Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Selamlar,
    Ocak 2024 de us e taşınmayı düşünüyorum. Ve şimdiden kariyer sitelerinden iş ilanlarına başvurmaya başladım. Açıkcası şu anda yaptığım iş ile alakalı us de bolca ilan mevcut bu yüzden gittikten sonra iş bulmakta sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum. Benim merak ettiğim konu US de işe alım süreçleri ne kadar sürüyor. Örneğin görüşmeden sonra 1 ay içerisinde işe alım gerçekleşiyor mu? TR de 2 aylık ihbar süreleri vs olduğundan işe alım ın 2-3 ay sürsüğü oluyor. Ya da bir iş ilanına başvurup sana 3 ay sonra gel görüşelim dedikleri bile oluyor.
    US teki durum nedir? Daha mı kısa sürüyor yoksa uzun mu? Bu konuda deneyimli arkadaşlar fikir verebilirse sevinirim.
    Teşekkürler.


  • sektore gore degisir bu sorunun cevabi. Bir arkadasim kimya ve satis uzerine basvurular yapti, 3-4 ay surdu sonunda olmadi. Ben otel sektorundeyim, sektorude bildigim icin alt seviye basvurdum, aldilar. 1 ay surdu, sonucta background check vs oluyor, minimum 1- 1,5 ay diyeyim


  • Selamlar herkese, Ben gorsel iletisim tasarim ve resim uzerine yani iki alanda cap yaptim ve Iki diploma sahibiyim. Amerikada 2 bucuk senedir is tecrubem var suanda calistigim is Sunrun da solar panel satiyorum. Yani marketing ve assisting. Kendi alanimda is bulamadigim icin uzun suredir farkli alanlarda islerde calistim. Burda pekcok is basvurusunda en cok deneyim soruldu ve daha yeni mezun oldugum icin hic bir firma beni kabul etmedi, ama suanda calistigim isten memnun degilim ve hic bir istihdam saglanamiyor gencler icin hep cok Zor ve dusuk maasli islerde calisiyoruz yani bir motivasyon mekanizmam yok evet greencard ile geldim, tet basima ailemsiz geldim ve kolumda altin bilezigim var ama is yok. Bir suru sertifika programlarina girdim sertifikalar Aldim. Acikcasi ne yapacagimi bilmiyorum. Tek bir firsata ihtiyacim var yani bu arada LinkedIn zip recruiter bir cok is bulma sitesini yillardir kullaniyorum ve cv mi cok gelistirdim, simdi google Dan coursera uzerinden UI UX design professionals certifica aldim ancak google basvurularinda hatta intern basvurularda bile requirement kisminda 5 sene tecrube yaziyor. Lutfen bilen birisi bana yardim etsin gercekten hic mutlu olmayarak bir suru is degistirdim bir yerden baslamam gerekiyor ve nerede hangi American Veya global herhagibir firma ise alir? Ancak tecrubesiz cunki dedigim gibi tecrubem yok bu alanda yani design Veya Grafic design gorsel design ui ux design hic bir firma bulamadim tecrubesiz ise Alan en sonunda staj olarak bile en as iki sene kod yazilim tecrube gerektirdigi yaziyordu bir firma da . Cv resume cover letter portfolio vs hazir sadece dogru yerde ise baslamam gerekiyor, onerebileceginiz bir seyler var mi?


  • Eger ABD vatandasliginiz ve belirli seviyede security clearance varsa, asagidaki siteden islere basvurabilirsiniz. Ozellikle IT, muhendislikler ve finans alanlarinda guzel isler bulunabiliyor.

    ABD de federal memurluk isleri icin:


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

56
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum