Green card'lı yeni göçmen bir ailenin yeni paylaştığı video...
Yıllık 2019 gelirleri 30 bin USD verisi üzerinden hesap edilmiş.
Eyaletleri Texas...
Aylık 750 USD prim çıkmış iki yetişkine, gelir düşük olduğu için bunun sadece $31'ini kendileri ödeyecekmiş, kalanını eyalet karşılayacakmış... (burada da işte akla göçmenlerin aldığı kamusal yardımla ilgili tartışmalar/riskler geliyor ister istemez)
Diğer ayrıntılar videoda:
Video altı yorumlarda şöyle ilginç bilgiler verilmiş, buraya da not etmek istedim çocuklu aileler için...
Bo bo
Benim anladigima gore bir yanlislik var sanirim. Sizin cocugunuz oldugu icin cocugun da ayni sigortaya dahil olmasi lazim. Yani aile sayisi iki degil, uc. Gelir ne kadar beyan ettiniz tam olarak bilmiyorumn ama $29,000 gibi duydum. Eger oyleyse, size dusen miktar $30 dan cok daha fazla, eger silver plan in en dusuk ikinci planini sectiyseniz. Aslinda kendiniz de kontrol edebilirsiniz siteye girip gerekli bilgileri koyduktan sonra. Oturduguz yerin zip kodunu, hanim ve cocuklarin yaslarini, ve gelir durumunu yazdiginiz zaman cikan sigorta secimlerinden kac para vereceginiz cikar ortaya. Herhalde Ambetter aldiniz.
Kapuşovski
Daha önce Çınar ın sağlık sigortası eyalet tarafından karşılandığı söylenmişti.
Bo bo
Haklisin. Bir cok eyalet, cocuklari bedava sigorta ettiriyor, anne ve baba sigorta almasa bile. Ama anne ve baba sigorta alirsa (belli bir gelir duzeyinin uzerinde) o zaman cocuk anne ve babanin sigortasi icinde olmak zorunda. Vergi evraklari doldurulrken aile 3 kisi (anne , baba, 1 cocuk) olarak hesaplaninca, ayni sayi saglik sigortasi icin de kullaniliyor.
öner ölmez
3 gün önce
21.000 $ altında olduğunda bu adam çalışmıyor yada geçinemiyor diyip almayacağına tüm parayı mı istiyor. orası çok askıda kaldı bende tekrar açıklayabilirseniz sevinirim.
Cenk T
3 gün önce
21binin altinda kazandığında devletin alacağı kazanc vergisi sana ödeyeceginden düşük kaldığı için seni 21bin uzerinde gelir göstermeye zorluyor sistem. Benim anladığım bu ama yinede en dogru cevap Burakta.
Bo bo
3 gün önce
$21,000 (aslinda $20,780) uc kisilik bir aile icin gelir limiti. Arkadas her halde cocugunu da da sigortaya dahil etti (ve boyle olmasi lazim). Bu degerden Yuzde 10 asagi alirsan bir sey demiyorlar, ama daha az almissan, sorguluyorlar. Yalniz bu, yeni gocmenler icin gecerli degil. Yani, yeni gocmenlerin yillik gelirleri sifir bile olsa bir problem yaratmiyor. Cunku yeni gelen gocmenlerin Medicaid (geliri yetersizlerin alabildigi sigorta, Turkiye'de bir zamanlarin yesil karti gibi) almasi mumkun degil.
öner ölmez
3 gün önce
@Bo bo cevap güzel. cevap için teşekkürler. çok çok çok daha fazla ayrıntı var gibi. kafa karıştırıyolar ve ortada kalıp kimi zamanlar fazla ödemene neden oluyorlar tabi bilmiyor isen. kötü bir durum fakat Allahtan böyle kişiler var ve açıklamalarla soru işaretleri git gide azalıyor. tekrardan teşekkürler.