Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @notry, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Benim bir sıkıntım var size danışmak istiyorum bu sene eşime greencard çıktı ama eşim hala açık lise öğrencisi ve mülakat zamanına kadar bitiremiycek gibi gözüküyor benim güvendiğim uzmanlık gerektiren bir işte 5 yıl içinde 2 yıl çalışmış olması sayesinde bu sekmeyi halletmekti ama abd çalışma bakanlığı sayfasından kontrol ettiğimde 3 seviye 6-7 olarak çıkıyor bunla ilgili bir süre iş kolları var herhangi birine eşimi uydurmaya çalışsak olur mu eşime ait 2 tane iş yeri var bir tanesi güzellik salonu bir tanesi kültürel amaçlı kursalarla ilgili acaba bunlar için farklı bir iş kolu bulsak bizden ne tarz belgeler isterler yardımcı olabilirseniz sevnirim şimdiden teşekkürler KÜLTÜREL EĞİTİM VEREN KURSLARIN FAALİYETİ (BALE, DANS, MÜZİK, FOTOĞRAF, HALK OYUNU, RESİM, DRAMA, VB. EĞİTİMİ DÂHİL, TEMEL, ORTA VE YÜKSEKÖĞRETİM DÜZEYİNDE VERİLEN EĞİTİM HARİÇ) ve GÜZELLİK SALONLARININ FAALİYETLERİ (CİLT BAKIMI, KAŞ ALMA, AĞDA, MANİKÜR, PEDİKÜR VB.NİN BİR ARADA SUNULDUĞU SALONLAR) (SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ HARİÇ)

    esinizin 30 Eylul 2022'ye kadar diplomasini almis olma ihtimali var mi?


  • @crazycells evet alabilir nisan 2022 yılında bitirebilir benim onet bulduğum iki meslek var birisi Fitness and Wellness Coordinators diğeride General and Operations Managers şimdi eşim 2 tane iş yeri sahibi ve 8-9 yıl oldu bunun mesleki yeterlilik için bana yardımıcı olabileceği başka bir seçenek var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @notry, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    @crazycells evet alabilir nisan 2022 yılında bitirebilir benim onet bulduğum iki meslek var birisi Fitness and Wellness Coordinators diğeride General and Operations Managers şimdi eşim 2 tane iş yeri sahibi ve 8-9 yıl oldu bunun mesleki yeterlilik için bana yardımıcı olabileceği başka bir seçenek var mı?

    Bu durumda bir sorun olmaz. Mulakata diplomasiz gidip, diplomayi sonra gonderebilirsiniz.

    Fakat bu surecte meslek sarti icin de gerekli evraklari toplayip mulakata goturun. Onceki sayfalari inceleyin isterseniz, is yeri sahibi olanlar icin yonlendirmeler mevcut...


  • @bolatmali Dördüncü İş Bölgesi/Özel Mesleki Hazırlık(SVP) 7 ila « 8 OLACAK

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Hasan-Özler job zone önemli değil svp değeri 7 veya yukarı olacak o kadar eksik veya yanlış anlaşılacak bilgi vermeyin lütfen


  • Herkeze Selamlar Bende Açık Öğretim Lisesinden Ocak Ayına Kadar mezun olucam büyük ihtimal sormak istedigim bu sene ilk defa greencarda basvurucam başvuruda lise mezunuyum desem bir sıkıntı olur mu mülakattan önce diplomayı götürmüş olurum tabi eğer cıkarsa greencard 🙂 sonra demesınler başvurudan sonra mezun olmussun yalan beyan diyip onaylamazlarsa ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AykutSahin, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Herkeze Selamlar Bende Açık Öğretim Lisesinden Ocak Ayına Kadar mezun olucam büyük ihtimal sormak istedigim bu sene ilk defa greencarda basvurucam başvuruda lise mezunuyum desem bir sıkıntı olur mu mülakattan önce diplomayı götürmüş olurum tabi eğer cıkarsa greencard 🙂 sonra demesınler başvurudan sonra mezun olmussun yalan beyan diyip onaylamazlarsa ?

    Basvuru sirasindaki durumunuz ne ise o sekilde formu doldurun. Bu tur bilgiler secilme sansinizi etkilemiyor, o nedenle lise mezunu oldugunuzu yazmaniza gerek yok.


  • Arkadaşlar merhaba,
    Bu sene eşim ve ben ilk başvurumuzu yapmak istiyoruz, bazı kafama takılan konular var bilgisi olan birisi bunu cevaplarsa çok mutlu olurum.
    Eşim ve ben ortaokul mezunuyuz ancak açık öğretim ile okumaya devam ettik ve pandemi sürecinde yapılan online eğitimin bize katkısı çok oldu, eşim lise mezunu oldu ve benim 17 kredim kaldı tek sınav ile bunu bitirebilirim. Sormak istediğim ise;
    Soru1: Greencard başvuru sırasında ortaokul mezunu olduğumu belirtsem mi? 6 yıllık çalıştığım firmada DEPO SORUMLUSU olarak çalışmaktayım.
    Soru2: Greencard başvuru sırasında (MAYIS 2022) de liseden mezun olup diplomamı alabilirim, lise mezunu yazmamda bir sorun teşkil eder mi? başvuru tarihi ve mezun tarihi farklı olmasının bir önemi var mı?
    Soru3: Greencard başvuru sırasında ortaokul mezunu yazmam gerekir ise DEPO SORUMLUSU olarak hangi meslek kodunu girmem gerekir.
    Not: 6 yıldır çalıştığım firmada DEPO SORUMLUSU olarak görev yapmaktayım, personeli olduğum firma haberleşme sistemleri üzerinde faaliyet göstermektedir. Depo içinde almış olduğum kararlar ve yapmış olduğum iş yönetimi şirketin ana merkezine kadar bilinip etkilemektedir. Bu faaliyete göre seçmem gereken iş kodu ne olmalıdır.?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hdamar aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi direk böyle bir meslek olmadığı için bence bu işe güvenme en kısa zamanda lise mezunu için kredilerini verirsin. Eğer lise mezunu olacağın kesin ise lise mezunu olarak eşinle birlikte ayrı ayrı başvuru yapılabilirsin. Ancak sen lise mezunu olamadın kazandın senden evrak istedikleri zaman lise mezunu evrağını gönderemezsen elenirsin. Bu kararı sen vereceksin. Yoksa ilk başvuru da lise mezunu yazarak başvuru yapabilirsin çünkü lise mezunu olduğunu ispat etmen için evrak istemiyorlar.

    Untitled.jpg

  • ⭐⭐⭐

    @hdamar basvuru asamasinda guncel ve dogru bilgilerinizi girmelisiniz. Diyelim ki cekiliste talihli oldunuz, basvurudan sonra mezun olursaniz vizenizi alabilirsiniz.


  • @ayvalik10 ilginiz için teşekkür ederim.


  • job zone

    6<7

    boyle gorundugu zaman kabul ediliyor mu ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kebabdefender hayır kabul edilmiyor başvuru yapmayın çünkü ret alacaksınız 7<8 olması gerekiyor lise mezunu değilsen

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kebabdefender, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    job zone

    6<7

    boyle gorundugu zaman kabul ediliyor mu ?

    SVP 7'den buyuk olmali, sizin gosterdiginiz 6'dan buyuk, 7'den kucuk demek...

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2587/green-card-çekilişi-başvuru-şartları


  • @crazycells cok tesekkur ederim, tam olarak istedigim izahat buydu


  • @crazycells benim babam börek ve pide ustası fakat son çalıştığı yer meslek kodunu garson(servis elemanı) olarak göstermiş bu kodu geriye dönük olarak değiştirebileceğimizi öğrendik çalışıyordu operasyon müdürlüğü ile değiştirdikten sonra greencarda başvursak sonuç ne olur veya operasyon müdürlüğü olduğunu nasıl kanıtlayabiliriz sonuçta kanıt vs isteyecekler operasyon müdürlüğü svp 7


  • benim babam börek ve pide ustası fakat son çalıştığı yer garson(servis elemanı) olarak meslek kodu göstermiş bunu operasyon müdürlüğü ile değiştirip greencarda başvurmak istiyoruz fakat operasyon müdürü olduğunu kanıtlar ile belgelemek için ne yapmamız gerekiyor sadece meslek kodunu değiştirdikten sonra başvursak sorun çıkar mı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rashiee, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    @crazycells benim babam börek ve pide ustası fakat son çalıştığı yer meslek kodunu garson(servis elemanı) olarak göstermiş bu kodu geriye dönük olarak değiştirebileceğimizi öğrendik çalışıyordu operasyon müdürlüğü ile değiştirdikten sonra greencarda başvursak sonuç ne olur veya operasyon müdürlüğü olduğunu nasıl kanıtlayabiliriz sonuçta kanıt vs isteyecekler operasyon müdürlüğü svp 7

    Evet, su siteden size uygun meslekleri kontrol etmelisiniz:

    durumunuza ve yaptiginiz ise uyan birden fazla meslek grubu olabilir, boyle bir durumda hangisi SVP sartini sagliyorsa onun uzerinden gitmeniz daha dogru olur.

    Yaptiginiz isi, is yerinden (amir veya mudurunuzden) alinacak mektuplarla kanitlayabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    Lise mezunu olmayan kişilerin, "iş veya okul" şartını karşılaması için, maaşlı/sigortalı bir işte çalışıyor olması gerekiyor mu? Gönüllülük esaslı yapılan işler de sayılır mı? Mesela dernek başkanı gibi, dernek yönetim kurulu elemanı gibi? Gönüllülük esaslı olduğu için sigorta gibi bir olay yok. Ama dernekte tutulan kayıtlar, hatta başkanlığa dair gazete haberleri bile mevcut.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @EzgiLera
    bu olursa uygun oluyor


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum