Herkese öncelikle merhabalar! Uzun süredir aktif değildim bunun sebebi Amerika'ya alışma sürecim gibi şeylerdi. Konuya geçecek olursak.
25 Kasım Pazartesi günü için yaklaşık 2 hafta öncesinden Türk Hava Yolları'ndan Antalya-İstanbul-San Francisco olarak bir aktarmalı, ekstra valiz ve koltuk seçimi uçak biletimi aldım. İstanbul'da uçağa binerken sarı zarfımın yanımda olup olmadığını sordular. Aktarmayla birlikte yaklaşık 16 saatlik bir uçuş gerçekleştirdim. SFO Havalimanına indiğim zaman Others kısmından pasaport kontrol noktasına doğru ilerledim, memura pasaportumu verdikten sonra Diversity olduğunu görüp onunla birlikte arka tarafa ki odaya gelmem gerektiğini söyledi, takip edip arka taraftaki odaya gittim. Oda bankaya benziyordu. Evraklarımı (Sarı Zarfı) isteyip beklememi söyledi, birkaç dakika bekledikten sonra ismimi seslendi ve yanına çağırdı. İngilizce olarak birkaç şey sordu, şu şekilde:
-Öncelikle tebrik ederim. Yanında yiyecek bir şeyler getirdin mi? Et gibi.
+Teşekkür ederim, yanımda yemek getirmedim.
-Yanında kaç para nakit getirdin?
+2000 dolar civarı.
-Toplam olarak kaç paran var?
+(Soruyu yanlış anlayarak tekrardan) 2000 dolar.
-Bu kadar para sana yetecek mi, nasıl burada yaşamayı düşünüyorsun?
+Özür dilerim yanlış anladım sanırım, banka hesabımdaki toplam paramı mı soruyorsunuz yoksa nakit olarak mı?
-Toplam paranızı.
+18.000 dolar civarı param var.
-Güzel. (adresini yazdığım tanıdığımı sorarak) Bununla nerede tanıştınız?
+Türkiye'de tanıştık
-Neyiniz oluyor?
+Sadece arkadaşım.
-Buraya tek mi geldiniz?
+Evet, tek başıma geldim.
-Burada aileniz veya akrabanız var mı?
+Hayır, yok.
-Aileniz daha sonra gelecek mi.
+Hayır, sanmıyorum.
-Burada hiç arkadaşınız var mı?
Ülkeye @yasin34 ile birlikte girdik ve arkamda sırada o bekliyordu. onu göstererek evet bir arkadaşım var dedim.
-O Amerikan vatandaşı mı?
+Hayır, o da benim gibi lottery kazandı ve greencard alacak.
-Tamamdır. Bekleyebilirsiniz, ben işlemlerinizi yapıp sesleneceğim.
Bunun üzerinde oturup beklemeye devam ettim, o sırada @yasin34 'ü çağırarak onun işlemlerini yaptı. birkaç dakika sonra beni çağırıp pasaportumu açtı ve bir damga vurdu. Bu damga sayesinde bir yıl içinde istediğim gibi giriş çıkış yapabileceğimi söyledi. İşlemlerin bittiğini ve yan kapıdan çıkabileceğimi söyledi. Bunun üzerine yan kapıdan çıkıp valizleri teslim aldığımız yere ulaştım. Şanslıyım ki valizlerim yaklaşık 2 dakika içinde geldi ve bu sayede tüm işlemlerim 30 Dakika bile sürmemiş oldu. Kiralamış olduğum odanın yerleşme tarihi 28 Kasım olduğu için 3 günlük kalacağım bir yer lazımdı. Benim hatam ki Türkiye'deyken bu işlemleri halletmeyip son dakikaya bıraktım ve havalimanından çıktıktan sonra alelacele halletmeye çalıştım. Tanıdığımı arayıp yardım etmesini istedim ve çok şükür elinden geleni yaptı. Kendisi o sırada yurtdışında olduğu için onun yanına gidemedim merak edenler olabilir
Bana San Francisco havalimanından 30 dakika uzaklıkta Marina bölgesinde bir otel söyledi. La Luna Inn, Ascend Hotel Collection isimli 2 yıldızlı Motel olan bir yere Booking üzerinden rezervasyon yaptım. Havalimanından Otele yanlış hatırlamıyorsam 30 dolar gibi bir şey tutmuştu. Eğer San Francisco da kalmayı düşünenler varsa kesinlikle tavsiye ederim, temizlik olarak iyi resepsiyondaki Hintli arkadaş çok yardımcı oluyor fakat şunu bilmeniz gerekiyor. Ben TEB kartımı ilk kez kullanacaktım bu yüzden şifre girmemi istedi ve otelin pos cihazına şifre giremiyorsunuz. QR ile ödemeleri yok ve benim telefonumda da NFC özelliği olmadığı için uygulama üzerinden temassız da ödeyemedim. Normalde nakit almıyorlarmış fakat ben rezervasyon yaptığım için ve diğer ödeme yöntemlerim çalışmadığı için nakit kabul edeceklerini fakat 150 Dolar depozito alacaklarını söylediler, mecburen kabul etmek zorunda kaldım. Türkiye'den yaşadığım deneyimler kadarıyla geri vermeyeceklerini düşündüm fakat yanılmışım
Otel konakladığım süre boyunca güzeldi hiçbir sorun yaşamadım. Çıktığım zaman hiçbir sorun yaşamadan depozitomu geri aldım. Onlara buradan başka bir şehire geçeceğimi ve geçmeden biraz daha gezmek istediğimi valizlerimin burada kalıp kalamayacağını sordum, kalabileceğini söyleyip valiz sayımı otele ait olan bir teslim alma kağıdına yazıp orjinalını alıp kopyasını bana verdiler. Saat öğlen 12'de çıkıp yaklaşık akşam 6 civarına kadar etrafta gezdim. Otel konum olarak çok iyi Golden Gate Köprüsüne çok yakın gezebileceğiniz bir çok lokasyon var. Sonuç olarak aksam 6 civarı Trene doğru yola çıkıp 3 Saatin sonunda Sacramento'ya ulaştım ve şuan evden size bunları yazıyorum. Şuan için her şey sorunsuz ilerliyor. Yaklaşık 2 hafta sonra SSN elime ulaştı, Greencard'tan bir haber yok henüz beklemeye devam ediyorum. Gelişmeleri sizlere aktaracağım. Aklıma gelen her şeyi yazmaya çalıştım umarım yeni gelecek arkadaşlara ufakta olsa bir faydam dokunmuştur. Sağlıcakla kalın görüşmek üzere