@crazycells çok teşekkür ederim
-
Tabii son takdir gümrükten geçerken CBP memuruna ait ama resmi yönerge şöyle diyor, " Whether you personally wear the jewelry or carry it in your luggage, the U.S. Customs and Border Protection (CBP) requires declaration of all items (including Gold & Diamond Jewelry) acquired abroad and brought into the United States, if the total value exceeds the $800 duty-free limit per person."
Toplam değeri USD 800.-'a kadar günlük kullanım amaçlı mücevher için sorun bulunmuyor, üzerinde olacağını inandığınız takınız var ise beyan etmeniz gerekiyor
-
-
-
-
@aysenalkan, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
Aktarmalı uçuş olarak değil de çoklu uçuş olarak Amerika’ya gitmeyi planlıyoruz.
Türkiye’den önce Almanya-Berlin’e oradan ise Amerika’ya geçeceğiz.
Almanya konusunda vizemiz var.
Yol çok uzun olduğu için bir ara durak ile yolu azaltmak istedik hem de akrabalarımızı görürüz.
Almanya’dan Amerika’ya direkt uçacağız, pasaport kontrolünde sorun yaşamayız değil mi bu şekilde?
@aysenalkan, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
Aktarmalı uçuş olarak değil de çoklu uçuş olarak Amerika’ya gitmeyi planlıyoruz.
Türkiye’den önce Almanya-Berlin’e oradan ise Amerika’ya geçeceğiz.
Almanya konusunda vizemiz var.
Yol çok uzun olduğu için bir ara durak ile yolu azaltmak istedik hem de akrabalarımızı görürüz.
Almanya’dan Amerika’ya direkt uçacağız, pasaport kontrolünde sorun yaşamayız değil mi bu şekilde?
Hayır. Bu sekilde seyahat edebilirsiniz.
-
-
-
Merhaba , ben boşanmış bir anneyim ve çocuğumun tam velayeti bende. Vize sürecimizde herhangi bir sorun yaşamadık. (Vizemiz nişanlılık vizesi) Amerikan vatandaşı nişanlım ile evleneceğiz ve orada yaşayacağız. Çocuğumun babası ile görüşmüyoruz muvafakatname konusunda çok net bilgilere ulaşamadım. Avukatımız Havaalanı polisinden bilgi aldı pasaport ve vize varsa ve çocuk kaçırma gibi şüpheli bir durum görmüyorsak biz sormuyoruz diye bilgi vermişler. Abd konsolosluğu da karşı tarafta istenmediğini bildirmiş ancak THY firma olarak velayet sahibi ebeveyn ile seyahat etse dahi diğer ebeveynden muvafakatname istiyoruz diye bilgi vermiş. Biz de THY den bilet almayız diye düşünmüştük ancak hava yolu şirketleri ortak uçuş yapabiliyorlar bu sebeple son anda sorun yaşamamak adına nasıl ilerleyelim bilemiyorum. Güncel tecrübelerinizi paylaşırsanız veya net bilgi sahibi varsa aramızda paylaşım yapabilirseniz çok sevinirim.
-
Bu başlıktan ABD'de iken Schengen vizesi almak konu ile ilgili deneyimlerimi okuyabilirsiniz, arama butonu kullanmak serbest 😉👍
-
$100 bin gibi bir parayı hangi akla hizmet yanında nakit taşıyorsun? Ben polis olsam bende ariza çıkartır el koyarım şahsen! bunun ülke ile alakası yok TR içinde nerede olursan ol geçerli. insanlar 20 lira için birbirini boğazlıyor. ilk sorulması gereken bu. ikinci olay ise polisin el koymasından sonra donen dolap. para temiz ise neden tamamı sahibine geri iade edilmiyor da polis departmanına iade ediliyor? valla korkmaya gerek yok yanına al 1000 dolar gerisini bankada bırak. Parası temiz olan adam bankadan şaşmaz zaten. Vergiden algıdan IRS dan kaçırıyorsan o başka !
-
@mdSerhat Hocam benim de uçuşum var 4 Eylül-12 Eylül arası seyahatim. British airways Londra aktarmalı uçabiliriz Londra'da aktarmada sıkıntı yok ben de o şekilde uçacağım.
-
şampuan vb uçak altı valizde sorun yaratır mı?
-
......amerika vatandaslari ve green card sahipleri eyaletler arasi ucuslarda sadece kimlik gosterirler,kimligini telefona isletip gosterebiliyor veya yesil cardi....net uzerinden ucak bileti aliniyorsa zaten belli bilgiler veriliyor,australya icin gecen ay ben queensland eyaletine gittim,bileti on-line aldik, ucak sirketinin uyesiyim,hava alaninda kucuk makinelere bilgilerimizi yazdik ve boarding cardini makine print yapip verdi,ucaga binerken sadece boarding kartini makineden gecirdiler,amerikaya turist olarak gelenler yanlarinda belli bir kimlik tasimalari lazim,gerci 6 defa hawaii ye gittim pasaportlarimizi otel odasindaki kasaya biraktik,disarda polis bir sey sorsa turistim pasaportum otel odasinda derim..amerika hala terrordan korkuyor guvenlikleri biraz daha SIKI oluyor, sydneyden hawaii ye giderken bir suru soru sordular, daha sonra katar hava yollari ile turkiyeye gittik kimse bir sey sormadi.
-
@Prm-oguzhan, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
Selamlar bu sorulara ek olarak 112 acil de paramedik olarak çalışıyorum eğer nasip olurda vize onaylanırsa giderken valizimde ilaç götüreceğim fakat bu ilaçlar IV yollarla verilebilen ilaçlar olacak malum sağlık sistemi çok pahalı olduğu için ve eşiminde gastrit tanısı olduğu için türkiyede ayda 1 serum takmak durumunda kalıyorum.Ampul formda ilaçlara sorun yaratırlar mı ? Yada ABD de bunları yine bir eczaneden reçetesiz temin edebilirmiyim ? Buscopan Avil Arveles Redox C vs vs. deneyimleyen varsa yardımcı olursa sevinirim.
Reçetesi ve varsa doktor raporu ile birlikte getirirseniz bir sorun olacağını düşünmüyorum. ABD'de bunları reçetesiz alamazsınız. Hatta bazı ilaçlar ABD'de bulunmuyor olabilir. Arveles mesela burada yok.
Ücreti karşılığında evde serum takan firmalar var. Örneğin: https://lonestarivmedics.com/iv-therapy-packages/
-
@Brownhood Merhaba, olasi bir soru gelmesi acisindan okulunuzdan transkript veya ogrenci belgesi almaniz yerinde olur.
Hayir, Virgina’ya gidecek olmanizin sorun olacagini dusunmuyorum. Yuksek ihtimalle size giriste sorulacak sorular :
Ne icin geldiniz/ Ziyaret sebebiniz?
Ne kadar kalacaksiniz? (Bu iki soru garanti diyebilirim)
Yaninizda ne kadar para var?
Yiyecek var mi? (Bunlar bazen soruluyor)
Iyi yolculuklar. -
Merhaba, arkadaşlarım beats kulaklık istediler. Valiz içine kutusuz şekilde 4 tane koysam sıkıntı çıkar mı gümrükte? Orada bir sıkıntı yaşamak istemiyorum önceden bilip önlem alırsam iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim
-
merhaba j1 vizemi B2 turist vizesine çevirmek istiyorum fakat başvurudan sonra bekleme sürecinde amerika içi seyahat hakkım hala geçerli midir? havaalanında görevliler sonuç olarak pasaportumdaki vize tarihini expired olarak görecek bir sorun teşkil eder mi ? ne yapmalıyım?
-
@Henry-bloor, içinde söyledi: Kanada'dan Amerikaya Otobus ile Giderken Pasaport Kontrolu Nasil Oluyor ?
Değmez porter la git uçak şehrin göbeğine iniyor
Uvuz uçak kalkmıyor hocam olanlar da otobüsün 3 kati falan hocam maalesef
-
Merhaba arkadaslar,
Bu ayin 17 sinde Turkiye'ye donmek istiyorum ama Turkiye kalkisli ucusken Kanada veya Amerika kalkisli olunca fiyat 2-3 katına cikiyor. Ben su an Montreal'deyim ama uygun uçuş bulursam Amerika'ya da gecebilirim. En uygun 25000 tl ye buldum. Daha uyguna gidip dönüş nasıl alabilirim +-5 gun 17 Ekim-17 Ocak olarak ?
Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@akhilleus zarfı sen yırtmadın postacı da yırtmadı. Zaten yırtılı geliyor. Normal bir durum bunun için sakın endişe etme bir soğuk su iç heyecanın gitsin. Sen çentik attığın an o zaman en büyük sıkıntın başlıyor ki içeri almazlar seni senden ileri giden birisi var zarfı açmış konsolosluğa yazacaktı ne oldu bilmiyoruz.
-
@ayvalik10 Ben de oyle dusunuyorum ama iste okyanusu gecip derede bogulmak deyimine benzer bir hale girmek de istemedim. Zaten o kadar onemli bir evragi o zarfla gonderiyorlarsa basina gelecekleri de biliyor olmalilar.
Yine de kusku iste. -
@arnblt peki ssn olmadan şu an çalışabiliyormusunuz?
-
@Muhtaradana ben halen Türkiye de çalışıyorum.
-
@arnblt anladım benim merak ettiğim ssn gelmeden direk çalışabilirmiyizbazı şirketlerin çalışmaya başlattıklarını ssn geldikten sonra dosyalarına eklettirdiklerini okumuştum sanırım, böyle bir durum var ise bunun yasal bir sıkıntısı var mı, bu şekilde çalışır ve muhtemel vatandaşlık başvurusunda bu durum bir sorun olur mu? Malum eğer kısmet olur ve gelir isek hazır parayı tüketmek istemiyorum ve ne kadar erken çalışmaya ve kredi oluşturmaya başlarsak bizim için o kadar iyi olur @crazycells
-
@ashborn, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
@crazycells, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
SSA
Sn crazycells, bilgi için teşekkürler. SSN ini dediğinz igbi yarın SSA ofise ugrayacam fakat green card için beklemek mi lazım yoksa USCIS'e basvuru yapmak lazım mı?
Eger 120 gun bekleme suresi gectiyse ve hic gonderilmediyse suradan yeni bir kart talep edebilirsiniz:
-
@akhilleus, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
Merhaba, ABD'ye giriş yapan arkadaşlara bir sorum olacaktı, konsolosluktan gelen sarı zarfın yan taraflarında (4 ayrı yerde) en büyüğü 10-15 cm olmak üzere yırtıklar var. Başta çok sorun olacağını düşünmedim ama zaman daraldıkça inceden bi rahatsız etti bu durum beni.
ABD'ye girişte bu problem olur mu, buna benzer durumla karşılaşan sarı zarfı çürük çarık olan var mı? Çok merak ediyorum eğer sorun olacaksa bu dayanıksız zarfı değiştirmeyi düşünüyorum.sayin @ayvalik10 'un dedigi gibi hicbir sorun yasamazsiniz iyi yolculuklar...
-
@Muhtaradana, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
@arnblt anladım benim merak ettiğim ssn gelmeden direk çalışabilirmiyizbazı şirketlerin çalışmaya başlattıklarını ssn geldikten sonra dosyalarına eklettirdiklerini okumuştum sanırım, böyle bir durum var ise bunun yasal bir sıkıntısı var mı, bu şekilde çalışır ve muhtemel vatandaşlık başvurusunda bu durum bir sorun olur mu? Malum eğer kısmet olur ve gelir isek hazır parayı tüketmek istemiyorum ve ne kadar erken çalışmaya ve kredi oluşturmaya başlarsak bizim için o kadar iyi olur @crazycells
sorun degil, bekleyecekleri 20 gun zaten, sonra dosyaniza SSN eklenince butun kazanclariniz ve vergileriniz ayni numaradan ulasabilir olacak, hukumet icin de onemli olan kisim bu. Calisip calismayacaginiz ise, isyeriyle sizin aranizdaki iliskiye bagli; eger isyerine guven vermezseniz ya da sizin dogru soylediginizi dusunmezse o durumda kabul etmeyebilir (ABD'de yasayan herkes gocmen vizeyi, Green Card'i biliyor sanmayin o nedenle isyerleri -ozellikle kucuk olanlar- israrla SSN kartini gormek isteyebilirler, ki bu da anlasilabilir bir durum bence).
Ayrica eger sayin @arnblt su an ABD'de olsaydi gidip kartin numarasini ogrenebilirdi ya da yeni bir basvuru yapabilirdi. Dolayisiyla SSN'ler 10 ay boyunca gelmiyor gibi dusunmemelisiniz.
-
@crazycells anladım teşekkür ederim, o zaman ssa ofisine gidip ssn numarasını öğrenebiliriz, sistem çok farklı herhalde türkiyeden
-
Arkadaşlar bende sonunda ABD'ye giriş yaptım. Biletimi birkaç gün öncesinden Münih aktarmalı 30 Temmuz tarihine THY/United firmalarından İstanbul/Münih/Houston olarak tek kişi/2 bagaj hakkıyla 4300 tl'ye aldım. Uçuş gerçekten uzun sürüyor Kanada üzerinde kaptana sağa çek inecem diyesim geldi. Pasaport kontrol kalabalıktı yarım saat bekledikten sonra pasaport kontrolüm yapıldı ve Gümrükteki polisler kayıt için çağırdı , şansıma orası da kalabalıktı işlemler 1 saat sürdü. Daha sonra bagaj kontrolüm yapıldı ve havalimanından çıkış yaptım. Çıkışta sağ olsun @yalta beni bekliyordu. Beni airbnb'den kiraladığım (18 günlük 650$) evime/odama bıraktı. Ertesi gün @semavi ile 85 dolara ön ödemeli hat ile bir telefon aldım. birkaç araç gösterdi ve birini satın aldım, Bugün de banka işlerimi hallettim ve araç sigortasını (6 aylık 520$-en düşük kapsama) yaptırdım, şimdilik her şey güzel gidiyor ,gurbette yardımcı olacak birini bulmak demek 1 aylık işi 2-3 günde yapmanız demek. Tekrar değerli arkadaşlara teşekkür ediyorum. Houston yeşil, düz bir alana kurulu bir şehir ama burası bu aralar çok sıcak ve çok nemli. Mümkünse bu ay gelmeyin ))
-
@israfil, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
Arkadaşlar bende sonunda ABD'ye giriş yaptım. Biletimi birkaç gün öncesinden Münih aktarmalı 30 Temmuz tarihine THY/United firmalarından İstanbul/Münih/Houston olarak tek kişi/2 bagaj hakkıyla 4300 tl'ye aldım. Uçuş gerçekten uzun sürüyor Kanada üzerinde kaptana sağa çek inecem diyesim geldi. Pasaport kontrol kalabalıktı yarım saat bekledikten sonra pasaport kontrolüm yapıldı ve Gümrükteki polisler kayıt için çağırdı , şansıma orası da kalabalıktı işlemler 1 saat sürdü. Daha sonra bagaj kontrolüm yapıldı ve havalimanından çıkış yaptım. Çıkışta sağ olsun @yalta beni bekliyordu. Beni airbnb'den kiraladığım (18 günlük 650$) evime/odama bıraktı. Ertesi gün @semavi ile 85 dolara ön ödemeli hat ile bir telefon aldım. birkaç araç gösterdi ve birini satın aldım, Bugün de banka işlerimi hallettim ve araç sigortasını (6 aylık 520$-en düşük kapsama) yaptırdım, şimdilik her şey güzel gidiyor ,gurbette yardımcı olacak birini bulmak demek 1 aylık işi 2-3 günde yapmanız demek. Tekrar değerli arkadaşlara teşekkür ediyorum. Houston yeşil, düz bir alana kurulu bir şehir ama burası bu aralar çok sıcak ve çok nemli. Mümkünse bu ay gelmeyin ))
Hoş geldiniz, yeni hayatınızda başarılar, bahtınız açık olsun...
-
@israfil yeni hayatınızda başarılar dilerim. Umarım bizde sizin gibi kolay halledebiliriz işleri.
-
@israfil gerçekten herşeyi hızlıca halletmişsiniz. yeni hayatınız da böyle rahat ve güzel olsun.
-
-
Hos geldin @israfil
-
Hoşbuldum @yalta
Teşekkürler @saulgoodman @DeathZombie @ebrupilten @Muhtaradana , her şey gönlünüzdeki gibi olsun. -
@israfil hayırlı olsun. başarılar simdiden. on ödemeli hat ve telefon sizin adınıza mı acaba ? ilk gidişte nasıl aldığınızı paylaşırsanız sevinirim. tebrikler tekrar.
-
@cnpist teşekkürler. .Evet benim adıma, kayıt için pasaport ve kaldığınız adres yeterli, Metropcs firmasının herhangi bir şubesine giderseniz size ön ödemeli sınırsız hattı 50$'a verir, telefon içinde bir kaç seçenek sunar , birini seçersiniz toplamda 85$'a hat ve telefonunuz olur ama telefon dediysem çok iyi bir model beklemeyin ilk aşamada işinizi görecek modelleri veriyorlar. Belki daha uygun firmalar vardır ben araştırmadım @semavi 'ye güvendim sağ olsun O da işimi kolaylaştırdı. Bulunduğum yerde çekim kalitesi iyi gibi şimdiye kadar bir sorun yaşamadım.
-
@israfil cok teşekkürler . telefon ilk gidişte konuşmak ve internet için gerekli, efsane bir telefon olmasa da olur tekrar teşekkürler bilgiler için.
-
Merhaba Yeşil Kart Forum ailesi,
Önümüzdeki 2019-2020 öğretim yılının sonunda okulumdan mezun olacağım. Okulum başlamadan hemen önce, hazır vizem de elime ulaşınca Amerika'ya girmek istiyorum (doktor raporunun geçerlilik süresinden dolayı). Bu ilk girişimde, havalimanında göçmen bürosuyla Greencard işlemlerini başlatıp 1-2 gün içinde Türkiye'ye dönebilir miyim? Bu forumda bazı kişilerin yorumlarında okuduğuma göre, 1-1.5 ay kadar ilk girişte kalmak gerekiyormuş. Bu durum Greencard sürecimi etkiler mi ve gerçekten o kadar uzun bir süre Amerika'da kalmak şart mı? (Çünkü ilk girişimden sonraki 4-6 hafta içinde Greencardımı Türkiye'ye kargolatmayı düşünüyorum.) Seneye de haziran gibi (ilk girişimden 8-9 ay sonra) yüksek lisans yapmak ve yaşamak için Amerika'ya kalıcı olarak gitmeyi düşünüyorum. İkinci kez giriş yaptığımda sorduklarında öğrenci olduğumu, okulumun yeni bittiğini ve yüksek lisans yapmak için Amerika'ya geldiğimi söylesem bir sıkıntı olmadan Amerika'ya ikinci girişimi yapabilir miyim?
Ayrıca vize sırasında, doktordan aldığım kapalı zarfı açtılar ve içindeki belgeleri bir klasöre koydular ve vize görüşmesinden sonra da o belgeleri bana geri vermediler. Bu doktordan aldığım zarfı bana geri vermeleri gerekmiyor muydu? Bu zarfı ve içindeki raporları Amerika'ya ilk girişte kullanmayacak mıydım? Yoksa sadece bu zarfın yanında verilen aşı karnesi ve röntgen CDsi mi benim ilk girişimde yanımda olmalı?
Bunlara ek olarak Amerika'ya girişte hangi belgeleri yanıma almalıyım? Bu ilk giriş süreciyle ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim.
Teşekkürler,
Tüm Yeşil Kart Forum ailesine iyi günler diliyorum.
Benzer Başlıklar
73
46.7k
Users
4.6k
Topics
458.0k