Su anda hic yaprak, cicek yok. Birkac hafta sonra cekip paylasirim.
-
Herkese Houston’dan selamlar bir Houston giriş deneyimide benden geliyor Thy ile direkt uçuş bileti almıştım havalimanına gittiğimde orda gözen görevliler pasaportu inceleyip sarı zarfımın yanımda olup olmadığını sordular ve istediler kontrol edip üstündeki yazıları pasaport ile birlikte tekrar verdiler check in bölüme geldiğimde bileti bastırıp uçağa binerken salon da yine gözenler vardı üst taraması yapıyorlar dı ve tekrar sarı zarfımı sordular üst aramasından sonra uçağa bindim tam 13 saat süren yolculuk bitmişti ve havalimanına indiğimde 2 ayrı bölüm var Green cardlılar ve vatandaşlar green olan bölüme gittim be polis memuruna zarfı gösterdim immigrant visa mı dedi evet dedim bi arkadaş polisi çağırdı beni takip et dedi pasaport ve tüm bizlere verilen belgeleri verdim CD ve sarı zarflar bana burda bekle isminle Çağrılacaksın dedi 1.5-2 saat bekleyişin sonunda ismim çağrıldı salonda bi kaç insanlar vardı ama onlar Green cardmıydı bilmiyorum çağrıldım ve çantamda yemek varmı diye sordu adres burası mı gibi normal sorular daha sonra mühürü bastı ve hoşgeldin diyip çıkışı gösterdi forum yöneticilerine çok teşekkürler böyle bir hizmet çölde su bulmak gibi bir şey foruma sadık kalınız sürecini iyi takip eden vizesini alır asıl hayat şimdi başlıyor sağlıcakla kalınız 🥰
-
@hDundar yanlış yazmışim bir önceki mesajda. LAX - San Diego için en ekonomik çözüm üstteki mesajda attığım gibi bir shuttle şirketinden hizmet almanız. Alternatif firmalar mutlaka vardır, araştırabilirsiniz. San Diego’da Gaslamp Quarter bölgesinde zaman geçirirken gündüz veya gece fark etmeksizin dikkatli olmanızı tavsiye ederim. İyi yolculuklar
-
@hDundar hocam vakumlu poşet büyük marketlerde var 3 boy vardı bizim aldığımız yerde küçük ve orta boy yeterli oldu. Bavul ben giderim bir daha kullanmam diyor iseniz 1200-1700 aralığındaki sert plastik olan bavullardan alın ama bizim bir adet vardı ondan dönüşte çatlamış çıktı. Yaza son gidişte idare eder ama, saglam bavullar büyük boy 3 bin bandından başlıyor. Birde bavul ağırlığına dikkat edin saglam alacagım diye 23 kg hakkın 3/1 ni bavul tutmasın. Ama en önemlisi streç film 😃 havaalanında check ın öncesi bavulların dışını bence sarın hem bez olanlar kirlenmez hemde dış koruma oluyor.
-
@OZTURK Evet sizinkisi ertesi gün olması ve pasaportunuza günlük vize basılması sebebiyle sıradışı bir deneyim olmuş. İngiltere uçuşlarında eğer aktarmalı uçuş aynı gün ise, ve hatta farklı bir havaalanında olsa bile tek PNR olması şartıyla transit vize şartı aranmıyor ve havaalanını terkedebiliyorsunuz diye duymuştum, bu şekilde deneyim yaşayan hatta Londra'yı günürbirlik gezen arkadaşlar var lakin sizinkisi daha farklı bir deneyim olmuş.
-
@Volkan-bey merhaba, geri dönüş yapıldı mı size yoksa ertelemek zorunda mı kaldınız biletinizi?
-
@irmakbella bu farklılığın nedenini ispatlayabiliyorsanız Türk vatandaşlarının girdiği kapıdan TC kimliğinizle girebilirsiniz. ABD den çıkarken ve ABD ye girerken ABD pasaportu kullanmak zorundasınız. Ayrıca bu isim değişikliğini Türk konsolosluğuna bildirmiş olmalısınız. Oradan aldığınız belgeyi gösterebilirsiniz Türkiye tarafında soran olursa.
-
-
Mustafa Bey detayli anlatim icin tesekkur ederim, sakincasi yoksa vizeniz basildiktan sonra ne kadar sure ile verildigini de yazar misiniz bende esime Polonyadan basvurmak istiyorum belki bir fikrimiz olmus olur tesekkurler.
-
@kenankulll Simdiden hosgeldiniz Kenan Bey. Ilk etapta eger hemen araba almayacaksaniz turo veya havaalaninda arac kiralamak sizin icin en ideali olacaktir. Cunku sabah kalktiginiz zaman da araca ihticayiniz olacak. Ister turo isterseniz de kiralama sirketlerine iletirseniz onlar cocuk koltugu koyacaklardir araclara. cocuklarin oto koltuklari standart zaten sadece belirli bir kilonun uzerinde olanlar icin destek koltugu var. sirketlerle konusurken belirtmeniz gerekebilir.
-
-
oncelikle gecmis olsun.
Turkiye'ye kargolatmaniz durumunda, esyalariniz diger butun yurt disindan gelen kargolarla ayni maumeleyi gorecek. yani gumruge girip orada kontrol edilecekler. belki ucret cikar cikmaz onu ilgili birimden ogrenebilirsiniz.
Size tavsiyem bavullarinizi, Turkiye'ye giden es-dost araciligiyla getirtmeniz. bavul hakki yoksa bile odeyeceginiz bavul basina meblagi hava yolu sirketlerinin internet sayfalarindan bulabilirsiniz.
Diger bir alternatif de, ismini hatirlayamadigim bir uygulama var. oraya uye olup ilaninizi ve butcenizi yaziyorsunuz. Uygulamayi kullanan ve Turkiye'ye gelen birisi ilaninizi gorurse ve butceniz ona uygun gelirse, sizin icin Turkiye'ye getirebiliyor. detayli bilgi icin uygulamanin internet sitesine bakabilirsiniz.
-
-
Istanbul'dan THY ile Newark'a indim, Global Entry ile ilk kez giris yaptim deneyimimi aktarmak istiyorum.
Giderken TSA Precheck hatti acik degildi, herkes gibi sira bekledim ama en azindan ayakkabimi ve laptopumu cikarttirmadilar. Donus muhtesemdi. Ucaktan ortalarda inmeme ragmen1000 kisiye yakin pasaport sirasi vardi. Kalabaliktan olsa gerek ilk ez US Vatandaslar ve GC sahipleri icin ayri kanal acmislar, orada bile 200 kisi bekliyordu. Ama vize ile giren 600-700 kisi beklemekteydi. ikisinin arasinda Global Entry gecisi vardi, oraya girdim. Benden baska kimse yoktu, uzaktan polis "global entry!" diye bagirdi. Ben "yes" diye cevap verince hat uzerindeki kameraya bakmami soyledi. Ben hic durmadan 'na gamarasi" diye bakinirken kamera beni gordu ve aninda gecis izni verdi. Yuruyusumu hic kesmedim, pasaportumu cikarmama bile gerek kalmadi. Inanilmaz bir deneyimdi. Bunca yil ozendigim Global Entry'nin bu kadar rahat olabilecegini beklemiyordum dogrusu. Yillik aidati olan kredi karti sahibiseniz zaten 5 yillik Global Entry ucretini size geri veriyor. Vatandas veya Greencard sahibi olan herkese oneriyorum, yok boyle bir rahatlik. -
@dreamyy reklam değildir aşağıdaki paylaşım, bu ve bir çok bankanın bu şekilde fiziksel altın hesap ürünü mevcut. ABD’de bir düğünde hediye olarak takmayacaksınız çeyrekleri, bu hesap alternatifini değerlendirmeniz belki iyi olacaktır.
Çeyrek Altın Hesabı Çeyrek Altın Hesabı
Ziraat olarak; şubelerimiz, ATM'lerimiz, İnternet Şubemiz, Çağrı Merkezimiz ve diğer kanallarımızla müşterilerimizin tüm bankacılık işlemleri için yanındayız.
-
-
$100 bin gibi bir parayı hangi akla hizmet yanında nakit taşıyorsun? Ben polis olsam bende ariza çıkartır el koyarım şahsen! bunun ülke ile alakası yok TR içinde nerede olursan ol geçerli. insanlar 20 lira için birbirini boğazlıyor. ilk sorulması gereken bu. ikinci olay ise polisin el koymasından sonra donen dolap. para temiz ise neden tamamı sahibine geri iade edilmiyor da polis departmanına iade ediliyor? valla korkmaya gerek yok yanına al 1000 dolar gerisini bankada bırak. Parası temiz olan adam bankadan şaşmaz zaten. Vergiden algıdan IRS dan kaçırıyorsan o başka !
-
@mdSerhat Hocam benim de uçuşum var 4 Eylül-12 Eylül arası seyahatim. British airways Londra aktarmalı uçabiliriz Londra'da aktarmada sıkıntı yok ben de o şekilde uçacağım.
-
şampuan vb uçak altı valizde sorun yaratır mı?
-
......amerika vatandaslari ve green card sahipleri eyaletler arasi ucuslarda sadece kimlik gosterirler,kimligini telefona isletip gosterebiliyor veya yesil cardi....net uzerinden ucak bileti aliniyorsa zaten belli bilgiler veriliyor,australya icin gecen ay ben queensland eyaletine gittim,bileti on-line aldik, ucak sirketinin uyesiyim,hava alaninda kucuk makinelere bilgilerimizi yazdik ve boarding cardini makine print yapip verdi,ucaga binerken sadece boarding kartini makineden gecirdiler,amerikaya turist olarak gelenler yanlarinda belli bir kimlik tasimalari lazim,gerci 6 defa hawaii ye gittim pasaportlarimizi otel odasindaki kasaya biraktik,disarda polis bir sey sorsa turistim pasaportum otel odasinda derim..amerika hala terrordan korkuyor guvenlikleri biraz daha SIKI oluyor, sydneyden hawaii ye giderken bir suru soru sordular, daha sonra katar hava yollari ile turkiyeye gittik kimse bir sey sormadi.
-
@Brownhood Merhaba, olasi bir soru gelmesi acisindan okulunuzdan transkript veya ogrenci belgesi almaniz yerinde olur.
Hayir, Virgina’ya gidecek olmanizin sorun olacagini dusunmuyorum. Yuksek ihtimalle size giriste sorulacak sorular :
Ne icin geldiniz/ Ziyaret sebebiniz?
Ne kadar kalacaksiniz? (Bu iki soru garanti diyebilirim)
Yaninizda ne kadar para var?
Yiyecek var mi? (Bunlar bazen soruluyor)
Iyi yolculuklar.

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@Movistar74 süper
-
Merhaba, girişimi Boston Logan International (BOS)'tan yapıp arkadaşımın yanına Houston'a geçmeyi planlıyorum. Giriş yaptığımız havaalanında işlemler ne kadar sürüyor? Havaalanında valiz almak, işlemleri yapmak ve diğer uçuşum için valiz teslim etmek için 2.5 saatim olacak, umarım yeterlidir.
-
@bbsrn pasaport sırası gereksiz uzun olabiliyor bazen. 2.5 saat sıkıntı bence
-
@bbsrn ineceğiniz saatte havalimanı ne kadar dolu olacak çalışanların psikoloji nasıl olacak ondan kesin bir bir saat kimse veremez. Bence direk houstona inseniz çok daha sorunsuz olurdu.
-
2 şubat 2024 de Miami den ilk girişimi sorunsuz bir şekilde yaptım. 14 gün sonra SSN numaram geldi ve Türkiye ye geri dönüş yaptım. Greencardın gelmesini beklerken 1 Martta biometrik randevu postası amerikadaki arkadaşımın postasına geldi. 5 mart için randevu vermişler. Gidemeyeceğim için USCIS den 22 Mart a tekrar randevu aldım. Çünkü sistem en geç 3 hafta sonrasına randevu oluşturmanıza izin veriyor. Şunu sormak istiyorum: Ben Mayıs ayında temelli yerleşmeyi planlıyorum. Bu randevuyu birkaç kere daha erteleme imkanım bulunuyor mu? Yoksa randevu için tekrar Amerikaya giriş çıkış yapıp randevuya katılmam gerekiyor mu?
-
@charon @ayvalik10 Ne yazık ki gitmem gereken tarihte bulunduğum yerden Houston'a uçuş yoktu. Kesinlikle başka bir şehirden girmem gerekiyordu yani. Houston'a aktarma yapmak için de gece tek uçuş bu, aksi taktirde havaalanından çıkıp bir gece konaklama yapıp sabah çok absürt bir saatte 5 gibi geri dönmem gerekecekti. Risk aldım artık, umarım pasaport kuyruğu ile karşılaşmam.
-
Sonunda kartım yola çıktı. Takip numarası vermediler ama postaya verdik diye bilgi veriyor durum kontrolünde. 23 marta kadar gelmezse haber edin falan diyolar. Pazartesi bakacaz.
-
@caglaror Selamlar, Online access code bahsedilen sanırım.
Aynısı benim de başıma geldi. kayıt sırasında gelen maillerde bu yönlü bir bilgi yok.
bu arada 14 şubat ucsis ödemesi yapmıştım. 19'unda detroit giriş yaptım. 28'inde SSN geldi. GC bekliyorum şimdi. umarım hızlıca o da gelir.
İlk girişte bekle süreleri biraz uzayabiliyor. Sakin kalmakta fayda var. Uçuş yorgunluğu vs. eklendiğinde işkenceye dönüşebilir
Herkese bol şans dilerim.
-
@Peace4, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
@caglaror Selamlar, Online access code bahsedilen sanırım.
Aynısı benim de başıma geldi. kayıt sırasında gelen maillerde bu yönlü bir bilgi yok.
bu arada 14 şubat ucsis ödemesi yapmıştım. 19'unda detroit giriş yaptım. 28'inde SSN geldi. GC bekliyorum şimdi. umarım hızlıca o da gelir.
İlk girişte bekle süreleri biraz uzayabiliyor. Sakin kalmakta fayda var. Uçuş yorgunluğu vs. eklendiğinde işkenceye dönüşebilir
Herkese bol şans dilerim.
Ayenn kayıt sırasında ya da ödeme yaptıktan sonra gelen bilgi yok. Yeniden istediğimde de yok eksik istek yaptınız yok bilgileriniz eksik yok siz olduğunuza inanamadık falan diye sürekli bişey çıkarttılar. Vazgeçtim bende artık
-
11 mart istanbul newark uçuşu ile gece saat 23.00 da new Jersey e giriş yaptım biraz yorgundum 1 2 gündür halen kendime gelip bir şeyler yapmaya çalişiyorum kendimce pasaport kontrolü çok hızlı geçti adresi değiştirmek isteyip istemediğimi onlar sordular yeni adresi verdim umarım doğru yazmıştır arkasından bir salona alıp beklemeye başladım aradan 45 dk geçince bir kadın pasaportumu verip işlemleri ve yaptıklarını anlattılar ve bavulumu alıp South jersey geçtim kaldığım bölge Woodbury townhouse gibi ve insanlar özellikle yaşlılar çok cana yakın sohbet etmeyi seviyorlar ilk başta prepaid bir t mobile hattı aldım banka için ssn istediler illa ki onun için acele etmedim ssn gelmesini bekliyorum sormak istediğim bir soru var uscis üzerinden değiştirdiğim adresi veya şuan kaldığım yerin adresini sistematik olarak görebilcegim bir portal var mı?
-
@symbi0te Hoş geldiniz! Böyle bir sistem yok henüz varlığınızın kaydı olmadığı için. Girişte karşılaştığımız görevli güncellemiş olmalı, SSN geldiğinde anlarsınız durumu. Umarım sorunsuzca guncelledigikiz adrese tabii vakitlice de gelir. Ama ileride adres güncellemeniz gerekirse şu başlığa yönlendirmek isterim sizi.
-
@lumos bende iyice bakındım ama bulamadım sanırım yokmuş öyle gösteren bir panel tarzı bir şey ama identification verify kısmında bilgileri doğrulama seçeneğinden biraz bakındım tam olarak istediğim olmasa da bişileri hallerim merakım olan bir soru daha var usps ile bir bağım var mı yokmu bilmiyorum usps office ne gidip adresimi güncelleme veya bir hesap açma gereğim var mı?
-
@symbi0te USCIS sistemi biraz sikintili, zaten vatandaşlık sürecinde esas lazım olacak şimdilik varlığınız netleşmeden oraya takılmayın. Adresinizin değişmesi durumunda, USCIS hesabından bağımsız olarak, form doldurup USCIS’ a bildirerek yapabilirsiniz. Daha önceki mesajlarımızda var.
USPS ile bulunduğunuz adres kaliciysa adresinizi bildirin tabii, kimlik doğrulaması da yaparsanız “informed delivery” den faydalanırsınız. Bu da posta kutunuza gelen her şeyi mail ile önceden görmek, haberdar olmak demek. Bence pratik ve faydalı bir uygulama, bunu yapın derim.
Genel not: Adresleriniz bütün kurumlarda güncel olmadır. Bu sizin sorumluluğunuzda ve oldukça önemli.
-
Cevap için teşekkür ederim @lumos
-
Merhaba, 2 ay sonra ABD'ye gideceğim. ABD'ye girerken pasaport kontrolünde konsolosluğa beyan ettiğim sarı zarf içinde olan banka dökümünü mü baz alıyorlar? Yoksa farklı bir döküman vs istiyorlar mı?
-
@kutaykc Merhaba, ozelden sordugunuz butun sorularin cevabi bu basliktadir...
-
@UniqueCowboy, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Merhaba, 2 ay sonra ABD'ye gideceğim. ABD'ye girerken pasaport kontrolünde konsolosluğa beyan ettiğim sarı zarf içinde olan banka dökümünü mü baz alıyorlar? Yoksa farklı bir döküman vs istiyorlar mı?
Sarı zarfı ve doktor bi cd verdiyse onu yanınıza alın yeter.
-
Yakın zamanda son 1 yıl içinde sadece tek doz COVID- korona aşısıyla ABDye giriş yapan oldu mu? Unganlar muayenede sorun olabileceğini söylemişlerdi.
-
@Burak-Aslan randevuya 2 hafta kala SINOVAC oldum herhangi bir sorun olmadı olmazda.
-
Herkese merhabalar Amerika’ya geleli 6 ayı geçti aktarabildiğim kadar sizlerle buradaki yaşadığım tecrübelerimi anlatmaya çalışacağım.Öncelikle 11. başvurum da kazandım.Kendim öğretmenim eşim hemşire ikimizde emekli olup buraya 50 yaşından sonra geldik.Eşimin Denver’da yaşayan yeğenin yanına taşındık.Türkiye’den köpeğimizi çok meşakkatli olsa da onu da getirdik ancak Cdc nin kuralları gereği direkt Denvere gidemedik.Amerika’daki inebilecek 18 havaalanından Denver’a en yakın olan Dallas havaalanına indik.Oradan da bizi eşimin yeğeni karşılayıp 10saatlik bir karayoluyla Denver’a geldik.Girişte bize görevli gideceğimiz adresin teyidini istedi herhangi bir değişiklik var mı dedi biz yok dedik yanımızda 10 bin dolardan fazla para vardı başka bir şey sormadı.Greencardlar 1 ayda geldi ancak Ssn numaralarının gelmesi 2 ayı buldu bu süreçte ne banka hesabı ne ehliyet ne de işe başvuru yapamadık.Ssnler gelince ben Panera Bread de çalışmaya başladım.Saat ücreti 16 dolar artı bahşiş var.Eşimle ikimiz ayrıca İngilizce kursuna gidiyoruz aynı zamanda eşim burada hemşirelik yapmak için sertifika programına gidiyor şu an 3. levelde yaklaşık 6 ay sonra inşallah sertifika alıp hemşirelik yapacak.İkimiz de ehliyetlerimizi aldık burada trafik kuralları biraz farklı ama artık ikimizde alıştık.Denver güzel bir şehir doğası ve havasını çok beğendik ama bu gün 26 Mart ve pazar günü çok fazla kar yağdı.Ama yollar her zaman açık kızım üniversiteyi bitirmesine 1 yıl kaldı buraya 2 defa geldi Haziranda tekrar gelecek ve burada staj yapacak.Aklıma gelenler şimdilik bunlar umarım bekleyen herkes mülakatını alır sevgiler…

Benzer Başlıklar
103
51.1k
Users
4.8k
Topics
474.9k