Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @achillesoag Hosgittin, bol bereketli haftalar ve aydinlik yollar. 🤞 💪

  • ⭐⭐⭐

    @achillesoag her şey ilk girişin kadar kolay devam eder umarım, tekrar hoşgeldin


  • @achillesoag Hoşgeldin mudur.


  • Herkese selamlar,
    8 Mayıs saat öğlen 12 civarı Washington Dulles Havalimanına iniş yaptım. Uçaktan inip bir binaya giriş yapılıyor. Sonrasında binadan çıkıp bir otobüs tarzı araç ile pasaport kontrol yapılacak yere götürdüler. Sıra inanılmaz uzundu, yaklaşık bir buçuk saat kadar bekledim. Pasaport kontrol ise çok kısa sürdü. Pasaportumu teslim ettikten sonra görevli adresimi teyit etti, üzerimdeki para miktarını sordu. Konsolosluğa gösterdiğim miktarın çok altı miktar ile giriş yapmama rağmen bir sorun yaşamadım. Sarı zarfı teslim ettikten bir kaç dakika sonrasında parmak izim bile alınmadan "Amerika'ya hoş geldiniz" dedi ve vizenin yan sayfasına mühür bastı. 3-6 ay arasında greencard'ımın geleceğini o süreye kadar pasaportu greencard olarak kullanabileceğimi söyledi. Arama vs. yapılmadan valizlerimi aldım ve ayrıldım.
    Burada emeği geçen herkese tekrardan teşekkürler. Forum olmasa muhtemelen bu günleri göremezdim, herkese bol şans diliyorum.

    Edit: SSN ve Greencard elime ulaşınca ne kadar sürede ulaştığını yazacağım.

    Edit 2: SSN 6. haftada geldi. 2 kere SSA ofise gitmek zorunda kaldım. Greencard 4-5. haftada elime ulaştı. Gelene kadar SSN'in henüz elinize ulaşmadığını iş vereninize anlatıp, ulaştıktan sonrasında vergileri halledebilirsiniz. Ben öyle yaptım ve bir sorun yaşamadım.


  • @kaank4 Hayırlı olsun Kaan. Birçoğumuzun gözünde canlanmıştır eminim.. Bundan sonraki sürecinin de mutlu ve huzurlu geçmesini dilerim. Eğer imkanın olurda detaylardan da bahsedebilirsen bize yol gösterirsin. Nerede kalacağından, ne iş yapacağından vs..


  • @endyilmaz Linkedin detayı benim için önemliydi tesekkür ederim yeni hayatınızda umarım mutlusunuzdur


  • Yeri ve zamanı değil belki ama olası DV2024 kazanıyım. olası vize alma durumuna karşın maddi durumları ayarlamaya çalışıyorum. Ama sadece vize alımı için bile 4300$ gibi maksimum bir rakam cıkıyor. 4 kişi için hersey dahil. sonra ulasım konaklama felan gibi ucretler dahil değil buna.

    Bir seferde tüm aileyi bir seferde taşımak gibi çılgınca bir fikre girmeyi düşünmüyorum. çocuklar küçük rezil oluruz hiç tanıdık yok. Bu sebeble ilk vizeleri aktive etmek için kısa sürelide olsa bir gir-çık yapmayı. sonra bu gir-çık ve vize ücretlerinin hesabını kapatınca. Mal varlığını satıp iş-ev ayarlamak için tek başıma girmeyi, yerleşik hayata geçince de aileyi getirmeyi planlıyorum.

    Daha önceden çocuklu ailelerin tavsiyeleri ne olur budurum da? Yerleşik hayat içib Texas Houston düşünüyorum gerçi araştırmaya devam ediyorum da. Houston en olası şehir şuan.


  • @yusufalak Bana mantıklı geldi söylediğiniz Yusuf Bey. sanki en iyi yöntem bu gibi aileler için.

  • ⭐⭐

    @misha90 @yusufalak abd dışında kalış süreleri ile ilgili konuları okumanızı tavsiye ederim arkadaşlar.Forumda o başlık var.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   achillesoag achillesoag 

  • @skrbtk, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    Merhaba arkadaşlar An itibari ile Amerika birleşik devletlerine JFK New york havalimanından giriş yapmış bulunuyorum..
    Benim başımdan geçenleri en başından sonuna kadar kısaca özet geçmem gerekirse çok detaylı yazmayacağım kafa karışmasın adına

    2022 Haziran ayında mülakata girip İdari işleme kaldım, 9 ay sürdü idari işlemim sonunda bitti ve eşime kavuştum diger bilgiler imzamda yazıyor zaten..

    Amerikaya ilk giriş deneyemim ise uçaktan indim 2 li sıraya ayırıyorlar, Amerikan vatandaşları ve Digerleri olarak.
    Sol taraf sarı Non Us yazıyor bizim geçtiğimiz kısım digeri ise sağ taraf orda ise sadece us yazıyor Amerikan vatandaşları için.

    Amerikan vatandaşları geçti bizi yarım saat beklettiler yaklaşık 150 kişi sonra neyse pasaport kontrol noktasına geldik toplu bir halde 2 saat sıra bekledim..

    Neyse Sıra geldi japon bir polis.
    Direk adama I cant speak english dedim, oda eşimin nerde olduğunu sordu süper ingilizcemle terminal exit dedim🤣 Sag tarafda 10 metre bir bekleme odasına götürdü orada pasaportu başka bir polise verdi bi kaşe vurdu bitti herhangi soru sorulmadı.Hepsi 2 dakika sürdü. Bavulda hemen pasaport kontrol noktasının arkasında zor bela buldum kaldırıp atmışlar ortaya bavulu 2-3 saat bekleyince bantta uçakda sırada kalan herkesin bavulu sagda soldaydı. Ondan sonra direk çıkış kapısından çıktım eşim aldı bavul falan aranma ek bişey yapılmadı.. Süreç böylelikle son buldu.

    Darısı bekleyenlerin başına herkese bol şans diliyorum Allaha emanet olun..

    Ve son olarak ise @gucarslan teşekkür etmedende foruma veda etmeyecegim.. her bilgi için teşekkürler ederim

    Tam da bu konuyu merak edip okumaya başlamıştım. İlk girişte işlemler için bekleme uzayınca banttaki bavullar ne oluyor diye düşünüyordum. Hatta sırf bu yüzden ilk gidişte sadece kabin boy bavulla bile gitmeyi göze almıştım. En azından hemen kayıp bavul bölümüne yollamadıklarını anladım. Bir şekilde sağda solda bakıp bulacağız. Gerçi başka bir arkadaş işlemler tamamlandıktan sonra 1 saat bavul beklediklerini belirtmiş. Şans deyip deneyimleyeceğiz artık.

  • ⭐⭐⭐

    @SemihPehlivan bavullarınızı banttan indirip kenarı koyuyorlar toplu bir şekilde içlerinden buluyorsunuz sonra merak etmeyin gerek yok öyle kabin boy vs işlemine çünkü merkezi bir havaalanına gidiyorsanız yoğun bir yere odaya çekilmeseniz bile aynı anda bir çok uçak indiğinden pasaport kontrol sırasında uzun bekleme yaşayabiliyorsunuz


  • @Emre-Kurtulmuş yararlı ve detaylı bir paylaşım deneyimi olmuş teşekkürler.


  • @Emrey34 herşey gönlünüzce olsun, başarılar.


  • Slmlar biz greencard mülakatımızı yaptık sürecimizde pasaportlarımızın teslimini bekliyoruz.benim sizlere sorun şu biz Atlanta üzerinden Nashville e gideceğiz.istanbul Atlanta direct uçuş yapmayı düşünüyoruz fakat ilk girişimiz olacağından Atlanta sizce iyi fikir mi yada international mı bilemedim.illa newyork,chicago,washington gibi büyük ülkelerden havalimanlarından mı giriş yapmak gerekiyor?cevabınız İçin şimdiden teşekkürler


  • @uraz-mert istediğiniz havalimanından giriş yapabilirsiniz.


  • @uraz-mert, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    Slmlar biz greencard mülakatımızı yaptık sürecimizde pasaportlarımızın teslimini bekliyoruz.benim sizlere sorun şu biz Atlanta üzerinden Nashville e gideceğiz.istanbul Atlanta direct uçuş yapmayı düşünüyoruz fakat ilk girişimiz olacağından Atlanta sizce iyi fikir mi yada international mı bilemedim.illa newyork,chicago,washington gibi büyük ülkelerden havalimanlarından mı giriş yapmak gerekiyor?cevabınız İçin şimdiden teşekkürler

    Nashville icin zaten Atlanta'dan giris yapmaniz en mantiklisi. Atlanta havalimaninin da, uygulanan prosedurlerinde bir farki yok digerlerinden. International'mi sorunuzu anlamadim. Dunyanin en yogun uluslararasi havalimanlarindan biri Atlanta Havalimani.


  • @uraz-mert 2022 Yılında Atlanta üzerinden myrtle beach gittim. Atlanta iniş saatimizden midir nedir bilmiyorum çok sakindi ve görevliler çok nazik davrandılar ve hızlıca işlemleri tamamladılar. Rent Car araç teslimi edilen yer çok uzak değil. Shuttle ile rahatça gidiyorsunuz. Atlanta Airport karışık bir havalimanı da değil. (Aklımda kalan) Özetle Atlanta'yı öneririm. Bu arada geçen yıl araç nerden kiraladık bilmiyorum ama, bu yıl Miami'den "thrifty car rental" üzerinden araç kiraladık, proforma fatura'dan başka bir tutarı kredi kartımdan çektiler. Eğer yapabiliyorsanız Kiralama Ücreti + Depozito toplam tutarı çektirmeyin. Kiralama tutarını ayrı, depozitoyu ayrı çektirin. En azından ne kadar fazla ödediğinizi görürsünüz. Ayrıca oto yol ücretlerinin ayrıca bir tutar çekeceklerini bilmiyordum. (Benim tecrübesizliğim diyelim.) oto yol ücretleri için ayrıca ücret alıp almadıklarını sorun derim. Bu arada bu bir standart ise sormayın 🙂 Belki başka bir arkadaşım bu kısıma yorum yapabilir.


  • @Ryback tekrar slmlar
    Bizim planda bir değişiklik oldu.atlantaya günde tek sefer varmış ve uyduramadık.sizce İstanbul Londra -Londra Nashville yapsak ilk girişte evraklarda vs sorun yaşarmıyız?
    Ve bu tür aktarmalarda bavul almak zorundamıyız yoksa diğer uçağa aktarılıyormu?elimizde bebek arabası vs olacağından tedirgin oluyorum.bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.tşk


  • @uraz-mert, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    @Ryback tekrar slmlar
    Bizim planda bir değişiklik oldu.atlantaya günde tek sefer varmış ve uyduramadık.sizce İstanbul Londra -Londra Nashville yapsak ilk girişte evraklarda vs sorun yaşarmıyız?
    Ve bu tür aktarmalarda bavul almak zorundamıyız yoksa diğer uçağa aktarılıyormu?elimizde bebek arabası vs olacağından tedirgin oluyorum.bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.tşk

    Girişte bir sorun yaşamazsınız. Bileti tek havayolundan alıyorsanız bagajlarınız aktarılır. Bebek arabasını uçağın kapısında teslim ediyorsanız, Londra’ya indiğinizde uçağın kapısına getirirler muhtemelen. Diğer uçağa binerken yine kapıda teslim edersiniz. Bagaj ve bebek arabasını havayoluna sorarsınız nasıl olacak diye. Giriş olayını, evrak işlerini falan kafanıza takmayın. Nereden girdiğinizin önemi yok.


  • Merhabalar. Vizemi aldıktan sonraki ilk girişimi 12 Ağustos'ta yapıp 2 gün sonra döneceğim.
    Amacım o meşhur zarfı bir an önce teslim etmek ve kartlarımın basılıp belirttiğim adrese gönderilmesi. Döndükten sonra Türkiye'deki işlerimi halledip temelli yerleşeceğim.
    Uçak biletimi aldım ama 2 gün kalıp dönmek sorun olur mu kafama takıldı, bunu yaşayıp deneyimleyen oldu mu acaba?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum