Güncel bilgi olarak paylaşıyorum; 15 Ağustos gidiş, 5 Eylül dönüş Frankfurt aktarmalı New York'a gidip geldim, giderken aktarma süresi 1 saatti ve biraz tedirgindim ama hiç sorun olmadı, terminalden hiç çıkmadan direk diğer uçağa geçip yola devam ettik, check-in her iki uçuş içinde İstanbul'da yapıldı, yani Frankfurt-New York uçuşu biniş kartım İstanbul'da verildi, Frankfurt'ta check-in falan hiçbişeyle uğraşmadan biniş kartında yazan kapıya gidip uçağa bindik. Aynı havayolu şirketi olması ve bileti ayrı ayrı değil tek seferde almak bu rahatlığı sağladı diye düşünüyorum, herkese iyi yolculuklar dilerim.
-
@Aslı-Log PTT ile Amerika değil ama başka ülkelere gönderdim. Koli hacmi yada kg hs.na göre ücret belirleniyor, kolinizi hazırlayıp PTT den fiyat alabilirsiniz. UPS, DHL, Fedex den çok daha ucuza gelecektir. Kargo Amerika'ya ulaşınca hizmet resmi posta şirketi USPS tarafından veriliyor ,rahatlıkla kargoyu her aşamada takip ediyorsunuz .Türkiye tarafında PTT den , Amerika da USPS den.
-
-
@joker00 greencard sahipleri gecerli greencard ve kendi ulkelerine ait gecerli bir pasaportla giris yapabilirler Kanadaya.
Entry requirements by country or territory
-
Herkese merhaba. Bu başlığı okumaktan çok keyif alıyordum, sonunda ben de yazıyorum.
17 eylül günü istanbul-atlanta uçuşu için 3 saat önce havalimanına geldik. Ailelerimizle vedalaştık ağlamalı ve hüzünlü bi andı. Eşimle beraber 2 kişiyiz Thy kişi başı 2x23 kg hak veriyor. Biz evde tartıp geldik 24er kilo civarı yaptık bi şey demezler diye. Kabin bagajlarımız da 8er kiloydu. Birer tane de sırt çantası aldık onları sormadılar sorsalardı kişisel eşyalarımız kırılacak şeyler vs diyecektik. Bir de küçük bi üçkağıtçılık yaptık kabin bagajımız tartılmadan önce birkaç parçayı çıkarıp ailemize vermiştik. Tartıldıktan sonra onları da geri koyduk. Epey bi ekstra yaratmış olduk anlayacağınız.
Uçağa kadar 3 kez aramadan geçtik bi sorun olmadı. Gözen güvenlikteki kadın çok şanslısınız tebrikler dedi. Uçuş rahat geçti yemekler güzeldi.
Atlanta havaalanına indik çok fazla siyahi vardı bütün çalışanlar black. Abd vatandaşları ve permanent residentlar aynı sıraya giriyordu. Kendimi özel hissettiğim ilk andı. Sıra bize geldiğinde memura sarı dosyayı verdik. Bizi alıp bi odaya götürdüler biraz bekledik. Sonrasında ismimizi anons ettiler memurun yanına gittik pasaportlarımızı verdi gidebilirsiniz dedi hiçbir şey sormadı. Valla biz de heyecandan her şeyi unuttuk gidebilirsiniz deyince gittik. Ama adres değişikliği yapacaktık. Hemen geri döndük biz adres değiştirecektik dedik sağ olsun yardımcı oldu. Valizlerimizi aldık çıkışa gittik. Valizlerde çay kahve ceviz peynir kuruyemiş tarhana vs epey bi şey vardı kimse durdurmadı bi şey sormadı. Yanımızda 10k'dan fazla dolar vardı kimse sormayınca onu beyan etmeyi de unuttuk. Durdursalar epey bi sorun yaşardık muhtemelen. Biz biraz allaha emanet girdik sizin anlayacağınız. Siz bunlara dikkat edin her zaman böyle şanslı olunamayabilir.
Şu ana kadar abd'de 1 hafta geçti her şey güzel gidiyor. İsteyen herkesin bu duyguyu yaşaması dileğiyle, iyi günler.
-
Konu açıkken THY wifi konusunda da bilgi vereyim 🙂
Gidiş uçağımızda wifi sorunsuz çalışıyordu ama çok yavaştı. Web sayfaları ve sosyal medyayı hiç açamıyordu.
Sadece whats app açılıyordu ve resimleri bile bir kaç denemede zor gönderip alıyordu. Ama yazışmaları sorunsuz yapabildik.
Ailemiz ile ve ben işyerim ile sürekli iletişim halinde kalabildim.Dönüş uçağımızda ise wifi bağlanıyordu ama internet yoktu.
Herhalde çok soran oldu ki kalkıştan 20-25 dk sonra wifi sistemi arızalı diye anons ettiler. -
Güncel bilgi olarak paylaşıyorum; 15 Ağustos gidiş, 5 Eylül dönüş Frankfurt aktarmalı New York'a gidip geldim, giderken aktarma süresi 1 saatti ve biraz tedirgindim ama hiç sorun olmadı, terminalden hiç çıkmadan direk diğer uçağa geçip yola devam ettik, check-in her iki uçuş içinde İstanbul'da yapıldı, yani Frankfurt-New York uçuşu biniş kartım İstanbul'da verildi, Frankfurt'ta check-in falan hiçbişeyle uğraşmadan biniş kartında yazan kapıya gidip uçağa bindik. Aynı havayolu şirketi olması ve bileti ayrı ayrı değil tek seferde almak bu rahatlığı sağladı diye düşünüyorum, herkese iyi yolculuklar dilerim.
-
@Neslihan-Yaşar Delta airlines a bakmanızı öneririm, amsterdam aktarmalı geldim, 11 saat amsterdam havalimanında bekledim, gayet rahat bir havalimanı uzanmalı koltuklar var kestirmek için. Vizeniz varsa çıkıp şehri de turlayabilirsiniz tabi. ABD aktarma için bir kaç avrupa ülkesi dışında vize isteyen yok ve gidiş kısmını Delta adına KLM yapıyor gayet konforlu bir havayolu. Sınırsız Heineken var abd ye kadar 🙂 thy nin yarı fiyatına denk geldi gidiş geliş bilet.
-
@crazycells ben de istiyorum @crazycells 😹
-
@gufan @crazycells ben yeni Amerikan vatandasi oldum ve ilk kez gecen hafta 2 pasaport ile seyahat ettim, Amerika’dan Turkiye’ye geldim. Amerika’dan cikarken bilet gisesinde US passport uzattim, fakat Amerika’ya donus biletim 3 aydan uzun bir zamani kapsadigi icin Turk pasaportumla islem yapmayi uygun gorduler, aksi taktirde vize gerekiyormus. Turkiye’ye indigimde de polise sordum, cifte vatandas olarak hangi taraftan ne sekilde cikis yapmam uygun olur diye, TC vatandaslari kismindan TC pasaportumla cikmami onerdi ve ben de o sekilde ciktim. Onemli olan Amerika’ya donerken mutlaka US passport kullanmam gerektigini soyledi. Fakat simdi de aklima su takildi; Amerika’ya donerken acaba Amerikan polisi neden US passportumla ulkeden cikmadigimi sorgulayip sorun cikarir mi?🙄 sonucta suan US passportumda herhangi bir islem gorunmuyor ulkeyi terkettigime dair.
-
@Serapp teşekkürler 🙏
-
Bahsettiğiniz yerleri ailece gezip gördükten sonra öğrenciyken okuyup rotanın çıktısını kitabın arasında sakladığım Zen ve Motorsiklet Bakım Sanatı (Zen and the Art of Motorcycle Maintenance) kitabındaki Zen Route'u motorsikletle tek başıma tamamlamak, bucket-list'tekilerden bir tanesi.
73bf643a-cdd5-4d57-ae29-c1214974c4b2-zen_route-1536x1079.jpg
-
Yurtdisindan ABD deki uretim yapan firmalara pazarlama amacli hayvansal urun numunesi gelirken yanimda getirmek istiyorum. Gumruk bildiriminde kurallara uygun bir sekilde bunun bildirimini yapacagim. Ne gibi sorumluluklarim olur? gumrukte bana soracaklari sorular neler olur? Bu konuda deneyimi olan arkadaslar deneyimlerini paylasirlarsa sevinirim. Tesekkurler.
-
-
-
@speedystop Merhaba, bulamadiginiz ifade etmissiniz yonlendiriyorum sisi ilgili basliga: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?).
-
@wanti sakın ne kadar eşyan varsa sat yeter ki Türkiye de ki poliçeyi devam ettirmelisin. Çünkü ömür boyu yenileme hakkı sakın kaybolmasın. Benim bahsettiğim tek başına Türkiyede ki poliçen amerikayı karşılamazdı
-
@wanti, içinde söyledi: Muvafakatname
Normalde bildigim kadariyla cocuklarla beraber tek ebeveyn yurtdisina cikacak ise digerinden muvafakatname gerekiyor.
ABD den TR ye tek ebeveynle yolculukta herhangi birsey istemezler diye dusunuyorum deneyen var mi?
Ayrica yurtdisi oturumu olanlarda da TR den cikista muvafakatname istenmiyor diye duydum. Tecrube eden varmi acaba ?
Eger cocugunuzla ayni soyisme sahipseniz genelde sorun olmuyor ve sorulmuyor; fakat yine de hazir etmenizi tavsiye ederim.
-
@senamd Yilda 1 veya 2 defa yapilacak ucak yolculugu icin degmez gibi geliyor bana. Ama yine de size bagli tabii ki.
Ben is nedeniyle yilda birkac defa ucuyorum, o yuzden kolaylik sagliyor. Bu arada, TSA precheck icin ben ucret odemiyorum, isyeri karsiliyor.
-

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
-
@lumos Bilgilendirme için teşekkürler.
-
Selamlar herkese, daha önce deneyimi olanlardan kısa bir bilgilendirme rica edebilir miyim? Yakın zamanda san francisco ya gideceğim ve schengenim olduğu için paris den uçmayı düşünüyorum en uygun ordan buldum. Avrupadan uçuşlarda dikkat etmem gereken hususlar var mıdır? Dönüş biletimi aynı firmadan almayacağım Thy direkt dönüş rezervasyon yapmayı düşünüyorum. Tecrübeli olanlar yazarsa sevinirim.
-
@Ahmet-0 ABD vizeni varsa zaten schengen vizesine ihtiyacınız yok. Dikkat etmeniz gereken en büyük husus aktarmalı uçuş olacağı için 2-3 saat arası bir aktarma süresi bırakmanızı tavsiye ederim. Hem gecikmeden dolayı hem de havaalanındaki aktarma yerleri arasındaki mesafeden dolayı sıkıntı yaşamamanız için.
-
@denizci10 Teşekkürler, aktarma olmayacak zaten ben bir gün önceden şehirde olacağım direk uçuş olacak ertesi gün.
-
Merhaba, yakin zamanda yolculuk yapmis olanlar , covid konusunda guncel durum nedir paylasabilir misiniz? Test ya da asi karti gerekiyor mu? Her iki yon icin de soruyorum.
-
Merhaba valizde bıçak götürebilir miyiz? Bagaja verilecek valizde olacak.
-
@cleo resmi olarak aşı kartı gerekiyor ama soran yok.
-
@srhnkskn evet götürebilirsiniz aşağıya verdiğiniz sürece bir sorun yok
-
@srhnkskn ben götürdüm bıçak bi sorun olmadı alt bagajda,
-
@Emrah-Borazan, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Faydalı olabilir
ayni tarihler skyscanner da 200 dolar daha ucuz
-
@charon tesekkur ederim.
-
Selamlar,, yolculuk öncesi birçok soruma forumdan cevap ve yardımlar buldum, yolcuğum girişim sorunsuz geçti bu sayede tekrardan teşekkürler herkese.
Delta havayolları(avrupa kısmını KLM yapıyor) ile Amsterdam aktarmalı San francisco’ya geldim.Tüm uçuşlar problemsiz ve konforlu idi Delta airways’i herkese tavsiye ederim özellikle indirim yakalarsanız hiç düşünmeyin derim. Amsterdam havalimanı ise aktarma vakitleri için gayet keyifli, 13 saat havalimanında zaman geçirdim yemekten bara, dinlenme koltuklarından masaja herşey mevcut. Otel de var aktarma bölgesinden çıkmadan ulaşabileceğiniz. Görevliler yardımcı ve problem çıkarmıyor. Abd vizesi dışında hiçbir şeye bakmadılar. Yalnızca amsterdamda uçaktan indiğimizde polisler koridorda ayaküstü sorular sordu; nereye yolculuk neden gidiyosunuz vb. San francisco uçuşu da konforlu ve sorunsuz oldu. Abd girişinde polis kontrolünde ise özellikle DÖNÜŞ biletimi görmek istedi ve inceledi. Covid ile aşı ile ilgili hiçbirşey sorulmadı tüm uçuşlar boyunca ancak bir form doldurttular amsterdamda covid ile ilgili inince alacaklar dendi ve kimse almadı. -
Selam arkadaşlar,
PEGASUS Kampanyası var.
25 Ekim 2023 / 31 Mart 2024 tarihleri arası
1 eur + vergiler ile yurtdışı uçuşlar varÜye olup mobilden alabilirsiniz.
Duyuru yapmadıkları için hızlı davranın, yarın duyuru olduğunda kalmayacak.
Ben 4kişi saw - fra aldım 1.630₺
İyi geceler
-
@charon Sen yinede gotur
-
@srhnkskn evet
-
@cleo test gerekmiyor asi karti gerekiyor ama Bakan yok
-
Normal pasaportlu Türk vatandaşları için Mısır yaş farketmeksizin kapıda vize uygulaması başlattı. Kapıda vize ücreti $25 dolar, hayırlı olsun.
Starting from 15.04.23 Turkish citizens holding normal passports can obtain visa upon arrival at any of Egyptian airports .Regardless of their age.
Passengers holding Turkish passports and their origin Egyptian not included, they need embassy visa
Detaylar için
️
-
@beceke bu harika kampanya bence
-
Merhaba arkadaşlar, yeşilkartım varken ABD den TR ye avrupa üzerinden uçarken transit vize almak zorunda mıyım acaba?
-
@carefreething Merhaba, gerek yok transit vizeye (Norvec haric). Basligi okumunaz guzel olur, tavsiye edilir. Iyi yolculuklar.
Benzer Başlıklar
44
34.8k
Users
5.3k
Topics
387.5k