Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@erenist covid'in tam ortasında giriş çıkış yaptım sormadılar, ondan sonra hiç sormadılar zaten.
    ABD pasaport polisi benim bildiğim hiçbir zaman aşı sormadı, o sorumluluğu havaalanı personeline yüklediler.

• Herkeze merhabalar bizde inşallah Viyana'dan haftaya vizemizi alırsak hemen bir giriş yapmak istiyoruz. Bilet araştırmasında en uygun biletler Avrupa aktarmalı İngiltere için transit geçiş şartları aşagıdadır. Diğer ülkelerin transit geçiş şartları için site adresini de en alta bırakıyorum kontrol yapmakta fayda var.
    TWOV (Vizesiz Transit):
    Aynı takvim günü içinde üçüncü bir ülkeye uçuş için teyitli bir devam bileti ile Londra (LHR) veya Manchester (MAN) üzerinden transit geçen Türkiye vatandaşları. Bunlar:

• Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda veya ABD tarafından verilmiş bir vizeye sahip olmalı ve
    • Havaalanının uluslararası transit alanında kalmalı ve
    • Bir sonraki varış noktası için gereken belgelere sahip olmalıdır.

Aynı takvim günü içinde üçüncü bir ülkeye uçuş için teyitli bir devam bileti ile Londra (LHR) veya Manchester (MAN) üzerinden transit geçen Türkiye vatandaşları. Bunlar:

• İrlanda (Rep.) tarafından verilen ve "BC" ibaresini taşıyan bir "C" vizesine sahip olmalı ve
    • Havaalanının uluslararası transit alanında kalmalı ve

Ertesi gün saat 23:59'dan önce kalkan üçüncü bir ülkeye uçuş için onaylanmış devam bileti olan karadan transit geçiş yapan Türkiye vatandaşları. Bunlar:

• Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda veya ABD tarafından verilmiş bir vizeye sahip olmalı ve
    • Vizeyi veren ülkeye seyahat ediyor olmalı ve
    • Göçmenlikten geçmeli ve

Uyarı:
    Manchester Uluslararası Transit Alanı'ndan (MAN) transit geçiş aynı takvim günü içerisinde saat 05:00 ile 21:00 arasında mümkündür.

Vize sahibi olsanız bile aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz gerekir:
    Guernsey, Man Adası veya Jersey tarafından verilen ıslak mürekkepli pullar şeklinde süresiz kalma izni olan yolcular Birleşik Krallık'a girebilir veya Birleşik Krallık'tan geçebilir. Guernsey, İrlanda (Rep.), Man Adası, Jersey veya Birleşik Krallık dışında 2 yıl veya daha uzun süre kalmamış olmaları gerekir.

Uyarı:
    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti pasaportuna sahip yolcuların ülkeye giriş ve transit geçişlerine izin verilmemektedir.

Bu durum, Birleşik Krallık tarafından verilen Tekdüzen Format Formu (UFF) ile vize sahibi olan yolcular için geçerli değildir.

Havayolunun vizeyi veren ülkeyle doğrulaması halinde, havayolu transit geçişleri için e-vizeler kabul edilir.

• Merhaba,

Miami'den İstanbul'a ve İstanbul'dan Miami'ye gidiş dönüş bileti alacağım.
    Türk vatandaşıyım ve yeni ABD vatandaşı oldum. Türk pasaportu ve ABD'deki pasaportumdaki isimlerim farklı.

Bilet alımı ve giriş-çıkış işlemlerini nasıl gerçekleştirmem gerektiğine dair sorularım var:

1. ABD-Türkiye giriş-çıkışlarımı farklı pasaportumla yapabilir miyim? Yoksa gidiş-dönüşlerimi tek pasaportla mı yapmam gerekiyor?

2. Eğer giriş-çıkış işlemlerimi tek pasaportla yapmam gerekiyorsa, biletlemeyi Türk ismimle yaptığımda ABD'ye dönerken, farklı isimdeki ABD pasaportumu gösterip uçuş yapabilir miyim? Çünkü ABD vatandaşı olduğum için Türk ismimin yazılı Türk pasaportumda herhangi bir vize/greencard bulunmuyor.

3. ABD pasaport ile gidiş-dönüş biletimi alırsam Türkiye'ye gidişte Türk vatandaşları kısmından geçebilir miyim? Geçebiliyorsam ABD pasaportuma da giriş damgası ekletebiliyor muyum?

THY'i de birçok kez aradım herkes farklı bir şey söylüyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

İyi günler dilerim.

• @irmakbella Seyahatlerinizde ABD pasaportunuzu kullanmaniz gerekiyor. Turk konsolosluguna cifte vatandaslik bildirimi yapip, ABD'deki yeni isminizi sisteme isletebiliyorsunuz. Bileti ABD isminize gore alacaksiniz. ABD pasaportunuz ve Turk kimliginiz ile Turkiye'ye giris yapacaksiniz. Turk kimliginizdeki isim farkli da olsa, memur sistemde bunu gorebilecek ve vizesiz olarak Turkiye'ye girisinize izin verecek. Damgayi da ABD pasaportunuza vuracaklar. Diger her yerde sadece ABD pasaportunuzu kullanacaksiniz. Burda kritik konu Turkiye'ye vize satin almadan girebilmeniz sadece

• ⭐⭐

@irmakbella abd pasaportuyla bileti aliyorsunuz.
    tc sınırına geldiğinizde abd pasaportuyla tc kimliğini birlikte veriyorsunuz, damgayi basip geçiyorsunuz.
    yasaya göre tc'ye girmek için kimlik yeterli, illa pasaporta gerek yok.

• @Ryback çok teşekkürler bilgilendirme için 🙏

• @charon çok teşekkür ederim 🙏

• Bu yil Washington DC ve cevresinden Istanbul'a Haziran gidis Temmuz donus her hangi gunler icin kontrol ettigimde THY biletlerinin hepsi 1900 dolar ustu. Avrupa aktarmasi yapip gidemiyorum cunku pasaportumda gecerli ABD vizesi yok. 4 kisi gidecegimiz icin daha uyguna bilet bulmam cok onemli. Bildiginiz kampanya vs var midir?

• ⭐⭐

@mutlu234 geçerli abd vizesi yoksa abdye geri nasıl gireceksiniz?

• ⭐⭐⭐

@charon Bir seneden az suresi kalan J1 vizesi varsa, transit vize gerekiyor, kurallar farkli biraz. Bu durumda olan kisilerin tekrar vize surecine gore ABD'ne girmesinde sakinca yok o baska konu.

• ⭐⭐⭐

@mutlu234, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Bu yil Washington DC ve cevresinden Istanbul'a Haziran gidis Temmuz donus her hangi gunler icin kontrol ettigimde THY biletlerinin hepsi 1900 dolar ustu. Avrupa aktarmasi yapip gidemiyorum cunku pasaportumda gecerli ABD vizesi yok. 4 kisi gidecegimiz icin daha uyguna bilet bulmam cok onemli. Bildiginiz kampanya vs var midir?

@mutlu234 Merhaba, belki denemissinizdir ama yine de onermek istedim. Eger imkaniniz varsa belki Turkiye pasaportu ile giris yapabileceginiz bir ulkeden (Bosna-Hersek, Fas (sadece giris vizesi var ufak bir ucrete tabii)) aktarma (hatta konaklayabilirsiniz bir gece) ile belki bilet butcesini dusurebilirsiniz. Maalesef haklisiniz cok yuksek, kolay gelsin.

• ⭐⭐

@lumos oha dünyanın en saçma şeyiymiş.
    benim bildiğim geçerli abd vizesi varsa ingiltere vize istemiyor, özellikle j1le alakalı birşey yazmıyordu home office'te.

• ⭐⭐⭐

@charon Bence de sacma 😒

• @charon, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@mutlu234 geçerli abd vizesi yoksa abdye geri nasıl gireceksiniz?

Guncel ve 2027'ye kadar gecerli DS2019'um var ve Tr'de mulakatsiz vize yenilemesi yapacagim. Esim ve kizim gecen sene gidip yaptilar.

• @lumos, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@mutlu234, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Bu yil Washington DC ve cevresinden Istanbul'a Haziran gidis Temmuz donus her hangi gunler icin kontrol ettigimde THY biletlerinin hepsi 1900 dolar ustu. Avrupa aktarmasi yapip gidemiyorum cunku pasaportumda gecerli ABD vizesi yok. 4 kisi gidecegimiz icin daha uyguna bilet bulmam cok onemli. Bildiginiz kampanya vs var midir?

@mutlu234 Merhaba, belki denemissinizdir ama yine de onermek istedim. Eger imkaniniz varsa belki Turkiye pasaportu ile giris yapabileceginiz bir ulkeden (Bosna-Hersek, Fas (sadece giris vizesi var ufak bir ucrete tabii)) aktarma (hatta konaklayabilirsiniz bir gece) ile belki bilet butcesini dusurebilirsiniz. Maalesef haklisiniz cok yuksek, kolay gelsin.

Gecen sene en hareketli sezonda bile kisi basi $1500 odemistim. Ortalama biletlerin bu sene $1900 oldugunu gorunce inanin cok sasirdim.

Vizesiz ulkelere baktim fakat cok uygun bir sey bulamadim. Alternatif olarak, abd'deyken schengen yada avrupa transit vizesi alip bir avrupa ulkesinden aktarma yaparak gitmek kaliyor.

• ⭐⭐

@mutlu234 bence home office'e tekrar bakin ingiltere transit vizesi sartlarina.

• İngiltere aktarmalı amerikaya seyahat edecekler bununla ilgili şöyle bir yazı buldum

2014 yılında duyuru olarak paylaşılmış ve amerika vizesi ve bileti olanlar transit vizeden muaf diye yazıyor. Çalıştığım şirketin turizm acentesine sorduğumda onlarda ingiltere üzerinden amerikya giderseniz transit vizeye gerek olmadığını ilettiler.

• @charon @T-C-Kubilay-Dikici cok sagolun ilgilendiginiz icin. Halihazirda pasaportumda gecerli bir Abd vizesi olmadigi icin transit vize her turlu gerekecek. Transit vize veya kisa sureli vize + hatta konaklama ile bile direkt ucustan cok daha ucuza geliyor.

• ⭐⭐

@mutlu234 hocam siz daha once 1 seneden az j1 var demediniz mi?
    Abd vizesi yoksa transit vize istenir de, ulkeye Geri nasil gireceksiniz?

• @charon, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@mutlu234 hocam siz daha once 1 seneden az j1 var demediniz mi?
    Abd vizesi yoksa transit vize istenir de, ulkeye Geri nasil gireceksiniz?

https://yesilkartforum.com/forum/post/475156

Benzer Başlıklar

• 13
  • 1
  • 1
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

49

55.9k
Users

4.8k
Topics

484.7k

| | | |