Merhabalar bu konuda net bilgiye sahip birisi var mı?
1 sene önce greencard çekilişli ile Amerika'ya geldim ve burada pasaporttun yenilettim çünkü damga damgası basılan pasaportum 1 senesi kalmıştı ve zaten 1 senelik vize başmışlardı bitti şuanda ama bende greencard var ve yeni pasaportum var burada eski pasaportumda yanımda Amerika'dan Türkiye'de Ağustos ve Eylül ayları için ucuz bilet bakıyorum ama hep avrupa üzerinden uçaklar var transit alanı kullanarak uçtuğum uçuşlar için Türkiye vatandaşı olduğum için yine transit vize almam gerekiyor mu? Eğer gerekmiyorsa Turkish Airlines kullanmayıp Avrupa firmaları üzerinden gelmeyi düşünüyorum ucuza getirmek için ve gerekmiyorsa belli bir saat limiti var mı havalimanında bekleme süresi olarak öğrenebilir miyim?
-
@Aslı-Log PTT ile Amerika değil ama başka ülkelere gönderdim. Koli hacmi yada kg hs.na göre ücret belirleniyor, kolinizi hazırlayıp PTT den fiyat alabilirsiniz. UPS, DHL, Fedex den çok daha ucuza gelecektir. Kargo Amerika'ya ulaşınca hizmet resmi posta şirketi USPS tarafından veriliyor ,rahatlıkla kargoyu her aşamada takip ediyorsunuz .Türkiye tarafında PTT den , Amerika da USPS den.
-
-
@joker00 greencard sahipleri gecerli greencard ve kendi ulkelerine ait gecerli bir pasaportla giris yapabilirler Kanadaya.
Entry requirements by country or territory
-
Herkese merhaba. Bu başlığı okumaktan çok keyif alıyordum, sonunda ben de yazıyorum.
17 eylül günü istanbul-atlanta uçuşu için 3 saat önce havalimanına geldik. Ailelerimizle vedalaştık ağlamalı ve hüzünlü bi andı. Eşimle beraber 2 kişiyiz Thy kişi başı 2x23 kg hak veriyor. Biz evde tartıp geldik 24er kilo civarı yaptık bi şey demezler diye. Kabin bagajlarımız da 8er kiloydu. Birer tane de sırt çantası aldık onları sormadılar sorsalardı kişisel eşyalarımız kırılacak şeyler vs diyecektik. Bir de küçük bi üçkağıtçılık yaptık kabin bagajımız tartılmadan önce birkaç parçayı çıkarıp ailemize vermiştik. Tartıldıktan sonra onları da geri koyduk. Epey bi ekstra yaratmış olduk anlayacağınız.
Uçağa kadar 3 kez aramadan geçtik bi sorun olmadı. Gözen güvenlikteki kadın çok şanslısınız tebrikler dedi. Uçuş rahat geçti yemekler güzeldi.
Atlanta havaalanına indik çok fazla siyahi vardı bütün çalışanlar black. Abd vatandaşları ve permanent residentlar aynı sıraya giriyordu. Kendimi özel hissettiğim ilk andı. Sıra bize geldiğinde memura sarı dosyayı verdik. Bizi alıp bi odaya götürdüler biraz bekledik. Sonrasında ismimizi anons ettiler memurun yanına gittik pasaportlarımızı verdi gidebilirsiniz dedi hiçbir şey sormadı. Valla biz de heyecandan her şeyi unuttuk gidebilirsiniz deyince gittik. Ama adres değişikliği yapacaktık. Hemen geri döndük biz adres değiştirecektik dedik sağ olsun yardımcı oldu. Valizlerimizi aldık çıkışa gittik. Valizlerde çay kahve ceviz peynir kuruyemiş tarhana vs epey bi şey vardı kimse durdurmadı bi şey sormadı. Yanımızda 10k'dan fazla dolar vardı kimse sormayınca onu beyan etmeyi de unuttuk. Durdursalar epey bi sorun yaşardık muhtemelen. Biz biraz allaha emanet girdik sizin anlayacağınız. Siz bunlara dikkat edin her zaman böyle şanslı olunamayabilir.
Şu ana kadar abd'de 1 hafta geçti her şey güzel gidiyor. İsteyen herkesin bu duyguyu yaşaması dileğiyle, iyi günler.
-
Konu açıkken THY wifi konusunda da bilgi vereyim 🙂
Gidiş uçağımızda wifi sorunsuz çalışıyordu ama çok yavaştı. Web sayfaları ve sosyal medyayı hiç açamıyordu.
Sadece whats app açılıyordu ve resimleri bile bir kaç denemede zor gönderip alıyordu. Ama yazışmaları sorunsuz yapabildik.
Ailemiz ile ve ben işyerim ile sürekli iletişim halinde kalabildim.Dönüş uçağımızda ise wifi bağlanıyordu ama internet yoktu.
Herhalde çok soran oldu ki kalkıştan 20-25 dk sonra wifi sistemi arızalı diye anons ettiler. -
Güncel bilgi olarak paylaşıyorum; 15 Ağustos gidiş, 5 Eylül dönüş Frankfurt aktarmalı New York'a gidip geldim, giderken aktarma süresi 1 saatti ve biraz tedirgindim ama hiç sorun olmadı, terminalden hiç çıkmadan direk diğer uçağa geçip yola devam ettik, check-in her iki uçuş içinde İstanbul'da yapıldı, yani Frankfurt-New York uçuşu biniş kartım İstanbul'da verildi, Frankfurt'ta check-in falan hiçbişeyle uğraşmadan biniş kartında yazan kapıya gidip uçağa bindik. Aynı havayolu şirketi olması ve bileti ayrı ayrı değil tek seferde almak bu rahatlığı sağladı diye düşünüyorum, herkese iyi yolculuklar dilerim.
-
@Neslihan-Yaşar Delta airlines a bakmanızı öneririm, amsterdam aktarmalı geldim, 11 saat amsterdam havalimanında bekledim, gayet rahat bir havalimanı uzanmalı koltuklar var kestirmek için. Vizeniz varsa çıkıp şehri de turlayabilirsiniz tabi. ABD aktarma için bir kaç avrupa ülkesi dışında vize isteyen yok ve gidiş kısmını Delta adına KLM yapıyor gayet konforlu bir havayolu. Sınırsız Heineken var abd ye kadar 🙂 thy nin yarı fiyatına denk geldi gidiş geliş bilet.
-
@crazycells ben de istiyorum @crazycells 😹
-
@gufan @crazycells ben yeni Amerikan vatandasi oldum ve ilk kez gecen hafta 2 pasaport ile seyahat ettim, Amerika’dan Turkiye’ye geldim. Amerika’dan cikarken bilet gisesinde US passport uzattim, fakat Amerika’ya donus biletim 3 aydan uzun bir zamani kapsadigi icin Turk pasaportumla islem yapmayi uygun gorduler, aksi taktirde vize gerekiyormus. Turkiye’ye indigimde de polise sordum, cifte vatandas olarak hangi taraftan ne sekilde cikis yapmam uygun olur diye, TC vatandaslari kismindan TC pasaportumla cikmami onerdi ve ben de o sekilde ciktim. Onemli olan Amerika’ya donerken mutlaka US passport kullanmam gerektigini soyledi. Fakat simdi de aklima su takildi; Amerika’ya donerken acaba Amerikan polisi neden US passportumla ulkeden cikmadigimi sorgulayip sorun cikarir mi?🙄 sonucta suan US passportumda herhangi bir islem gorunmuyor ulkeyi terkettigime dair.
-
@Serapp teşekkürler 🙏
-
Bahsettiğiniz yerleri ailece gezip gördükten sonra öğrenciyken okuyup rotanın çıktısını kitabın arasında sakladığım Zen ve Motorsiklet Bakım Sanatı (Zen and the Art of Motorcycle Maintenance) kitabındaki Zen Route'u motorsikletle tek başıma tamamlamak, bucket-list'tekilerden bir tanesi.
73bf643a-cdd5-4d57-ae29-c1214974c4b2-zen_route-1536x1079.jpg
-
Yurtdisindan ABD deki uretim yapan firmalara pazarlama amacli hayvansal urun numunesi gelirken yanimda getirmek istiyorum. Gumruk bildiriminde kurallara uygun bir sekilde bunun bildirimini yapacagim. Ne gibi sorumluluklarim olur? gumrukte bana soracaklari sorular neler olur? Bu konuda deneyimi olan arkadaslar deneyimlerini paylasirlarsa sevinirim. Tesekkurler.
-
-
-
@speedystop Merhaba, bulamadiginiz ifade etmissiniz yonlendiriyorum sisi ilgili basliga: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?).
-
@wanti sakın ne kadar eşyan varsa sat yeter ki Türkiye de ki poliçeyi devam ettirmelisin. Çünkü ömür boyu yenileme hakkı sakın kaybolmasın. Benim bahsettiğim tek başına Türkiyede ki poliçen amerikayı karşılamazdı
-
@wanti, içinde söyledi: Muvafakatname
Normalde bildigim kadariyla cocuklarla beraber tek ebeveyn yurtdisina cikacak ise digerinden muvafakatname gerekiyor.
ABD den TR ye tek ebeveynle yolculukta herhangi birsey istemezler diye dusunuyorum deneyen var mi?
Ayrica yurtdisi oturumu olanlarda da TR den cikista muvafakatname istenmiyor diye duydum. Tecrube eden varmi acaba ?
Eger cocugunuzla ayni soyisme sahipseniz genelde sorun olmuyor ve sorulmuyor; fakat yine de hazir etmenizi tavsiye ederim.
-
@senamd Yilda 1 veya 2 defa yapilacak ucak yolculugu icin degmez gibi geliyor bana. Ama yine de size bagli tabii ki.
Ben is nedeniyle yilda birkac defa ucuyorum, o yuzden kolaylik sagliyor. Bu arada, TSA precheck icin ben ucret odemiyorum, isyeri karsiliyor.
-

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
Biliyorum siz nerede beyan etmek gerektigini soruyorsunuz, ilave bilgi:
X-ray'de goruyorlar ustunuzde bir sey tasidiginizi, beyan etmezseniz ve onlar bulursa paranizin tamamina el koyuyorlar. Bir arkadas 20 bin dolara yakin parasini kaybetti bu sekilde.
Ben girerken uzerimde nakit $5000 vardi, cebimde de kucuk lastik toka vardi. X-ray'de nerde ne var detayli gordukleri icin hepsine baktilar, elleriyle koymus gibi herseyin yerini biliyorlar. Onun icin en iyisi risk almayip beyan etmek. -
Çok teşekkürler @crazycells. @Senay-Sirin arkadaşınız için çok kötü olmuş cidden. Yeni bir hayata başlarken o kadar birikimi bir anda kaybetmek çok zor olmuştur. Böyle bir durumla karşılaşmamak için girişte beyan ederim yanıma da bankanın çekimde verdiği dekontu alırım. Zaten göçmen olduğumuz için çok fazla sorguya tutulacağımızı düşünmüyorum. Hayırlısı artık
-
@civil_engineer Getireceğiniz para 50 bin dolardan az ise nereden buldun diye sormuyorlar. Biz de 23 bin dolar ile girdik, beyan için ayrı bir bölüme alıyorlar, birkaç tane ek form doldurmak gerekiyor. Biraz zaman alıyor, o nedenle aktarmalı uçuş varsa dikkat etmek lazım. Ayrıca parayı saymak, göstermek gibi bir şey yok, sadece para kimde diye soruyor ve oraya kaydediyor.
-
50 bin dolardan az bizim de 20 bin civarı. Teşekkürler @knnrn.
-
Herkese merhaba 25 mart tarihi ile ilk girişimizi Boston-Logan havaalanından gerçekleştirdik. THY'nin İstanbul-Boston direk uçuşundan biletimizi almıştık o yüzden 2 adet 23 kg'lık Uçak altı bagajı, 1 adet 8 kg'lık kabin bagajı ve içinde laptop olan sırt çantası ile girişimizi yaptık. Uçak altının 23 kg olmasına baya bir özen gösterdik ama kabin bagajları 10 kg civarıydı sorun çıkmadı. Sırt çantaları ise tartılmadı. İstanbul Atatürk havaalanında pasaport kontrolünden geçerken yurt dışı çıkış harcı soruldu. Vizeniz ve sarı zarfınızla İlk kez giriş yapacaksanız harcı yatırmanız gerekiyor. Sarı zarflar sırt çantamızdaydı. Xray'den geçip kapıya doğru yürümeye başladık. Kapının önüne geldiğimizde pasaportlarımızı ve uçuş biletlerimizi güvenliğe verdik ve sarı zarfların yanımızda olup olmadığı sordular ve güvenlik açısından görmek istediklerini belirttiler. Zarfları ve pasaporttaki bilgileri karşılaştırdıktan sonra güvenlikten geçişimizi yapıp uçaktaki yerimizi aldık. Yaklaşık 10 saat sonra Boston-Logan havaalanına inişimizi yaptık. İnişten sonra iki adet sıra mevcut. Biri Red line diğeri blue line. Red line sırası; Amerika vatandaşları, green card sahipleri ve kanada vatandaşları. Blue line ise turist vizesiyle girişlerin yapanların olduğu sıra. Green cardımız henüz elimizde basılı olmadığı için blue line'da sıraya girdik ve beklemeye başladık. Sıra bize geldiğinde pasaportlarımızı verdik, parmak izimiz alındı ve fotoğraflarımız çekildi. Daha sonra görevli sarı zarflarımızı yırtarak içindeki evrakları kontrol edip pasaportumuza damgayı vurdu. Birine telefon edip yanına gelmesini istedi ve bize kenarda bekleyin bir görevli gelecek onunla beraber gidecekseniz dedi. Görevliyle beraber havaalanının alt katına indik. Yanımızda 20 bin dolar civarı nakit bulunduğu için bir form doldurduk. Oldukça kolay bir form uçakta verilen forma benziyor. Bu arada her aile için bir adet form dolduruluyor, o yüzden yanınızdaki toplam miktarı yazın ki ilerde bir sorun ile karşılaşmayın. Daha önce forumda sorduğum soruyu @knnrn cevaplamıştı. Kimse parayı görmek istemiyor sadece beyan edin yeterli. Ama bu işlemler biraz zaman alıyor ve size valizleri kaybettirebiliyor
Valizler baya bir süre döndükten sonra alan kimse çıkmayınca polis valizleri şüpheli olarak düşünüp el koymuş. İşlemlerimizi yapan görevliye durumu belirttiğimizde sağolsun bizimle gelip polislerle konuştu. Ortada şüpheli bir durumun olmadığını, bazı ek evrak işlerinin olduğunu ve gecikmemizin sebebini anlattı. Neyse ki uzamadan valizlerimizi aldık ve bizi bekleyen arkadaşımızla dışarda buluştuk. 6 buçukta inişimizi yapmıştık saat 8 buçuk gibi hava alanından ayrıldık.
-
herkese selam,
teyit amaçlı bir sorum var. asıl talihinin önden girdiği durumda eşinin daha sonraki günlerde giriş yapması bir sorun olur mu? bir de her giren kendi dosyasıyla girmesi gerekiyor değil mi? yoksa asıl talihli iki dosyayı birden mi getirmeli yanında? -
@sorusuvar Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
herkese selam,
teyit amaçlı bir sorum var. asıl talihinin önden girdiği durumda eşinin daha sonraki günlerde giriş yapması bir sorun olur mu? bir de her giren kendi dosyasıyla girmesi gerekiyor değil mi? yoksa asıl talihli iki dosyayı birden mi getirmeli yanında?bir sorun olmaz.
herkes kendi dosyasiyla giris yapacak.
-
merhaba sorum olacaktı.. green cardın ulasacagı adres ıle ucakta vercegım adres farklı...green cardın mulakattakı adrese gıtmesını ıstıyorum. ama kendım baska bır yerde yasayacagım. bu bır sorun teskıl etmeyecek dımı ? bı de sunu sormak ıstıyorum.. ucakta vercegım adreste bır sure kaldıktan sonra baska bır adrese gecınce bunun bılgısını nereye vermem gerekıyor ? herkese saygılar...
-
@tottenham Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
merhaba sorum olacaktı.. green cardın ulasacagı adres ıle ucakta vercegım adres farklı...green cardın mulakattakı adrese gıtmesını ıstıyorum. ama kendım baska bır yerde yasayacagım. bu bır sorun teskıl etmeyecek dımı ? bı de sunu sormak ıstıyorum.. ucakta vercegım adreste bır sure kaldıktan sonra baska bır adrese gecınce bunun bılgısını nereye vermem gerekıyor ? herkese saygılar...
Adres degisikliklerinde bildirimi USCIS'e yapmalisiniz:
Ucakta vereceginiz adresin green card ile bir ilgisi yok; kart, konsoloslukta vereceginiz adrese gonderilir.
-
Herkese selam,
Dun aksam San Francisco'dan ilk girisimizi yaptik. Bu taraftan giris yapacaklar icin deneyimimizi paylasmak isterim. Ucusumuzu THY ile gerceklestirdik. Genel olarak memenun kaldik ayrica 3-4 kiloluk fazla bavul agirliklarina birsey demediler
San Francisco'ya indikten sonra gumrukten gecis sirasi cok uzundu, yaklasik 45dk ayakta bekledik. Daha sonrada gorevliye parmak izi, fotograf ve sari dosylari verdik. Akabinde bizi baska bir odaya aldilar islemler icin. Bu oda inanilmaz kalabalikti ve islemler cok yavas ilerliyordu. Yaklasik 45dk-1saat arasi da bu odada islemlerimizin yapilmasini bekeldik. Gorevli bize adres degisiklik isteyip istemedigimizi bile sormadi.(neyseki degistirmeyecektik) Biz beklerken kendi kendine islemler yapti ve sonrasinda pasaportlarimiza giris damgasi basip geri verdi. Acikcasi o kadar uzun ucus sonrasi bu kadar cok beklemek hic kolay olmadi. SF'ye gelecekler icin uzun bir beklemenin oldugunu pesinen soyleyeyim
Herkese bol sans, kolayliklar.
Sorusu olanlara yardimci olmak isterim. -
@sorusuvar yeni hayatınızda başarılar
-
@sorusuvar hosgeldiniz.
-
@crazycells hosbulduk
destekleriniz ve surekli bilgi akisi icin hem size hem foruma cok tesekkurler
-
şimdi sarı zarfların üzerindeki dosyamıza baktım da, sağolsun evrakları alan ablamız verdiğimiz adresi yanlış yazmış. 122nd yazacağına 112nd yazmış
girişte mi düzelttirebiliriz bunu? mesleklerimiz de alakasız ama bunun bir önemi var mı bilmiyorum...
-
@damladav Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
şimdi sarı zarfların üzerindeki dosyamıza baktım da, sağolsun evrakları alan ablamız verdiğimiz adresi yanlış yazmış. 122nd yazacağına 112nd yazmış
girişte mi düzelttirebiliriz bunu? mesleklerimiz de alakasız ama bunun bir önemi var mı bilmiyorum...
meslek kisminda bir degisiklik yaptirmaniza gerek yok, konsolosluk o kismi kendi dolduruyor. Size mantikli gelmese de kendilerine gore mantikli bir cevap vermis olabilirler.
Adresi ABD'ye girerken degistirebilirsiniz, 122nd'dan sonra gelen kelime ne? cadde/sokak ismimi bu numara, yoksa daire numarasi mi?
-
8017 ne 122nd place yazacağına 8017 ne 112nd place yazıyor. Baktım da Öyle bir adres de yok zaten
-
8017 ne 122nd place yazacağına 8017 ne 112nd place yazıyor. Baktım da Öyle bir adres de yok zaten
ok, su durumda o zipcode'unda baska benzer adres bulunmadigindan ya dogru adrese gonderilir, ya da USCIS'e geri doner. Bu durumda da USCIS'te adres guncellemesi yaptiginizda size tekrar gonderilir.
-
biz girişte düzelttirmeyelim mi o halde?
-
biz girişte düzelttirmeyelim mi o halde?
bence duzelttirmeye calisin, duzelteceklerinden supheliyim ama denemekten zarar gelmez
Devlet islerini hallederken surekli insanlar ve burokrasiyle ugrastiginizi unutmamalisinizislemler 2+3=5 kadar kolay degil maalesef
-
Selamlar,
Ben daha önceki giriş yapsnların aksine houstondan giriş yaptım. Uçuş güzeldi thy ile yaklaşık 13 saatte uçtuk, havalimanı boştu sanki bize özel varmış hissi verdi.
10 bin dolar üstü gittiğimiz için uçakta form doldurduk. İnişte pasaport polisi bizi görünce sarı zarfları sordu ve birisini çağırdı, takıldık diğer polisin peşine bizi bi odaya götürdüler yarım saat civarı bekledik, oradan çıktık parayı kaydetmek için başka yere gittik o da 45dk falan sürdü. Houston 1 haftada çok sevdirdi kendini. Herkese bol şanslar
Benzer Başlıklar
48
34.8k
Users
5.3k
Topics
387.5k