Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @hadi, @redsat2000, @filth_grinder
    LinkedIn'deki bazı ilanlarda GC Holder/sponsorship/permanent resident gibi detaylara yer veriyorlar. Hatta bazılarında ikamet ettiğiniz şehrin de kriter olduğunu belirtiyorlar. Resume kesinlikle firmaya özel hazırlanmalı bence de. LinkedIn premium seçeneğinde başvuranların istatistiklerini görebiliyorsunuz. Bu çok kaba da olsa şansınız hakkında fikir veriyor. %10'luk dilim, %25'lik dilim gibi. Ve diğer başvuranların sizden fazla neleri bildiklerini (işin kriterlerinden) de görebiliyorsunuz. İlk giden olarak hedef gözetmeksizin, yeterliliklerime uygun olarak, "ne iş olsa yaparım abi" modunda olacağım. Ama bizdeki gibi full full stack developer arayanları gördükçe ümitsizliğe kapılıyorum. O kadar fazla saçma ilan var ki. Front-end developer yazıp altına Java, C++ experience yazanlar gördüm 😕
    Dar alanda ilerlemek kötü sonuçlanmaz umarım.
    Umarım "çiğ çiğ yemezler beni" 🙂


  • Degerli @filth_grinder benim hayat tecrubem ve felsefem; eger birseyin geregi yoksa yapma, soyleme, hatta o seyden hic bahsetme seklinde 🙂
    Siz is ilaninda ki sartlari (ki o sartlardan bir tanesi muhtemelen "to be eligible to work in the US" dir) yerine getirdiginiz icin o ise basvurdunuz. Green Card'inizin oldugunu ayrica belirtmenize bence gerek yok. Expense sozcugunu kelime anlamiyla masraf olarak anlamayin. Bundan kasit su; recruiter'lar vize lafini duyunca ilk olarak vizenizi dogrulugunu kontrol etmek isterler. Sizden, pasaportunuzun fotografli sayfasini ve vize sayfasini (veya Green Card'inizin on ve arka yuzunun) tarayicidan gecirilmis dijital kopyalarini ister. O kopyalari aldiktan sonra her recruiter sirketinde var olan hukuk danismanlarina gondererek teyit etmelerini ister. Hic bir recruiter risk almaz bu konuda, cezasi agirdir. Sonucta vizeniz teyit edilir, sorun yoktur ama aradan 1 veya 2 gun gecmistir. Bati'da zaman=para. Bu zahmete katlanmalari icin sizin lokal adaylardan daha cok one cikmaniz lazim.

    Fakat siz yine bildiginiz gibi yapin. O yuzden yukarida ki mesajda da yazmistim, ornegin, CV'iniz su sekilde olabilir;

    Curriculum Vitae

    Filth Grinder
    NY, USA
    +1 845 555-5555
    [email protected]
    Visa Status: Green Card holder (Permanent Resident)

    Profile
    Senior Analyst Programmer currently in the process of relocating to the USA. Twenty years of experience in software development over a diverse range of programming languages and operating systems............

    System Skills
    Informatica, IBM Infosphere, Oracle PL/SQL, ODI, Teradata, Siebel, SQL Server, SSIS, Unix, Linux, Python, SAP, AutoSys, Cognos, DB2, Hadoop, Hive, Kafka.............

    Education & Qualifications
    02/2000 – 11/2004, Istanbul Technical University
    Bachelor of Science (Honours) in Computing Science

    Work Experience
    22 October 2015 – Present
    ISBANK TAS (Istanbul, Turkey)
    Solutions Designer

    01 November 2010 – 20 October 2015
    TURKCELL (Istanbul, Turkey)
    Data Architect

    ............
    ..........
    ........


  • @filth_grinder İş Başvurusu , Mülakat ve İş Başvuru Süreci içinde söyledi:

    @redsat2000 danisman size tam olarak hangi gerekce ile green card holder ibaresini cikarin dedi resumeden acaba ?

    Bir de "once isini hallet" derken neyi kastediyorlardi ? Sonucta legal bir gocmensiniz. Calisma izniniz vs. hepsi onayli.

    Yanlış anlamışsınız @filth_grinder . Ben ilk başvurulara lottery kazandığım fakat mülakata gitmediğim bu ara periyottaki iş başvurularında 2019 euxxxx olan numaramı yazdım. Ayrıca ekim 2019 mülakata gireceğimi cover page de bildirdim. İki başvurumda işlerin kesinleşip immigrant visa olmadığı için en son aşamada işleri kaybettim. Mülakat başarı ile tamamlanıp immigrant visa aldıktan sonra gerçek hak sahibi oldum. Vizenizin iş başvurularda kontolllü eklenmesi bu riski tamamen ortadan kaldırdı. Kafa karışıklığını engelledi. Şuan Türkiyede çalışmam ve gecici olarak resume da USA adresi gösterme durumunu Doktora için Türkiyedeyim diyerek ikna etmekteyim.
    Bazı firmalar geçmiş durumunu kontrol maksatlı baktıklarında herhangi bir kayıt bulamayınca işe uygun olmanıza ragmen regret vermekteler. O açıdan kurtarıcı öge Vizenizin kopyasını koyarak kesmekteyim. Bu uygulama olumlu cevap verme sayımı artırdı. Diğer aşamalara geçmeye başladım.

    Bilmiyorum Ancak benim bir hissim var bu firma incelemelerinde bir ortak online hatları veya siteleri var. Oluşturdukları kayıt yapılan incelemeyi ne yazıkki etkiliyor. Umarım son yapılan olumlu gelişmelerle bu recomentleri düzeltirim.


  • @hadi bu green card & vize teyidi bir iki gun suruyor demissiniz. Tecrube ile sabit midir 🙂 Ben de bir teyit asaamsindayim da ne kadar surebilecegini kestirmeye calisiyordum. Gerci icinde bulundugumuz hafta itibariyle isler hayli yavas ilerleyebilir...


  • Degerli @filth_grinder evet tecrube ile sabitdir 🙂 umarim hersey istediginiz gibi olumlu sonuclanir.


  • @hadi aynen sizin de tecrube ettiginiz gibi bir kac gun sonra donus yaptilar. Kontrat ile birlikte. Hakkimizda hayirlisi ne ise o olsun 🙂


  • Merhaba @crazycells @redsat2000 ve değerli Forum paylaşanları,, Ben bir konuda bilgilerinizi almak istiyorum. Siyaset ve Uluslararası İlişkiler tahsili yapmış, Amerikan Universitesinden mezun olduktan sonra da ve geçmişinde 1 yıl kadar Washington DC'de Think Tank kuruluşlarında Staj yapma ve Çalışma hayatı olmuş kızımın arayış içinde olduğu birçok iş pozisyonu ( Policy Analyst, Open Source Analyst, Research Analyst vb.) ''Clearance Level Needed TS/SCI'' Güvenlik Soruşturması gerekliliği talep etmekte. Amerika'da uzun bir çalışma geçmişi olmayan veya hiç olmayan Green Card sahibi kişilerin böyle bir işe başvurmaları ve kabul edilmeleri ne derece mümkün olabilir? Green Card alma sürecinde Amerikan Hükümetinin oldukça kapsamlı yapmış olduğuna inandığım güvenlik soruşturmaları böyle bir işe refere edilebilir mi? Bu konuda tecrübeleri olan veya yönlendirme de bulunabilecek bir forum paydaşımız var ise bizi bilgilendirmesinden memnuniyet duyacağım. Selam ve sevgiler..


  • @zafery İş Başvurusu , Mülakat ve İş Başvuru Süreci içinde söyledi:

    Merhaba @crazycells @redsat2000 ve değerli Forum paylaşanları,, Ben bir konuda bilgilerinizi almak istiyorum. Siyaset ve Uluslararası İlişkiler tahsili yapmış, Amerikan Universitesinden mezun olduktan sonra da ve geçmişinde 1 yıl kadar Washington DC'de Think Tank kuruluşlarında Staj yapma ve Çalışma hayatı olmuş kızımın arayış içinde olduğu birçok iş pozisyonu ( Policy Analyst, Open Source Analyst, Research Analyst vb.) ''Clearance Level Needed TS/SCI'' Güvenlik Soruşturması gerekliliği talep etmekte. Amerika'da uzun bir çalışma geçmişi olmayan veya hiç olmayan Green Card sahibi kişilerin böyle bir işe başvurmaları ve kabul edilmeleri ne derece mümkün olabilir? Green Card alma sürecinde Amerikan Hükümetinin oldukça kapsamlı yapmış olduğuna inandığım güvenlik soruşturmaları böyle bir işe refere edilebilir mi? Bu konuda tecrübeleri olan veya yönlendirme de bulunabilecek bir forum paydaşımız var ise bizi bilgilendirmesinden memnuniyet duyacağım. Selam ve sevgiler..

    Merhaba,
    Oncelikle size ve ailenize yeni hayatinizda mutluluklar dilerim.

    Top Secret(TS) Clearance bildigim kadariyla US Vatandasligi gerektiriyor. Vatandas olmayan gocmenler icin ilgili kurumun mutlak ihtiyaci ve en tepesinden gelecek onayla gerceklesebilecek istisnalar pek bilinmiyor.

    Genel olarak, TS icin bir kurumun (devlet kurumu veya devletle kontrati olan sirket) sponsor olmasi ve sanirim 6 ay veya daha fazla olabilen sorusturma surecinin maliyetini karsilamasi gerekir. Eger kurum adayin uygun olduguna karar vermis ise ilgili riski alip adaya sponsor oluyor ve TS almasini sagliyor. Sahislar kendileri basvuruda bulunamiyor. TS yuksek bir clearance (Confidential-->Secret-->Top Secret) oldugundan sorusturma Greencard icin yapilandan cok daha kapsamli olacaktir. Hatta cogu federal kurum polygraph("yalan makinasi") testi dahi isteyebiliyor(bu testlerin de farkli seviyeleri var, Ortadogu gecmisi olanlardan counterintelligence denilen kapsamdaki test istenebilir). Naturalization yoluyla US vatandasi olsa dahi bir "Ortadogu" ulkesinden gelen bir aday icin TS sorusturmasinin oldukca detayli ele alinacagina eminim.

    Yukaridakiler benim sahsi fikir ve bilgilerim; lutfen siz basvurulardan ve arastirmalardan geri durmayin.Resmi kaynaklarca aksi belirtilmedigi surece lutfen "soylenenler" ile moralinizi bozmayin. En basta belirttigim "istisnai durum" ilgili kurum ve kiziniz icin de soz konusu olabilir, denemeden bir sonuca varamayabilirsiniz. Eminim kiziniz simdi veya daha sonra bu tur bir ise girebilmenin bir yolunu bulacaktir. Iyi sanslar.

    P.S. DoS icin Security Clearance FAQ: https://www.state.gov/m/ds/clearances/c10977.htm

    P.P.S. Basvuruda kullanilan formu incelemek isterseniz: https://www.gsa.gov/forms-library/questionnaire-national-security-positions


  • @sharm Değerli bilgilendirme ve katkılarınız için teşekkür ederim.


  • @zafery konu ile ilgili bir çok detayı @Sharm vermiş. Bu konuya benim ekleyebileceğim husus; ağırlıklı olarak security clearance larda must be US citizen ibaresini beraberinde vermektedir. Buda bizi çoğunlukla işi baştan elememize neden olmaktadır. Üst dereceli clearance lar yani top secret gibi olanlara girmek imkansız. Ancak PT gibi daha düşük olanlar için bazen must be obtain gibi tabirler mevcut bu durumda başvuracağınız kurum vasıtasıyla gerçekleşebilir.

    Bazen de iş başvurularda no security clearance işaretlediğinizde otomatik sizi elemekteler.

    Size tavsiyem usajob gibi devlet işi yapan web recruitmentlara şimdilik başvurmamaktan yanadır. İlkönce PT ile başlayanlara yada düşük dereceli seviyelere yönelmek daha akılcı olacaktır. Bu şekilde 2 iş devlet işinde son mülakata kadar ulaştım.

    Backround check (Arka plan kontrolleri) ve Security Clearance nelerdir?
    Federal bir iş için işe alınmışsa, güvenilir, güvenilir ve işe uygun olduğunuzdan emin olmak için en azından temel bir geçmişe göz atmanız gerekir. Arka plan kontrolü işlemi, bir iş teklifini kabul ettikten sonra başlar.
    İşe alım ajansı sizden arka plan araştırma sürecini başlatmak için gerekli kişisel bilgileri isteyecektir. Vermeniz gereken bilgi miktarı işe bağlıdır.
    Ne tür bir bilgi vermem gerekecek?
    Arka plan kontrolünün türü ne olursa olsun, en azından nerede yaşadığınız, çalıştığınız, okula gittiğinizi ve herhangi bir askeri tarih veya polis kaydıyla ilgili soruları yanıtlamanız gerekir. Federal Hükümet için hiç çalışmadıysanız, parmak izlerinizi de almanız gerekir.
    Kamu Güveni
    Public Trust, bir tür arka plan araştırmasıdır, ancak bir güvenlik yetkisi değildir. İşe bağlı olarak, Standart Form 85 (SF85) veya 85P (SF85P) anketini doldurmanız gerekir.
    Güvenlik kontrolü (Security Clearance)
    Bazı işler güvenlik izni gerektirir. Güvenlik seviyesi, sınıflandırılmış bilgilere erişim türüne ve işinizi yapmanız gereken güvenli tesislere bağlıdır.
    Güvenlik izni gerektiren işler için en az 10 yıl kişisel bilgi ve daha fazlasını sunmanız gerekir. Standart Form 86'yı (SF86) doldurmanız gerekir.
    Hangi güvenlik seviyesinin gerekli olduğunu görmek için iş duyurusunun Arka Planı ve güvenlik izni bölümünü okuyun. Arka plan inceleme süreci hakkında sorularınız varsa, iş için işe alım ajansıyla iletişim kurun.

    İngilizce metni aşağıdadır.
    Quote
    What are background checks and security clearances?
    If hired for a federal job, you must at least go through a basic background check to make sure you’re reliable, trustworthy, and suitable for the job. The background check process starts after you accept a job offer.
    The hiring agency will ask you for the necessary personal information to start the background investigation process. The amount of information you’ll need to give depends on the job.
    What type of information will I need to provide?
    Regardless of the type of background check, you will at least need to answer questions about where you’ve lived, worked, went to school, and any military history or police records. You’ll also need to have your fingerprints taken if you’ve never worked for the Federal Government.
    Public Trust
    Public Trust is a type of background investigation, but it is not a security clearance. Depending on the job, you must complete either the Standard Form 85 (SF85) or 85P (SF85P) questionnaire.
    Security Clearance
    Some jobs require a security clearance. The security clearance level depends on the type of access to classified information and secure facilities that you’ll need to perform your job.
    For jobs that require a security clearance, you’ll need to provide at least 10 years of personal information and maybe more. You’ll need to complete the Standard Form 86 (SF86).
    Read the Background and security clearance section of the job announcement to see what security level is required. If you have questions about the background investigation process, contact the hiring agency for the job.
    Unquote
    Doldurulacak Formlar :
    Standard Form 85 (SF85): https://www.opm.gov/forms/pdf_fill/sf85.pdf
    85P (SF85P) : https://www.opm.gov/forms/pdf_fill/sf85p.pdf
    Security Clerance Standart form Standard Form 86 (SF86): https://www.opm.gov/forms/pdf_fill/sf86-non508.pdf


  • @redsat2000 kapsamlı ve değerli bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.


  • ABd ye giris yapali 5gun oldu, gelmeden one basvuru yaptigim islerden biri ile bugun gorustum CNC makinalar konusunda field servis hizmeti veren 2 kisilik home based bir firma , interview den sonra ise baslamak icin benim onayimi bekliyor, yillik kazanc 70k-80 civarlarinda, yerlesme konusuna hala adapte olamadigim icin gonderecegi is teklifi ve sartlari emailini inceledikten sonra dusunecegimi ve cevap verecegimi soyledim. 1-2 gorusmem daha olacak ondan sonra kararimi verecegim.

  • ⭐⭐

    @sash İş Başvurusu , Mülakat ve İş Başvuru Süreci içinde söyledi:

    ABd ye giris yapali 5gun oldu, gelmeden one basvuru yaptigim islerden biri ile bugun gorustum CNC makinalar konusunda field servis hizmeti veren 2 kisilik home based bir firma , interview den sonra ise baslamak icin benim onayimi bekliyor, yillik kazanc 70k-80 civarlarinda, yerlesme konusuna hala adapte olamadigim icin gonderecegi is teklifi ve sartlari emailini inceledikten sonra dusunecegimi ve cevap verecegimi soyledim. 1-2 gorusmem daha olacak ondan sonra kararimi verecegim.

    Yerleşme konusuna adapte olamadım demişsiniz, ABD'ye yerleşip yerleşmemeyi mi kastediyorsunuz? Düşündürüyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @saulgoodman @sash KREDİ skoru yüzünden ev tutamıyorlar


  • @saulgoodman evet, Turkiye de , cok rahat sere sere yorulmadan calisiyorum ve gecinmeme yetiyor , sabah 10 gibi isime gidip aksam 6-7 gibi cikiyorum , abd de hayat cok ciddi bi kosusturma icinde geciyor, masraflar rahatsiz edici derecede fazla ve sosyal hayat sosyal cevre az. Yurdisina iten neden sadece ulkenin sacma sapan ve derinlesen siyasal durumu ve gidisat, ekonominin giderek kotulesmesi.

  • ⭐⭐

    @sash Ne kadar zamandır ABD'desiniz?

  • ⭐⭐

    Tam bu konu ile yeni bir başlık açsammı önce bir arastırayım dedim ve süper bir başlık çıktı.

    Bir cok arkadasımızın paylasımın da iş ayarlayıp gittiklerini okuyorum yada gider gitmez iş bulduklarını,

    Tecrübelerinizi paylasırmısınız? Ne zaman oldu, nasıl oldu, öneriler v.b?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Merhabalar,
    Amerika'da green card ile çalışabileceğimiz devlet (government) işi var mı? Yoksa devlette çalışmak için vatandaş olmak mı şart?
    Ben green card ile çalışabilecek kurumlar olduğunu duydum ama emin değilim. Bu kurumların bir listesi var mıdır acaba?
    @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ashley yanlış hatırlamıyorsam sadece post office işinde çalışabilirsin


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum