Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhaba ben üniversite 1. sınıf öğrencisiyim amerikaya gezi amaçlı gitmeyi planlıyorum fakat etrafımdaki duyumlardan ötürü üniversite öğrencilerine vize çıkması bir hayli zormuş şimdi ben üniversiteden sadece öğrenci belgesini alıp transkript götürmesem(notlarımın düşük olduğundan dolayı) red yermiyim? bu belge zorunlu mudur? kesin bakıyorlar mı? Ayrıca sponsor olarak babamı göstericem kendisi memur diğer kalan belgeleride toparladıktan sonra başvuru yaparsam onaylanma ihtimali varmıdır?(yüzde 1 bile olsa:) Yoksa boşu boşuna vize başvuru ücreti mi vermiş olurum? ŞANSIMI DENEMELİ MİYİM SİZCE? Cevaplarınız için teşekkürler:)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @thevt67 Üniversite öğrencilerinin turist vizesi alma şansı nedir? içinde söyledi:

    merhaba ben üniversite 1. sınıf öğrencisiyim amerikaya gezi amaçlı gitmeyi planlıyorum fakat etrafımdaki duyumlardan ötürü üniversite öğrencilerine vize çıkması bir hayli zormuş şimdi ben üniversiteden sadece öğrenci belgesini alıp transkript götürmesem(notlarımın düşük olduğundan dolayı) red yermiyim? bu belge zorunlu mudur? kesin bakıyorlar mı? Ayrıca sponsor olarak babamı göstericem kendisi memur diğer kalan belgeleride toparladıktan sonra başvuru yaparsam onaylanma ihtimali varmıdır?(yüzde 1 bile olsa:) Yoksa boşu boşuna vize başvuru ücreti mi vermiş olurum? ŞANSIMI DENEMELİ MİYİM SİZCE? Cevaplarınız için teşekkürler:)

    Dediginiz dogru degil bence, universite ogrencileri vize alamaz ya da bu zor diye bir durum yok. Genel bilgiler icin su konunun ilk iletisini incelemelisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇

    Fakat dediginiz gibi iyi notlar kesinlikle vize konusunda yardimci oluyor. Onemli olan konsolosu geri doneceginize ikna etmeniz. Eger notlariniz iyi olursa geri donup mezuniyeti Turkiye'de gerceklestireceginize ikna olmalari kolaylasiyor. Eger dosyaniz hakkinda kafalarinda soru isaretleri varsa ve transcript isterlerse o durumda vermeniz daha iyi olur. Eger sormalarina ragmen transcript vermezseniz o durumda red almaniz bence daha olasi olur.

    Ayrica universitenin kacinci sinif ogrencisi oldugunuz da onemli. Mezuniyete yakin olunca almaniz kolaylasiyor.

    Benim size tavsiyem, notlarinizi mumkun oldugunca duzeltip ikinci yil basvuru yapmaniz olur. Vize alma olasiligini arttirmis olursunuz ve onceden basvurunuz reddedilmis olmayacagi icin gocmenlik suphesi de azalmis olur. Bilginize.


  • @thevt67 Ben aynı sizin durumunuzdayken üniversitenin 4üncü yılında vize başvurusunda bulunmuştum.
    Transkript değil sadece öğrenci belgesi götürdüm (bilmiyordum transkript istendiğini)
    Görüşmede transkriptim istendi, ben de "getirmem gerektiğini bilmiyordum" dedim. Not ortalaman kaç dedi. Açıkçası bu yönde bir sorgulama beklemediğim için o sıralar 0,38 civarında olan ortalamamı aklımca yükselterek 1,5 dedim (fazla da abartmıyım diye düşündüm sanırım)
    Bunu duyan vize görevlisinin ilk sorusu Amerikada okul okumayı düşünüyor musun? olmuştu. Hayır dememe rağmen ısrarla "ama neden istemiyorsun ordaki okullar daha iyi değil mi?" gibi psikolojik bir mücadeleye girmiştik. Yalnız yaşadığımı evde beni bekleyen bir kedim olduğunu falan söylemem biraz etkili oldu sanırım.
    Sonuç olarak bana sadece 1 yıllık vize vermişti bu hanım (sene 2007)

    Ek olarak bunu daha önce başka bir başlıkta daha anlatmıştım, bir sene sonra hırs yapıp tekrar gittim, başka bir görevliyle görüşürken ilk sorusu "notların nasıl?" şeklinde gelmişti..

    Yani yine aynı mevzuya geliyoruz, oraya okuma amaçlı gitmediğinizi tatile gidip döneceğinizi ispatlamak gerekli. Sizin sorumluluğunuzda olan bir evcil hayvan bence buna ikna konusunda etkili olabilir.


  • Merhabalar Önlisans 1.sınıf öğrencisiyim ve 2022 de mezun olacağım 2021 yılının ekim aylarında konsolosluklar açılırsa eğer vize başvurusunda bulunmak istiyorum .Sizce Öğrenci olarakmı yoksa Normal turist olarakmı vize başvusunda bulunmalıyım?Amerikadan akrabamdan davet mektubuda alacağım.Şimdiden teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Bahar-Aziz-Osmanlı, içinde söyledi: Üniversite öğrencilerinin turist vizesi alma şansı nedir?

    Merhabalar Önlisans 1.sınıf öğrencisiyim ve 2022 de mezun olacağım 2021 yılının ekim aylarında konsolosluklar açılırsa eğer vize başvurusunda bulunmak istiyorum .Sizce Öğrenci olarakmı yoksa Normal turist olarakmı vize başvusunda bulunmalıyım?Amerikadan akrabamdan davet mektubuda alacağım.Şimdiden teşekkürler

    Bence de halihazirda ogrenciyken ve mezun olmadan ABD'ye giris-cikis yapmaniz durumunda (yani turizm planlarinizi ona gore yaparsaniz) turist vizesi alma ihtimalinizi arttirirsiniz. Zaten uzun sureli vize alirsaniz , mezun olduktan sonra da kullanabilirsiniz.


  • Çok teşekkürler sayın @crazycells sizin nacizane bir tavsiyeniz varmıdır plan için:)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Bahar-Aziz-Osmanlı, içinde söyledi: Üniversite öğrencilerinin turist vizesi alma şansı nedir?

    Çok teşekkürler sayın @crazycells sizin nacizane bir tavsiyeniz varmıdır plan için:)

    Bu bahar ve yaz zamani konsolosluklarda olusacak is yogunlugundan dolayi tarih ayarlarmak zor olabilir, o nedenle gelecek yil kis tatilinde veya bahar tatilinde yani mezun olmadan once ABD'ye birkac farkli amacla giris yapabilirsiniz 🙂

    Bahsettiginiz akrabanin daveti tabii ki iyi; ama bu davetin zamani degisebilecek bir niyet/istek. Eger ABD'de katilmak istediginiz konferans, toplanti veya baska bir etkinlik varsa, siz de bu daveti o zamana denk getirerek ikisini ayni anda yapmak icin turist vizesi alabilirsiniz sanirim. Bu durumda sadece turistik amacli gitmek yerine, hem etkinlige katilmak, hem de bu sirada gezmek icin vize basvurusu yapiyor olursunuz. Bence ilk duruma gore vize alma ihtimaliniz artar.


  • @crazycells harikasınız çok teşekkürler


  • Merhabalar. şuanda üniversite 2. sınıf öğrencisiyim. daha önce turist ve öğrenci vizesine başvurdum fakat 2 vizedende red aldım. amerikada abim yaşamakta yaklaşık 15 senedir orada ve amerikan vatandaşı. anne ve babamın turist vizeleri mevcut ve gidip geliyorlar. bende tekrar turist vizesine başvurmayı düşünüyorum. sizce vize alma imkanım varmıdır ? ve mülakatda verebileceğiniz tavsiyeleriniz nelerdir ? şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @carbena11, içinde söyledi: Üniversite öğrencilerinin turist vizesi alma şansı nedir?

    Merhabalar. şuanda üniversite 2. sınıf öğrencisiyim. daha önce turist ve öğrenci vizesine başvurdum fakat 2 vizedende red aldım. amerikada abim yaşamakta yaklaşık 15 senedir orada ve amerikan vatandaşı. anne ve babamın turist vizeleri mevcut ve gidip geliyorlar. bende tekrar turist vizesine başvurmayı düşünüyorum. sizce vize alma imkanım varmıdır ? ve mülakatda verebileceğiniz tavsiyeleriniz nelerdir ? şimdiden teşekkürler.

    Devam eden bir gocmenlik dosyaniz yok, degil mi? Daha onceki turist vize basvurunuzda sadece turistik amacla ziyarete gideceginizi mi soylemistiniz?

    Not ortalamaniz iyi mi? Abinizin yakin zamanda yapacagi genis katilimli bir kutlama, organizasyon vs. gibi bir aktivite olacak mi?


  • @crazycells yok hayır herhangi bir göçmenlik dosyam mevcut değil sadece 5 yıldır greencarda başvuruyorum fakat nasip olmadı daha. bir önceki turist vize başvurusunda annem ile başvuru yapmıştık. ikimizin vizesinede red verdiler. daha sonra annem tek başvuru yaptığında ise vizesi onaylandı. beraber yaptığımız başvuruda sadece yaz tatili için gezmeye ve ziyarete gidiceğimizi beyan etmiştik. ilk başvurudan sonra okulumu değiştirdim şuanda 3 küsür ortalamam var ozaman hiç bakmamışlardı zaten notlarıma sadece soru sorup bırakmışlardı. suanda herhangi bir organizasyonda yok malesef.


  • merhabalar, bir sorum olacaktı ama. Ben ds-160 formunu doldururken kalacağım yer olarak arkadaşımın evinin adresini girdim. Şimdi vize görüşmesine giderken o adres hakkında bir evrak götürmeme gerek var mı?


  • Selam arkadaşlar ben üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. En büyük hayallerimden biri amerikayı görebilmek ve sırf bunun için yeşil pasaport ile avrupa ülkelerini seyehat edip pasaportu doldurmaya başladım. Gelir kaynağım çok yok genelde yolda para kazanmaya çalışıyorum o yüzden vize başvurusunda gösterebileceğim çok finansal belge yok. Yine de seyehat geçmişimden dolayı vize onayında avantajım olur mu? Boşa kürek çekmek istemiyorum.
    Ek olarak türkiye yerine yurtdışından (örn. italya) başvuru yapmanın ne gibi avantajları olabilir?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum