Otobüse binmedim ama yanımızdakine bizim klasik muhabbet başlatma sorusunu sorduğumuzu , "bro memleket neresi" diye 🙂
-
Yine bir bilgi köpeğiniz kendinize thy üzerinden biletle e yaparken aramak yeyor, 3 ü tuşladığınızda sadece bu konuda yetkililer çıkıyor ve işlemler halloluyor. Havalanı thy dahi yapamadı, tek telle bu işlemi çözdük. Yani süreç eskisinden daha kolay şekilde telefondan hallediliyor demektir
-
Amerika’ya ilk giriş yapacak kişilerin işine yarayacak bir bilgi
-
@denizci10 Teşekkürler, aktarma olmayacak zaten ben bir gün önceden şehirde olacağım direk uçuş olacak ertesi gün.
-
@patriot, içinde söyledi: Eski Türk Kimliği İle Türkiye'ye Seyahat Etmek
@gucarslan cok tesekkur ederim. Simdi baktim, uzerinde tc kimlik no yaziyor. 11 sayidan olusan bir numara, dogru mu?
Oldukca eski birsey. Bu resimdeki gibi.Bunu kabul ederler mi?
Ucaga binerken sorun olur mu?üzerinde TC kimlik numaranız varsa kabul edileceğini düşünüyorum.
yerinizde olsam vizemi hazır eder, bununla girmeyi dener, olmazsa hemen abd pasaportu ve vize ile giriş yapardım. -
@Allochthonous; yaklaşık 3 ay önce bir ve üç yaşında iki çocukla ist-dfw uçusunu gerçekleştirdik. En arka sağ köşeden aldık. Fazladan 1 koltuk satın aldık, yani 4 koltuk aldık. Anne ve çocuklar için her ihtimale karşı 3 koltuğun yerini satın aldık. Dördüncü koltuğu check-in günü yan sıradan alamadım yanın bir önünü alabildim. Yan yana sayılır. Organik uyku yapıcı damlalar var. Eczacınıza danışabilirsiniz. Onu normal uyku vaktinde verdik. Rahat uyudular. Buzullara yakın geçerken uçak soğuyor ona dikkat ettik. Uyanınca büyük çocukla baştan aşağı uçağı bir kaç tur gezdik. O yürüdü peşinden ben. En arkada olduğumuzdan büfe ve tuvalet ile kapının ordaki koltukta da baya vakit geçirdik. Uçak içi eğlence sistemi de yardımcı oluyor. Uçakta mama bile veriyorlar. Koltuklar yatsa da çocuklardan küçük olanı kucağımızda sırayla uyudu. Büyük olan yattı iki koltuğa. Korktuğumuz gibi ağlama filan olmadı. Antepten aktarmalı gelmemize rağmen kötü değildi yolculuğumuz. Gelince normal uyku düzenlerini almaları 1 hafta kadar sürdü. Saat saat kaydıra kaydıra yerel saate uyum sağladık. İlave sorunuz olursa sorun lütfen.
-
TR<>ABD seyahatini anladım.
Gümrük polisi değil de
check in yani havayolu görevlisi bileti kontrol ederken Türkiye’ye giriş için vizeniz var mı diye soracaktır.
O noktada TC kimliğini gösterirsem kabul etmeyebilirler, Türk kimliği sonuçta ABD’de geçerli bir evrak değil diye aklıma takıldı. Türk vatandaşı olduğumu ve vizeye ihtiyaç duymadığımı ispatlamak için pasaport görmek isteyebilirler.
Bir de Türkiye’ye giriş çıkış yaparken pasaporta damga vuruluyor. Amerika’ya döndüğümde Amerikan pasaportunda Türkiye’den çıkış damgası görmek isterler o nedenle hem Türkiye’ye girerken hem de çıkarken iki pasaporta da giriş çıkış damgası gerekecektir (en azından ABD pasaportunda olması gerek).
Bunlar ince detaylar ama ailemle seyahat ederken yanlış anlamaya neden olup işlemleri uzatma riskini almak istemiyorum.
Ccells sanıyorum sizin önerinizi takip edeceğim. Her iki yanıt için de teşekkürler. -
@charon daha önce bende hollanda ve ingiltere üzerinden aktarmalı uçtum. Fakat 2022'de bir çok ülke transit vize şartı getirdi yazıyordu haberlerde. İçerisinde belli şartlar var tabi. Abd vizesi olanlar muaf falan yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Yine de kontrol etmekte fayda var. Şu an fransa, hollanda ve ingiltere transit vize istiyor mu abd için, bilginiz var mı?
-
@ayvalik10 Biliyorum Kardeş bende aynı linkten bilet alacağım. Atlantaya uçak var.
-
Dünyanın hangi ülkesine ev eşyalarınızı ve şahsi aracınızı göndermek isterseniz info@orimexlojistik.com mail adresine sormak istediğiniz tüm soruları, gümrük evraklarını, prosedürleri, vergi ödemelerini, transit sürelerini, gümrük muafiyetlerini vs. kısacası aklınıza takılan her şeyi sorup güncel fiyatlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Ya da +90 216 335 35 35 numaralı telefon numarasından da ulaşım sağlayabilirsiniz.
-
-
Domestik seyehatlerde TSA real ID zorunlulugunu iki sene daha erteledi. Mayis 7 2025
DHS announces extension of REAL ID full enforcement deadline | Transportation Security Administration
-
Merhaba ben Azerbaycana gitmek istyorum turistik amacli, ama prooflu COVID 19 vaccination kagidi istiyor.Ben daha once CVC pharmacyden yaptigim kucuk bir belge var.Hangi asilari yaptigima dair.Yeterli mi bu belge anlayamadim.
-
@Buse-0, içinde söyledi: Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari)
@waterman bir soru daha sormak isttyrm 🙈Ben green card li oldugum icin azerbayacana vize almama gerek Yok degil mi?
Zaten Türk pasaportunuz varsa Azerbaycan’a vizesiz girebilirsiniz sorun yok
-
@muratti resmi boşanma süreciniz eğer bu hafta sonuçlanacak ve seyahatiniz sonraki bir tarihte ise burada devreye çocuğun velayeti girecektir. çocuğun velayeti hanginizdeyse ilgili seyahat için diğer taraftan alınmış bir muvaffafakname hazır bulundurmasını tavsiye ederim.
evet, sizin evli / boşanmış olduğunuzu sormayacaklar ve birlikte seyahat edeceksiniz ancak; herhangi bir durumda bu evrağın yanınızda olması daha sağlıklı olur.
-
@gamefry mesaj attım sizlere
-
tamamdır teşekkürler @gucarslan
-
-
@gul_bencee, içinde söyledi: ABD yolcuğunda ilaç götürmek
arkadaslar amerikadan turkiyeye kargo ile vitamin gonderebilir miyiz?
Amerika'dan göndermekte sıkıntı yok, ama Türkiye'de gümrüğe takılıyor.
Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
-
12 temmuzda Lufthansa (United ) ile Ankara-Munih-Washington-Houston hattında uçuş yaptık. Aktarmalı uçuş düşünenler için bilgi vermek istiyorum.
Hava alanlarında ateş ölçümü yapılıyor. Turkiye hava alanları için HES kodu isteniyor. Eger son 21 gun içinde korona geçirdiyseniz PCR testi istiyorlar ucağa almak için.
Uçaklarda maske takmak zorunlu. Birer bosluk bırakacak şekilde oturma düzeni ayarlanmış. Uçuşlar kalabalık degil zaten. O yuzden ekstra bir korku yaşamıyorsunuz.
Munih-Washington uçagında sadece 38 kişi geldik mesela.
Almanya normalde Schengen sahibi olsanız bile Türkiye vatandaşlarının girişine izin vermiyor ama transit yolcularda sıkıntı yok.
Amerikaya giriste bir covid formu dolduruluyor. Ateşiniz olcülüyor. Sağlıkcılar doldurgunıuz formu gözden gecirip durumunuza gore size karantina kararı verebiliyor.
Türkiye ABD tarafından yasaklı olmadıgı için bize 14 gun evde karantina tavsiye edildi sadece.
Giriste de eger 6 ayı geçirdiyseniz Covid yüzünden gelemedim derseniz CBP officerları anlayışla karşılıyor. -
Gruptan Yılmaz Başak beyin ve eşinin Ankara - new york biletini indirimli aldım. Hayırlı uçuşlar dilerim
-
@Alpay25 evet beyefendi benim biletimi indirimli hemde çok indirimli aldı buradaki bütün forum ailesine yararlı olacağına eminim Umarim daha sonra tekrar biletler için sizden yardım alacağız şimdiden teşekkürler
-
Ben teşekkür ederim iyi uçuşlar dilerim
-
@sigmoidalmammal annemlere lufthansa ile ist-houston bileti bakıyorum fakat iata nın sitesinde türkiyeden direk gelişlerde problem yok ama avrupa aktarmalı gelince ülkeye giriş yapılamacağı yazıyor b1b2 için.
United States
Published 08.06.2020- Passengers who have transited or have been in Austria, Belgium, Brazil, China (People's Rep.), Czechia, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Iran, Ireland (Rep.), Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland or in the United Kingdom (excluding overseas territories outside of Europe), in the past 14 days are not allowed to enter and transit.
-This does not apply to:
- nationals and permanent residents of the USA;
- spouses of nationals and of permanent residents of the USA;
- parents/legal guardians of an unmarried and younger than 21 years national or permanent resident of the USA;
- the unmarried and younger than 21 years brother or sister of a national or permanent resident of the USA, who is unmarried and younger than 21 years;
- the child/foster child/ward of a national or permanent resident of the USA;
- passengers with the following visas: A-1, A-2, C-1, C-1/D, C-2, C-3, D, E-1 (as an employee of TECRO or TECO or the employee's immediate family members), G-1, G-2, G-3, G-4, IR-4, IH-4, NATO-1 through NATO-4, or NATO-6 visa;
- members of the U.S. Armed Forces, spouses, and children of members of the U.S. Armed Forces;
- passengers with evidence of traveling at the invitation of the USA government for a purpose related to the containment/mitigation of the Coronavirus (COVID-19);
- passengers with documents issued by the U.S. Department of Homeland Security, U.S. Customs and Border Protection, or U.S. Department of State indicating that the passenger is exempt from the restriction;
- B1 crew crewmembers that are engaged in lightering, Outer Continental Shelf (OCS) activity, wind farm activity, private air/sea crew and other similar crewmember actives.
- Passengers who have been in one of the countries listed in bullet number 1 in the past 14 days but are exempt from the restriction to enter the USA, must arrive at one of the following airports: Atlanta (ATL), Boston (BOS), Chicago (ORD), Dallas, (DFW), Detroit (DTW), Ft. Lauderdale (FLL), Honolulu (HNL), Houston (IAH), Los Angeles (LAX), Miami (MIA), New York (JFK or EWR), San Francisco (SFO), Seattle (SEA) and Washington (IAD).
- Passengers who have been in Austria, Belgium, Brazil, China (People's Rep.), Czechia, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Iran, Ireland (Rep.), Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland or United Kingdom (excluding overseas territories outside of Europe) in the past 14 days but are exempt from the restriction to enter the USA, must self-quarantine for 14 days once they reach their final destination.
- Passports issued to nationals of Belarus which have expired between 30 April 2020 and 31 July 2020, are considered valid with an extension of 3 months.
- Passengers who have transited or have been in Austria, Belgium, Brazil, China (People's Rep.), Czechia, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Iran, Ireland (Rep.), Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland or in the United Kingdom (excluding overseas territories outside of Europe), in the past 14 days are not allowed to enter and transit.
-
Annemin vizesi 8 Eylul'de bitiyor. 1 Eylul'de Atlanta -Istanbul ucusu vardi ,sun gelen mesajla iptal ettiler. Daha zaman olmasina ragmen neden boyle oldu acaba
vize uzatmaya her halukarda basvurmam gereklimidir sizce ?
-
@HockeyUmpire2 Bizim de 1 eylul ucusu iptal oldu dun. 2 eylul’deki ucusu aldik . Mutlaka bir iki gün once veya sonrasına uçuş vardır. THY ise numara (800) 874-8875
-
@S-and-V bu amerika numarasimi thy ? Sizde atlantadan mi ucacaktiniz ?
-
@sChAdOw turist vizesi ile kabul etmiyorlar maalesef. Greencard sahipleri için bir çözüm bu. Seyehat edecek kişi resident değilse yasaklı omayan ülkelerden uçuşlar araştırılmalı.
-
@S-and-V ben aradadigimda siz biletinizi acenta ile aldiniz onlarin yardimci olmasi gerek dedi acentayi aradim onlarda yogunluktan telefonlarini kapatmis. 4 agustostu biletim. Ne yapicam bilemiyorum
-
Belki ilgilenen vardır diye paylaşmak istedim
️
-
houston istanbul ucusu icin 30 agustostaki biletim iptal edildi, yakin tarihlerde ucusu iptal olmayan veya konuyla iligili bir mantik oturtabilmis olan var mi? bileti degistireyim diyorum ama iptal olan ucusum icin bile hala bilet satmaya devam ediyor thy dolayisiyla iptal olma ihtimali daha az olan bir tarih ariyorum.
-
@stealth benim de takip ettigim bir konu houston-istanbul ve donus ucusu. Neye gore iptal ediliyor herhangi bir mantigi var mi? Bu belirsizlik yuzunden bir plan, program yapamiyoruz. Thynin web sayfasinda 26 temmuzdan itibaren ucuslarin basladigini ve haftada 3 gun olmak uzere de bilet satisi yapiyorlar ancak bu iptal konulari kafa karistirici.
-
Merhabalar,
Avrupa üzerinden Lufthansa ile 2 hafta sonra Newyork’a bilet alacağım acaba aktarmadan dolayı sorun yaşar mıyım? -
@bolatmali hocam luftansa ile almayın ben size thy den direkt uçuşu ucuza alırım. Burdan 3 arkadaşa aldım.
-
bolatmali beyin new york uçuşunu %30 indirimli aldım hayırlı olsun
-
@bolatmali, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhabalar,
Avrupa üzerinden Lufthansa ile 2 hafta sonra Newyork’a bilet alacağım acaba aktarmadan dolayı sorun yaşar mıyım?Green Card'li olunca sorun olmuyor... Sadece gocmen olmayan kisilerin Avrupa uzerinden ABD'ye girmesi sakincali...
-
@Muhtaradana, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Belki ilgilenen vardır diye paylaşmak istedim
️
Bu gonderiyi gordgumde çok şaşırdım.bildiğim kadarıyla hava yolları bilette kişi değişikliğine izin vermiyolardı.acaba değiştimi diye qatar havayolları sıtesıne faq ya baktım böyle bısşey mumkun değil.https://qatarairways.zendesk.com/hc/en-us/articles/360010860597-Can-I-refund-the-ticket-that-I-used-the-voucher-for- hele promosyon bıletın genelde aynı kısıye para ıadesı bile olmuyor @Muhtaradana iyiniyetle paylaşmılış bence ama dıkkatlı olun Qatar havayollarıyla gorusmeden para vermeyın buna ısım degısıklığıne ızın verıyorsa dusunebılırsınız.yoksa paranız gıder sız havaalanında kalırsınız haberınız olsun benden uyarması.
edit: bıletın sahıbı bıle boyle bır devır olmıyacağını bılmıyor bıle olabılır.@muhtaradana da muhtemelen bılmıyodur.devır ıslemının yapılabıceğinı ıspatlayan lınk varsa paylaşın lutfen.sağlık calısanlarına ozel bır hak verılmıs mıdır bılemıyorum.
-
Annemin 1 eylul 2020 deki Atlanta - Istanbul biletini iptal ettiler yeni bileti 19 Agustos'a duzenlediler.
-
@HockeyUmpire2 merhaba annenizin vizesi turist vizesi mi ben anneme başvurdum ret aldık nasıl bir yol izlemeliyim acaba
Benzer Başlıklar
96
28.6k
Users
4.8k
Topics
341.5k