Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

• Arkadaşlar merhabalar 1 ay önce giriş yaptım 2 hafta sonra ssn elime ulaştı green kartın gelmesini bekliyordum bugün bir posta geldi 17 aralıkta fotoğraf ve parmak izi için randevu vermişler bu konu hakkında bir bilgisi olam var mı ?

• ⭐⭐⭐⭐

@kayaomerrrr mektupta yapmanız gerekenleri iletmiş olmaları lazım. Biometrik randevusunu ayarlamışlar sizin için gidip parmak izi ve fotoğraf vericeksiniz ardından greencardınız işleme alınır

• Herkese selamlar,
    Bu forumun Amerika ile ilgili her aşamada çok ekmeğini yedik o yüzden buraya deneyim yazmayı kendime ve foruma karşı borç bilirim.
    Öncelikle biz girişimizi 10 Aralık 2024’de Türk Hava Yolları ile İstanbul-Houston, United Airlines ile Houston-Austin şeklinde yaptık. Yanımızda kıyafet dışında pek bir şey almadığımız için çok fazla valiz yoktu 4 valiz 2 el çantası bizim için yeterli oldu. İstanbul havalimanında gözen güvenlik görevlileri tarafından gerekli kontroller yapıldıktan sonra kapımız belli oldu ve kapıya geçtik orada bazı kişileri tekrar bir güvenlik prosedüründen geçiriyorlardı fakat bizi direk geçirdiler valizlerin içinde yiyecek falan olmadığı için herhangi bir problem yaşamadık. Sadece ilk kontrolde valizleri kim hazırladı, herhangi birinden emanet bir eşya falan aldınız mı diye sordular. Yaklaşık 13 saatlik bir uçuşun ardından Houston’a ulaştık. Önce pasaport kontrolüne girdik açıkçası İngilizcem yeterli olmadığı için biraz korkuyordum ama kontrolü yapan memur oldukça anlayışlıydı. Ona İngilizceyi yeni öğrendiğimi söylediğimde gayet yavaş ve anlaşılır şekilde konuştu. Bana adresi değiştirip değiştirmeyeceğimi sordu bende böyle kalmasını söyledim. Fotoğraflarımız çekildi ve bir polis eşliğinde diğer bölüme geçtik orada biraz bekledikten sonra ismimiz çağırıldı ve sadece ben görevlinin yanına gittim eşim ve oğlum oturmaya devam etti. Görevli sarı zarfı açıp bilgileri bir bilgisayara girdi sanırım. Daha sonra bize valizlerimizde alkol, sigara, yiyecek falan var mı diye sordu biz yok deyince ‘’Welcome to the Texas’’ deyip işlemlerimizi tamamladı. Hemen bir alt kata inip valizlerimizi aldık zaten sadece bizim valizlerimiz kalmış bantta dönüyordu. Aktarma alanına doğru gidip valizlerimizi diğer uçuş için teslim edip diğer uçağı yaklaşık 3 saat kadar bekledik. Yaklaşık 50 dakika süren bir uçuşun ardından Austin’e ulaştık. Orada bizi bekleyen bir arkadaşımız vardı ve bizi karşılayıp Türkiye’deyken tuttuğumuz airbnb evine getirdi. Bugün Abd’ye gireli 4 gün oldu. Arkadaşın üzerine bana ve eşime Spectrum’dan aylık 30 dolara unlimited bir faturalı hat aldık. Bazı evleri arayıp tutmak istediğimizi söylediğimizde gelir gösteremediğimiz için kimi ev aylık kiranın üç katı banka hesabınızda olmalı, kimi ev aylık kiranın 10 katı hesabınızda olmalı gibi şeyler söyledi. Bizde hemen bir banka hesabı açıp bu geliri gösterelim dedik fakat Austin’de bir Bank of America şubesine gidince bizden Adres kanıtı istediler. Bizde ev tutabilmemiz için öncelikle hesabımızda para görmek istiyorlar dedik fakat oradaki kadın hesap açmadı şimdilik bir sarmala girdik. Ama diğer bankalardan da şansımı deneyeceğim. Daha ülkeye gireli 4 gün oldu ben kısa sürede her şeyin yoluna gireceğine inanıyoruz. Bu sıralar çok boş vaktimiz oluyor boş vakitlerimizi bol bol İngilizce öğrenmeye Cambly’de pratik yapmaya, şehri tanımaya ayırıyoruz. Austin genel olarak güzel bizim birkaç arkadaşımızda burada olduğu için en azından bize içinden çıkamadığımız durumlarda yardımcı oluyorlar. Sadece tek aklıma takılan burada olduğum 4 gün boyunca 3 kez telefonlarımıza çocuk kaçırılma uyarısı geldi bu biraz bizi tedirgin etti ama olayların olduğu yerlerin bizim oturduğumuz bölge ile alakası yok hatta 5-6 saat uzaklıkta sadece Texas eyalet sınırlarında olduğu için uyarı herkese otomatik gidiyormuş. Şimdi önceliğimiz airbnb süresi bitmeden bir kalıcı ev tutabilmek sonrası çorap söküğü gibi gelecektir.

Tüm forumdaşlara sevgiler.
    Sağlıcakla Kalın.

• Merhaba taşındığım binada tek internet sağlayıcı nexgen adlı firma ve internetten başvururken ssn numarasını mecbur kılıyor. Ben de ssn numaramı verdim ama şuan doğru mu yaptım dolandırılır mıyım gibi sorular geliyor aklıma. Ssn bu tarz abonelikleri açarken veriliyor mı ABD’de? Herhangi bi sorun yaşar mıyım?

• ⭐⭐⭐

@Caner-Urker hayırlı olsun, bol şans sürecinizde. İstenilen adres kanıtı için aşağıdaki forum başlığında size yol gösterecek ve çözüm olacak farklı öneriler var 😉

Proof of address

• ⭐⭐

@Caner-Urker genelde bank of americanin websitesinde adres kanıtı listesi vardir.

başka şubeleri deneyin. her şube farklı.

• Herkese öncelikle merhabalar! Uzun süredir aktif değildim bunun sebebi Amerika'ya alışma sürecim gibi şeylerdi. Konuya geçecek olursak.

25 Kasım Pazartesi günü için yaklaşık 2 hafta öncesinden Türk Hava Yolları'ndan Antalya-İstanbul-San Francisco olarak bir aktarmalı, ekstra valiz ve koltuk seçimi uçak biletimi aldım. İstanbul'da uçağa binerken sarı zarfımın yanımda olup olmadığını sordular. Aktarmayla birlikte yaklaşık 16 saatlik bir uçuş gerçekleştirdim. SFO Havalimanına indiğim zaman Others kısmından pasaport kontrol noktasına doğru ilerledim, memura pasaportumu verdikten sonra Diversity olduğunu görüp onunla birlikte arka tarafa ki odaya gelmem gerektiğini söyledi, takip edip arka taraftaki odaya gittim. Oda bankaya benziyordu. Evraklarımı (Sarı Zarfı) isteyip beklememi söyledi, birkaç dakika bekledikten sonra ismimi seslendi ve yanına çağırdı. İngilizce olarak birkaç şey sordu, şu şekilde:

-Öncelikle tebrik ederim. Yanında yiyecek bir şeyler getirdin mi? Et gibi.
    +Teşekkür ederim, yanımda yemek getirmedim.
    -Yanında kaç para nakit getirdin?
    +2000 dolar civarı.
    -Toplam olarak kaç paran var?
    +(Soruyu yanlış anlayarak tekrardan) 2000 dolar.
    -Bu kadar para sana yetecek mi, nasıl burada yaşamayı düşünüyorsun?
    +Özür dilerim yanlış anladım sanırım, banka hesabımdaki toplam paramı mı soruyorsunuz yoksa nakit olarak mı?
    -Toplam paranızı.
    +18.000 dolar civarı param var.
    -Güzel. (adresini yazdığım tanıdığımı sorarak) Bununla nerede tanıştınız?
    +Türkiye'de tanıştık
    -Neyiniz oluyor?
    +Sadece arkadaşım.
    -Buraya tek mi geldiniz?
    +Evet, tek başıma geldim.
    -Burada aileniz veya akrabanız var mı?
    +Hayır, yok.
    -Aileniz daha sonra gelecek mi.
    +Hayır, sanmıyorum.
    -Burada hiç arkadaşınız var mı?

Ülkeye @yasin34 ile birlikte girdik ve arkamda sırada o bekliyordu. onu göstererek evet bir arkadaşım var dedim.

-O Amerikan vatandaşı mı?
    +Hayır, o da benim gibi lottery kazandı ve greencard alacak.
    -Tamamdır. Bekleyebilirsiniz, ben işlemlerinizi yapıp sesleneceğim.

Bunun üzerinde oturup beklemeye devam ettim, o sırada @yasin34 'ü çağırarak onun işlemlerini yaptı. birkaç dakika sonra beni çağırıp pasaportumu açtı ve bir damga vurdu. Bu damga sayesinde bir yıl içinde istediğim gibi giriş çıkış yapabileceğimi söyledi. İşlemlerin bittiğini ve yan kapıdan çıkabileceğimi söyledi. Bunun üzerine yan kapıdan çıkıp valizleri teslim aldığımız yere ulaştım. Şanslıyım ki valizlerim yaklaşık 2 dakika içinde geldi ve bu sayede tüm işlemlerim 30 Dakika bile sürmemiş oldu. Kiralamış olduğum odanın yerleşme tarihi 28 Kasım olduğu için 3 günlük kalacağım bir yer lazımdı. Benim hatam ki Türkiye'deyken bu işlemleri halletmeyip son dakikaya bıraktım ve havalimanından çıktıktan sonra alelacele halletmeye çalıştım. Tanıdığımı arayıp yardım etmesini istedim ve çok şükür elinden geleni yaptı. Kendisi o sırada yurtdışında olduğu için onun yanına gidemedim merak edenler olabilir 🙂 Bana San Francisco havalimanından 30 dakika uzaklıkta Marina bölgesinde bir otel söyledi. La Luna Inn, Ascend Hotel Collection isimli 2 yıldızlı Motel olan bir yere Booking üzerinden rezervasyon yaptım. Havalimanından Otele yanlış hatırlamıyorsam 30 dolar gibi bir şey tutmuştu. Eğer San Francisco da kalmayı düşünenler varsa kesinlikle tavsiye ederim, temizlik olarak iyi resepsiyondaki Hintli arkadaş çok yardımcı oluyor fakat şunu bilmeniz gerekiyor. Ben TEB kartımı ilk kez kullanacaktım bu yüzden şifre girmemi istedi ve otelin pos cihazına şifre giremiyorsunuz. QR ile ödemeleri yok ve benim telefonumda da NFC özelliği olmadığı için uygulama üzerinden temassız da ödeyemedim. Normalde nakit almıyorlarmış fakat ben rezervasyon yaptığım için ve diğer ödeme yöntemlerim çalışmadığı için nakit kabul edeceklerini fakat 150 Dolar depozito alacaklarını söylediler, mecburen kabul etmek zorunda kaldım. Türkiye'den yaşadığım deneyimler kadarıyla geri vermeyeceklerini düşündüm fakat yanılmışım 🙂 Otel konakladığım süre boyunca güzeldi hiçbir sorun yaşamadım. Çıktığım zaman hiçbir sorun yaşamadan depozitomu geri aldım. Onlara buradan başka bir şehire geçeceğimi ve geçmeden biraz daha gezmek istediğimi valizlerimin burada kalıp kalamayacağını sordum, kalabileceğini söyleyip valiz sayımı otele ait olan bir teslim alma kağıdına yazıp orjinalını alıp kopyasını bana verdiler. Saat öğlen 12'de çıkıp yaklaşık akşam 6 civarına kadar etrafta gezdim. Otel konum olarak çok iyi Golden Gate Köprüsüne çok yakın gezebileceğiniz bir çok lokasyon var. Sonuç olarak aksam 6 civarı Trene doğru yola çıkıp 3 Saatin sonunda Sacramento'ya ulaştım ve şuan evden size bunları yazıyorum. Şuan için her şey sorunsuz ilerliyor. Yaklaşık 2 hafta sonra SSN elime ulaştı, Greencard'tan bir haber yok henüz beklemeye devam ediyorum. Gelişmeleri sizlere aktaracağım. Aklıma gelen her şeyi yazmaya çalıştım umarım yeni gelecek arkadaşlara ufakta olsa bir faydam dokunmuştur. Sağlıcakla kalın görüşmek üzere ❤ 🙂

• @Manushaqe Merhaba. Biz Türkiyede aşı olmadığı için yaptıramadık. Ama mülakata girdiğimiz Malezyada Covid aşısı olduğu için Malezyada yaptırdık. Ama daha öncesinde buradan bir arkadaş vizesinde aşı olmadığı için bir ibare yazdığını söylemişti. Emin değilim tabii bu durumdan. Biz yaptırdığımız için bize kimse bu konu ile ilgili bir şey söylemedi.

• @charon Evet Maalesef buna dair pek bir öngörümüz yoktu. Hiçbir valizimizi açmadılar. Bu konuda çok şanslıyız.

• Biz bugün itibariyle ilk girişi yaptık. Newark dan. Gece uçuşu olduğu için İstanbuldan çocuklu bebekli new jersey new york düşünen arkadaşlar için öneririm. Bide şansımıza sarı zarfla polis odasına gittiğimiz polis in eşi Türk olduğu için ekstra bir sevecen davrandı bizim bebeği de görünce Türkçe konuştu. Göğsündeki isimlikte hanska yazan hafif kel kır saç sakallı polis denk gelirse diye söyleyeyim.

• ⭐⭐

Herkese selamlar,
    Mayis ayinda baslayan greencard seruvenimin son ayagi olan and abd ye giris kismini 15.12.2024 tarihinde Istanbul-Atlanta ucusu ile tamamlamis bulunuyorum.

===Bilet alimi ve Valiz Teslimi===

Thy yi kullanmayi dusundugum icin biletimi “PrimeFly sinifina” yukseleterek atlantaya direk ucus olarak satin aldim. 15:25 te olan ucusum icin hava alanina 11:30 gibi geldim. Amerika ucuslari icin valiz teslimi yapacagimiz “J” kontuarina gittim. Siraya girdiktikten sonra bir gorevli(gozen) pasaportunuzu ve sari zarfi gormek istiyor. Sonrasinda pasaporta bir etiket yapistirip geri veriyor. 1 gun onceden checkin islemi yaptigim esnada abd de gidecegim adresi yazdigim icin benden herhangi bir adres istememislerdi. Sonrasinda valizlerimi teslim edip biletimi aldim. Yurtdisi harc pulu alarak Fast Track giselerinden gecisimi yaptim. Henuz kapi numarasi belli olmadigindan hava alaninda biraz etrafi kesfettim. Bu esnada Hong Konga gidecek olan arkadaslarla gorusmeye calistik fakat bir turlu denk gelemedik. Kapi numarasi belli olduktan sonra kapinin oldugu yere dogru gittim ve kontrol sirasina girdim. Burada bazi kisilere tekrardan bir arama gerceklesitiriliyor. Neye gore yaptiklari hakkinda bir fikrim malesef yok ama bana da denk geldi. Aramayi da gectikten sonra kapilarin acilmasi icin oturma bolmesi gectim fakat ucak 35 dakika rotar yedikten sonra saat 16:00 gibi kalkisi yapabildik. Diz mesafesi biraz kisa geldi bana. Yemekleri gorece iyiyidi. Biletimi yukselttigim icin ucakta yer alan ucretsiz wifi yi kullanarak ailem ve arkadaslarimla haberlese bildim.

===Pasaport kontrolu===

Ucakta herhangi bir form vermediler. Indikten sonra pasaport kontrolu yapacagiz yere geldim orada yer alan gorevliye sari zarfi gostererek hangi siraya girecegimi sordum. “Other visitors” kismina gecmemi soyledikten sonra siraya gecip beklemeye basladim. Benim gibi ilk kez girisini yapacak farkli ulkelerden DV talihlileri vardi. Sira bana geldikten sonra pasaportumu teslim ettim ve gorevli neden abd ye geldigimi sordu. Bende Green card kazadigimi soyleyince bende sari zarfi istedi. Sonrasinda fotografimi cekti. Sorduklari sorulari asagiya ekliyorum.

• Hong kongta mi yasiyordun?
    • Hong kong nasildi guzel miydi?
    • Yaninda et veya tohum getirdin mi?
    • Yaninda ne kadar para getirdin?
    • Nerede kalacaksin?

Sorularini cevapladiktan sonra, pasaportumu ve sari zarfi farkli bir posete koyarak bir gorevliye teslim etti ve onu takip etmemi soyledi. Gorevliyle beraber ayri bir yere gectik. Bana camli alanda beklememi soyledi ve dosyami oradaki gorevliye teslim etti. Yaklasik 10 dakika bekledikten sonra gorevli ismimle seslenip cagirdi sonrasinda “welcome home”diyerek pasaportumu teslim etti. Valizlerimi teslim alip hava alanindan ayrildim.

Boylelikle abd ye varis seruvenimide sorunsuz bir sekilde tamamlamis oldum. Simdi sirada diger islemleri halletmek kaldi. Onlarida yaptikca buraya aktariyor olacagim. Selamlar. Onur

• @onuru Hayırlı olsun. Göçmen vizeniz olduğu için bildiğim kadarıyla çıkışta harç pulu almanıza gerek yoktu. Gider ayak vatana ufak bir güzellik yapmışsınız 🙂

• ⭐⭐

@Ceycey-0 merhabalar, tesekkurler. Aslinda sizin de soylediginiz gibi, almama gerek yoktu fakat ugrasmamak adina alip gectip.

• ⭐⭐⭐

@onuru ABD'ye göçmen olarak ilk girişiniz hayırlı olsun 😊

İki küçük bilgi paylaşmak isterim:

Uçakta, ekonomi sınıfında bile olsanız Wi-Fi hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bunu tecrübeyle sabitledim.
    İlk çıkışınızda yurt dışı harç pulu almanız zorunluydu, çünkü henüz ABD'ye giriş yapıp resmi olarak 'resident' statüsüne geçmemiştiniz. (Ola ki bir aksilik oldu ve giriş yapamadınız diye düşünülüyor.) Ancak bundan sonraki seyahatlerinizde harç pulu almanıza gerek kalmayacak.
    Yeni hayatınızda başarılar ve mutluluklar dilerim.

• @Serapp
    Selamlar, harc pulu ile ilgili boyle bir zorunluluk yok. Pasaportunuza basilan gocmen vizeniz sizin Amerika’da oturum iznine sahip oldugunuz anlamina geliyor. Bazen bunu bilmeyen memurlar sorun cikarabiliyor, bu durumda daha yetkili biri ile gorusmek istediginizde sorunsuz bir sekilde gecis saglayabiliyorsunuz.

• @onuru tebrikler. Deneyimlerinizi paylaşmanız çok güzel. Yeni hayatınızda bol şanslar diliyorum.

• ⭐⭐⭐

@ugursway Merhaba Uğur Bey, evet göçmen vizesi oturum izni sağlıyor ancak ilk çıkışta bazı memurlar henüz ABD’ye giriş yapılmadığı için harç pulunu talep edebiliyorlar ve bana göre mantıklı olan bu. Tabii ki yetkili biriyle konuşunca harç pulu isteğinden vazgeçebiliyorlar (o da kesin değil) ama böyle bir durumda vakit kaybı yaşanabiliyor. Gidecek olanlar vakti varsa bu yolu deneyebilirler. Bilgi için teşekkürler.

• @onuru, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Herkese selamlar,
    Mayis ayinda baslayan greencard seruvenimin son ayagi olan and abd ye giris kismini 15.12.2024 tarihinde Istanbul-Atlanta ucusu ile tamamlamis bulunuyorum.

===Bilet alimi ve Valiz Teslimi===

Thy yi kullanmayi dusundugum icin biletimi “PrimeFly sinifina” yukseleterek atlantaya direk ucus olarak satin aldim. 15:25 te olan ucusum icin hava alanina 11:30 gibi geldim. Amerika ucuslari icin valiz teslimi yapacagimiz “J” kontuarina gittim. Siraya girdiktikten sonra bir gorevli(gozen) pasaportunuzu ve sari zarfi gormek istiyor. Sonrasinda pasaporta bir etiket yapistirip geri veriyor. 1 gun onceden checkin islemi yaptigim esnada abd de gidecegim adresi yazdigim icin benden herhangi bir adres istememislerdi. Sonrasinda valizlerimi teslim edip biletimi aldim. Yurtdisi harc pulu alarak Fast Track giselerinden gecisimi yaptim. Henuz kapi numarasi belli olmadigindan hava alaninda biraz etrafi kesfettim. Bu esnada Hong Konga gidecek olan arkadaslarla gorusmeye calistik fakat bir turlu denk gelemedik. Kapi numarasi belli olduktan sonra kapinin oldugu yere dogru gittim ve kontrol sirasina girdim. Burada bazi kisilere tekrardan bir arama gerceklesitiriliyor. Neye gore yaptiklari hakkinda bir fikrim malesef yok ama bana da denk geldi. Aramayi da gectikten sonra kapilarin acilmasi icin oturma bolmesi gectim fakat ucak 35 dakika rotar yedikten sonra saat 16:00 gibi kalkisi yapabildik. Diz mesafesi biraz kisa geldi bana. Yemekleri gorece iyiyidi. Biletimi yukselttigim icin ucakta yer alan ucretsiz wifi yi kullanarak ailem ve arkadaslarimla haberlese bildim.

===Pasaport kontrolu===

Ucakta herhangi bir form vermediler. Indikten sonra pasaport kontrolu yapacagiz yere geldim orada yer alan gorevliye sari zarfi gostererek hangi siraya girecegimi sordum. “Other visitors” kismina gecmemi soyledikten sonra siraya gecip beklemeye basladim. Benim gibi ilk kez girisini yapacak farkli ulkelerden DV talihlileri vardi. Sira bana geldikten sonra pasaportumu teslim ettim ve gorevli neden abd ye geldigimi sordu. Bende Green card kazadigimi soyleyince bende sari zarfi istedi. Sonrasinda fotografimi cekti. Sorduklari sorulari asagiya ekliyorum.

• Hong kongta mi yasiyordun?
    • Hong kong nasildi guzel miydi?
    • Yaninda et veya tohum getirdin mi?
    • Yaninda ne kadar para getirdin?
    • Nerede kalacaksin?

Sorularini cevapladiktan sonra, pasaportumu ve sari zarfi farkli bir posete koyarak bir gorevliye teslim etti ve onu takip etmemi soyledi. Gorevliyle beraber ayri bir yere gectik. Bana camli alanda beklememi soyledi ve dosyami oradaki gorevliye teslim etti. Yaklasik 10 dakika bekledikten sonra gorevli ismimle seslenip cagirdi sonrasinda “welcome home”diyerek pasaportumu teslim etti. Valizlerimi teslim alip hava alanindan ayrildim.

Boylelikle abd ye varis seruvenimide sorunsuz bir sekilde tamamlamis oldum. Simdi sirada diger islemleri halletmek kaldi. Onlarida yaptikca buraya aktariyor olacagim. Selamlar. Onur

Selamlar hocam, yeni hayatınızda başarılar ve mutluluklar dilerim 🙂

Biz de 17 Ocakta Atlanta üzerinden giriş yapacağız, ordan NC -Charlotte'a araç kiralayıp geçeceğiz fakat Atlanta havalimanının biraz karışık olduğunu söylüyorlar, bu konuyla ilgili video da paylaşmıştı hatta arkadaşlar. Sen araç kiraladın mı acaba? Böyle bi deneyimin varsa çok faydalı olacaktır Atlantadan giriş yapacaklar için 🙂

• ⭐⭐

@Ben-Batur hocam selamlar, tesekkurler sizede bol sanslar. Hava alani o kadar karisik degil. Valizini aldiktan sonra sag tarafta exit lar bulunuyor direk oradan cikis yapmistim. Arkadasim burada kaldigi icin o gelip aldi beni hava alaninda o yuzden arac kiralamayla ilgili bir bilgim malesef yok.

• @Serapp
    Serap hanim soylediginiz vakit kaybetme kismina katiliyorum ancak “ İlk çıkışınızda yurt dışı harç pulu almanız zorunluydu, çünkü henüz ABD'ye giriş yapıp resmi olarak 'resident' statüsüne geçmemiştiniz. (Ola ki bir aksilik oldu ve giriş yapamadınız diye düşünülüyor.)
    Bu soylediginize katilmiyorum. Yasa acik ve nettir, size gore ya da ilgili memurun anladigina gore yorumlanamaz.

Dis isleri bakanliginin sitesinde yer alan ilgili madde bu sekildedir;

Yurtdışında oturma izni bulunan vatandaşlarımız Türkiye'den çıkışlarında oturma izin belgelerini ibraz ettikleri takdirde başkaca bir işleme gerek kalmadan harçtan muaf tutulacaklardır.

Sizden fiziksel olarak Greencard gostermenizi istemiyor, gocmen vizeniz sizin oturma izninizin belgesidir. Is bilmeyen bir memura denk gelip, ben aciklama yapmakla ugrasmak istemiyorum, oder gecerim derseniz, tabii ki siz bilirsiniz. Kimse neden odediniz demiyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113

52.6k
Users

4.8k
Topics

479.7k

| | | |