@ayvalik10 Biliyorum Kardeş bende aynı linkten bilet alacağım. Atlantaya uçak var.
-
@fly_me_to_the_moon, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
@Muhtaradana, içinde söyledi: [Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş]
Yada bunlarla hiç uğraşmayıp greencardınızı Türkiye'ye postalattırın tabi o zaman diliminde gelirse
Cok kıymetli bilgiler. Sadece bu alıntıladığım yerle ilgili bir uyarı paylaşmak istiyorum. bu linkte cesitli kisiler, green karti ABD disina postalamanin / kargolamanin illegal oldugunu, kisiyi sikintili duruma sokabilecegini, bizzat deneyimlendigini, ve illegal oldugunun teyiti icin US Customs and Border Protection aranabilecegini belirtmisler.
Ayrica kartlarda chip oldugu ve dokuman / zarf gibi gonderilse de basit bir sekilde zarfin/dosyanin icinde cip bulundugunun tespit edilebilecegi unutulmamali.
Link için teşekkürler. İlgili başlıkta son mesajda okuduğum şekliyle biliyorum ben de. Soran kişiye gümrükteki polisin verdiği cevaptaki gibi illegal olmaktan ziyade çalınma ve size karşı kullanılma ihtimallerinden dolayı posta ile yollamanın riskli olması yani. Kaybolma ihtimali de cabası.
-
-
@Adımarabacı Rica ederim. Biz göçmen vizesi ile gireceğiz; ama airbnb ile tutuğumuz evin adresi dışında Amerika'da gösterebileceğimiz başka bir adres olmadığı için orayı gösterdik.
Turist vizesi ile götürüp götüremeyeceğinizden emin değilim; ancak CDC sanırım "eligibility" şartını bir önceki güncellemede kaldırmıştı zaten.
CDC'nin sitesinde aşağıdaki bilgi bulunuyor:
All people 18 years old and older are eligible to apply for a permit to bring in 1-2 dogs from a high-risk country for dog rabies. CDC no longer requires the applicant to provide proof they are an eligible importer.
Emin olmak için cdcanimalimports@cdc.gov'a mail atarak sorabilirsiniz.
-
TR<>ABD seyahatini anladım.
Gümrük polisi değil de
check in yani havayolu görevlisi bileti kontrol ederken Türkiye’ye giriş için vizeniz var mı diye soracaktır.
O noktada TC kimliğini gösterirsem kabul etmeyebilirler, Türk kimliği sonuçta ABD’de geçerli bir evrak değil diye aklıma takıldı. Türk vatandaşı olduğumu ve vizeye ihtiyaç duymadığımı ispatlamak için pasaport görmek isteyebilirler.
Bir de Türkiye’ye giriş çıkış yaparken pasaporta damga vuruluyor. Amerika’ya döndüğümde Amerikan pasaportunda Türkiye’den çıkış damgası görmek isterler o nedenle hem Türkiye’ye girerken hem de çıkarken iki pasaporta da giriş çıkış damgası gerekecektir (en azından ABD pasaportunda olması gerek).
Bunlar ince detaylar ama ailemle seyahat ederken yanlış anlamaya neden olup işlemleri uzatma riskini almak istemiyorum.
Ccells sanıyorum sizin önerinizi takip edeceğim. Her iki yanıt için de teşekkürler. -
@charon daha önce bende hollanda ve ingiltere üzerinden aktarmalı uçtum. Fakat 2022'de bir çok ülke transit vize şartı getirdi yazıyordu haberlerde. İçerisinde belli şartlar var tabi. Abd vizesi olanlar muaf falan yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Yine de kontrol etmekte fayda var. Şu an fransa, hollanda ve ingiltere transit vize istiyor mu abd için, bilginiz var mı?
-
@ayvalik10 Biliyorum Kardeş bende aynı linkten bilet alacağım. Atlantaya uçak var.
-
@hasbelkader kutusunda sikinrisiz getirmistim ben. daha guvenli olsun derseniz hepsini ayri ayri kagit ya da havali plastik ambalaja sarabilirsiniz. Kabin bagajini ust taraf koyarken de , baskalarinin uzerine bir esya koymamasini rica edersiniz.
-
Dünyanın hangi ülkesine ev eşyalarınızı ve şahsi aracınızı göndermek isterseniz info@orimexlojistik.com mail adresine sormak istediğiniz tüm soruları, gümrük evraklarını, prosedürleri, vergi ödemelerini, transit sürelerini, gümrük muafiyetlerini vs. kısacası aklınıza takılan her şeyi sorup güncel fiyatlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Ya da +90 216 335 35 35 numaralı telefon numarasından da ulaşım sağlayabilirsiniz.
-
@CanAydın ayıp ayıp burada forumdasın tanıdık bulamadım diye yazı yazıyorsun. Biz aileyiz burada hangi eyalete gideceksen orada ki aile üyesine ulaşıp onlardan yardım istersin. Dediğimi denedin mi hiç ondan böyle pis - kaka kelimeler yazmazsın bir daha dimi 🙂
-
-
Domestik seyehatlerde TSA real ID zorunlulugunu iki sene daha erteledi. Mayis 7 2025
DHS announces extension of REAL ID full enforcement deadline | Transportation Security Administration
-
Merhaba ben Azerbaycana gitmek istyorum turistik amacli, ama prooflu COVID 19 vaccination kagidi istiyor.Ben daha once CVC pharmacyden yaptigim kucuk bir belge var.Hangi asilari yaptigima dair.Yeterli mi bu belge anlayamadim.
-
@Buse-0, içinde söyledi: Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari)
@waterman bir soru daha sormak isttyrm 🙈Ben green card li oldugum icin azerbayacana vize almama gerek Yok degil mi?
Zaten Türk pasaportunuz varsa Azerbaycan’a vizesiz girebilirsiniz sorun yok
-
@muratti resmi boşanma süreciniz eğer bu hafta sonuçlanacak ve seyahatiniz sonraki bir tarihte ise burada devreye çocuğun velayeti girecektir. çocuğun velayeti hanginizdeyse ilgili seyahat için diğer taraftan alınmış bir muvaffafakname hazır bulundurmasını tavsiye ederim.
evet, sizin evli / boşanmış olduğunuzu sormayacaklar ve birlikte seyahat edeceksiniz ancak; herhangi bir durumda bu evrağın yanınızda olması daha sağlıklı olur.
-
@gamefry mesaj attım sizlere
-
tamamdır teşekkürler @gucarslan
-
-
@gul_bencee, içinde söyledi: ABD yolcuğunda ilaç götürmek
arkadaslar amerikadan turkiyeye kargo ile vitamin gonderebilir miyiz?
Amerika'dan göndermekte sıkıntı yok, ama Türkiye'de gümrüğe takılıyor.
-
@MySea Burası da çok farklı degil millet köy büyük şehir arası gidip geliyor.
Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
-
@sigmoidalmammal evet ucusu sunexpress gerceklestiriyor ama biz lufthansa uzerinden almistik bileti emaille iptal bilgisi geldi, call centeri aradik ve durumu onayladilar ve para iadesi yapti lufthansa
-
Merhabalar, birkac gun sonra turist vizesi ile New York'a ucusumuz gerceklesecek. 3-4gun once THY'i aradigimizda ucak icinde 100mllik sivi dezenfektan gibi urunler bulundurulabilecegi ve giriste bir karantina olmadigi soylenmisti.
Su an tekrar bir degisiklik var mi diye aradigimizda giriste tibbi tarama ve gerekli gorulurse 14 gun karantina verildigi ayrica her zaman olan gida kisitlamasina sivi kisitlamasi da eklendigi; 100mllik el cantasinda bile olsa dezenfektan dahi goturulemeyecegi soylendi. Yakin tarihte bu uygulamalara tabi olarak giris yapan oldu mu acaba? Acaba yanlis bilgilendirilmis olabilir miyiz diye dusunduk acikcasi.
-
Su anda tekrar aradigimizda baska bir gorevli 3-4 gun once verilen bilgileri verdi. (100ml olarak sivi dezenfektan vs. tasinabilecegi ve giriste sadece form dolduruldugunu iletti. 14 gun karantina ise zorunlu degil onerilendir diye iletti.) farkli kisilere baglaninca farkli bilgiler aliyoruz. Yakin tarihte giris yapan arkadaslar varsa bilgi verirse seviniriz. Ayrica biz de islemlerimizi hallettikten sonra buraya ekleme yapacagiz.
-
Guncelleme: JFK'dan giris yaptik ucakta NY Traveler Form adinda bir form dagitiliyor ve havalimanindan cikarken gorevlilere teslim ediyorsunuz. Korona testi gibi bir durumla karsilasmadik. Turist vizemizle giris yapmistik. Gorevli pek soru sormadi, 6 ay kalis izni verdi. Ucak icinde sivi prosedurleri de 100ml olacak sekilde eskisi gibi devam ediyor.
-
@zephyr Verdiğiniz güncel bilgiler için teşekkürler. İyi gezmeler dilerim.
-
New York için test istiyor artık planı olan arkadaşların dikkatine
-
Amerikadan geleli bir hafta oluyor . Ucaklar genek olarak bos , Thy servis ve hizmet olarak normalin altinda(buna ayri bir baslik acacagim ilerde) , Yeni havalimani biraz kalabalik dikkat etmek lazim . Istanbul ,benim kaldigim eyaletten cok cok daha tehlikeli geldi bana acikcasi. Buyuk sehre gitmiyorsaniz gitmek konusunda korkunuz olmasin bence
-
Merhaba, Antalya -munih - wash dc bileti alacağım. Aktarma olduğu için Almanya yada sonrası ABD covid testi gerekiyormu? bilen varsa ltf..
-
Bizim 15 Kasım Ist-Fra-Denver uçuşumuz var. Biz yaptırmayı düşünüyoruz testi ne olur ne olmaz diye olur da isterlerse diyerek.
-
@SAVAS, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhaba, Antalya -munih - wash dc bileti alacağım. Aktarma olduğu için Almanya yada sonrası ABD covid testi gerekiyormu? bilen varsa ltf..
gocmen olmayan vizelerle Avrupa uzerinden aktarma yapamiyorsunuz, bilginize.
-
@crazycells, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
@SAVAS, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
gocmen olmayan vizelerle Avrupa uzerinden aktarma yapamiyorsunuz, bilginize.
Aynen oyle ve hic o riske girmeyin , bileti almadiysan Direkt ucus almani tavsiye ederim. Sahsen ben o riske girmemek icin direkt ucus almistim . Eger icinden cikamazsan bilete beraber bakariz .
-
4 Kasim'da İst-Ny direkt ucusu ile geldim. Giriste NY eyaletinin talep ettigi soylenen Covid testiyle ilgili hicbirsey sorulmadi, istenmedi. ABD pasaportu yada Green Card'i olmayanlarin AB uyesi ulkelerden aktarma ile gelmeleri durumunda ulkeye kabulleri mumkun olmuyor. Geri gonderiyorlar. (Tecrubeyle sabit!)
-
Direkt uçuş veya busıness uçuşunuzu inidirimli alabilirim. Ama bilete bakmam lazım. Tek yön biletlerde genellikle oluyor. Busunıss biletlerde gidiş dönüşte de olur
-
@Alpay25, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Direkt uçuş veya busıness uçuşunuzu inidirimli alabilirim. Ama bilete bakmam lazım. Tek yön biletlerde genellikle oluyor. Busunıss biletlerde gidiş dönüşte de olur
Kesinlikle almayın,
Bu arkadaş maalesef mağdur etti bizi. Eşim için aldığımız bilet Thy tarafından iptal edildi ve ücret iadesi alamadık(vergi hariç). Thy’den öğrendiğim yapılan işlemin yasal olmadığı
Para iadesi talep ettiğimde kendisininde mağdur olduğunu ve hiç parasının kalmadığını söylemişti fakat görüldüğü üzere bunu yapmaya devam ediyor. -
@bolatmali bilgilendirme icin tesekkurler, ilgileniyorum.
-
Arkadaşlar bazen thy mille alınan bileti iptal edebiliyor düşük bir ihtimalde olsa bu var. Mil hesabını da kapatıyor arkadaşın bileti için thy ye geri bildirim oluşturduk cevap gelince miller yüklenince ödeme veya yeni bilet alımıbyapacağum
-
18 Kasım için (IST-Londra-Washington) uçuşunda İngiltere aktarmasında herhangi bir Covid testi istenir mi ya da nereden öğrenebilirim bu bilgiyi acaba.
-
@Orhan-Volkan-Zanbak İngiltere üzerinden aktarma yapılamıyor diye biliyorum transit vize istiyor olması lazım ona bakın
-
@Orhan-Volkan-Zanbak İngiltere transit vize istemez. (Havaalani degistirmedigijiz surece) Aktarmali seferler su donemde ABD tarafindan kabul edilmiyor. Test sonucunuz olsa bile ABD giris yapamazsiniz. Bilet aldiginiz havayolundan MUTLAKA bu durumla ilgili bilgi talep edin.
-
@sutik GC sahibiyim Amerika’ya giriştir problem olacağını düşünmüyorum ama İngiltere tarafından çekiniyorum sadece ama onuda gerekmiyor deniliyor araştırmalarım o yönde.
Benzer Başlıklar
74
27.5k
Users
4.8k
Topics
331.0k