Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @vermaynen Genelde mutfak esyalari agir ceker. Amerika'da ucuza mutfak ihtiyaclarinizi alabilirsiniz. Sizin cok basit goreceginiz seyler bazen burada Turkiye'ye gore cok pahali olabiliyor. Mesela 10 dolar a bir teflon tava yada tencere alabilirsiniz ama bir makara iplige 5 dolar verirsiniz. Bir dugmeniz dusse makarasi ignesi 10 dolar tutar.


  • Tesekkurler onerileriniz icin. Evet her ucak firmasi kabul etmiyor malesef. 2 bavul. Firmanin resmi sitesinde bagaj hakki ve kilo ile ilgili bilgiler mevcuttur. Ona gore iyice arastirip bilgi sahibi olmak lazim.
    1er adet tencere tava dusunmustuk ama 10 dolar civarlari bulabileceksek dediginiz gibi agirligini tasimamiza hic gerek yok. Igne iplik aliriz 🙂 En iyisi abd alisveris sitelerinden bu tarz seylerin fiyatlarina bakip ona gore fikir sahibi olup burdan goturup goturmemek konusunda daha dogru karar vermis olabiliriz.


  • @keysnambır evet malesef esimde oyle diyor. Gardolabin yenilenicek ne güzel diye beni kandiriyor 😊


  • Merhaba,
    Neredeyse 2 ay oldu geleli. Biz uçakla 4 kişi için (2 yetişkin 2 çocuk) toplam 8+1 büyük bavul ve el bagajları ile geldik.
    Bu bavullara öncelikle giyecek ve ilk esnada hatta ilk gün hemen gerekebilecek şeyleri koyduk. Ufak tefek mutfak eşyası da buna dahil.
    +1 büyük bavulumuz aynı zamanda fazla kiloluydu. Dolayısı ile hem ek bagaj parça ücreti ödedik hem de üstüne fazla kilo farkını.
    THY yetkilisi bir parça fazla ödeyin kg farkını paylaştırmış olalıma yanaşmadı. Aslında hiç birşeye yanaşmadılar.
    İndiğimizde çekçek arabalı birine 40 usd verdik bagajları aldı dışarı kadar getirdi.

    Her neyse yukarıda uçak bagaj da konuşulmuş o yüzden anlattım bunları, asıl konu eşya kargo :

    Biz yola çıkmadan 2 gün önce gemi nakliye ile gelmek üzere 22 koli ev eşyamızı gönderdik.
    İçeriği şahsi eşyalar, hatıralar, resim, çerçeve, albüm, oyuncak, çok az elektrikli mutfak gereci, çok az elektronik.
    22 koli ortalama 60x40x40 ile 60x60x50 ölçüleri arasında 15-30kg. Toplam yaklaşık 400 kg civarı geldi. 3,15 metreküp sayıldı.
    Maliyetine gelince :
    Türkiye'de Gümrükleme, Navlun, lokal işlemler ve Direkt tip NewYork limanına Gemi kargo+ oradan Houston Gümrüğüne geliş için : 7900 TL (Eylül2019)
    Houston'a vardıktan sonra amerikan gümrük firmasına işlem ücreti : 530 USD (Ekim2019)

    Ben şahsen gidip depodan teslim alıp forkliftçiye de bahşiş vererek minivana yükleterek teslim aldım.

    Değer mi diye düşünürseniz, tabi ki kişiden kişiye değişir ama çook kaba hesap yaparsak götürmeye değer gördüğümüz düzgün eşyalarımız ve kıyafetlerimiz Amerika'da 5-10 Usd dersek ki tekstil daha pahalı çeker(5-15 gibi), 22 kolide toplam 700-800 parça eşyamız olsa. Bir aile için bence değer.


  • @Kartal merhaba gördüğüm kadarıyla Amerika da yaşamaya başlamışsınız eşte taşıma işini nasıl çözümlediniz. Paylaşabilirsiniz sevinirim. Teşekkürler


  • Konu ilgili bende çok araştırma yaptım ve şunu fark ettim sektörde bir çok firma var ve çoğu aracı firmalar bu yüzden çok yüksek fiyatlarda paralar istiyorlar, ucuz ve bu eşyaları kendi götüren bir firma tavsiye edebilirim ortalama 25 m3 bir eşyayı 3000 usd gönderebilirsiniz, Amerika ev taşıma konusunda https://marselnakliyat.com/
    bu firma size yardımcı olabilir.


  • @Oktay-Ayırkan, içinde söyledi: Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

    Konu ilgili bende çok araştırma yaptım ve şunu fark ettim sektörde bir çok firma var ve çoğu aracı firmalar bu yüzden çok yüksek fiyatlarda paralar istiyorlar, ucuz ve bu eşyaları kendi götüren bir firma tavsiye edebilirim ortalama 25 m3 bir eşyayı 3000 usd gönderebilirsiniz, Amerika ev taşıma konusunda https://marselnakliyat.com/
    bu firma size yardımcı olabilir.

    “Konu ile ilgili araştırma yapıp” kendini mi tavsiye ediyorsun yani 🤥

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    en güncel bu videoyu seyrettim bilginiz olsun. Eşya ve arabasını gönderdi. Türkiyeye geldiği zamanda tekrar video çekecek


  • Bence bu tasima isi ile hic ugrasmayin. Kiyafet ve degerli evraklarinizi yaninizda getirin yeter. Burada calismaya baslayinca yavas yavas herseyinizi alirsiniz. Burada yeni ev esyalari, mobilyalar, mutfak esyalari veya elektronik esyalar oyle cok pahali degil. Kaldi ki heryerde indirimler falan oluyor yillin belli zamanlarinda. Acele etmezseniz, tum evinizin ihtiyaclarini zevkinize gore tamamlarsiniz.


  • Bende zamanında bunun sıkıntısını çok çektim, çoğu Amerika eşya taşıma firması ile görüştüm ve bana yüksek fiyat teklifleri verdiler ama yinede paramızla rezil olduk çünkü parayı alana kadar profesyonelce konuşuyorlar telefonda. Bir şekilde paramı geri aldım sonra bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Gebze'de https://cakiroglunakliyat.org/ üzerinden eşyamı gönderdim, kötü bir firma değil ancak o da o kadar süper değil ne kadar ekmek o kadar köfte Amerika taşınmak için önerebilirim.


  • @levendt1 Merhaba,gumruklemeyı hangı fırma ıle yaptınız.Bılgılerını paylasabılırmısınız lazım olursa bız de fıkır edınmıs oluruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan

    daha önce bu youtuberin gönderme videosunu yukarıda paylaşmıştım şimdi de Türkiye ayağını çekti bu videodan da ayrıntılı bilgi alabilirsin


  • @ayvalik10 Tesekkur ederım.


  • istanbul suadiyeden evimi sorunsuz bir şekilde teksas eyaletine 40 günde teslim ettiler.Eşyalarım nasıl gidecek diye endişeleniyordum arkadaşım global nakliyat ile Kıbrısa nakletmisti emeği geçen global çalışanlarına tsk ediyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baksel merhaba, hayırlı olsun. eğer sakıncası yoksa toplam maliyetlerden de bahsedebilir misiniz, forumdaki bizlere bir örnek olması açısından? bu sayede bu işlemi düşünenler planlarını buna göre şekillendirme fırsatı bulur.


  • @gucarslan global diyor ya işte daha ne soruyorsun.. lütfen ama bütün sorunlarını çözecek sen kafanı yorma 🤠
    reklam iyidir, reklam. 😛

    Screenshot_20210121-140912753 (1).jpg


  • @gucarslan
    Merhaba, Ben de Olympia Logistics diye bir firmadan Hakan Bey ile görüşmüştüm.
    Konteyner fiyat listelerini şartlara göre mail ile bilgi veriyor. Arzu eden olursa linki de ekliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nordlendingen, içinde söyledi: Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

    @gucarslan global diyor ya işte daha ne soruyorsun.. lütfen ama bütün sorunlarını çözecek sen kafanı yorma 🤠
    reklam iyidir, reklam. 😛

    Screenshot_20210121-140912753 (1).jpg

    garip

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan, içinde söyledi: Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

    @gucarslan
    Merhaba, Ben de Olympia Logistics diye bir firmadan Hakan Bey ile görüşmüştüm.
    Konteyner fiyat listelerini şartlara göre mail ile bilgi veriyor. Arzu eden olursa linki de ekliyorum.

    cevabınız için çok teşekkürler.


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum