Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @arnblt Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler içinde söyledi:

    Sn @knnrn üstad size bir sorum olacak, daha öncede yazdım ama ben de biraz takıntı oldu, izninizle şu bilgilere ihtiyacım var.

    1. Biz gelecek sene Temmuz da VA ya taşınmayı düşünüyoruz. İlk etapta eşim ve oğlu oraya yerleşecek ben 2020 ocak ayına kadar Türkiyede olacağım ve gelirimiz sadece burada olacak.
      Bu durumda Healthcare.gov girdiğimde
    • Are you enrolled in a 2018(2019) Marketplace health plan ? sorunu NO seçiyorum.
    • Who is your household sorunu "You and Other People" seçiyorum.
      -Are you married ? YES
    • Will you claim any dependents on you federal tax return ? sorusu geliyor burada ne seçmeliyim. ? YES seçip devam ettim. Çünkü NO seçersem zaman çocuğu sormuyor.
      Çünkü kendi bilgilerimi girerken
      Parent of a child under 19 diye bir seçenek var. Onu işaretliyorum.
      Eşimin bilgilerini girerkende aynı seçeneği işaretliyorum.

    Takıldığım nokta;
    "Eligible for health coverage through a job, Medicare, Medicaid, or CHIP" bilgisine ne yapacağım. Onuda tik atarak seçecek miyim. Hem eşim hem benim için.

    Saygılar,
    (Biraz karışık olmuş olabilir kusura bakmayın.)

    Merhaba, sizinkine cok benzer oldugu icin, kendi tecrubemizi paylasmak istedim. Belki genel bir fikir verir.

    2017 Ekim ayinda o zaman 18 yasinda olan engelli oglumla Turkiyeden Philadelphia, PA ya tasindik. Geldigimizin 3. haftasinda saglik sigortasina basvurduk. Esim turkiyede calisiyordu ve masraflarimizi o karsiliyordu.
    Herseyi detayli hatirlamiyorum ama aklimda kalanlar soyle: Web sayfasinda basvuru yaptiktan sonra, cikan mesaj "girdiginiz bilgilere gore Pennsylvania'da ucretsiz saglik sigortasi almak icin eligible olabilirsiniz, onun icin dosyanizi yerel ofise gonderiyoruz" turu bir seydi. Sonra Philadelphia daki ofisten mektup geldi, formlar doldurup belgeler ekleyip geri gonderdik. Sanirim 1 ay kadar sonra, engelli oldugu icin ogluma medicaid verildi (cocugunuz 18 yas alti oldugu icin, o da ucretsiz alir herhalde). Ben de obamacare dedikleri, hemen odeme yapilmayan, bir sonraki senenin vergi iadesinden dusecekleri turu saglik sigortasi aldim. Tek kisi icin aylik yaklasik $500 di, devletin benim adima sigorta sirketine odedigi para. Gelir gider, kira sozlesmesi, benim adima olan bank statements turu bir suru seyler gonderdim. Ogluma yasadiginiz state'ten saglik sigortasi alabilmek icin, en az bir aydir orada yasiyor olmak gerekiyordu. Ayrica, esim butun masraflarimizi karsiladigi icin, "ben amerikada issiz ve gelirsizim" turu bir argumani kabul etmediler. Esinizin de amerikada yasamaya baslamadan basvurabilecegini zannetmiyorum, gittikten sonra da muhtemelen bizim surecimize benzer olur.

  • ⭐⭐

    Daha girerken soruyor ikimiz içinde

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnblt Başka bir yolla sağlık sigortası alma durumu var mı diye soruyor muhtemelen. Buna hayır diyerek devam etmek daha uygun olur bence.


  • @knnrn Cok tesekkurler.Iyi ki varsiniz gercekten...


  • @zeki-inci Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler içinde söyledi:

    Peki ama sizce de bunun bir yolu olmali degil mi?Cunku her sene belirli sayida gocmenler her ay vize aldikca abd ye geliyorlar ve kimisi bizim durumumuzda olan insanlar.Ulkeye daha yeni gelmis bir insanin abd de dogum yapabilmesi pek mumkun degil.Bu durumda gocmenlere siz gidin ulkenizde cocugunuzu dunyaya getirin oyle gelin mi diyecekler?Abd ye yeni gelmis greencard talihlileri icin bunun bir yolu olmali diye dusunuyorum..

    Zeki bey merhaba,
    Sizin durumunuzun benzeri durumdayız, yakın bir zamanda ABD ye greencard ile yerleştik ve eşim hamile. Geçimimizi sağlayacak kadar çalışmaya başladım ama henüz sağlık sigortası yaptırmadık biz de. Siz bu konuyu çözdünüz mü nasıl bir yol izlediniz.


  • Herkese merhaba. Bebegimiz 9 haziranda ABD de dunyaya geldi.Birth certificate de aldik. Turkiye ye tatil icin gitme planlari yapiyorduk esim ve bebek bir kac ay kalacak. Sorum su bebegin pasaportu icin basvurdugumuzda social security olmasi lazim diyorlar. social security number icin hastane otomatik ssn istermisiniz diye sorduklari zaman evet dedik ve 12 haftaya kadar gelmesi surebilir dediler. Pasaport olmadan Turkiyeye gidis gelis yapabilirmiyiz?Ya da ssn olmadan pasaport alamazmiyiz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tetradox, içinde söyledi: Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler

    Herkese merhaba. Bebegimiz 9 haziranda ABD de dunyaya geldi.Birth certificate de aldik. Turkiye ye tatil icin gitme planlari yapiyorduk esim ve bebek bir kac ay kalacak. Sorum su bebegin pasaportu icin basvurdugumuzda social security olmasi lazim diyorlar. social security number icin hastane otomatik ssn istermisiniz diye sorduklari zaman evet dedik ve 12 haftaya kadar gelmesi surebilir dediler. Pasaport olmadan Turkiyeye gidis gelis yapabilirmiyiz?Ya da ssn olmadan pasaport alamazmiyiz?

    Normalde SSN olmasa da vermeleri lazim, cunku ABD konsolosluklarinda SSN olmadan pasaport cikarttirabiliyorsunuz... Oraya 000-00-0000 seklinde yazinca kabul edilmiyor mu?

    Eger, Turkiye'deki ABD konsoloslugundan pasaport cikartmak isterseniz su konuyu okuyabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/645/16-yasindan-kucuk-cocuklar-icin-amerikan-pasaportu-cikartmak

    Ama ABD'den gelecegi icin islemlerin cok hizli olmayacagini hatirlatayim. Yani asil yasadiginiz yer ABD ise bu islemleri ABD'de yapmak daha dogru olur.

    Bir pasaport ya da seyahat belgesi olmadan yolculuga izin vermezler. Bebeginiz ayni zamanda TC vatandasi oldugu icin, seyahat acilse Turk konsoloslugundan bir seyahat belgesi isteyebilirsiniz. Aciliyete gore ayni gun duzenleyip verebiliyorlar.


  • @crazycells
    Cok tesekkur ederim yanitiniz icin. NJ de yasiyoruz buradaki post office ler ssn olmadan kesinlikle veremiyoruz dediler. Philedelphia da bir pasaport cikartma merkezini aradim bir Statement yazin biz kabul ederiz dediler. Bana statement taslagi verdiler onu doldurup gene nj deki bir yerde sansimi deneyecegim gene olmaz derlerse Philedelphia daki o yere gidecegiz mecbur. New York taki konsoloslugumuzda bebegin dogum tescil islemleri icin randevu aldim oradan seyehat belgesi de isteyecegim. Pasaport erken gelmezse onla donecegiz insallah.


  • @tetradox Philadelphia'daki passport center'den cikartabilirsiniz, orasi regional center. Yalniz, gitmeden once randevu almayi unutmayin. Randevunuz olmadan iceriye almayabilirler. Normalde, herhangi bir nedenle hizli sekilde passport cikartmak icin oradan randevu alinip, tum evraklarla ve cek ile gidilirse, duruma gore 1-3 gun veya en gec 1 haftaya kadar passport duzenlerler.


  • merhaba, ben doğumum için Amerikadayım fakat eşim doğumda burada olamayacak. bu sebeple doğum sonrası Türkiye'ye giderken eşim yanımda olmadığı için "Minor Travel Consent Form" doldurulması gerekiyormuş bazı havayolu firmaları, gümrük görevlileri sorabiliyormuş çocuk velayet ve kaçırma konularının önüne geçmek için. bu süreci yaşayan yada detaylarını bilen var mıdır? bu formu Türkiye'de doldurup noter onaylı bir şekilde aslını bana ulaştırması mı gerekiyor eşimin bu durumda? @crazycells belki sizin fikriniz vardır



  • @MySea evet ben de aynı siteden buldum formu ama formda aşağıdaki bilgiler isteniyor bunları şimdi dolduramıyoruz doğal olarak buradan da noter onayına gittiğimde bu bilgiler olmadan onay vermeyebilir. bir de bu işlemleri yapıp bana gönderecek aslını o da zaman alacak
    Date of Birth:
    Place of Birth:
    U.S. Passport Number:


  • @ipeke Uzgunum ama bu konuda kesin bir bilgim yok.

