Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    ABD'de California'da bir yargıç, Face ID (yüz tanıma) veya Touch ID (parmak izi) yoluyla bir akıllı telefonun kilidinin açılmasına cihazın sahibi olan şüphelinin -arama izni olsa bile- zorlanamayacağına karar vermiş.


  • @saulgoodman Parmak izi veya yüz tanıma zorlamasına dair karar içinde söyledi:

    ABD'de California'da bir yargıç, Face ID (yüz tanıma) veya Touch ID (parmak izi) yoluyla bir akıllı telefonun kilidinin açılmasına cihazın sahibi olan şüphelinin -arama izni olsa bile- zorlanamayacağına karar vermiş.

    Sevgili @saulgoodman haber için teşekkürler,

    Böyle şeyleri gördüğüm zaman gitme isteğim dahada çok artıyor hukuk, hukuk, hukuk diyorum başkada bir şey demiyorum diyemiyorum.

    Atam ne demiş :
    Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.

    Mustafa Kemal Atatürk


  • @saulgoodman hocam zorlanamasa bile şu an en ileri düzeyde güvenlik yazılımlarına sahip olan bir telefon bile 1 2 saat içinde açılabildiği için pek anlamlı olduğunu sanmıyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mr-hakan sayin @Mr-Hakan bu 1-2 saat dediginiz, bu isin uzmanlarinin yapabildigi bir olay mi, yoksa misal bizim telefonumuz normal biri tarafindan sokakta calinsa ve elinde sifre olmasa da yine bu kisi 1-2 saatte kolayca telefonun icerigine erisebiliyor mu?


  • @crazycells hocam şimdi sokakta hırsızlık yapan adam yapar mı pek emin değilim lakin babası vefat eden arkadaşım iphone x i bana getirdi . Açabilir misin dedi . 1 saatten daha kısa bir sürede açtım . Zaten biliyorsunuzdur güvenlik açısından ios işletim sistemi tabanlı cihazlar daha güvenlidir . Androidlerde o kadar uzun süreceğini de pek zannetmiyorum

  • ⭐⭐

    @mr-hakan Parmak izi veya yüz tanıma zorlamasına dair karar içinde söyledi:

    @crazycells hocam şimdi sokakta hırsızlık yapan adam yapar mı pek emin değilim lakin babası vefat eden arkadaşım iphone x i bana getirdi . Açabilir misin dedi . 1 saatten daha kısa bir sürede açtım . Zaten biliyorsunuzdur güvenlik açısından ios işletim sistemi tabanlı cihazlar daha güvenlidir . Androidlerde o kadar uzun süreceğini de pek zannetmiyorum

    Veri korumanın (yani disk/bellek kriptolamanın) ve 10 kere yanlış şifre girildiğinde cihazdaki verilerin silinmesinin etkinleştirildiği bir iOS veya Android cihazı kırabiliyor musunuz? Nasıl? Tekniğin detayını değil de ana hatlarıyla yöntemi merak ediyorum. Bu cihazlar kriptolama için ileri seviye AES encryption kullanıyor. Bu da kırılabiliyorsa dijital dünyada hiçbir şeyin güvenli olduğundan söz edemeyiz sanırım. Böyle bir kriptolamayı kırmak için belki kullanılabilecek quantum bilgisayarlar da çarşıdan alınamıyor henüz bildiğim kadarıyla.


  • Bu konuda en son hatırladığım şuydu baya değişmiş demek yazık olmuş 1.3'e 🙂

    Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI), San Bernardıno saldırganına ait iPhone'un şifresini çözmek için 1 milyon 300 bin dolar ödediği ortaya çıktı.

    FBI Direktörü James Comey, parayı bir güvenlik şirketine ödediklerini, ancak buna dediğini söyledi.
    Bunun FBI'nın bir hack'leme için şimdiye kadar verdiği en büyük para olduğu belirtiliyor. FBI Direktörü, iPhone'un yazılımını kullanabileceklerini söyledi.

    Rıdvan Faruk adlı saldırganın geçen Aralık'ta San Bernardino kentinde düzenlediği saldırıda 14 kişi ölmüştü. Apple firması, FBI'ın, saldırgana ait iPhone'un şifresinin kırılması talebini reddetmişti.


  • @saulgoodman hocam saldırı şifrelemeye değil işletim sistemine yapılıyor bu şekilde kırılabiliyor.malesef ki ara şifreleme işletim sistemi yeterli şekilde korunmuyorsa hiçbir anlam ifade etmiyor


  • @karadenizden Parmak izi veya yüz tanıma zorlamasına dair karar içinde söyledi:

    Bu konuda en son hatırladığım şuydu baya değişmiş demek yazık olmuş 1.3'e 🙂

    Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI), San Bernardıno saldırganına ait iPhone'un şifresini çözmek için 1 milyon 300 bin dolar ödediği ortaya çıktı.

    FBI Direktörü James Comey, parayı bir güvenlik şirketine ödediklerini, ancak buna dediğini söyledi.
    Bunun FBI'nın bir hack'leme için şimdiye kadar verdiği en büyük para olduğu belirtiliyor. FBI Direktörü, iPhone'un yazılımını kullanabileceklerini söyledi.

    Rıdvan Faruk adlı saldırganın geçen Aralık'ta San Bernardino kentinde düzenlediği saldırıda 14 kişi ölmüştü. Apple firması, FBI'ın, saldırgana ait iPhone'un şifresinin kırılması talebini reddetmişti.

    @saulgoodman hocam sizde bakın
    Hocam fbi kadar salak bir kurum daha yok . Eğer face id ise adamın olduğu odaya 3 boyutlu görüntü kaydedebilen kameralar koyar sonrasında elimdeki 3 boyutlu görüntü ile baskı yapardım . Aynı şey parmak izi içinde geçerli artik dünyanın dört bir yaninda parmak izlerini dijital olarak alıyorlar . Yine 3 boyutlu modelleme ile elimdeki parmak izini basar geçerdim . Olmaz diyenleriniz çıkacak ama malesef oluyor. Değil 1.3 milyon dolar 13 bin dolara halledilirdi .


  • @mr-hakan zaten bugün 10 dkda halledilebiliyorsa 2-3 sene önce 3 dkda hallederlerdi dediğinize bile gerek kalmazdı gibi yanlış yoldan gittiler sanıyorum


  • @karadenizden hocam büyük ihtimalle dediğim yoldan gidip işletim sistemini bozarız korkusuyla yapmadılar . Ondan dolayı özel şirket özel özel aynı işlemi yaptı 1.3 m dolar aldı cebe attı . Amerika fırsatlar ülkesi diyorlar bundan herhalde 🙂


  • Yanılmıyorsam, İos kullanan Apple ürünlerinde, veri güvenliği AES 256bit blok şifreleme ile sağlanıyor. The Advanced Encryption Standard (AES) Şu anda, hassas verilerin ileri seviye şifrelemesinde kullanılan bir şifreleme standartı. (128bit) Kuantum bilgisayarların bile bu algoritmayı kırması teoride imkansız değil fakat çok uzun sürebileceği öngörülüyor. Neden uzun? Çünkü belirli bir sürede sınırlı sayıda deneme yapma şansınız var. (Brute Force) Örneğin 15 dakikada 10 deneme hakkınız olur, 10. denemede açılmadığında, yine bir bekleyiş. Uzun bir bekleyiş.


  • @sefa teoride böyle demek @Mr-Hakan 1 saatten kısa sürede açmış işte

  • ⭐⭐

    @mr-hakan Parmak izi veya yüz tanıma zorlamasına dair karar içinde söyledi:

    @saulgoodman hocam saldırı şifrelemeye değil işletim sistemine yapılıyor bu şekilde kırılabiliyor.malesef ki ara şifreleme işletim sistemi yeterli şekilde korunmuyorsa hiçbir anlam ifade etmiyor

    Jailbreak veya root yapılmamış bir mobil OS zaten standarttır, nasıl bir "koruma"dan söz ediyorsunuz?

    Jailbreaksiz, güncel bir iOS sistemi kırabiliyor musunuz bu yöntemle?


  • @saulgoodman evet hocam herhangi bir jailbreak veyahut root olmasına gerek yok. Keza zor birşey değil biraz kodlama biraz açığın ne olduğunu bulabilmekten kaynaklanıyor

    @Sefa hocam su dünyada bilgisayarlar kadar güvensiz şeyler yoktur . Siz benim yaptığım işlemin brute force olduğunu yani direkt yazılımsal güvenlik anahtarına saldırdığımı varsayıyorsunuz . Eğer dediginiz gibi olsa direkt yazılımsal güvenlik anahtarına saldırmış olsaydım halkıydınız başımı eğer haklısın derdim . Benim yaptığım işlem 11 basamaklı bir işlem yani sistemdeki temelde açık olarak tanımlanmayan özellikleri kullanarak yazılımsal açık oluşturuyor arkasın dan yazılıma müdahale edip bir şekilde yazılımın "yazılımsal güvenlik anahtarı"nı yoksaymasıni sağlıyorum . Temelde yapilan işlem ios için bu . Umarım işlemin nasıl yapıldığına dair ufak da olsa bir fikir edinmişsinizdir. İşlemin nasıl yapıldığını açık açık paylaşamamamin nedeni aynı yolla icloud un devre dışı bırakabilmesi ve emin olun çok kişinin baya para kazanmasına yarayacak ve çalıntı iphone vakalarını arttıracak bir yöntem.

    Saygılarımla


  • Sayın @Mr-Hakan, ben bildiklerimi paylaşmak istedim. AES 256 algoritması hakkında Resmi Güvenlik Yönergesi'nden de (iOS Security Guides) teyit edilebileceğiniz ifadeler kullandım. Amacım metodunuzu sorgulamak veyahut bu öyledir, hayır böyledir gibi bir çıkarımda bulunmak değildi. Bu nedenle yazdıklarınız hakkında herhangi bir var sayımım yok.


  • Sayın @mr-hakan maşallah sizin de elinizden gelmeyen iş yok. Ahşaptan ev yapmak, elektrik tesisatı, bıçak üretimi, baklava vs gibi tatlılarda uzmanlık ve son olarak da çok güvenli olduğu düşünülen ios'u kırmak..

    Vallahi helal olsun, insanın kendini bu kadar fazla konuda uzmanlaştırması takdire şayan..


  • @volkanu uzmanlık değil hocam araştırılırsa özellikle bu devirde elde edilemeyecek bilgi yok. Hele ki kodlama öğrenmek bu kadar basitken . Ahşaptan yapilan ev için ise temel statik ve temel matematiği bilmek yeterli örneğin çatının kenarlarının uzunluğunu eşkenar üçgenin hipotenüsünü bulduğumuz yolla hesaplayabilirsiniz . Ahşaptan ev yapmayı gözünüzde büyütmeyin.baklava tatlı işine gelince hepinizin veya çoğunuzun ailesi elinde bir meslek olsun yada yaz aylarında boş durmasın diye biryerlere çırak olarak vermiştir . Ben ise öğrendiklerimi uygulamaya dökerek sadece hayat kalitemi ve standartlarımı yükseltmek için kullandım sırf bundan dolayı boyle iğneleyici bir dille konuşmanız cidden mantıksız . Unlu mamuller işini hala yapmaktayım toplamda 4 adet fırınım var ve sadece ekmek değil pasta poğaça tatlı üretiliyor . Bıçak üretimi ise hangi ustanın yanina giderseniz gidin sorun dayı ben bu işi merak ediyorum . Nasıl oluyor nasıl yapılıyor öğrenmek istiyorum senin yanında 1 ay çıraklık yapsam bana öğretir misin diye ? Olumsuz cevap verecek usta yok çünkü artık kimse bu meslekleri merak etmiyor değer vermiyor ve kıymetini bilmiyor . Sizin gittiğinizi giren usta ise bak bu benim mesleğimin kıymetini biliyor öğrenmek istiyor diye düşünecek o uzun yıllar içinde edindiği bütün bilgi birikimini ve tecrübeyi sizinle paylaşacaktır. Benim hayat mantalitem ise 'bilmediğin işe burnunu sokma' olduğu için henüz bilgisine sahip olmadığım ne herhangi bir işle uğraştım ne de uğraşırım ve galiba iş alanındaki başarımın sebebi büyük ihtimalle budur. Size de tavsiye ederim. Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.
    Saygılarımla


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum