Üyelik oluşturma, şifre hatırlatma veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz forum@yesilkartforum.com adresine email gönderebilirler!

Kış kurabiyesi (zencefilli tarçınlı kurabiye)



  • İçindekiler
    300 gram tereyağı
    1 su bardağı şeker
    1 yemek kaşığı toz zencefil
    1 yemek kaşığı tarçın
    2 paket kabartma tozu
    1 su bardağı pekmez
    5-6 su bardağı un
    1 yumurta sarısı

    Yapılışı
    Şeker tereyağı ve yumurta yi bir kapta iyice çırpın arkasın dan pekmez i ekleyip karıştırın .
    Un tarçın zencefil ve kabartma tozunu eleyerek hazırladığınız bulamacın içine ekleyin ve yoğurun . Yoğurma isiniz bitince normal kurabiye hamurundan çok az daha cıvık olacak .
    Sakin olun sıkıntı değil istediğimiz kıvam aynen öyle
    Hamurunuzun üstünü kapatıp dondurucu yada buzluk ta 15 20 dakika bekletin. Hamur biraz sertleşecektir. Hamuru yağlı kağıdın arasına açılabilecek parçalar halinde koyup açın. Eğer var ise kurabiye kalıbınızla yok ise ince kenarlı bir bardakla keserek fırın tepsisine dizin tüm hamurunuzu tepsiye dizdikten sonra . Hava alıp kurumasını engellemek amacı ile hava akımı olmayan bir yere alın fırını açıp ısınmasını bekleyin 10 dakika fırınınızı 190 celsius dereceye ayarlayıp 13 - 15 dakika pişirin . Fırından çıkınca mümkünse ızgara gibi alt tarafından hava alan bir malzemenin üstüne koyup kurumasını bekleyin . Ondan sonra alıp çıtır çıtır yiyin afiyet olsun .



  • Bu arada forumda bu tarz reçeteler için ayrı bir alt başlık oluşturan sayın @crazycells e teşekkürlerimi sunarım.



  • tadına da doyum olmaz şimdi bunun



  • @mr-hakan çok güzel bir tarif en kısa sürede denemeyi düşünüyorum yaparsam resmide atarım teşekkürler @Mr-Hakan



  • @rüzgar valla bende tarifleri resimli paylaşmayı düşündüm de sonrasında hergün hergun evde yapmak için fırsat bulamam diye resimlerden vazgeçtim. Ben şimdiden rengini soyliyim. Rengi ben çok güzelim diye bağıracak :)



  • youtube video buldum belki faydalanan olur





  • @yapay-zeka aynen hocam lakin bu şekilli olanlar çok cabuk sertleşiyor. Klasik yuvarlak olanlar daha güzel oluyor benim için. Konuya eklemeyi unuttuğum ufak bir not vardı . Bu kurabiye gerçekten 15 20 gün bile kalsa bayatlamıyor nemlenmedigi sürece


Cevaplamak için giriş yapın
 

156
Çevrimiçi

3688
Kullanıcı

1386
Başlık

55536
İleti

Yeşilkart Forum ile bağlantınız koptu, yeniden bağlanmak için lütfen bekleyiniz.