@EmirhanKurt Merhaba, bu konuda bilgim veya fikrim yok ancak bazi insanlar konsolosluklarin change of statu olayini sevmedigini soyluyor. Bununla birlikte burada universite icin change of statu yapip sonrasinda Tr de vize almis birisini taniyorum, yazlari gidip gelebilmek icin.
-
Merhaba mart ayında Ankara için turist vizesi görüşme randevumuz var
Seyahat tarihimizi değiştirmeli miyiz? Sözlü olarak randevuyu erkene çekebildiğimizi ve bu yaz gitmeyi düşündüğümüzü söylememiz yeterli olur diye düşündük Oğlumun pasaportunun süresinin MART 2026 da doluyor olması bir sorun yaratır mı? Seyahatimizi temmuz ayı için planlıyoruz Eğer oğlumun pasaportunu yenilersek 1 defaya mahsus pasaport numarası değiştirebiliyoruz ama pasaport bitiş tarihi vs onlar ds 160 formunda eski pasaporta göre kalmaya devam edecek sorun yaratır mı?
Oğlum 4 yaşında pasaportu mart 2026' da doluyor. İlk formu doldururken eylül 2025 randevu verdiği için seyahatimizi ds 160 a şubat 2026 olarak belirtmiştik ama randevumuzu sürekli kontrol ederek mart 2025'e çekebildik. Şimdi 3 sorum var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Şimdiden çok teşekkürler -
-
Öyle yapacağım teşekkür ederim 🙏 @gucarslan
-
Merhaba,
Yeğenim ve annesi için randevu oluşturacağım. Yeğenim 15 yaşında annesi de bağkur sigortalı olarak görünüyor. DS160 formunda Bağkurlu olduğunu nasıl ve ne şekilde belirtebilirim? Yardımcı olmanızı rica ederim. -
@Umut-Şele aileniz daha önce yurtdisina cikti mi? Yurtdisinda yasayan baska kardesiniz var mi? Ailenizin schengen ülkelerini ziyaret etmediyse bir schengen vizesi alip birkac yil sonra tekrar denemesini tavsiye ederim. Bazen böyle şanssızlık oluyor Turist vizesi harici ve GC çekiliş harici şansları yok malesef. Belki ileride siz vatandas olunca onlara GC basvurusu yaparsiniz..
-
-
Merhaba,
Ds160 formu doldururken Amerika’da bulunan bir yakınınız var mı diye sorulan soruya o zaman olmadığı için yok demiştim ancak şu anda kardeşim orda formu güncellemem gerekiyor mülakat öncesi değişiklik yapmam mümkün mü
-
annem ile babam ayrı mayıs 2025te 17 yaşında olacağım şu anda 11. sınıfım okulu bitirmek için önümde 1 sene daha var babam 2023 yılı green kartını kazandıktan sonra ds-260 formunu doldururken ende geleceğim için benimde adımı yazmıştı fakat ben babam ile beraber konsolosluğa gidemedim babama konsoloslukta sormuşlar kızınız buradamı? babamda hayır cevabını vermiş sonra kızınız sonradan mı görüşmeye katılacak? diye sormuşlar babamda evet cevabını vermiş ma ben o zamanlar gidip gitmeme konusunda kararsızdım kararımı verdikten sonrada 55000 olan kişi sayısı doldu ve ben gidemedim şimdi babamın konsolosluktaki görüşmesinin ardından 1.5 yıl geçti ve şimdi ven turist vizesine başvurmak istiyorum yalnız ds-160 formundaki bazı noktalarda kafam karıştı "Daha önce hiç kimse sizin adınıza Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri'ne göçmenlik dilekçesi verdi mi?" gibi ve ayrıca bu formda bana dikkat etmem gereken yerleri önerirseniz çok sevinirim (babam mülakata girerken ben 15 yaşındaydım)
-
@doomsday Merhaba, oncelikle gecmis olsun. Bu ve bune benzer surecler cok karmasik maalesef. Sizin hikayenize cok benzer sekilde olan 2 kisi var acikcasi. kisaca ozetlemek gerekirse; Birinci kisinin, bir onceki girisinde telefonunda yer alan calistigina dair fotograflarini yakaliyorlar ve kisi de inkar etmemis. Sonra da kendi istegi ile vizenin geri cekilmesi isteniyor, vizesine REVOKED yazilip, geri gonderilmis.
Yine diger kisi de, aralik 2024 de ilk girisi olmasina ragmen beyanlari tutarsiz oldugu icin geri gonderiliyor. Onun da vizesine REVOKED yaziliyor.
Iki kisi de 212(a)(7)(A)(i)(I) maddesi geregi ABD ye kabul edilmiyorlar.
Bu tarz durumlarda CBP size bu sorgulama ile alakali " CBP form I-275" formu verir. Tum sorgulama orada yer alir. Bu evraginda sizde olabilecegini dusunuyorum. Sayet hala sakli ise 212 ile baslayan yada daha farkli bir kanun maddesi yer aliyorsa onu da paylasabilirseniz daha saglikli yorum yapilabilir.
Bu tarz durumlarda yeni bir vize basvuru yapmadan once waiver yapip yapmamaniz gerektigini ogrenmeniz lazim. Eger waiver gereken bir madde den iceri alinmadiysaniz, bunun icin ilk olarak CBP ye basvuru yapip, waiver yapmaniz gerek. CBP den alacaginiz sonuc neticesinde, konsolosluga yeni bir vize basvurusunda bulunmaniz gerek.
Sayet ayni madde sizde de yer aliyorsa bunun icin waiver yapmaniza gerek yok. Size referans olmasi acisindan konuya iliskin resmi linkleri asagiya ekliyorum.
Elbette bu alanda deneyimli bir avukata da danismaniz sureci daha saglikli ilerletmenize yardimci olacaktir.Bu iki kisiden birincisinin 25 subat 2025, ikinci kisinin de 10 nisan da randevusu mevcut. Sonuclarini sizin ile de paylasirim.
Tekrardan gecmis olsun diliyorum. Bu tarz durumlarin yasanmamasi dilegiyle.
9 FAM 302.11 (U) INELIGIBILITY BASED ON PREVIOUS REMOVAL AND UNLAWFUL PRESENCE IN THE UNITED STATES - INA 212(A)(9)
Document not Found Şub 2, 2023
Chapter 3 - Admissibility and Waiver Requirements Chapter 3 - Admissibility and Waiver Requirements
Refugees must be admissible to the United States as an immigrant at the time adjustment of status is granted. However, an officer must remember that applicants who were admitted
-
Ilerde belki ayni sorunla karsliasacak arkadaslar icin baslikla ilgili guncelleme vermek istedim.
Giris ile ilgili bir sorun yasamadilar. Havaalani polisi, yazdigim mektubu soyle bir goz ucu ile okuyup gecmelerine izin vermis. herhangi bir sure kisitlamasi da olmadi. 6 ay kalacaklar. -
Merhabalar.Eylül 2022’de J1 vizesiyle Amerika’ya geldim. 6 ay sonra, Mayıs 2023’te J1 vizesini turist vizesine (B2) çevirmek için başvurdum. Ancak, J1'den J1’e statü değişikliği başvurduğum için 8 ay sonra red mektubu aldım. 2024 Ocak ayında gelen mektupta, 180 gün içinde Amerika’yı terk etmem gerektiği yazıyordu ve ben de 1 Haziran 2024'te Türkiye’ye döndüm.
Şu an kafamı karıştıran birkaç soru var:
180 gün kuralı: J1 statüsünden turist statüsüne geçiş başvurum Mayıs 2023’te reddedildi ve 2024 Ocak’ta terk etmeme karar verildi. Bu durumda, askıdaki 8 aylık sürem 180 güne dahil oluyor mu, yoksa red aldıktan sonra kalan 180 gün mü geçerli sayılıyor?
2 yıl kuralı: J1 vizesindeki statü değişikliği sırasında waiver (feragat) başvurusu yapmadım ve arkadaşım da aynı şekilde waiver başvurusu yapmadan turist vizesine geçti. 2 yıl geri dönüş yasağı (2-Year Home Residency Requirement) için, Türkiye’ye döndüğüm tarih mi esas alınır yoksa statü değişikliği tarihi mi? Yani, bu 2 yıl Türkiye'de yaşama zorunluluğu döndüğüm tarihten itibaren mi geçerli olacak?
Bir sonraki turist vizesi başvurusu: Statü değişikliği başvurusu 2023 Mayıs’tan 2024 Ocak’a kadar askıda kaldığı için vize başvurusu zamanlaması hakkında kafam karıştı. Bir sonraki turist vizesi başvurumu ne zaman yapmam daha sağlıklı olur?
Tecrübeli ya da bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
-
-
@crazycells selam abicim sen bilgili bir abiye benziyorsun ben green card ile 1 yıl önce amerikaya taşındım yaklaşık 8 aydır düzenli olarak bir nalburcuda çalışıyorum vergilerimi düzenli olarak veriyorum w2 ile ben annemi amerikaya davet etmek istiyorum onu burada gezdirmek istiyorum ayrıca hasta olduğumdada yanımda olmasını için. şuan sadece dul aylığı var onu davet etmek için hangi yolları izlemeleyim aynı durumda olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirler mi çok teşekkürler biliyorum burada biraz anlatılmış ama ben hata yapmak istemiyorum teşekkürler
ayrıca bu davet mektubu dediğimiz şey sıradan bir mektup mu yoksa evrakta koymamız gerekir mi nasıl bir prosüdür anlayamadım bi türlü
-
@Serapp bilgi için teşekkürler Serap Hanım. İyi tatiller oğlunuzla😊
-
-
Oncelikle bu foruma emek vermis olan herkese cok tesekkur ederiz, emeginize saglik.
Soruma gelince ailecek Amerikan ve Turk vatandaslariyiz ve 2012'den beri Turkiye'de yasiyoruz. %90 engelli kizimizin 6 yillik lokal kontratli olan Gurcu Bakicisini kizimizin tedavisi icin gittigimizde Amerika'ya yanimizda goturmek istiyoruz. Anladigim kadariyla kendisini kisisel evde calisan isci sifatiyla B-1 ziyaretci vizesine basvurmamiz gerekiyor. Bu dogru mudur? Surec ile alakali dikkat etmemizi onereceginiz konular varsa paylasir misiniz? Anladigim kadariyla eger vizeyi alirsak ve tibbi surec uzarsa 6-aylik kalimi uzatabiliyoruz?
Konuyla ilgili sadece ekteki detayi bulabildim: https://uk.usembassy.gov/visas/domestic-employee/
Cok tesekkurler. -
@Hakan-Kiev "Briefly Describe your Duties:" kısmına COMPANY OWNER şeklinde yazıp varsa başka görevleriniz ve sorumluklarınız onları da ekleyebilirsiniz kısaca.
-
Ben Turkiye'de US turistik vize reddi aldiktsn sonra Kanadaya yerlestim. Esimle tekrar deneyelim dedik ve yeniden basvurduk. 2 sene gibi bir bekleme suresi verdiler, biz de bekleyelim dedik ama 1 sene sonra yer oldugu icin tarihi one cektik, tam 1 yil sonra randevu almis olduk yani. Bir suru belge goturduk vs hicbirine bakmadilar, ayni Istanbuldaki gibi bir vize gorusmesinden sonra pasaportlari kutuya atip bir iki gune vizeniz basilip gonderilir hayirli olsun dediler ve vizeyi aldik. Basvuru surecinin uzerinden bayagi gecti 2022deydi, o yuzden tam hatirlamiyorum ama buradaki yabancilar cok rahat bir bicimde basvuruyorlar. Tabi sonuclar ne oluyor bilmiyorum ama cevremde alan var.
-
@gufan Ilk retten 7 ay sonra 2. denemede alabildik 🙂 tesekkurler
kendilerinin odeyecegini belirtmistim. Siz hangi asamadasiniz tam olarak?

B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
-
Merhabalar turist vizenizi extension of stay ile mi uzattiniz? Ve tam olarak ne kadar surede uzatma alabildini, kaç haftada ya da ne kadar zamanda uzatma aldiginiz belli oldu? Cikisima bir aydan az kaldı ben de bir iki ay daha kalmak icin vize suremi uzatmayı düşünüyorum. Bu süreçten bahsedebilir misiniz?
-
@crazycells merhaba mart’da doğuma gittik kapıda 5 gün verdiler maalesef 57 gün kadar overstayed kaldık.turist vizem iptal olmuş mudur diye merak ediyorum.yakın zamanda giriş yapmak gibi bir hedef yok 2026 da vize bitiyor yeniden vize verirler mi acaba?
-
@Hatice-Kaya-0 3 sene ban yediniz Ve turist vizesi iptal oldu.
Gecmis olsun.Ulkeden ciktiginizda otomatikman ban gelir ve vize iptal edilir sistemden.
-
@charon bu bilgi doğru mu emin değilim böyle diyen var avukata sordum vize iptal olmamıştır dedi.inanışmaz farklı bilgiler.her neyse diyelim iptal oldu bir daha vize alabilir miyim endişem o.

Benzer Başlıklar
104
51.1k
Users
4.8k
Topics
474.9k