda yine 10.000 dolar ustunu kapida beyan etmeniz gerekecek. Eger kaynagi belliyse ve belgeleri sizdeyse taninizda tasiyabilirsiniz ama baskalarindan hediye vs. olarak aldiysaniz o durumda kanimca gerek olmayacaktir.
-
@crazycells çok teşekkürler.Peki uluslarası sertifikası olan pırlanta nın ihtiyaç oluşması durumunda abd de satmak istesek uygun ve güvenilir alım satım yapan kurum varmıdır.?
Değer anlamında herhangi bir kayıp oluşmadan
satabilirmiyiz? -
@mr-hakan teşekkür ederim.Evet bir kısmını öyle yaptım.Fakat hatırası olanları yanımda götürmek istiyorum.
-
@yavuz-kaya Abd ye girerken Ziynet Eşyası hakkında içinde söyledi:
@crazycells çok teşekkürler.Peki uluslarası sertifikası olan pırlanta nın ihtiyaç oluşması durumunda abd de satmak istesek uygun ve güvenilir alım satım yapan kurum varmıdır.?
Değer anlamında herhangi bir kayıp oluşmadan
satabilirmiyiz?Deger kaybi olmadan satmaniz oldukca zor sanirim
Pirlanta ya da daha genel tabirle elmas cok degerli bir madde degil, asil kullanim alani gosteris
Bulmasi da zor degil, zaten kendisi nadir de degil... tamamen elmas cikarma isleminde bir tekel soz konusu oldugundan sisirilmis bir fiyati var. Sokaktaki insan bunu bilmiyor ama saticilar biliyor
o nedenle satin aldiginiz an %50 degerini kaybediyor gibi dusunebilirsiniz.
Eger cevresinde altin, platin, titanyum, gumus zincir veya halka varsa belki deger kaybini %30'lara indirebilirsiniz ama cok da umitli olmayin. Soyle bir site var bildigim, cevremdeki gemologist arkadaslar bu siteyi guvenilir buluyor ve elindeki mucevheri satmak isteyen kisilere bu siteyi oneriyor:
-
Merhaba arkadaslar Amerikaya esim gelicek cr1 vize ile ilk giris yapacak ve takilarinida getirmek istiyor sizce bir sorun olurmu? Tesekkurler
-
Merhaba, Amerikaya Türkiye’den turist vizesi ile giderken yanımızda altın bilezik olması durumunda ne yapmalıyız, nelere dikkat etmeliyiz, altın takı götürebilir miyiz? Vergi mi alıyorlar, kaç gr a kadar götürebiliriz. Yardımcı olabilir misiniz?
-
@seyf, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek
Merhaba, Amerikaya Türkiye’den turist vizesi ile giderken yanımızda altın bilezik olması durumunda ne yapmalıyız, nelere dikkat etmeliyiz, altın takı götürebilir miyiz? Vergi mi alıyorlar, kaç gr a kadar götürebiliriz. Yardımcı olabilir misiniz?
Halihazirda ABD'de yasamadiginiz icin kisisel esya olarak vergiden muaf olarak bu esyalari ABD'ye sokabilirsiniz. Eger degeri 10.000 dolardan fazla ise beyan etmeyi unutmayin.
Eger sadece ABD'den yurtdisina cikip orada satin aldiysaniz ve onlari ABD'ye getiriyorsaniz bu durumda vergi odemeniz gerekiyor, fakat bunun da ilk 800 dolarinda vergiden muaf oluyorsunuz.
Benzer Başlıklar
91
31.6k
Users
5.1k
Topics
362.7k