Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ölümüyle tüm Türkiye’yi üzüntüye boğan Müslüm Gürses, ülkemizin en çok sevilen sanatçıları arasında yer almaktadır. Etkileyici hayat hikayesiyle de öğrenilesi bir kişilik olan Müslüm Gürses hakkında merak edilenleri, bu nedenlerden dolayı aşağıda detaylıca ele aldık.

    Müslüm Gürses denildiğinde hemen herkesin aklında belli bir figür oluşur. Çünkü o kendine has tarzı, çizgisinden şaşmayan duruşu, neredeyse her yaş grubuna sevdirmeyi başardığı şarkıları ve hayat hikayesiyle, bariz özelliklere sahip nadir sanatçılarımızdandır.

    44 yıllık sanat hayatında 80’den fazla albüm yapıp 38 filmde rol alan Müslüm Gürses’in öğrenilesi bir kişilik olduğu gerçeğini, biyografisinin beyaz perdeye uyarlanması da kanıtlamıştır. Sonuçta; hem dramatik hem de ilham alınası bir yaşam öyküsü olan Müslüm Gürses, Türk müzik tarihinin en ikonik isimleri arasında yer almaktadır.

    Onun için abartısız “film gibi” olan hayatına nice acılar, nice başarılar ve nice ölümsüz eserler sığdırmıştır, yorumunu yapmak uygun olacaktır. Ancak ondan her zaman böyle saygın ve kendine özgü bir sanatçı gibi sözlerle bahsedilmemiş, bir kesim tarafından sert sözlerle eleştirildiği zamanlar olmuş hatta kendisi TRT’nin yasaklı şarkılar listesine girmiştir.

    Müslüm Gürses Kimdir?
    alt metni

    5 Temmuz 1953’te Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde dünyaya gelen Müslüm Gürses kimdir sorusuna kısaca; “Baba lakabıyla tanınan arabesk ve Türk halk müziği sanatçısı” sözleriyle cevap verilebilir. Ancak o, gerek kendine özgü tavırları gerek onu çılgınca seven hayranları gerekse hayat hikayesiyle bu tanımın çok daha ötesinde yer almaktadır.

    Çocukluğunun ilk yıllarını Şanlıurfa’da geçiren Müslüm Gürses, daha sonra ekonomik nedenlerden dolayı ailesiyle birlikte Adana’ya göç etmiş, ilkokuldan mezun olduktan sonra eğitim hayatına devam edemeyerek iş hayatına atılmıştır. Küçük yaşta iş hayatına atılan ve çıraklık gibi işlerde çalışan Müslüm Gürses, babasının karşı çıkmasına rağmen 1968’de Adana’da düzenlenen bir ses yarışmasına katılarak burada birinci olmuş, ardından da yeteneği sayesinde şöhret basamaklarını hızla tırmanmıştır.

    90’lı yıllarda oluşan hayran kitlesi Müslümcüler olarak anılmış, hiç baba olmamasına rağmen milyonlarca insan ona “baba” diye hitap etmiştir. 1982 yılında Muhterem Nur ile tanışarak 1985’te evlenmiş ve ardında bıraktığı unutulmaz şarkılarıyla 3 Mart 2013‘te sağlık sorunları nedeniyle hayata veda etmiştir.

    Devamına buradan ulaşabilirsiniz: https://bilgihanem.com/


  • Kesinlikle çok yararlı bir yazı olmuş. Gerçekten çok sansasyonel bir hayat yaşamış. Her türlü zorluğa rağmen ayakta kalabilmiş. Kendisi türk müziği için de çok önemli bir konumda. Neredeyse her tarzda şarkı söyledi. Üstelik hepsi de birbirinden başarılıydı. Müslüm Baba bir arabesk sanatçısı olarak biliniyor ama kesinlikle bundan daha fazlasıydı. Rap, Rock, Reggae, Pop, Slow, Türkü, Bozlak, Uzun hava, TSM, Gazel, Kaside, İlahi, Ezan, Arabesk gibi birbirinden farklı müzik türlerini icra etti. Birçok yabancı şarkıcıdan çok başarılı coverlar yaptı aynı zamanda. Eskiden arabeskçi diye burun kıvırıp kendisine kıro gözüyle bakanlar, Müslüm Baba'nın olağanüstü yorum yeteneğini konuşturmasıyla, kendisine gerçek bir sanatçı gözüyle bakmaya başladılar. Kendi yazdığı ve bestelediği pek şarkı yoktu ama okuduğu bütün şarkılar o etkileyici sesi ile birleştiğinde zaten o şarkı onun olmaya başlıyordu. Velhasıl kelam gerçekten büyük sanatçıydı. Mekanı cennet olsun.


  • Kesinlikle katılıyorum size. Değeri ve sesi yeteri kadar bilinmedi. Öldükten sonra daha çok bilindi...


  • Müslüm filmini mutlaka izleyin ya çok iyi. Zaten o filmi izledim hayatını 1 hafta araştırdım diyebilirim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum