Teşekkür ederim.
-
Yine bir bilgi köpeğiniz kendinize thy üzerinden biletle e yaparken aramak yeyor, 3 ü tuşladığınızda sadece bu konuda yetkililer çıkıyor ve işlemler halloluyor. Havalanı thy dahi yapamadı, tek telle bu işlemi çözdük. Yani süreç eskisinden daha kolay şekilde telefondan hallediliyor demektir
-
Amerika’ya ilk giriş yapacak kişilerin işine yarayacak bir bilgi
-
@denizci10 Teşekkürler, aktarma olmayacak zaten ben bir gün önceden şehirde olacağım direk uçuş olacak ertesi gün.
-
@patriot, içinde söyledi: Eski Türk Kimliği İle Türkiye'ye Seyahat Etmek
@gucarslan cok tesekkur ederim. Simdi baktim, uzerinde tc kimlik no yaziyor. 11 sayidan olusan bir numara, dogru mu?
Oldukca eski birsey. Bu resimdeki gibi.Bunu kabul ederler mi?
Ucaga binerken sorun olur mu?üzerinde TC kimlik numaranız varsa kabul edileceğini düşünüyorum.
yerinizde olsam vizemi hazır eder, bununla girmeyi dener, olmazsa hemen abd pasaportu ve vize ile giriş yapardım. -
@Allochthonous; yaklaşık 3 ay önce bir ve üç yaşında iki çocukla ist-dfw uçusunu gerçekleştirdik. En arka sağ köşeden aldık. Fazladan 1 koltuk satın aldık, yani 4 koltuk aldık. Anne ve çocuklar için her ihtimale karşı 3 koltuğun yerini satın aldık. Dördüncü koltuğu check-in günü yan sıradan alamadım yanın bir önünü alabildim. Yan yana sayılır. Organik uyku yapıcı damlalar var. Eczacınıza danışabilirsiniz. Onu normal uyku vaktinde verdik. Rahat uyudular. Buzullara yakın geçerken uçak soğuyor ona dikkat ettik. Uyanınca büyük çocukla baştan aşağı uçağı bir kaç tur gezdik. O yürüdü peşinden ben. En arkada olduğumuzdan büfe ve tuvalet ile kapının ordaki koltukta da baya vakit geçirdik. Uçak içi eğlence sistemi de yardımcı oluyor. Uçakta mama bile veriyorlar. Koltuklar yatsa da çocuklardan küçük olanı kucağımızda sırayla uyudu. Büyük olan yattı iki koltuğa. Korktuğumuz gibi ağlama filan olmadı. Antepten aktarmalı gelmemize rağmen kötü değildi yolculuğumuz. Gelince normal uyku düzenlerini almaları 1 hafta kadar sürdü. Saat saat kaydıra kaydıra yerel saate uyum sağladık. İlave sorunuz olursa sorun lütfen.
-
TR<>ABD seyahatini anladım.
Gümrük polisi değil de
check in yani havayolu görevlisi bileti kontrol ederken Türkiye’ye giriş için vizeniz var mı diye soracaktır.
O noktada TC kimliğini gösterirsem kabul etmeyebilirler, Türk kimliği sonuçta ABD’de geçerli bir evrak değil diye aklıma takıldı. Türk vatandaşı olduğumu ve vizeye ihtiyaç duymadığımı ispatlamak için pasaport görmek isteyebilirler.
Bir de Türkiye’ye giriş çıkış yaparken pasaporta damga vuruluyor. Amerika’ya döndüğümde Amerikan pasaportunda Türkiye’den çıkış damgası görmek isterler o nedenle hem Türkiye’ye girerken hem de çıkarken iki pasaporta da giriş çıkış damgası gerekecektir (en azından ABD pasaportunda olması gerek).
Bunlar ince detaylar ama ailemle seyahat ederken yanlış anlamaya neden olup işlemleri uzatma riskini almak istemiyorum.
Ccells sanıyorum sizin önerinizi takip edeceğim. Her iki yanıt için de teşekkürler. -
@charon daha önce bende hollanda ve ingiltere üzerinden aktarmalı uçtum. Fakat 2022'de bir çok ülke transit vize şartı getirdi yazıyordu haberlerde. İçerisinde belli şartlar var tabi. Abd vizesi olanlar muaf falan yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Yine de kontrol etmekte fayda var. Şu an fransa, hollanda ve ingiltere transit vize istiyor mu abd için, bilginiz var mı?
-
@ayvalik10 Biliyorum Kardeş bende aynı linkten bilet alacağım. Atlantaya uçak var.
-
Dünyanın hangi ülkesine ev eşyalarınızı ve şahsi aracınızı göndermek isterseniz info@orimexlojistik.com mail adresine sormak istediğiniz tüm soruları, gümrük evraklarını, prosedürleri, vergi ödemelerini, transit sürelerini, gümrük muafiyetlerini vs. kısacası aklınıza takılan her şeyi sorup güncel fiyatlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Ya da +90 216 335 35 35 numaralı telefon numarasından da ulaşım sağlayabilirsiniz.
-
-
Domestik seyehatlerde TSA real ID zorunlulugunu iki sene daha erteledi. Mayis 7 2025
DHS announces extension of REAL ID full enforcement deadline | Transportation Security Administration
-
Merhaba ben Azerbaycana gitmek istyorum turistik amacli, ama prooflu COVID 19 vaccination kagidi istiyor.Ben daha once CVC pharmacyden yaptigim kucuk bir belge var.Hangi asilari yaptigima dair.Yeterli mi bu belge anlayamadim.
-
@Buse-0, içinde söyledi: Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari)
@waterman bir soru daha sormak isttyrm 🙈Ben green card li oldugum icin azerbayacana vize almama gerek Yok degil mi?
Zaten Türk pasaportunuz varsa Azerbaycan’a vizesiz girebilirsiniz sorun yok
-
@muratti resmi boşanma süreciniz eğer bu hafta sonuçlanacak ve seyahatiniz sonraki bir tarihte ise burada devreye çocuğun velayeti girecektir. çocuğun velayeti hanginizdeyse ilgili seyahat için diğer taraftan alınmış bir muvaffafakname hazır bulundurmasını tavsiye ederim.
evet, sizin evli / boşanmış olduğunuzu sormayacaklar ve birlikte seyahat edeceksiniz ancak; herhangi bir durumda bu evrağın yanınızda olması daha sağlıklı olur.
-
@gamefry mesaj attım sizlere
-
tamamdır teşekkürler @gucarslan
-
-
@gul_bencee, içinde söyledi: ABD yolcuğunda ilaç götürmek
arkadaslar amerikadan turkiyeye kargo ile vitamin gonderebilir miyiz?
Amerika'dan göndermekte sıkıntı yok, ama Türkiye'de gümrüğe takılıyor.
Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@cgokhan ilk adımı atmışsınız, bundan sonrası için de kolaylıklar dilerim, Houston deneyimlerinizin devamını bekliyoruz
-
@smk yaptığınız ön hazırlıklar çok
işinize yaramış hepsini aklıma yazıyorumumarım bundan sonrası da böyle geçer, kolaylıklar dilerim
-
Amerika’ya ilk gelenler için telefon hattıyla ilgili bir bilgi vermek istiyorum. Havaalanına ilk girdiğinizde e-sim özelliği olan bir telefonunuz var ise Mint Mobile uygulamasını indirip anında telefonunuza bir amerikan hattı tanımlayabilirsiniz.Üstelik ilk müşterilerine 7 günlük 250 dk 250 mb ücretsiz deneme hakkı veriyorlar eğer kullanmaya devam etmek isterseniz uygulamadan paket satın alabilirsiniz.
-
@emreonline Güzel bir bilgi aklımızda olsun.
-
@cgokhan arkadaş yazdıklarını okuyunca üzüldüm açıkcası. 2 yıl önce bende Houston a geldigimde zorlanmıştım. Keşke gelmeden burda birileri ile iletişim kursaydın, mutlaka yardım eden birileri olurdu. 3 saat Walmarta yürümek ne demek. Houstonda araba ayakkabı gibi, araba olmadan hiçbirşey yapamazsın. Biran önce araba almanı tavsiye ederim.
-
@dras teşekkürler, kimseyi rahatindan etmek istemedim
Tek başıma halletmek istedim. işe girmeden butceden dolayı maalesef araba alamayacağım. Bugün 8. Günüm yürümeye alıştım kısayolları buldum
3 saat mevzusu yolları karıştırdığım için şimdi git gel yapıyorum 70dk yürüyorum. Bol vaktim olduğu icin bana da aktivide oluyor. Metro kart aldım uzak yerlere onla gideceğim. Tek alisamadigim şey yolun karşısına geçmek sürekli el yapıyorlar geç hadi diye
çünkü çok bekliyorum. Yolda yürüyen 3-5 kişi var yada yok. Dedim parka gider yaşlılarla muhabbet eder İngilizce kasarım parkta insan yok
-
@cgokhan Allah yardımcınız olsun merak ettim map'ı çevrim dışı olarak türkiye'de iken yükleseniz sanki daha iyi olurdu,nete ihtiyaç duymadan map sorunu çözülürdü.
-
Arabasız malesef çok zor Houston. Evden kendi işimi yaptığım için idare edebiliyorum arabasız ama market, doktor, veteriner, dışarıdan yemek, kargo vs. konular çok zor ve pahalı oluyor. İlk fırsatta almanızı tavsiye ederim ben de.
-
@isik mesela uber kullanmak buna bir çözüm olamıyor mu merak ettiğimden soruyorum. Bildiğim kadarıyla uber taksiye göre cok daha ucuz araba ve ehliyet alana dek idare edilecek bi çözüm olarak görüyorum şahsen
-
Aynen AKTARMA Sıkıntı STRES Beden YORGUNLUĞU
-
@cgokhan @redsat2000 gittiğinden beri scooter ile heryere gidiyor. Sende bu seçeneği kullanabilirsin. Kendisi ile irtibata geçebilirsin.
-
@waterman ben de Uber kullanıyorum zaten ama taksiden ucuz olması ucuz olduğu anlamına gelmiyor. Şehre gidiş/geliş $40 en az. Bir günde Uber'a $120 verdiğim oldu. Her gün işe gitmek için hiç kullanılmaz, maaşın çeyreği Uber'a gider.
-
@isik bütçenizi bilmiyorum ama araç kiralamayada bakabilirsiz. Araba alana kadar çok işinize yarayacaktır.
-
@bozyuruk araştırdım ama şu an için değmiyor. Evden çalışıyorum, market de kapıya geliyor. Ayda 1-2 kere için Uber daha karlı. İşe gidiyor olsam kesinlikle lease/rent seçeneklerine bakardım.
-
@cgokhan Ben geldiğimden beri scooter ve Public transportation ile ulaşımımı sağlıyorum. Yanımda her zaman scooter’ım oluyor Bazı uzak yerlere otobüs ile gidiyor. Bir yerden sonra scooter ile devam ediyorum. Özellikle otoban olan yerleri public transportation kullanıyorum. Savannah ta sadece scooter yetiyor. Alışveriş dahil o yaşamımın bir parçası . Bu konu ile ilgili başlık var forumda okuyabilirsiniz. E bay dan Hiboy marka bir scooter aldım memnunum. 19 mil kadar aralıksız gidebiliyorum. 350-400 dolar civarı aldım. Normal fiyatları 500-600 civarı . Sigorta ehliyet ve benzin derdi yok. Yürüme olan kısımlar için sana bayağı yardımcı olur. Örneğin iş yerim yürüyerek 30 dk sürüyor . 10 dakikada iş yerine ulaşabiliyorum. Mali durumunuza göre bunu Size tavsiye ederim .
-
@isa-cansız O uygulamada telefonumda çok kasiyordu. O yüzden indirememiştim.
Bu arada önemli bir bilgi vereyim.
Eğer turkcell gibi yerlerden yurtdışı paketi alan arkadaşlarımız varsa ve benim gibi telefon çekme sıkıntısı çekerlerse. Yol üzerinde bulunan mağaza ve benzinlik gibi yerleşim yerlerine yakın yürüyün o zmn telefon çekiyor. Belki free wi-fi bile bulabilirsiniz.
-
@redsat2000 Teşekkürler marka öneriniz iyi oldu. Geçen gün birisini yolda gördüm dedim bende alayım... marka araştıracaktım, unutmuşum onca şeyin arasında
Önerdiğiniz markaya bakacağım. E-bike'larda güzel wallmartta 1500 dolar benim iki aylık kiradan fazla
-
@cgokhan Hiboy iyi marka e bay da uygun fiyata bulabilirsiniz . Bu benim ikinci scooter ‘ım . Diğerine göre çok iyi . 10 inç tekerlek mutlaka alın onlar Abd yollar için daha iyi ayrıca ufak engel ve tümsekler için çok iyi . E bike bazı yerler için kullanışsız ve çok yer kaplıyor. Scooter her yerde taşıman kolay . Şuan işini fazlasıyla görür. Benim model Hiboy 3 max 10 inç off road.
-
@redsat2000 Çok mantikliymiş bu e-scooter işi
-
Benzer Başlıklar
115
28.6k
Users
4.8k
Topics
341.5k