Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaşlar. DS2019'u yenilettim ancak pasaporttaki J1 vize damgasının miladı doldu. Onu yenileyebilmek için İstanbul'a gelmem gerekiyor anladığım kadarıyla. Daha önce yeniletmiş olan bir arkadaş süreç konusunda bilgi verebilirse çok makbule geçer. Teşekkürler, hayırlı forumlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nejat63 J1 vize pulu yenileme içinde söyledi:

    Merhaba arkadaşlar. DS2019'u yenilettim ancak pasaporttaki J1 vize damgasının miladı doldu. Onu yenileyebilmek için İstanbul'a gelmem gerekiyor anladığım kadarıyla. Daha önce yeniletmiş olan bir arkadaş süreç konusunda bilgi verebilirse çok makbule geçer. Teşekkürler, hayırlı forumlar.

    Ayni ilk J1'i aldiginiz gibi bir surec gecireceksiniz.

    J1 vizenizi ABD disina ciktiginizda, ABD'ye geri donmek icin almalisiniz; IStanbul'da, Ankara'da ya da baska bir konsoloslukta alabilirsiniz. Eger tatile gittiginizde almak istiyorsaniz oncelikle DS160 formu doldurarak konsolosluktan bir vize mulakat tarihi almanizi oneririm, daha sonra tatilinizi bu tarihe gore ayarlayabilirsiniz. Bu vizeyi almadan ABD'ye donemezsiniz, o nedenle Turkiye'ye gelir gelmez mulakata girmenizde fayda var, boylelikle pasaportun varmasi seyahat tarihlerinizi geciktirmez.

    Guncel DS2019 formunu yaninizda goturmeyi unutmayin.

    Diger islemler burada bahsedilenin ve sizin daha once yaptiklarinizin aynisi:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/98/j-değişim-programı-vizeleri/2


  • @crazycells Çok teşekkür ederim, tane tane anlatmışsınız, epey faydalı oldu. Aynı süreci izleyerek gerekli harcı yatırdım, konsolosluktan randevu tarihi aldım. İlk başvurumdan tek fark sanırım pasaportumun geçerlilik tarihi. Güncel DS2019'da geçirlilik tarihi 30 Nisan 2021. Pasaportumun geçerlilik tarihi 30 Mayıs 2021. Yeni J-1 vizesini 1 yıllık verirler diye düşünerek pasaportumun geçerlilik süresinin bir sıkıntı yaratmayacağını tahmin ediyorum. Ancak üç yıllık J-1 vizesi vermek isterlerse o zaman pasaportun geçerliliğinin vizenin geçerliliğinden en az 6 ay daha ileride olmasını istiyorlar ki o zaman pasaportu uzattırmam gerekebilir.


  • Merhaba, ben community college bitirdikten sonra OPT yaptim, ve bu agustosta universiteye baslayacagim. Aktif visam 2017 yilinin sonunda dolu o zamanda bu gunune kadar i-20 ile kaliyorum ve visami yenilemek istiyorum. Acaba bu durumda visa alama sansim ne kadardir? Yada benim gibi olupta visa yenileyen oldu mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kirik, içinde söyledi: Statü devam ederken ABD dışına çıkıp öğrenci vizesi yenileme

    Merhaba, ben community college bitirdikten sonra OPT yaptim, ve bu agustosta universiteye baslayacagim. Aktif visam 2017 yilinin sonunda dolu o zamanda bu gunune kadar i-20 ile kaliyorum ve visami yenilemek istiyorum. Acaba bu durumda visa alama sansim ne kadardir? Yada benim gibi olupta visa yenileyen oldu mu?

    Yuksek lisans/doktora icin mi universiteye basliyorsunuz? yoksa lisans programi icin mi?

    ABD'de yasal bir statude kalabilmek icin gecerli bir I-20 formu yeterli. Fakat ABD disina cikarsaniz, geri donebilmek icin yeni bir vizeye ihtiyaciniz olacak. Bu vizeyi alirken, ayni ilk vizedeki gibi degerlendirileceksiniz. Sizi Turkiye'ye baglayan nedenler de bu kararin bir parcasi olacak. Ayrica ilk vizeyi alirken konsolosluta verdiginiz bilgiler ve beyanlarla, gercekte yaptiklariniz da degerlendirecektir. Dediklerinize ne kadar yakin hareket ettiyseniz yeni basvuru icin o kadar iyi olacaktir diye tahmin ediyorum.


  • Merhabalar,
    Ben I-94 ile 2017 Ocak ayinda giris yaptim B2 vizesi ile.
    Bu surede F1 statu degisikligi yaptim. Ama bu surec tam 4 yil surdu. Yani 8 Eylul 2021'de statu degisikligim onaylandi. Simdi I-94'um * Eylul itibariyle baslamis oldu.
    Ben simdi ulke disina cikarsam tekrar vize aldigimda bu aradaki sure bana sorun cikartir mi? Yani derler mi" Siz buraya turist olarak geldiniz, tam 4 yil kaldiniz sonrasinda F1 statusu aldiniz" gibi dusunup I-94 'te bir sorun olur mu?
    Yoksa statum degisti ve hersey yoluna mi girdi yani tam olarak bunu anlayamadim.
    YArdimci olabilir misiniz bileniniz varsa, tesekkurler


  • @kirik Merhaba, bildiginiz uzere Amerika icerisinde statu degistirdiginizde eski vizeniz gecerliligini kaybediyor ve statu degisikliginiz onaylandiktan sonra ulke disina ciktiginizda statu degisim onayiniz, F-1 belgeniz sizin yeniden ulkeye girmenize olanak saglamayacatir. Sizin de soylediginiz gibi yeni bir vize basvurusunda bulunmaniz gerekecek. Kanimca Amerikaya turist olarak gelip, sonrasinda statu degistiren birisine konsolosluklar kolay kolay yeniden vize vermeyeceklerdir. Bunu statu degisimi icin beklediginiz 4 yildan bagimsiz olarak soyluyorum.

    Bir diger husus, I-94 sizin ulkeye giris cikis zamanlarinizi belirtir. Statu degisim onayinizla beraber kalabileceginiz sure D/S ( Duration of Status) olarak guncellenir.


  • @mydream Bilgilendirme icin tesekkur ederim. Sizin dediginiz kolay kolay vize vermeyecektir hususuna katiliyorum kesinlikle. Peki bu 4 yildir dava surecinde USCIS'ten cevap bekledigim icin bu onlarin sistemlerinde yasa disi kalmis ya da GAp sorunu cikartmis gibi gozukur mu? Surekli kaldigim sure boyunca extension basvurusu yapmistim ama onlarin cevabi gelmeden zaten statu degisiklim onaylandi. Yani yarin obur gun vize basvurusu yaptigimda sunu sorarlar mi? Sizin neden statu degisikliginiz 4 yil surdu? vs, bunlari merak ettim. Umarim kendimi aciklayabilmisimdir. Bu konuyla da ilgili bir bilginiz varsa ve paylasirsaniz memnun olurum. Tesekkur ederim.


  • @kirik Boyle bir deneyimim olmadigi icin kesin bir sey soylemem ancak, yasa disi kalmis gibi gorunmezsiniz cunku basvurunuz uzun surse de onaylanmis. Dolayisiyla burada yasalsiniz ve sisteme kacak kalmis gibi islenmeniz mumkun degil. Neden 4 yil surdu gibi bir soru?... Siz sadece yasal haklarinizi kullandiniz ve islemlerin uzun ya da kisa surmesi sizin elinizde degil. Ilerleyen zamanlarda Amerika disina cikip yeniden vize basvurusunda bulunursaniz bence ilgilenecekleri sey Turkiyeye doneceginizi gosteren kuvvetli baglar olacaktir. Bunu gosterebildiginiz takdirde bir sorun yasamazsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kirik, içinde söyledi: Statü devam ederken ABD dışına çıkıp öğrenci vizesi yenileme

    Merhabalar,
    Ben I-94 ile 2017 Ocak ayinda giris yaptim B2 vizesi ile.
    Bu surede F1 statu degisikligi yaptim. Ama bu surec tam 4 yil surdu. Yani 8 Eylul 2021'de statu degisikligim onaylandi. Simdi I-94'um * Eylul itibariyle baslamis oldu.
    Ben simdi ulke disina cikarsam tekrar vize aldigimda bu aradaki sure bana sorun cikartir mi? Yani derler mi" Siz buraya turist olarak geldiniz, tam 4 yil kaldiniz sonrasinda F1 statusu aldiniz" gibi dusunup I-94 'te bir sorun olur mu?
    Yoksa statum degisti ve hersey yoluna mi girdi yani tam olarak bunu anlayamadim.
    YArdimci olabilir misiniz bileniniz varsa, tesekkurler

    Bu durum karsiniza sorun olarak cikabilir. USCIS'in basvurunuzu onaylamasi, konsolosluklarda bir vize alacaginizin garantisi olarak gorulmemeli.

    Konsolosluk yine normalde degerlendirdigi gibi sizin basvurunuzu degerlendirecek, eger sizin ABD'de gocmen olma isteginiz olduguna karar verirlerse o durumda vize basmayacaklardir. Ayrica bu aralar vize almanin da oldukca zor oldugunu hatirlatmis olayim. Konsolosluk hala normal kapasitesinin cok altinda calisiyor...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kirik, içinde söyledi: Statü devam ederken ABD dışına çıkıp öğrenci vizesi yenileme

    @mydream Bilgilendirme icin tesekkur ederim. Sizin dediginiz kolay kolay vize vermeyecektir hususuna katiliyorum kesinlikle. Peki bu 4 yildir dava surecinde USCIS'ten cevap bekledigim icin bu onlarin sistemlerinde yasa disi kalmis ya da GAp sorunu cikartmis gibi gozukur mu? Surekli kaldigim sure boyunca extension basvurusu yapmistim ama onlarin cevabi gelmeden zaten statu degisiklim onaylandi. Yani yarin obur gun vize basvurusu yaptigimda sunu sorarlar mi? Sizin neden statu degisikliginiz 4 yil surdu? vs, bunlari merak ettim. Umarim kendimi aciklayabilmisimdir. Bu konuyla da ilgili bir bilginiz varsa ve paylasirsaniz memnun olurum. Tesekkur ederim.

    "Change of Status" basvurunuz onaylandigi icin aradaki tum surede ABD'de legal kalmis sayiliyorsunuz, bilginize.


  • Anladım, ikinizinde bilgileri degerliydi. Teşekkür ederim 🙂
    @mydream @crazycells


  • J1 vizesinden F1’e gecildiginde Türkiye’ye giris cikislarda problem yasanir mi? Statü degiskiligi Türkiye’ye gidip gelmeye Engel mi Cevaplarsaniz sevinirim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Feridun-Ulupınar, içinde söyledi: Statü devam ederken ABD dışına çıkıp öğrenci vizesi yenileme

    J1 vizesinden F1’e gecildiginde Türkiye’ye giris cikislarda problem yasanir mi? Statü degiskiligi Türkiye’ye gidip gelmeye Engel mi Cevaplarsaniz sevinirim

    Eger ABD icinde J1'den F1'e gecis yaptiysaniz, tekrar ABD'ye giris yapabilmek icin yeni bir F1 vizesi almalisiniz.

    USCIS'in onayladigi statu ABD'de kalmaniz icin yeterli, ama tek basina ABD'ye giris-cikis yapmaniz icin yeterli degil; ABD disina ciktiginiz anda girebilmek icin gecerli bir vizeye ihtiyaciniz var, ve bu vize sizin sahip oldugunuz statuyu yansitmali.

    Yani I-20 ile ogrenci olarak giriyorsaniz, ancak ve ancak bir F1 vizesiyle ABD'ye giris yapabilirsiniz. Sahip oldugunuz J1 vizesinin suresi hala gecerli olsa da, bu girisiniz icin kullanamazsiniz.


  • Merhabalar. Esimin bir universitede misafir akademisyenlik gorevi sebebiyle bir yillik J1 vizesi ile Amerikaya geldik. Esimin hocasi kendisinin J1 statusunu bir sure daha uzamak istedigini soyledi. ben ve kizim bir yil sonunda yani bu yaz ailemizi ziyaret etmek istiyoruz. Ancak haziranin basinda pasaporta basilan vize bitmis olacagindan yeniden vizeye basvurmamiz gerekiyor. Tekrar J1 vizesi almakta zorlanir miyiz? Duyumlarimiza gore konsolosluk vizeleri askiya almis ve randevu bulmasi zor olabiliyormus. J1 usulune uygun olarak uzatildiginda turkiyeye donup tekrar vize almakta sorun yasar miyim?Turkiyede maximum ne kadar sure ziyaret amaciyla kalabiliriz? kizim ve bana J2 vizesi verildi. Simdiden tesekkur ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum