Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

• @gucarslan 1 Ocak itibari ile 720 TL 🙂

• Arkadaşlar harç pulu ve oturumlar hakkında çokça deneyim sahibiyim. Başka ülkelerden de oturumlarım oldu, on yılın üzerinde. “Vize oturum kartı yerine geçmez” bu cümleyi bizatihi Türk Pasaport polisimizden duydum. Pasaport üzerine basılı olan herhangi bir vize ister göçmen vizesi, ister oturum vizesi olsun ister aile birleşimi vs ne tür vize olursa olsun oturum olarak kabul edilmiyor, pasaporttan ayrı bir “oturum kartı” görmek istiyorlar. Hatta bir keresinde oturumumun süresi dolmuştu (benim hatam), tekrar ilgili ülkenin (Amerika değil) Türkiye’deki başkonsolosluğundan oturum vizesi almak durumunda kalmıştım, dönerken polisimiz sağolsun, bana zorla harç pulu aldırmıştı, süresi dolan oturumumu ve vizemi yenilediğimi görmesine rağmen. Kimi polisimiz de hiç bakmıyor bile, tamamen ilgili polisin inisiyatifine kalmış bir durum bana göre.

Harç pulu ödemek istemeyen arkadaşlarımız, tabiki de şanslarını denesinler, en doğal hakları.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@fahriakc ve green card sahibi olsa her ay bu tutarı ödemek için can atan yüzbinler..
    hayat ne garip böyle harç pulları filan.

• @gucarslan Benim de umrumda değil o parayı ödemek veya ödememek ülkemizdeki zam gerçeğine dikkat çekmek istedim.

• @gucarslan Green Card ı bırakın sadece oturum alabilemek için E2 vesaire yoluyla Amerika'da bulunmaya çalışanlar 10.000 lerce Dolar ı danışmanıydı, avukatıydı, muhasebecisiydi vs harcayıp aylarca kazançsız beklemeyi göze alıyorlar. Hatta red edilme ihtimali varken bu masrafları göze alıyorlar. Burada boş kaleyle karşı karşıya olan ve ayaklarına top gelmiş sadece topu kaleye vuracak olan GC talihlilerinden bazıları ( 330$ Vize, 285$ Green card basım ücreti, 300-500$ muayene vs) den dert yanıp üstüne 500TL çıkış ücreti nasıl ödemeyiz vs tartışmasıyla kafa yoruyorlar.

• @minnesota 500 TL yi ödememek için kafa yorulmuyor, Belki de Dünyada örneği olmayan Çıkış vergisi gibi deli dumrul vergisini konuştuk , konuşmayalım ödeyelim sesimizi çıkarmayalım itiraz etmeyelim mantığında olduğumuz için bu vergilere maruz kalıyoruz. Ses çıkarılınca geri adım atıldığını da çoğu kez gördük.

• @fahriakc evet yaklaşık %44 yeniden değerleme oranı ile. 4 kişilik bir aile için 2880 TL eder.

• @fahriakc 85.000.000 nüfus var. 5 Milyon aktif pasaport var. 3 Milyonu Hacca gitmek için alınmış. Hac için olanlar genelde 1 kez kullanılıp tekrar kullanılmıyor. Kısacası Türkiye'den aktif olarak girip çıkan kişi sayısı 2.000.000 civarı bu da iyi tahmin. Çoğuda AB de vs oturum izni sahibi. Durumdan şikayetçi olanların sayısına bakılınca iptal edileceğini hiç sanmıyorum. Ortalama 250.000 kişinin şikayet ettiği veya edebileceği bir durumdan bahsediyoruz. 85 milyonda 250.000 kişi için hükümet parmağını oynatmaz.

• Hesaplama konusunda size katılıyorum, lakin etik olarak doğru bir vergilendirme aracı değil, dünyada eşi benzeri örneği yok bildiğim kadarıyla, sizde aynı görüştesiniz biliyorum. Devletin kesesinden, yani bizlerin parasıyla beleş yaşayanları görünce bu tarz vergilendirmeler insanın zoruna gidiyor. Telsiz vergisi, ötv’si vs o kadar çok kalem var ki, doğru yerlere harcansa içimiz yanmayacak. Geçen aylarda da kredi kartı limiti “yüksek” olanlara bir harç/vergi modeli düşünmüşlerdi, kanuna uyduramayınca ve tepki çekince şimdilik kaldı. 2 sene milletvekilliği yapan birisi, ömür boyu kallavi milletvekili maaşı alıyor, bir yerden tasarruf yapılacaksa buralardan yapılmalı, ki bu milletvekillerinin çoğu iş güç sahibi, zengin kesim. Neyse özetle konuyu siyasi bir tartışmaya çevirmek de istemiyorum, affınıza sığınıyorum, burda birçok forumdaşımın benimle yakındığım konularda aynı fikre sahip olduğunu biliyor, herkese iyi günler diliyorum.

• @okokok
    Harç pulu internet bankacılığı üzerinden de alınabiliyor. Şahsen ben ilk etapta almadan şansımı deneyeceğim. Olmaz derlerse de hiç münakaşaya girmeden hızlıca internet bankacılığı üzerinde. Almayı düşünüyorum.

• ⭐⭐

@fahriakc 1990lardan beri olan bir har(a)ç bu. Kimse sesini falan çıkarmadı.
    bundan sonra da kalkmaz.

trdeki anlayış; sen yurtdışına çıkıyor? sende para boldur, bize de attir bakalım biraz şeklinde. Devletten tut havalimanı fiyatlarina kadar böyledir 🙂

• merhaba arkadaslar ben 15 aralikta vize basili sekilde pasaportumla cikis yaptim pasaport gorevlisi sordu vizenin oturum (green card ) oldugunu soyledim ve benden istemedi tamam diyip kase basip yolladi. bilginize almayin bosuna alman gerekiyor derse ise yoneticinizle gorusmek istiyorum diyin .

• Elbette 500 tl umrumuzda değil ama bazılarına bu parayı vermek can sıkıcı

• @istalin tam tersini düşünüyorum. 500 tl çok umurumda valla benim 🙂 Hiç kolay kazanmıyoruz bazıları gibi. Hayatımızda bir çok şeyden feragat ediyoruz.

• ⭐⭐

@Didem-G 500 tl 12 dolar civari eder. bir uber fiyati.
    eger 12 dolar çok umurunuzda ise abdde evden dışarı çıkamazsınız.

• @charon Onlara verdiğim için umrumda, 1 dolar da umrumda. Yanlış anlattım sanırım kendimi. Yoksa 100 dolara gözlük alırım umrumda değil. 😃

• @charon, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@fahriakc 1990lardan beri olan bir har(a)ç bu. Kimse sesini falan çıkarmadı.
    bundan sonra da kalkmaz.

trdeki anlayış; sen yurtdışına çıkıyor? sende para boldur, bize de attir bakalım biraz şeklinde. Devletten tut havalimanı fiyatlarina kadar böyledir 🙂

2001 de yürürlüge girdi. Sorma ver tipi vergilerdendir.

• @erenotti

Avustralya gibi bir kaç ülkede yurt disi cikis harci vs gibi uygulama var. Vekil emeklilik konusu tam bir garabet. 2 yil mecliste olan bir vekil kalan ömrü boyunca vekil emekli maasi aliyor. Hatta 2 yili dolduran hem emekli vekil hemde kalan vekillik süresince vekil maasi olarak çift maas aliyor. Ömür boyu kendisi ve ailesi diplomatik siyah pasaport aliyor. 7 ceddi ölene kadar meclis imkanlarindan yararlaniyor. Çoluk çocugu beceriksiz olsa bile mecliste görev ve maas aliyor. Hatta bir baltaya sap olamayan colugu cocugunu danisman olarak atayip onlarada maas baglatiyorlar. Her yil bedava 10 larca implant vs bedava yaptirabiliyorlar. Sadece kendisine degil tabiri caizse ebelerine bile bu imkandan faydalandirabiliyorlar. Neredeyse bedava fiyata devlet arazilerine milletvekili toplu konutlari yaptirabiliyorlar vs vs. Aklima gelmeyen yüzlerce avantalari daha vardir. Bizim millet vur deyince öldürür. Eline imtiyaz geçen 7 sülalesine kullandirir.

Olmasi gereken ise vekillik bitti. Imtiyaz bitti. Beles emeklilik yok olmasidir. Amerika da bu süre 2 sene. Görev biterse imkan bitiyor. Eger 2 senede düzgün çalismazsa secim bölgesi o kisiyi temsilci olarak secmeyip cezalandirmis oluyor. Bu yüzden hizmet verme yarisinda oluyorlar.

Bizde ise 2 senesi dolan vekil degme keyfime seklinde gorev suresi boyunce soru önergesi, kanun önerisi vs vermeden görevini tamamliyor. Secilse de secilmesede zaten imtiyazlari devam ediyor. Geneli sadece kamuya memur doldurmak icin iliskiler agi, ihale agi, arazi agi, imar degisikliginden rant kazanma pesinde.

Nereden tutsak elimizde kalacak bir düzen var. Bu yüzden ülkemiz sittin sene (60 yil) geçsede degismez. Ben 40 li yillarin ortasindayim. 45 senedir de düzen ayniydi. 3000 yilina da gelinse ayni olacak. Sag, sol, sunni alevi, Türk Kürt vs halki ayristirarak sonuç dogurmayacak dinamizmler olusturuyorlar ve düzenin devamini sagliyorlar. Millet birbirini kiriyor ve asla birlik olamiyor.

Türkiye hep gelismekte olan ülkeler sinifinda olacak ve asla gelisemeyecek. Her zaman 3. Dünya ülkesi olarak kalacak.

Bu A partisi, B partisi meselesi degil. Siyasetin finansmani ve zihniyet nedeniyle bôyle.

• ⭐⭐

@fahriakc gc varsa ilk defada çıksan yurt dışı çıkış harcı ödemiyorsun ben ödemedim benden sonra giden arkadaşlarda ödemedi

• @gokhanv imzamı atıyorum. Ülkeden gideceğiz diye bahsedince ne gerek var geliriniz çok iyi , müstakil eviniz var arabanız var diye küçük çaplı kınamalı sözlerle muhatap oluyoruz. Ama insanlar anlamıyor bu saydıklarınız bizi mutsuz eden. Lüks arabaya bindiğinizde haksızlıktan kurtulamıyorsun maalesef. Benim tespitim ahlak ve adalet çökmüş durumda ve ben kısa vadede düzeleceğine inanmıyorum. Güçlünün hukuku geçerli şuan

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73

55.9k
Users

4.8k
Topics

484.7k

| | | |