Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
@RuhunGemisi Muscat dönüş yapmadı kimseye olsa duyardık
@istalin hayır, daha current olmamışsınız mülakat günü belli olana kadar esc sayfasından mülakatınızın tarihini görene kadar değişmez, size current olunca mülakatınız planlanmışsa esc sayfasını kontrol etmeniz gerektiğine dair mail gelecek, sayfaya girdiğinizde artık orda Ankara yazmayacak mülakat yeri yazısını göreceksiniz
@salih-atilla Ben 6 ay için sürece dahil olamayan biriyim. aileme green card benim 21 yaşımı doldurduktan 6 ay sonra çıktı bu yüzden onlarla birlikte gitme şansımı kaybettim. benim için aile birleşimine başvurmaları için Amerikan vatandaşı olmayı 5 yıl beklediler. Green card ile iken de başvurulabilir dediler ama süreç yine vatandaşlığı bekliyor. Eğer bu süre içersinde evlenmemiş olsaydım vatandaşlıktan sonra 1,5 - 2 yılda benim sürecim de bitmiş olacaktı. Yani toplam 7 yılda. Evlendiğimden dolayı ise F3 kategorisinden başvurmak zorunda kaldık ve başvurudan 15 yıl sonra sonunda süreç bitmek üzere. Aralık'ta mülakatımız var. Yani toplam 20 yılda ( 5 yıllık vatandaşlık süresi dahil) bitmiş oldu. 🙂
@Mustafa-Bayram
Irak için bu belge düzenlenebilir olarak belirtilmiş. Irak konsolosluğundan alınabileceği yazıyor
@Melih-Savaş Selamlar...
Bucketlist..
Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
Sürecinizde başarılar...
YesilkartForum'da bilgiye daha hizli ulasabilmek ve sorulariniza daha dogru yanitlar alabilmek icin vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin. Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.
Sorularınızı sormanız gereken doğru konu başlığı da DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları, arama butonunu kullanırsanız birden çok kez aynı soru cevaplandı. Arama butonu yardımı ile cevabını bulamaz iseniz, doğru konu başlığından sorunuzu yine yönlendirin lütfen. Bol şans
@deebee yani toplamda kaç kişi bize almış tr den
@crazycells merhabalar tekrardan birşey sormayı unutmuşum meslekten katılcagım için hangi belge götürmem gerekiyor sgk hizmet dokumu barkodlu belge degıl mi ?
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
sevgiyle kalın..
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under construction
Görüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
@civan1453, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card almak
@crazycells merhabalar tekrardan ds260 formunu actirip f&b manager olarak yazdigim durumu operasyon muduru olarak duzeltmeyi dusunuyorum cunki ikisinde ayni konular turkiyede ve yalan yanlis bi beyanim yok belgeleyebilirimde cunki operasyon muduru jobzone 4 ve svr si 7>8 yani istenileni karsiliyo digeri dosyayi actirinca ve unvan degisikliginde konsolosluk bi sikinti yaratirmi??.......simdi durum su,lise icince son iki sinavim kaldi 2. sinav nisanda sonuclar mayista aciklaniyor milliegitimbakanligini aradim mayis ayinda sinavlar aciklandiginda gecici diploma talep edebiliyormusum diplomam gelene kadar, yani mayis ayinda gecerli bir diplomam olacak....hangi yolu izlesem diye karasiz kaldim case no dusuk oldugu icin 69xx lerde beklemek istmiyorum... yani her yerden garanti olsun isim....dosyayi actirmami onerirmisiniz esas sormak istedigim bu????????????????
Eger bu yeni yazacaginiz is, sizin yaptiginiz isin aciklamalarini karsiliyorsa actirip degistirebilirsiniz.
Bence de iki yonden garantilemeye calisin.
Herkese merhaba arkadaslar bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim beni ve esimi
Case number 30xxxlerde esimin meslegi asci linecook chef de parti diye geciyor kurumsal bir sirkette calisiyor ama lise mezunu degil 12 yildir asci ortaokul sinavlarini vermeye calisiyor ds260 formunu doldurduk biz tabi svp si 6 ile < 7 mulakatta sansimiz var mi acaba ? Bilgisi olan arkadaslar bilgilendirirse cok sevinirim hem bizim gibi olanlarada en azindan yol gostermis olur diye dusunuyorum birde bazi arkadaslar benim meslegimde esime katki olacagini soyluyor ben universite mezunuyum ilginize simdiden tesekkurler
@seko, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card almak
Herkese merhaba arkadaslar bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim beni ve esimi
Case number 30xxxlerde esimin meslegi asci linecook chef de parti diye geciyor kurumsal bir sirkette calisiyor ama lise mezunu degil 12 yildir asci ortaokul sinavlarini vermeye calisiyor ds260 formunu doldurduk biz tabi svp si 6 ile < 7 mulakatta sansimiz var mi acaba ? Bilgisi olan arkadaslar bilgilendirirse cok sevinirim hem bizim gibi olanlarada en azindan yol gostermis olur diye dusunuyorum birde bazi arkadaslar benim meslegimde esime katki olacagini soyluyor ben universite mezunuyum ilginize simdiden tesekkurler
talihli olan kisi esiniz mi? Bilgileri imzaniza aktarmayi unutmayin!
@crazycells, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card almak
Case number 30xxxlerde esimin meslegi asci linecook chef de parti diye geciyor kurumsal bir sirkette calisiyor ama lise mezunu degil 12 yildir asci ortaokul sinavlarini vermeye calisiyor ds260 formunu doldurduk biz tabi svp si 6 ile < 7 mulakatta sansimiz var mi acaba ? Bilgisi olan arkadaslar bilgilendirirse cok sevinirim hem bizim gibi olanlarada en azindan yol gostermis olur diye dusunuyorum birde bazi arkadaslar benim meslegimde esime katki olacagini soyluyor ben universite mezunuyum ilginize simdiden tesekkurlertalihli olan kisi esiniz mi? Bilgileri imzaniza aktarmayi unutmayin!
Evet esim kazandi ama dedigim gibi lise mezunu degil hocam bazilari sansiniz halen var devam edin diyor bazilarida bence vazgecin diyor ne yapacagimi sasirdim suanda
Merhaba arkadaşlar,
Bende aklımdaki birkaç soruyu sizinle paylaşmak istiyorum, bilgili arkadaşların fikirlerini paylaşmalarını rica ederim.
DV2021 için ilk defa eşim ve ben başvuru yapacağız eşim lise mezunu onun için bir sorun yok,
Ben ortaokul mezunuyum açık lise okuyorum kısa zamanda bitecek gibi görünmüyor, benim mesleğim adını vermek istemediğim bir otomotiv markasında 8 yıldır satış
işinde çalışıyorum bunun son 2 yılını satış müdürü olarak devam ediyorum,
Buna göre https://www.onetonline.org/link/summary/11-2022.00 şurada ki meslek benim başvurumda lotoyu kazanırsam devam edebilirim anlamına geliyor
Doğru mudur? yorumlarınızı rica ederim.
Teşekkürler selamlar.
@crazycells, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card almak
Case number 30xxxlerde esimin meslegi asci linecook chef de parti diye geciyor kurumsal bir sirkette calisiyor ama lise mezunu degil 12 yildir asci ortaokul sinavlarini vermeye calisiyor ds260 formunu doldurduk biz tabi svp si 6 ile < 7 mulakatta sansimiz var mi acaba ? Bilgisi olan arkadaslar bilgilendirirse cok sevinirim hem bizim gibi olanlarada en azindan yol gostermis olur diye dusunuyorum birde bazi arkadaslar benim meslegimde esime katki olacagini soyluyor ben universite mezunuyum ilginize simdiden tesekkurlertalihli olan kisi esiniz mi? Bilgileri imzaniza aktarmayi unutmayin!
Evet esim kazandi ama dedigim gibi lise mezunu degil hocam bazilari sansiniz halen var devam edin diyor bazilarida bence vazgecin diyor ne yapacagimi sasirdim suanda
Buna ben degil konsolos karar verecek Konsolos degerlendirirken daha once verdigim kurallari dikkate alacak, o nedenle eger mesleginiz o sartlari karsilamiyorsa vize alma ihtimali oldukca dusuk demektir.
@Fırat-Alıcı, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card almak
Merhaba arkadaşlar,
Bende aklımdaki birkaç soruyu sizinle paylaşmak istiyorum, bilgili arkadaşların fikirlerini paylaşmalarını rica ederim.
DV2021 için ilk defa eşim ve ben başvuru yapacağız eşim lise mezunu onun için bir sorun yok,
Ben ortaokul mezunuyum açık lise okuyorum kısa zamanda bitecek gibi görünmüyor, benim mesleğim adını vermek istemediğim bir otomotiv markasında 8 yıldır satış
işinde çalışıyorum bunun son 2 yılını satış müdürü olarak devam ediyorum,
Buna göre https://www.onetonline.org/link/summary/11-2022.00 şurada ki meslek benim başvurumda lotoyu kazanırsam devam edebilirim anlamına geliyorDoğru mudur? yorumlarınızı rica ederim.
Teşekkürler selamlar.
Bu linkteki meslek, cekilise basvuru icin uygun bir meslek. Bununla vize alabilirsiniz, dolayisiyla siz de kendi adiniza basvuru yapabilirsiniz.
Kalfalik ve ustalik belgesi olan ortaokul diplomasi olan arkaddaslar telafi egitimi ile lise diplomasi alabilmekte
bende bu konu başlığı altından yürümek istiyorum aynı sorun bendede var ama yinede sormak istiyorum
1 - orta 2 den terkim yani ilkokul mezunuyum 1994 den 2014 e kadar iş makinesi operatörlüğü yaptım bu meslek ile ilgili sertifikam da var ama araştırmalarım neticesinde son 5 yılda 2 sene çalışma şartı söyleniyor buraya kadar tamam. 2014 de market açtım ve hala işletiyorum diyelim GC onayladı ve mülakatta benim için sorun teşkil edermi ?
2 - eşim dışarıdan okuyor lise diploması bu sene aksilik olmaz derslerini verirse alıcak o kazanırsa sanırım benim için sorun olmaz diye düşünüyorum ?
diğer bir husus ise https://www.onetonline.org/ sitesinde market bakkalla ilgili bir şey bulamadım ve excavator dozer kepçe operatörlüğü ilede aynı şekilde bilgisi olan arkadaşlardan yardım istenir selametle...
@Oktay-İbiş, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card almak
bende bu konu başlığı altından yürümek istiyorum aynı sorun bendede var ama yinede sormak istiyorum
1 - orta 2 den terkim yani ilkokul mezunuyum 1994 den 2014 e kadar iş makinesi operatörlüğü yaptım bu meslek ile ilgili sertifikam da var ama araştırmalarım neticesinde son 5 yılda 2 sene çalışma şartı söyleniyor buraya kadar tamam. 2014 de market açtım ve hala işletiyorum diyelim GC onayladı ve mülakatta benim için sorun teşkil edermi ?
2 - eşim dışarıdan okuyor lise diploması bu sene aksilik olmaz derslerini verirse alıcak o kazanırsa sanırım benim için sorun olmaz diye düşünüyorum ?
diğer bir husus ise https://www.onetonline.org/ sitesinde market bakkalla ilgili bir şey bulamadım ve excavator dozer kepçe operatörlüğü ilede aynı şekilde bilgisi olan arkadaşlardan yardım istenir selametle...
Yaptiginiz meslegin sartlari saglayip saglamadigini kontrol ettiniz mi?
Sadece talihli kisinin sartlari saglamasi yeterli.
@crazycells hocam baktım o sitedende bulamadım açıkcası hem market hemde operatörlük için. alakası olmayan iş dalları gösteriyor gibi geldi bana.
@Oktay-İbiş, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card almak
@crazycells hocam baktım o sitedende bulamadım açıkcası hem market hemde operatörlük için. alakası olmayan iş dalları gösteriyor gibi geldi bana.
illaki bir kategoriye giriyordur size en yakin meslek basliklarini bulup bakmamiz lazim once.
@crazycells tekrardan deneyeceğim
@seko bana yardımcı olurmusun kardeşim
Yaptığımız mesleğin şartları sağlayıp/sağlamadığını tam olarak nasıl anlıyoruz?
Mesela ben Usta Gemicilik yapıyorum yıllardır. Kimyasal tankerlerde pompacı(bakım tutum ve tahliye sorumlusu) olarak geçiyorum.
Hem gemi cüzdanında hemde damgalı hizmet belgelerimde bu işi son 10 yıldır yaptığım ispatlı.
Kendimi ne olarak tanımlamalıyım?
Denizci mi? Teknik bakımcı mı? Kimyasal tankerlerde çalıştığım ve tehlikeli yüklerle operasyon/temizlik yaptığım için başka birşey mi?
Yardımcı olur musunuz?
@Nasahay, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card almak
Yaptığımız mesleğin şartları sağlayıp/sağlamadığını tam olarak nasıl anlıyoruz?
Mesela ben Usta Gemicilik yapıyorum yıllardır. Kimyasal tankerlerde pompacı(bakım tutum ve tahliye sorumlusu) olarak geçiyorum.
Hem gemi cüzdanında hemde damgalı hizmet belgelerimde bu işi son 10 yıldır yaptığım ispatlı.
Kendimi ne olarak tanımlamalıyım?
Denizci mi? Teknik bakımcı mı? Kimyasal tankerlerde çalıştığım ve tehlikeli yüklerle operasyon/temizlik yaptığım için başka birşey mi?
Yardımcı olur musunuz?
Suradaki ilk iletiyi inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2587/green-card-çekilişi-başvuru-şartları
Herkese Merhaba Pharmacy Aides (eczaci yardımcısi) olarak çalışıyor du bu geçerli bir meselek oluyor mu green card için
@seko sizinle nasıl iletişime geçe bilirim lütfen acil ??
@mamilim90, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card almak
Herkese Merhaba Pharmacy Aides (eczaci yardımcısi) olarak çalışıyor du bu geçerli bir meselek oluyor mu green card için
Su konunun ilk iletisini inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2587/green-card-çekilişi-başvuru-şartları