Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Yabancı Hesapların Vergi Uyumu Kanunu (FATCA) ve Ortak Raporlama Standardı (CRS)


  • Yabancı Hesapların Vergi Uyumu Kanunu (FATCA) ve Ortak Raporlama Standardı (CRS) mevzuatları kapsamında, ABD’de ve/veya başka bir ülkede vergi mükellefi olup olmadığınıza dair beyanınızı ve varsa eksik belgelerinizi mümkün olan en kısa sürede en yakın şubemize iletmenizi rica ederiz.

    Gerekli beyan ve belgelerini temin edemediğimiz müşterilerimizin bilgilerinin resmi makamlara raporlanabileceğini ve yapılacak raporlama sonucunda bu makamlar tarafından uygulanabilecek her türlü yaptırımın müşterilerimizin sorumluluğunda olacağını hatırlatmak isteriz.

    Ayrıntılı bilgi için size en yakın Garanti Şubesine başvurabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Bugün böyle bir mail aldım.. Bu konu hakkında bilgisi olanlar var mıdır?


  • Hocam green card ınız varsa veya vatandaşlığınız amerika yada türkiye hükümetlerinin ilgili kurumlarına bilgi vermek amacı ile (vergi hesaplama ve tahsil birimleri ) sizden yazılı veyahut sözlü beyanat istiyor . Bankaya gidip green cardım var . Yada ikincil vatandaşlığım var amerikada diye bilgi verin maili söyleyin kendileri gereken işlemi yapacaktır . Garanti bankası siz bu bilgileri vermezseniz. Yurtdışında kazanılan paranın vergilendirilmesi ile ilgili sınır geçtiği zaman direkt amerikan hükümetine bildiriyor . Bu şekilde siz eğer kazandığınız parayı bildirmemiş iseniz cezai yaptırımlar uygulanıyor . Bu arada gidip çalışabileceğiniz en kötü bankayı seçtiniz . Eğer amerika da yasamak yada vatandaşlık almak gibi bir niyetiniz varsa . Hesabınıza giren her kuruş vergi dönemi içerisinde amerika ule paylaşılıyor . 🙂


  • @mr-hakan işin aslı şu ki Türkiye de kendi işyerm var ve oranın hesapları garantiye bağlı.. hangi bankayı önerirsiniz başımıxı belaya sokmasın :))


  • Hocam turkiye deki yıllık kazancınız eğer ki 50 bin doları bulmuyorsa gerek yok vergi bildiriminize eklemeniz gerekmiyor . Eğer ki 50 bin dolar ve üzerinde ise size tavsiyem tüm paranızı garantide tutmayın bildiğim kadarıyla uluslararası soruşturmalarda her banka bilgi veriyor . Ama şöyle birşey yapabilirsiniz diye de biliyorum ki turkiyede yapilan gibi gelir ve giderleriniz birbirine yakın olursa , yani yıllık kâr marjiniz 50 bin doların altında görünüyorsa resmi olarak sıkıntı yok . Ben bunların hepsini yazıyorum ama finansçı değilim bilginize sadece garanti bankasına bariz bir nefretim var . 2 sene önce beni işimden ettiklerinden dolayı .Ondan dolayı garantinin yediği her nane yi öğrenmeye çalışıyorum . Size tavsiyem bankalarda para tutmayın . Ya nakit yada altınınız olsun . Güvenli bir kiralık banka kasasına saklayın kimse kasada ne var açıp araştıramaz yasal izin olmadığı müddetçe . Ki yasal izin içinde kuvvetli suç şüphesi oluşması lazım türk hakimlerinde
    Saygılarımla


  • @mr-hakan tavsiyelerinizi çok değerli çok teşekkür ederim hepsini aklımda bulunduracağım...


  • @mamma-mia Yabancı Hesapların Vergi Uyumu Kanunu (FATCA) ve Ortak Raporlama Standardı (CRS) içinde söyledi:

    @mr-hakan tavsiyelerinizi çok değerli çok teşekkür ederim hepsini aklımda bulunduracağım...

    Hocam ben bildiğim kadarını söyledim siz yine de araştırın biraz daha belki farklı bir yol da bulabilirsiniz. Benim eksik kaldığım yer olabilir .


  • @mr-hakan şubede kobi işleriyle ilgileneb bir arkadaşa yazdım haber bekliyorum farklı bir gelişme olurda yazacağım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mamma-mia ABD, diger ulkelerden farkli olarak sizden ABD'de yasamasaniz dahi vergi odemenizi bekliyor. Eger yurtdisindaki kazanciniz belli bir siniri asiyorsa o yil yurtdisi kazancinizdan da vergi odemeniz gerekecek. O nedenle ABD bankalardan vergi mukellefi kisilere ait bilgileri istiyor.

    Zaten vergi sureclerinde yalan veya yaniltici beyan yapmadiginiz surece bir sorun cikmayacak. Sadece bildirimi yapmalisiniz.


  • Merhaba, ben de garanti bankasından aynı maili alıyorum. Türkiyede herhangi bir gelirim yok. Bir kuruşum dahi yok. 😂 çalışma iznim de yeni geldi zaten henüz Amerika’da da çalışmıyorum. Beyan vereyim kurtulayım dedim onda da vergi numarası istiyor. Ne yapmalıyım?


  • Arkadaşlar merhaba,
    Garanti’den aynı maili bende aldım. Daha sonra mobil bankacılık üzerinden istedikleri bilgileri ileterek beyanımı vermiş oldum. 2022 Mart ayında ABD ye ilk girişimi yaptım. Giriş yaptıktan sonra hesabımda hiçbir zaman 10.000 Usd üzeri bir tutar bulunmadı ve bu süre içerisinde herhangi bir gelir veya faiz gelirim de olmadı. 2022 yılının Ocak ve şubat aylarında ise hesap bakiyesi bu tutarın üzerindeydi ve gelirimde vardı. Bu nedenle vergi beyanını yaparken FBAR ve FATCA bildirimi yapmadık. Çünkü muhasebecide vergi yükümlüğünün ABD’ ye giriş yaptıktan sonra başladığını belirtti. Ancak Türkiye’deki birimler hesap bilgilerini ilettiğinde bir takvim yılı olarak 2022 yılının tamamını iletiyor. TR' den bu şekilde bir bilgi paylaşımı ABD’ deki vergi dairesinde bir yanlış anlaşılmaya neden olabilir mi? Açıkçası tam olarak anlayamadım. Daha önce bu durum ile karşılaşanlar veya konu hakkında bilgisi olanların dönüşünü rica ederim.
    Herkese iyi günler dilerim.


  • @ucrk FBAR da bildirimi yaparken sizin verdiginiz bilgiler oncelikli dikkate alinir. Bankanizdan dokum alirken, tarih araliklarinizi ABDye giristen sonraki aralik olarak secin ve bu belgeleri saklayin. Ileride olasi bir audit gorurseniz, ulkeye giris tarihlerinizi ve miktarlari gosterirsiniz. Bu takipler daha cok kara para aklayanlar, supheli hareketleri engellemek icin kullaniliyor. Bizde mesela 2019 Eylulde giris yapmistik, 2020 vergi bildirimi esnasinda FBARda hesaplardaki paralari 2019 Eylul sonrasi bildirim yaptik.


  • @cnpist bilgi için çok teşekkür ederim


  • Bu ileti silindi!

  • @tuchi, içinde söyledi: Yabancı Hesapların Vergi Uyumu Kanunu (FATCA) ve Ortak Raporlama Standardı (CRS)

    Merhaba, ben de garanti bankasından aynı maili alıyorum. Türkiyede herhangi bir gelirim yok. Bir kuruşum dahi yok. 😂 çalışma iznim de yeni geldi zaten henüz Amerika’da da çalışmıyorum. Beyan vereyim kurtulayım dedim onda da vergi numarası istiyor. Ne yapmalıyım?

    Tam olarak olmasa da benzer durumdayim. Green Card’im yok, EAD ve SSN’im var ve Temmuz sonundan beri calisiyorum. TR’de herhangi bir gelirim veya malvarligim yok. Formda ITIN isteniyor (SSN kabul ediliyor mu emin olamadim). Ben herhangi bir bildirimde bulunmazsam FATCA kapsaminda benim vergi mukellefi oldugumu bildirecekler degil mi? Bu, bir problem mi? Yani kendim bildirmeyip bankamin benim yerime bildirmesi cezaya veya probleme yol acar mi? Pek bilgi bulamadim acikcasi internette.

    @knnrn Sizin bilginiz vardir diye dusunuyorum. Varsa bildiklerinizi paylasabilirseniz cok makbule gecer. Tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Haliax ITIN ve SSN aynı işi görüyor. Bildirebilirsiniz. Hesaplarda 10 bin dolar üstü para yoksa banka bildirse bile sorun olmaz. Para varsa bildirmemek sorun olabilir.


  • @Haliax Merhabalar! Bana da Garanti ayni mail gonderdi. Benim Turkiyede hicbir gelirim yok ve ek olarak 0 kuruslu bir hesabim yani. Ayrica GarantiBanka Amerikadaki vergi numarayi istiyor eger o yoksa SSN vermeliyiz (cunku o da vergi numaranin yerine geciyor ama SSN hassas bir bilgi degil mi?). Eger Garanti istedigi bilgileri vermezsek ne olur acaba?
    Amerikada ise IRSe ek Turkiyede banka hesap var olduguna dair FATCA formlarda bilgi verilir. Siz ne yaptiniz?
    zaten gelirim yok ama korktugum sey ne gibi problem cikabilir, ceza mi verilir acaba (Turkiye tarafindan)...


  • @lucky2022 TR’de gelirim olmadigi ve tum varligimi cektigim icin herhangi bir beyanda bulunmadim.


Benzer Başlıklar

  • 24
  • 8
  • 2
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum