Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

• ⭐⭐

@MomisCan 17 bavula kac dolar verdiniz bavul ucreti olarak asil merak ettigim konu o aslinda 😂

• @charon 6 kişi seyahat ettiğimiz için hiç ek ücret ödemedik

• Merhaba, 16 Kasım da Newark havalanından amerikaya ilk girisimi gerçekleştirdim. 10 saatlik uzun bir uçuşun ardından newyorka gece 12 civarında iniş yaptım. Ardından hızlıca pasaport kontrolü noktasına gittim. Gelen sadece bizim Uçağımız vardı. Gece saati olduğu icin tüm vezneler açık değildi. . Hangi sıraya girmem gerektiğini sordum ama herkesin tek bir sıra olmasını söylediler. Sanırım saatten dolayı böyle bir uygulama yapıldı. 15 dk lik bir sıra beklemenin ardından benim kontrolüm geldi. Greencard için ilk gelişim olduğunu söyledim. Sarı zarfı uzattim. Başka bir şey istenmedi. Görevli beni takip et diyerek arka odaya götürdü. Orada zarfimi işlem memurlarına verdi. En fazla 2 dk sonra adım seslenildi. İşlemlerin tamam olduğu söylenerek pasaportuma damga basarak yollandım. Tekrar parmak izi vermedim veya ek bir işlem yapmadım. Soru sorulmadi. Greencard başım ücretini girmeden 2 gün önce ödemiştim. 15 gün olmasına rağmen CASE trackerda herhangi bir gelişme yok ancak SSN im bugün elime ulaştı. Yeni bilgiler geldikçe güncelleme geçeceğim.

• Referenced by  ATS16 ATS16 

• @MomisCan gözünüz aydın inşallah bundan sonraki tüm süreçleriniz çok kolay olur. Biz de komşunuz olarak 5 Aralık’ta geliyoruz. Atlanta‘da görüşmek üzere 👋👋

• Merhaba biraz önce miamiden ilk girişi yaptim, giris yaparken sari zarfi aldilar fakat göğüs rontgeninin cdsini ve aşı kayitlarini almadilar. Bir sıkıntı olur mu?

Miamiye geleceklere not: benim gibi ilk gece kalacak bir yeriniz yoksa havalimanindan cikinca ucretsiz mia mover ile 1 durak gidip car rental istasyonundaki banklarda kalabilirsiniz, bu yaziyi oradan yaziyorum suanda.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Gokhan-Eke sorun olmaz.
    abd'de bol şans..

• Arkadaşlar merhaba, Amerikaya girerken yanımızda sınırlı miktarda nakit bulundurabiliyoruz diye okumuştum. Acaba bu konuda tecrübeli arkadaşlar varsa; Türkiyede dolar hesabımızda bulunan parayı Amerikada açtıracağımız hesaba aktarırken muhtemelen telefona sms vs gelmesi gerekiyor. Türk hattımız da orada çalışmayacağı için bunu nasıl halledebiliriz acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@Ben-Batur bahsettiğiniz 10k dolar limitiyse bunun üstünü götüremezsiniz diye bir konu yok. Ancak giriş sırasında 10k dolar üstü bakiyenizi beyan etmeniz gerekiyor sadece

• @Ben-Batur
    Selamlar, 10k uzeri dolar ile giris yapacaksiniz eger ulkeye giriste bir form doldurarak beyan etmeniz bekleniyor, bunun disinda beyan ettiginiz surece herhangi bir limit vb. bulunmuyor. Banka uygulamalariniz icin TR hatlariniza mesaj alabiliyorsunuz, bu konuda da herhangi bir sorun olmuyor, yerlesmek icin geliyorsaniz eger TR hattinizi faturalidan faturasiza cevirmenizi tavsiye ederim. Son olarak, TEB bankasi hesap karti ile BofA atmlerinden gunluk TL cekim limitinizin karsiligi kadar, islem ucretsiz dolar cekimi yapabiliyorsunuz, bircogumuz ilk geliste bu sekilde yaptik, forumda TEB bankasi diye arama yapip deneyimleri okuyabilirsiniz. Simdiden iyi yolculuklar.

• @Emre-Kurtulmuş @ugursway Çok teşekkürler cevaplarınız için, o kadar nakit yanımda taşımakta güvenli değil diye düşünüyorum 😕 TR hattımıza SMS geliyorsa harika, benim Skype üzerinden önceden bazı işler için almış olduğum bi Amerika numaram var aslında sonradan aklıma geldi, SMS vs de geliyor ne olur ne olmaz bankadaki numaramı bu numara ile değiştirmem gerekir mi vs diye bi bankayla görüşeyim. Para transferiyle ilgili de en uygun maliyetli olan Enparanın swift sistemiymiş sanırım, Para transferi başlığının ilk iletisinde bir kaç sistemin bilgisi paylaşılmış 🙂

• ⭐⭐⭐

• Aralık ayının ilk haftası ilk girişimizi Boston MA üzerinden yapacağız.

Sorum şu: Bizim kartların teslimi için verdiğimiz adres "mailing address" olarak geçiyor sanırım değil mi "physical address" değil yani. Cbp memuru adresi teyit etmek için soru sorduğunda bizim o adrese gidecegimizi veya orda yaşayacağımızı mı varsayıyor? Sadece kartların teslimi için mi kullanılacak bu adres? Biz Boston da bir otelde kalacağız çünkü kesin girişimiz daha sonra olacak kalıcı adresimiz yok. Fiziki kartların ve ssn in gelmesi için kullandığımız adres kuzenimin. Kendisi evlilik yoluyla GC sürecinde ve Wisconsin de yaşıyor. Benim adresimi verirseniz evde hep birlikte yasiyor görünürüz dedi. Sorgulamalarda vs çıkıyormuş sanirim. Gerçek bir evlilik olup olmadığını sorguluyorlarmış galiba sürece tam da hakim değilim açıkçası. Bu aşamada yeni bir adres mi bulmalıyız

• ⭐⭐⭐

@zge sizin DS260’da veya mülakat öncesi verdiğiniz o adres sadece mailing adres, physical adres değil.

Siz eğer ki Uscis sisteme taşınmanıza müteakip veya resmi kurumlara (banka, USPS) adresi verirseniz bu durumda physical adres oluyor ve olası sorgulamaya girebiliyor.

Biz bankaya arkadaşımızın annesinin adresini verdiğimizde kredi kartı gönderimi için, banka annesinin durumunu sorgulamıştı. Kartlar adrese ulaşınca internet bankacılığı üzerinden adres düzeltmesi yapmıştık ve bankadan sorgulamanın bitirildiğini öğrenmiştik.

Kullanıcıların aksi veya farklı bir yorumu var ise paylaşacaktır.

• Herkese merhabalar, benim sorum ilk giriş hakkında değil. Yaklaşık 1,5 yıldır greencard ile Amerikadayım. İlk defa Ocak-Şubat aylarında ailemi ziyarete gideceğim 3 haftalığına.
    Merak ettiğim konu bir önceki Trump döneminde ülkeye greencard ile giriş çıkış yaparken sorun yapılıp yapılmadığı. Aramızda herhangi bir sorun yaşayan oldu mu hiç ?

• @hope123 hiç bir sorun olmaz rahat rahat gidip gelebilirsin.

• Herkese Merhaba;

5 Aralıkta ABD’ye ilk girişimizi Atlanta üzerinden yapacağız. Bugün Atlantanın Cumming bölgesinde evimizi tuttuk. Okul puanı 7 olan bir site.
    2 depozito ve oturacağımız ayın kirasını verecek şekilde anlaşmamızı sağladık. Ev sahibimiz herhangi bir geçmiş istemedi. Türkiye’deki hesabımızda da olan paramızı görmeye ihtiyaç duymadı.
    Atlantaya girdikten sonra geri kalan süreçlerimizi de buradan yazacağım.

• @ibrahimhalılll, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Herkese Merhaba;

5 Aralıkta ABD’ye ilk girişimizi Atlanta üzerinden yapacağız. Bugün Atlantanın Cumming bölgesinde evimizi tuttuk. Okul puanı 7 olan bir site.
    2 depozito ve oturacağımız ayın kirasını verecek şekilde anlaşmamızı sağladık. Ev sahibimiz herhangi bir geçmiş istemedi. Türkiye’deki hesabımızda da olan paramızı görmeye ihtiyaç duymadı.
    Atlantaya girdikten sonra geri kalan süreçlerimizi de buradan yazacağım.

Yeni hayatınızda başarılar öncelikle hocam 🙂 Biz de eşimle 17 Ocakta Atlanta üzerinden giriş yapıp ordan NC Charlotte'a geçeceğiz. Gitmeden önce sizin gibi siteden (Credit History sorugulamasından dolayı) ev tutmak istiyoruz. Hangi kanallar aracılığıyla iletişime geçtiniz ve sözleşmeyi vs nasıl organize ettiniz açıklama şansınız var mı acaba?

Gitmeden önce geçici de olsa ev tutmak bir çok anlamda faydalı olacaktır, hem GC'ımız ve SSN'imiz direkt adresimize gelir hem de diğer işlemleri hallederken baştan elimizde Address Proof olmuş olur 🙂

• Arkadaşlar merhaba. 18 Kasım tarihinde Houston uluslararası hava limanında ABD'ye girişimizi yaptık. Uçağımız 15:00 civarı indi sonrasında yönlendirme tabelalarını takip ederekten pasaport kontrol sırasına girdik. çok kalabalık olmamasına karşın sıra seri ilerledi. Bize sıra geldiğinde ise pasaport görevlisi pasaportlarımızı aldı sonrasında eşimin parmak izini aldı ve sarı zarflarımızı istedi. Sarı zarfları teslim ettikten sonra, pasaport görevlisi eskort polis çağırarak pasaportlarımızı ve sarı zarflarımızı ona teslim edip eskort polis görevlisini takip etmemizi söyledi. Pasaport kontrol noktalarının arka kısmında özel bölmeler bulunan bir kısma gittik ve bize bekleme bölgesinde oturp beklememiz söyledi. Aradan 10 dakika geçtikten sonra isimlerimizi çağırdılar sonrasında pasaportlarımızın vize kısımlarına damga vurulmuş şekilde bize verildi ve yine aynı eskort polis görevlisini takip etmemizi söylediler. Alt kata indik. Alt katta valizlerimizi almak için sadece bana izin verildi ve farklı bir eskort polis ile valizlerimizi alıp geri geldik. Eşimle birlikte bana pasaportlarımızı geri verip valiz kontrolü ve para beyanı için başka bir kontrol noktasına alındık. Kontrol noktasında pasaportlarımızın alındı bilgiler kontrol edildi ve üzerimizde ne kadar nakit para olduğu soruldu. Nakit beyanı için form dolduruluyorken polisler yardımcı oldu. Valizlerimize önce bakmak istediler sonrasında valilerin büyük olması ve 5 adet olmasından dolayı birazda üşenip bakmaktan vazgeçtiler ve bizi havaalanı çıkışına yönlendirdiler. Polislerin ve görevlilerin hemen hemen hepsi yardımcı olmaya çalıştı hiç bir sorun yaşamadan rahat bir şekilde ABD'ye giriş yaptık.

• @mrt01 hayırlı olsun.Herşey yolunda giderse biz de Haziran sonu Houston’dan giriş yapmayı planlıyoruz.Açıklamalı anlatımınız için teşekkürler.Özellikle 10 bin dolar üstünü rahatça beyan etmeniz çok içimi rahatlattı.İlerleyin süreci de rahat bir şekilde geçirmeniz dileğiyle.

• ⭐⭐⭐

@DenizMaths

ABD'ye girişte aile başına USD 10.000 üzeri nakit tutarı beyan etmek çekinilmesi gereken bir işlem değil, giriş esnasında olası stresi azaltmak adına formu TR'den ayrılmadan kendiniz de formu doldurabilirsiniz girişte ibraz etmek üzere, formun adı FinCEN 105.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2034/abd-ye-havalimanından-nakit-parayla-giriş-yapmak/112?page=6

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102

52.6k
Users

4.8k
Topics

479.7k

| | | |