    Bizim oglumuz dogdugundan beri 4-5 defa yurtdisina cikti ve cogunlugunu annesiyle birlikte. Passportunu hem anne hemde baba ikimizde imzaladik ve hicbir soru veya sorunla karsilasmadilar.

    Sizin durumunuzda ise, siz ABD vatandasi olmadiginiz ve bebeginiz vatandas olacagi icin, sanirim cikis yaparken o belgeye ihtiyac var.


  • bu arada vatandaş değilim ama greencard'lıyım. ben de bu sorunun cevabını bulamadım. bir de bu izni noterden onaylatmaya gerek oluyor mu bilginiz var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ipeke, içinde söyledi: Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler

    merhaba, ben doğumum için Amerikadayım fakat eşim doğumda burada olamayacak. bu sebeple doğum sonrası Türkiye'ye giderken eşim yanımda olmadığı için "Minor Travel Consent Form" doldurulması gerekiyormuş bazı havayolu firmaları, gümrük görevlileri sorabiliyormuş çocuk velayet ve kaçırma konularının önüne geçmek için. bu süreci yaşayan yada detaylarını bilen var mıdır? bu formu Türkiye'de doldurup noter onaylı bir şekilde aslını bana ulaştırması mı gerekiyor eşimin bu durumda? @crazycells belki sizin fikriniz vardır

    Siz zaten esinizin bulundugu ulkeye gidiyorsunuz, o nedenle cocugu kacirmaniz pek de mumkun olmuyor.

    Esiniz bir mektup yazip imzalayip size gonderebilir. Durumdan haberdar oldugunu bilmeleri yeterli.


  • Merhaba esim 1 ay once dogum yapti ve kizimin dogum sertifikasini bugun aldik fakat sertifikada esimin kizlik soyadi yaziyor bunda bir yanlislik varmi yoksa olmasi gereken bu mudur ?


  • @ahmetemre, içinde söyledi: Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler

    Merhaba esim 1 ay once dogum yapti ve kizimin dogum sertifikasini bugun aldik fakat sertifikada esimin kizlik soyadi yaziyor bunda bir yanlislik varmi yoksa olmasi gereken bu mudur ?

    Dogrudur. Cocugun dogum belgesinde annenin kizlik soyadi yazar.


  • Selamlar,
    Eşim hamile, abd de doğum planlıyoruz fakat çifte vatandaşlık ve sadece usa vatandaşlığı arasındaki farklara ulaşamadık.
    Sadece Abd vatandaşı olursa tr deki eğitimi, sağlık sigortası, vergilendirme, askerlik vs nasıl oluyor? çifte vatandaş olursa fark nedir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim,

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bigbang007, içinde söyledi: Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler

    Selamlar,
    Eşim hamile, abd de doğum planlıyoruz fakat çifte vatandaşlık ve sadece usa vatandaşlığı arasındaki farklara ulaşamadık.
    Sadece Abd vatandaşı olursa tr deki eğitimi, sağlık sigortası, vergilendirme, askerlik vs nasıl oluyor? çifte vatandaş olursa fark nedir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim,

    Su basliktaki bilgileri incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/369/amerikan-vatandaşlarının-diğer-ülkelerden-oturum-alması-kolay-mı-çoklu-vatandaşlık

    "Cifte vatandas" diye ayri bir vatandaslik kategorisi yok. Cocugunuz ABD'ye gore ABD vatandasi olarak kabul edilecek, Turkiye'ye gore ise Turk vatandasi olarak kabul edilecek.

    Yani ABD'nin ABD vatandaslarina sagladigi tum imkanlardan yararlanacak ve ABD vatandaslarinin yerine getirmesi gereken tum gorevleri yerine getirmesi beklenecek. Turkiye'nin de TC vatandaslarina sagladigi imkanlardan yararlanip, gorevlerini yerine getirecek.

    Bu bilgilerden sonra spesifik bir sorunuz varsa, tekrar sorabilirsiniz.


  • @bigbang007 Sadece USA vatandasi olursa, Turkiye'de yabanci statusunde oluyor ve giriste sadece 3 aylik muhur basiyorlar passportuna. Kanunen 3 ay dolmadan cikis yapmasi gerekir. Her Turkiye'ye giriste de bir damga pulu almasi gerekiyor. Bir zamanlar $20 idi, simdi bilemiyorum. Ayrica, Turkiye'deki saglik sigortalarindan yararlanamiyor, hastaneye gittiginizde yabanci uyruklu diye kayit yapiyorlar ve ona gore hesap cikartiyorlar. Askerlik falan konularini bilemiyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum