Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Dünyanın hangi ülkesine ev eşyalarınızı ve şahsi aracınızı göndermek isterseniz [email protected] mail adresine sormak istediğiniz tüm soruları, gümrük evraklarını, prosedürleri, vergi ödemelerini, transit sürelerini, gümrük muafiyetlerini vs. kısacası aklınıza takılan her şeyi sorup güncel fiyatlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Ya da +90 216 335 35 35 numaralı telefon numarasından da ulaşım sağlayabilirsiniz.


  • Merhaba, eşyaları ptt'den kargo ile göndermek istesek? 1 -2 koli olacak şekilde, deneyen var mı acaba? giysi, kitap gibi zarar görmeyecek eşyalar tabii.


  • asli.log@

    ...esyalarinizi postadan ucak ile gonderecekseniz astari yuzunden pahaliya gelir.kargo sirketleri daha uygundur ama gonderilen seyin yerine varmasi daha uzun surer..


  • @sir-altan uzun sürmesi bizim için sorun olmaz. amaç ucuza ama güvenli şekilde, bizi de uğraştırmadan (gümrüğe filan takılmadın) eşyaların taşınması.


  • @Aslı-Log Gümrüğe takılma gibi bir durum yok, zati eşya taşıyacaksınız yönetmeliğe uygun ürünlerin taşınmasında bir sakınca yok. yanıcı ve yasaklı maddelerin taşınmasında gümrükte problem olabilir hatta kargoya verilmeyedebilir. Global firmaların hava kargoları genelde gümrüklerde koli açılarak kontrol edilmez, denizyolu 35-40 gün ucuz, havayolu 4-5 gün pahalı şeklinde olacaktır. 1-2 koli için denizyoluna hiç bulaşmayın derim direkt havayolu ile gönderim daha sağlıklı olacaktır.


  • @denizci10
    Sizin kargo ile eşya götürdüğünüzü gördüm. Bu işlem hakkında bilgi verebilir misiniz:
    Kolileri hazırlarken liste yaptınız mı ? Gümrüğe takılan eşyalar, takılmayan eşyalar ?
    Mesela aklıma takılan şu: Mevcut Türkiye'de kullandığımız, memnun olduğumuz değeri iyi sayılabilen ev elektroniği, mutfak eşyaları var. Bunların 110V uyumlu olanları (gerekirse adaptör değişikliği ile) götürmek isterim, gümrüğe takılır mı?
    Örnek Su iyonizeri (su arıtma cihazı gibi bir şey) değeri yaklaşık 1.800$
    Ev içi router değeri yaklaşık 150$
    Robot süpürge değeri yaklaşık 400$
    Düdüklü tencere değeri yaklaşık 250$
    Tekstil ürünleri, havlu, çarşaf,...
    Az miktarda bardak, çanak,..
    Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ferhat-ŞENER Merhaba. Liste yaptık tabii ki hem kendimiz için hem de gönderecek firma için ama onların böyle bir talebi olmadı sadece kendimiz için yapmışken belki yardımcı olur diye gönderdim onlara da. Ben elektronik ürünlerin gelmesini pek mantıklı bulmuyorum. Kilo başına 8.5 dolar vereceksiniz ve hacimden dolayı da belki biraz daha fazla tutabilir. Türkiye'de satıp burada daha uyguna alabilirsiniz. Hem eşyanızı yenilemiş olursunuz hem de burada çalışıp çalışmayacağının riskini taşımamış olursunuz. Pil ve kolonya hariç her şeyimiz geldi. İlaç, tabak çanak, çatal-bıçak, kitap, salça, baharatlar, eşimin pastacılık malzemeleri, çaydanlık, bardak, kahve fincanı gibi aklınıza ne gelirse geldi. Bu hususları Serdar Bey ile görüşürseniz daha iyi olacaktır. Kendisi daha iyi izah eder zaten.


  • @Aslı-Log PTT ile Amerika değil ama başka ülkelere gönderdim. Koli hacmi yada kg hs.na göre ücret belirleniyor, kolinizi hazırlayıp PTT den fiyat alabilirsiniz. UPS, DHL, Fedex den çok daha ucuza gelecektir. Kargo Amerika'ya ulaşınca hizmet resmi posta şirketi USPS tarafından veriliyor ,rahatlıkla kargoyu her aşamada takip ediyorsunuz .Türkiye tarafında PTT den , Amerika da USPS den.


  • @denizci10 merhabalar, ilk gönderinize ulaşamadım. o sebeple yazıyorum. bu eşyaları gönderirken nasıl bir yol izlediniz, biraz detaylı bilgi verebilir misiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐


  • @brcnl1822 merhaba. @denizci10 tarafından önerilen firmayı ben de kullandım, 9 koli ürünümü sağ salim teslim aldım, yalnızca çocuğumuz için şuruplarımız kaldı onları da FDA onayından sonra gönderecekler. Tavsiye ederim.


  • @EasternStar teşekkürler bilgi için 🙂 ortalama ne kadar bir fiyat çıktı aslında onu merak ediyorum, tabi kilo ve hacim önemli burada biliyorum. biz de önümüzdeki aylarda taşınma sürecine gireceğiz ön araştırma içerisindeyiz.


  • @denizci10 teşekkür ederim çok faydalı oldu 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @brcnl1822 rica ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @brcnl1822 şu an bildiğim kadarıyla 30 kilo üstüne kilo veya desi başına 8 dolar alıyorlar. Kilo veya desi hangisi fazla ise onun üzerinden fiyatlandırma yapıyorlar. Belki fiyatları artmış olabilir ama en son bu fiyatı vermişlerdi. Dediğim gibi kendileriyle konuşursanız daha sağlıklı olur.


  • Selamlar, 14 Eylül'de elektrikle çalışanlar harici tüm ev eşyalarımızı İzmir'den Kentucky'e taşıttırdık. Toplamda 20Feet'lik bir konteyneri neredeyse doldurduk.

    Gönderim için evden eşyaları paketleme dahil kapıya teslim şekilde İzmir'den Forwardie adında bir firma ile anlaştık. Eşyalarımın özenle paketlenmesi, gönderimin tüm aşamalarında destekleri ve eşyaların hiçbir hasar olmadan yeni evime kadar tam 45 günde teslim edilebilmiş olmasından ötürü gerçekten son derece memnun kaldım.

    Firma'dan benim görüştüğüm kontak kişi bilgisi aşağıdaki gibidir ; kendisine mail yolu ile ulaşabilirsiniz, hızlı, güvenilir ve uygun fiyatlı hizmet veriyorlar. Kesinikle beklediğimden çok daha sorunsuz oldu herşey. Ekstra sorunuz olursa da memnuniyetle yanıtlarım.

    Forwardie Lojistik - Nevra Akçay - [email protected]


  • @denizci10 teşekkür ederim 🙂


  • @md1987 bilgi için teşekkürler 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @brcnl1822 rica ederim. yine bir sorunuz olursa istediğiniz zaman sorabilirsiniz ama dediğim gibi Serdar Bey daha sağlıklı cevaplar verecektir. Sağolsun aklımızdaki her şeyi kendisine sorduk ve yanıt aldık.


  • @brcnl1822 fiyat bilgisini @denizci10 benden önce yazmış 🙂 Biz evimize yerleştikten sonraki salı günü eşyalarımızı talep ettik. 45 gün kadar muhafaza etmişti. Cuma günü bize kargo takip numaralarını gönderdi. Tüm eşyalarımız mumtazam şekilde paketlenmiş, kıyafetlerimiz vakumlu poşetlere yerleştirilmişti. Bardaklarımız hatta buzdolabı üstü magnetlerimiz bile vardı. Hap şeklindeki ilaçlarımız eşyaların arasına konulmuştu. Salı günü tüm eşyalar geldi. Hatta kargoyu teslim eden UPS görevlisi en az 4.000$ ödemiş olmalısınız dediğinde yarısından bile az ödediğimi söyleyince epey şaşırmıştı. Serdar Bey ile görüşürseniz daha detaylı bilgi verecektir. Hatta neler göndermeniz gerektiğine dair bilgilendirmelerde dahi bulunacaktır.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum