Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @senay-sirin Amerika'ya ilk defa gidecek olanların mutlaka bilmesi gerekenler içinde söyledi:

    Kapilar binadan disariya dogru aciliyor, yangin gibi bir durumda kacis kolayligi saglamasi icin. Turkiyede okul gibi kalabalik gruplarin oldugu yerlerde bile kapilarin iceriye dogru acilmasi beni sasirtmisti.
    Bir de15 sene amerikada kalip turkiyeye donunce, yiyecekler asiri tuzlu gelmisti. Amerikadaki yiyecekler cok sekerli dogru ama turkiyedekiler de cok tuzlu, alistiginiz icin farketmiyorsunuz 😉
    Turkiyede peynir zeytin gibi seyleri yikayip suda beklettikten sonra bile yiyemiyordum tuzdan dolayi.
    Klimalari seviyorum, arizona collerinde alistim galiba.

    Aynen dün eşime söyledim obez olmadan çok yenen şeker mi yoksa türkiyede yediğiniz tuz miktarımı daha tehlikeli. Etrafımda 5-6 yaşındaki çocuklara anne babaları kola ve benzeri şeyler alıyorlar ve yetişkinlerin geneli iyi durumda obez olanlar da var ama onlar gerçekten hasta artık 200 kilo olmuş hala en büyük boy şekerli içeceklere geziyorlar. Ama şekerli şeyler içen bir sürü normal yaşlı insanlarda var. Düşündürücü bu şeker olayı ama ttuz her şekilde tehlikeli eski bir kalp damar çalışanı olarak türkiyeyi iyi bilirim.


  • Arkadaşlar şu sigara konusu biraz kafama takıldı. Araba kiralarken smoke-free diyor. Ben bundan, arabada sigara içelebileceğini anlıyorum. Ayrıca çocuk olmadığı için sanırım bu konuda bir yasak yok texas için, yani sürücü de araba kullanırken sigara içebilir mi demektir bu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tractor12, içinde söyledi: Amerika'ya ilk defa gidecek olanların mutlaka bilmesi gerekenler

    Arkadaşlar şu sigara konusu biraz kafama takıldı. Araba kiralarken smoke-free diyor. Ben bundan, arabada sigara içelebileceğini anlıyorum. Ayrıca çocuk olmadığı için sanırım bu konuda bir yasak yok texas için, yani sürücü de araba kullanırken sigara içebilir mi demektir bu?

    Smoke-free Türkçesi "dumansız" yani sigara içilmez anlamına geliyor. Pek çok örneği var, alcohol free=alkolsüz, fat free=yağsız..


  • @knnrn Çok teşekkürler, normal şartlarda böyle bir tabela görürsem direkt sigara içmek çağrışırdı kafamda! Selamlar...

  • ⭐⭐⭐

    @Barış bey emeğinize ve yüreğinize sağlık teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @knnrn hocam sizin ve Amerika’da olan arkadaşlarımızın paylaşımlarını büyük bir içtenlikte okumaya gayret ediyorum 😊
    İnşallah bizlere de nasip olur diye dua ediyorum


  • @Barış Barış bey teşekkürler paylaşımınız için. Bu tür bilgiler bize oryantasyon gibi oluyor.


  • Eger SSN geldikten sonra is bulmada zorlaniyorsaniz, yakinlardaki bir employment company ile temasa gecebilirsiniz. Sizin yetenek ve ozelliklerinize gore is bulabilirler.

    Ayrica, kapisinda "help wanted" yazan heryere basvurun, girip konusun. Genelde $10 - $15 civari ucretle is bulabilirsiniz. Basit ama yorucu islerdir, genelde restaurant isleri, temizlik isleri gibi. Ama bir sure sizi idare edebilir ve size biraz nefes aldirabilirler ilk baslarken.

    Eger bir Turk'un yaninda ise baslarsaniz, paycheck ile baslamaya dikkat edin. Vergi odememek ve size dusuk ucret odemek icin undertable cash baslatabilirler. Mecbur kalmadikca boyle birseyi tavsiye etmem. Unutmayin ki siz yasal olarak buradasiniz, kacak degilsiniz.

    Ev tamiri, araba tamiri gibi islere denk gelirseniz, ve o an icin baska bir secenek yoksa, mutlaka baslayin. Yorucu olsalar da size cok tecrube kazandirir ve cok sey ogrenebilirsiniz. Ileride bu tur bir alanda calismasaniz bile, hem evinizde hemde arabanizda tamir islerinde cok isinize yarayabilir. Altin bilezik gibi birsey olur yani!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    özellikle ilk sayfasında yazan bilgileri bir de yaşayan kişilerden dinleyin 3 aylık tecrübelerini anlatıyorlar. Özellikle 3. madde araba park etme kısmı


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum