Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

• Banned

Ssn 1 haftada gelirde gc 1 ay sürer

• ⭐⭐⭐

@Revolter Gecikmeli oalrak rica ederim, tekrar hos geldiniz.

• Selamlar, 17 ocak 2024 tarihinde göcmen vize ile istanbul-chicago ucagiyla yaptigim ilk giris tecrübemi paylasmak istiyorum. Normalde vizemin bitmesine az bir süre kala girmeyi planliyordum fakat bu konuyu @gucarslan ‘a sordugumda direkt beklemek ile cok büyük hata yapiyorsun yanitini aldigim icin en azindan statüm olussun diye trumpun olasi bir vize yasaklamasindan etkilenmemek icin 1 haftaligina girisimi yapmak istedim. Henüz göc etmeye hazir olmadigim icin 7-10 gün sonra trye geri dönecegim.

Erkenden havalimanina gelip rutin kontrollerden gectim daha sonra otomatik pasaport okutulan kisimdaki polis harc pulu sordu, ben de yurtdisinda oturuma sahip oldugumu söyledim. Bana edevlette ne olarak gözüktügünü sordu ben de pasaportumdaki immigrant visa yazan kismi gösterip henüz statümün olmadigini söyledim vizeyi inceleyip tamam gecebilirsiniz dedi forumda edindigim bu bilgi sayesinde 750tl gibi sacma bir ücret ödemekten kurtulmustum 😃 Ucusum 17 ocak saat 15.40 ta idi, ancak rötar yedigi icin 17.40 ta binebildim, thy personel yakini oldugum icin pass bilet ile geldim bundan dolayi ucaga alinmama durumum oldugu icin bir hayli heyecanliydim. Gözen güvenligin kontrollerinden gectim göcmen vize oldugu icin yanimda sari zarfimin olup olmadigi soruldu harici bir soru yöneltilmedi. Daha sonra ucaga alindim ve 11 saatlik ucus serüvenim basladi. Thynin ucusu gayet konforluydu sadece 11 saat yolculuk bir tik bana uzun geldi onun haricinde herhangi bir sorun yasamadim. Türkiye saatiyle 18.14‘te bindigim ucaga chicago saati ile 20.21 ile indim. Burada eklemek istedigim bir bilgi var ucakta ve havalimanindaki anonsta pasaport kontrolüne valizinizi almadan girmeyin denildi. Dolayisiyla ucaktan indigimde valizimi nereden alacagimi aradim ve bulamadim, meger valizler pasaport kontrolünden sonra aliniyormus yani chicago o‘hare havalimanindan girisinizi yapacaksaniz anonslari dikkate almayin dogruca pasaport kontrol sirasina girebilirsiniz.
    40dk ya yakin sira bekledikten sonra cbp memuruna pasaport+sari zarf+güncel adres bilgisini uzattim. Bana bakip lottery right? Dedi ben de yes dedim. Daha sonrasinda kacinci basvurundu ne kadar masraf yaptin gibi sorular sordu. Cevapladiktan sonra yaninda yiyecek var mi kac paran var gibi sorular sorduktan sonra l-551 stampi basip bu vizenin 1 sene greencard gecerliligi oldugu bilgisini verdi tesekkür edip ayrildim daha sonra valizimi aldim disarida beni bekleyen arkadasimla beraber kalacagim eve yerlestim. Genel olarak O‘hare cbplerinin sert bir mizaci yoktu eger uzun süre abd disinda kaldiysaniz jfk alternatifi olarak da kullanilabilir diye düsünüyorum.

Simdilik deneyimim bu kadardi, umarim sorunsuz sekilde 2.giris tecrübemi de paylasip henüz benim gibi göc etmeye hazir olmayanlara bir nevi fikir olabilirim(benim durumuma benzer durumu olan @ATS16 ’nin deneyimlerinizi de okumanizi tavsiye ederim sahsen ben kendisinin deneyimlerinden cok yararlandim) herkese iyi günler diliyorum 🙂

• Merhabalar,

Amerikaya ilk girişimi yapacağım ve konsolosluktan aldığım bütün belgeleri kaybettim, bulamıyorum. Sadece vizemin basılmış olduğu pasaportum yanımda. Bir sorun yaşar mıyım? Ne yapmam gerekli? Mülakata Viyana üzerinden girmiştim.

• @Emre-Kurtulmuş ya Türkiyeye dönmüş olsak ve üç gün sonrasına böyle bir mektup gelse? Konuyu anlamadığım için soruyorum zarfları teslim ettiğimiz polis parmak izi ve foto işlemlerini havalimanında yaptırmıyor mu? Sonradan neden istenildiğini anlamadım.

• ⭐⭐⭐

@rezanclz

Hoşgeldiniz 🧿🍀 Deneyimlerimiz bir nebze sizin ve diğer forum kullanicilarinin işine yarıyorsa ne mutlu bize.

Bölgede bu hafta sonu ve hafta başı (19-20-21 Ocak) yaşanacak arctic soğuklara dikkat edin, Chicago ve Indiana çevresinde beklenen tahmini hava sicakliklari -20ºF (-28ºC) civarı.

Rüzgarla birlikte hissedilen -25ºF (-32ºC) civarı olabilir. Stay warm 🤗

(2d2c91d8-7293-49f5-819f-98df645716db-image.jpeg

• @ATS16, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@rezanclz

Hoşgeldiniz 🧿🍀 Deneyimlerimiz bir nebze sizin ve diğer forum kullanicilarinin işine yarıyorsa ne mutlu bize.

Bölgede bu hafta sonu ve hafta başı (19-20-21 Ocak) yaşanacak arctic soğuklara dikkat edin, Chicago ve Indiana çevresinde beklenen tahmini hava sicakliklari -20ºF (-28ºC / -30 ºC) civarı.

Rüzgarla birlikte hissedilen -25ºF (-32ºC / -35 ºC) olabilir. Stay warm 🤗

(2d2c91d8-7293-49f5-819f-98df645716db-image.jpeg

Minnesota da normal bir gün 🙂

• ⭐⭐⭐

@A-Y-K konsolosluğun verdiği belgelerden kastınız sarı zarf mı?

• ⭐⭐⭐

@sezen türkiyedeyseniz amerikaya dönüp randevuya katılmanız gerekir

• Selamlar,
    16 Ocak tarihli Atlanta’ya ilk girişimizi hem de yaşadığımız aksaklığı belki ileride yaşayanlar olabilir diye buraya not bırakmak istedim.
    Atlanta’ya vardıktan sonra esas gideceğimiz yere 4 saat araç kullanılması gerektiği için İlk gece hava alanına 15 dk uzaklıktaki Westin otelde konakladık. İyi ki de bu şekilde yapmışız.
    Atlanta havaalanına indikten sonra ilk girişimiz olduğu için Foreign Visitors kısmından girişimizi yaptık. İkiz bebeklerden ötürü uçaktan geç çıkmamız gerekti ve aşırı bir sıra oluşmuştu. Bir görevliye Family önceliği olup olmadığını sorduğumuzda olmadığını söyledi fakat çocuklar biraz yaramazlık yapınca bir görevli bizi ön sıraya aldı. Pasaport kontrol noktasındaki memur, yanınızda yemek varmı, cash ne kadar getirdiniz vs gibi sorular sordu. Yanımızda 10k üzeri para olduğu için bize bunu beyan etmemiz gerektiğini söyledi ve pasaportlarımızı sarı bir zarfa koyup başka birine verdi ve onu takip etmemiz gerektiğini söyledi. Biz de dediği gibi ilgili kişiyi takip ettik ve adımızın söylenmesini bekledik.Adımız söylendiğinde ilgili bankoya önce ilk talihli olan eşim gitti, ben çocukları toparlayıp gelene kadar damga basılmış pasaportlarımızı geri verdiler ve farklı bir alana yönlendirdiler. Burada da yanımızda getirdiğimiz tutarı beyan ettik. Paranın kaynağı ile alakalı hiçbir soru sorulmadı ve sayılmadı.

Ardından da otelimize geçtik ve yatmadan önce otel için hazırladığımız çantayı açtığımızda içerisindeki sarı zarfları gördük.

Uzun lafın kısası sarı zarfları ne kimse sordu nede biz hatırlattık. Ardından hem forumdaki adminlerin önerisi hem de daha sonra yerleşeceğim bölgede custom and border protection bulunmaması olasılığından dolayı havaalanına geri döndğk ve durumumuzu anlattık. Onlar da geri geldiğimiz için teşeklür ettiler ve zarflarımızı teslim aldılar. Yalnızca bizim sarı zarfların içerisinde bir adette orijinal tapu belgesi bulunuyordu, onu almak istediğimde bunu açamayacaklarını söylediler. Umarım sonraki süreçte zarfların kaybolması ya da farklı bir sıkıntı yaşamayız.

• ⭐⭐⭐

@sezen

ABD’ye ilk girişte sarı zarfınızı teslim alan CBP memuru parmak izi almıyor. CBP memurunun görevi sadece sarı zarfı açıyor, zarf içerisindeki evrakları kontrol ediyor, U.S. Department of Homeland Security görevi gereği fotoğrafınizi çekiyor, pasaportunuza I-551 damgasi (sahip olduğunuz vizenin giriş tarihiniz itibariyle 1 yıl süresince permanent resident yerine geçtiğine dair damga) uyguluyor ve I-551 damgasinin üzerine statünüze göre ibare (asıl talihli DV1, beneficiary kişiler DV2-DV3 vb) yazarak sizi uğurluyor.

Konsoloslukta verdiğiniz parmak izi vb diğer tüm göçmenlik süreci kontrolü CBP memurunun evraklarınızı gönderdiği USCIS tarafından yapılıyor. Sorun yoksa permanent resident kartınız basilip verdiğiniz adrese postalanıyor, sorun varsa oluşturduğunuz USCIS account üzerinden ve verdiğiniz adrese posta yoluyla biyometrik randevusu bildirimi yapılıyor. Bol şans

• ⭐⭐⭐

@ridetowild hoşgeldiniz, tapu için üzülmenize gerek yok. Aklınızda soru işareti var ise bu mulkunuzun üzerine e-devlet veya web tapu’dan sehr koyabilirsiniz.

Pasaportunuza vizenin yanına basılan damgayi kontrol ettiniz mi? Statünüzü (DV1 vb) ve A number’i yazmış olsalar gerek. Bol şans

• @A-Y-K, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhabalar,

Amerikaya ilk girişimi yapacağım ve konsolosluktan aldığım bütün belgeleri kaybettim, bulamıyorum. Sadece vizemin basılmış olduğu pasaportum yanımda. Bir sorun yaşar mıyım? Ne yapmam gerekli? Mülakata Viyana üzerinden girmiştim.

Çok üzücü, geçmiş olsun. Sarı zarfınız olmadan ABD’ye alınmazsınız. Sarı zarfınız için Viyana ile iletişime geçip yeniden talep etmeyi denemelisiniz.

Bu arada çok üzücü bir durum daha var, forumdan yararlanarak vizenizi Viyana’dan almışsınız ancak foruma ne vize aldığınızı, ne mülakat deneyiminizi aktarmışsınız. Hatta imzanızı bile bize çok görmüşsünüz, Viyana yazmadaydınız onu da bilemeyecektim. 2024 kazananı olduğunuzu da ilk iletinizden öğrendim.

Alma verme dengesinin önemini hatırlatmak isterim. Muhakkak foruma yeniden, hepimizin yaptığı gibi, bir şey danışmaya geleceksiniz.

• @deebee
    Bu arkadas bir diger gonderisinde 2024’te Agustos ayinda Viyana’dan vizesini aldigini yazmis. Saglik raporu aldigi zamanin ortalama bir ay once oldugunu varsayarsak, kendisinin vizesinin gecerligi kalmamis olabilir. Kim ne yasadi bilemeyiz ama gecmis olsun, umarim baska firsatlar karsisina cikar.

• ⭐⭐⭐

@ugursway @deebee @A-Y-K yada aldığı sağlık raporunun süresi çok çok yakın bir zamanda bitecek ve yakaladığı sansi ellerinin arasından kayıp gitmek üzere

• @ATS16 Cevap için çok teşekkür ederim gerçekten her seferinde bu forum iyi ki var diyorum, sayın @gucarslan dün yazdım ama sanırım mesajların yoğunluğundan olsa gerek yazdığımı göremedi, size de sormak isterim aynı soruyu, asıl talihli eşim kendisi sarı zarfları teslim etmek için giriş çıkış yapsa biz eş ve çocuklar olarak bir kaç ay sonradan ilk girişimizi asıl talihli olan eşimle birlikte yapsak oluyor mu? Yani bizim zarfları da teslim edebiliyor ilk girdiğinde değil mi?

• ⭐⭐⭐

@sezen

Her bir kişi (asıl kazanan veya tüm aile üyeleri fark etmeksizin) kendi sarı zarfını kendisi teslim ediyor, eşiniz sizin dosyalarınızı teslim edemez. Sorunuzun cevabını aşağıdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/446417

• @ATS16 tekrar teşekkür ederim bir de ilk girişi kazanan yaptığında geride kalan yancılar asıl kazanan olmadan ilk girişini yapabiliyormuş diye okudum bu da doğru sanırım değil mi?

• ⭐⭐⭐

@sezen

Doğru okumuşsunuz, asil kazanan kişi ilk girişi tek başına yaptıktan sonra beneficiary kişiler asıl kazanan yanlarında olmaksızın giriş yaparak göçmenlik süreçlerini başlatabilir. Aşağıdaki doğru konu başlığından konu ile ilgili olası diğer sorularınızı sorabilirsiniz.

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

• @ridetowild Web-tapudan istediğiniz zaman karekodlu tapu senedi alabilirsiniz. Bilginize...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

51.4k
Users

4.8k
Topics

476.2k

| | | |