Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar 10 aralıkta vize görüşmem var evraklarım ve hazırlığım tam.Daha önce istanbuldan red aldım yaklaşık 2 hafta önce.Bundan 5 gün önce ankaradaydım konsolosluk Başkan Bush'un ölümünden kaynaklı olarak yas ilan ettiklerinden kapalıydı.Kısaca şanssızlık silsilesi içerisindeyim.3.kez gideceğim görüşmem ankarada.Görüşmede ingilizce konuşmam benim için bir artı olur mu ? Fikri düşüncesi olan arkadaşlarım lütfen yazarlarsa memnun olurum.Daha resmi giyinmeyi planlıyorum.Öncekinde sweat eşofman filan rahat takılmıştım.Bu kez takım elbise ile gitmeyi planlıyorum.Görüşmede bana artı katabilecek ne var ise deneyimler sonucunda bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

  • ⭐⭐

    @mrblackwater neden İstanbul'da red aldınız? Benim bir deneyimim yok ama kendi fikrimi söylemem gerekirse İngilizce konuşmanız karşı taraf açısından olumlu bir izlenim bırakabilir elbette ve resmi giyinmek tavırlarınızada yansırsa sizin ciddiye aldığınız izlenimi uyandırırsa karşı tarafta elbette olumlu olarak yanisayacaktir.. şunu biliyorum ama elçilik gorevlisi vizenin amacına uygun olarak kullanılacağını bilmek ister yani sizin aldıktan sonra döneceğinizi bilmek ister o yüzden orada kalma amacınız varsa bunu paylaşmayın. Çok gerilmeyin ve kısa öz yanıtlar verin. Ve asla çelişkili şeyler söylemeyin..


  • @mrblackwater geçmiş olsun. Bir önceki reddiniz ile şimdiki mülakatınız arasında durumunuz değişti mi? Çok kısa süre önce mülakata gitmişsiniz. Şartlarınızda olumlu bir gelişme olmalıki, bu mülakatınıza yansısın. Takım elbise presentable olarak iyi bir intiba bırakabilir ama vize almada ilk kriter takım elbise değildir. Hatta kriterler arasındada yoktur. İngilizce konuşmanız kendinizi ifadede yeterli ise iyi bir avantajı olabilir. ViZe almada olmazsa olmaz bir kriter değildir. Vizeyi alma amacınızı iyi anlatabilirseniz şansınız artacaktır. Bu arada İstanbuldan red alıp Ankarada vizeyi alanlarda olmuştur. Yada Ankaradan red alıp İstanbulda onaylananlarda vardır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mrblackwater Vize Mülakatı içinde söyledi:

    Merhabalar 10 aralıkta vize görüşmem var evraklarım ve hazırlığım tam.Daha önce istanbuldan red aldım yaklaşık 2 hafta önce.Bundan 5 gün önce ankaradaydım konsolosluk Başkan Bush'un ölümünden kaynaklı olarak yas ilan ettiklerinden kapalıydı.Kısaca şanssızlık silsilesi içerisindeyim.3.kez gideceğim görüşmem ankarada.Görüşmede ingilizce konuşmam benim için bir artı olur mu ? Fikri düşüncesi olan arkadaşlarım lütfen yazarlarsa memnun olurum.Daha resmi giyinmeyi planlıyorum.Öncekinde sweat eşofman filan rahat takılmıştım.Bu kez takım elbise ile gitmeyi planlıyorum.Görüşmede bana artı katabilecek ne var ise deneyimler sonucunda bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

    dil okulu icin mi vize aliyorsunuz?


  • @mrblackwater 2007 yılında üniversitedeyken notlarımın düşük olduğunu öğerenen görevli bana 1 yıllık vize vermişti. Hırs yapıp bir sonraki sene tekrar gittiğimde, bambaşka bir görevlinin bana ilk sorusu "Eee nasıl gidiyor notları düzeltebildin mi?"

    Sizin bir kaç hafta içinde tekrar gitme durumunuzu da kesin sorgulayacaklardır. İlk ret yeme nedeniniz ne ise o durumun değiştiğine karşınızdakini inandırmanız lazım.

    Bol şans


  • Evet arkadaşlar dil okulu için gidiyorum sömestrda 3 hafta kalıp döneceğim.Öncekinde heyecan yapıp fazlasıyla gerilmiştim kendimi çok fazla ifade edemedim.Gerginliğimde fazlasıyla görüşmeye yansıdı.Belirtmediğim hususları bu kez belirtmeyi düşünüyorum.Ondan kaynaklı olarak daha kısa bir tarihte süreç ilerlemeden tekrar randevu aldım.


  • Hocam naptınız alabildiniz mi vizeyi? @mrblackwater


  • @mrblackwater Vize Mülakatı içinde söyledi:

    Evet arkadaşlar dil okulu için gidiyorum sömestrda 3 hafta kalıp döneceğim.Öncekinde heyecan yapıp fazlasıyla gerilmiştim kendimi çok fazla ifade edemedim.Gerginliğimde fazlasıyla görüşmeye yansıdı.Belirtmediğim hususları bu kez belirtmeyi düşünüyorum.Ondan kaynaklı olarak daha kısa bir tarihte süreç ilerlemeden tekrar randevu aldım.

    mülakat sırasında yaşananları ret kabul oranı nedir paylaşırsanız seviniriz(eli,nde pasaportuyla geri dönen çok ise vezneden ret oranı yüksek demektir)


  • Bir günün bir saati bir referans olmaz ki sayın @DustyBlue

    Ayrıca tüm dosyalar münferit değerlendiriliyor, şartları esnettik, sıkılaştırdık diye bir durum yok. Böyle bir aksiyon alacakları zaman, bu yılın ortalarında olduğu gibi, komple turist vize işlemlerini durduruyorlar. Onun dışında standartlar sabit.


  • @volkanu Vize Mülakatı içinde söyledi:

    Bir günün bir saati bir referans olmaz ki sayın @DustyBlue

    Ayrıca tüm dosyalar münferit değerlendiriliyor, şartları esnettik, sıkılaştırdık diye bir durum yok. Böyle bir aksiyon alacakları zaman, bu yılın ortalarında olduğu gibi, komple turist vize işlemlerini durduruyorlar. Onun dışında standartlar sabit.

    malesef öyle değil. siyasal sorunlar nedeniyle görüşmelere gidip %90 ret verilen başvuru günleri var.


  • @dustyblue böyle bir durum olmadığına emin olabilirsiniz.


  • Arkadaş gelmediğine göre muhtemelen olumsuz sonuçlandı.


  • @volkanu Vize Mülakatı içinde söyledi:

    @dustyblue böyle bir durum olmadığına emin olabilirsiniz.

    ben niye emin olayım siz olun 🙂 vize veren konsolosluk görevlisiyle konuşan benim.


  • F1 vizesi yani dil için Türkçe konuşma olmazmi güler yüzlü ve ilk başta merhaba konuşurum sonra ingilizce bir şekilde Türkçe konusabilirmiyiz diyip kendimi Türkçe anlatacak geri donucegime çayır sağlam bı belge diyin 3 ay dil okuluna gidip sonra donucem dil lazım is için burda


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 15
  • 13
  • 11
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum