@bitkicel si suan texas dami ikamet ediyorsunuz?
İnceliyorum bolgeleride texas city de dikkatimi cekti mahalleri felan olsun kiyi seridi olsun guzel gozukuyor fikir almak istedim acikcasi
-
@mrt01 @semavi araç alırken özellikle Houston için güven duygusu uyandırmış biri Kadir Zora bende youtube de takip edip daha sonrası işini öğrendiğim Amerikaya birgün gidersek mutlaka alışveriş yaparım dediğim bir esnaf oldu şahsen bu sene kasım ayında Amerikadayım inşallah:D ve yolum Texas'a mutlaka düşecek eşimi kandırıp oraya yerleşirsem... bence uğra derim en azından elini sıkar tanışmış olursun saygılar sevgiler
-
Merhabalar, Greencard'larımızı aldıktan sonra geçtiğimiz Ekim ayında Dallas/Plano'da maceramıza başlamıştık. Eşimin new england tarafında iş bulması ile birlikte ne yazık ki alıştığımız/sevdiğimiz Plano'dan ayrılıyoruz.
Burada güzel bir apartmanda oturuyorduk. Ev kontratımız Aralık sonuna kadar devam ediyor, fakat biz 1 ay içinde evden çıkacağız. Aralık'a kadar olan sözleşmeyi devretmeye izin veriyor site yönetimi. Dolayısıyla eğer aranızda Plano civarında ev arayan varsa 2 oda 1 salon 1 banyo olan kontratımızı devretmek isteriz. -
@meilo Merhabalar telegram grubuna beni de alabilir misiniz?
-
@Aykut-Yankaya
Serra Shawky Serra Shawky
siteler bunlar ayrıca emlakçının bilgisini de yazıyorum
apartmenthomeliving
apartmentsHerkese Merhaba, Amerika’daki teksas eyaletinde yaşıyorum. Ve burda emlakçılık yapıyorum. Sizlere günlük hayatımı ve emlak hakkında bilgi veriyorum. İzlediğiniz ve abone olduğunuz için çok teşekkür ederim ❤️ instagram: serrashawky
-
-
Arkadaslarim arasinda kacaklarin Texas'da her an deport olabilecegi soylentiler arasinda. Sanirim artik polisler sadece registration insurance id sormak yerine statu de soracak diyenler var yabancilar icin. Houston'da yasayan arkadasim biraz tedirgin, kesin bilgisi olan var mi? Bulundugum eyalet olan Illinois'te 1 yil boyunca kacak yasadigini kanitlayabilirsen TVDL ehliyetini veriyorlar, Texas'da boyle bir sey olmasi biraz urkutucu. Bunun yaninda is olanagi konusunda da Houston'daki arkadasim zorluk cekiyormus, is bulmak eskisi kadar kolay degilmis. Garsonluk gibi islerde de isverenler uzun sure calisacagini vaadedersen calistiriyormus, dort bes aylik adamin yanimda isi yok kafasina girmisler. Gozlemlerime gore de Texas her ne kadar konaklama olarak yasam olarak ucuz gorunse de insurance benim yasadigim Illinois'e gore 2-2.5 kat pahali. Burada aylik 120 dolara yapabileceginiz sigortayi sanirim orada en ucuz yer 250 istiyormus. Kendi ehliyet yasimla, yasima gore kiyaslama yaptigim zaman. (tabii ki uzun ehliyeti olan yasi buyuk olan daha ucuza yapiyor olabilir, esit sartlar icin soyluyorum)
Haber kaynagi olarak da bunu buldum:
David Zimmermann / Kas 15, 2023 / news Texas Passes Bill Allowing State Police to Arrest, Deport Illegal Immigrants | National Review Texas Passes Bill Allowing State Police to Arrest, Deport Illegal Immigrants | National Review
Governor Greg Abbott is expected to sign the immigration bill into law.
-
-
@SeyfettinB, içinde söyledi: Houston'da Ev Kiralama ve Emlakçılar
Merhaba ekim ayında (3 greencard kazanan arkadaşlar olarak) Houston'a giriş yapmayı planlıyoruz. Houston'dan ev ararken ucuz olan bazı bölgelerin çok tenha ve kırsal olduğunu fark ettik ve güven vermedi açıkcası. Hangi bölgelerden ev aratırmalıyız ya da hengi bölgeler yerleşmek için uygun değil bu konularda yardımcı olursanız seviniriz.
Hocamın izniyle bende bilgi almak istiyorum takip++
-
@doguStone ayrıca herkesin durumu birbirinden farklıdır. Yani benim beğendiğimi siz beğenmezsiniz ya da tam tersi. Ne aradığınız ile de alakalı. Ayrıca aynı şeyleri sorup başka sonuçlar da beklemeyin. @ayvalik10 abimin dediği gibi farklı cevaplar almazsınız.
-
@saulgoodman kesilikle katılıyorum kimse limitlerde gitmiyor. Hele otoyollarda 80inde altinda gidene korna çalacaklar nerdeyse
-
@bitkicel si suan texas dami ikamet ediyorsunuz?
İnceliyorum bolgeleride texas city de dikkatimi cekti mahalleri felan olsun kiyi seridi olsun guzel gozukuyor fikir almak istedim acikcasi -
-
@kivo açıkcası beğendim sizin oraları 🙂 görmeyenler içinde fikir olur
Texas,Dallas
-
@fatma-parlak @cnpist lise öğrenimi ile ilgili olarak sizlere bilgi verir çünkü kendi çocuğu 2 yıldır liseye gidiyor.
-
@ayvalik10 teşekkür ederim...umarım
@cnpist bu iletiyi görür ve bildiklerini bizimle paylaşır -
@fatma-parlak biz CA da yasiyoruz. Eyaletler arasi farklar mutlaka vardir lakin liseye gidecek cocuklara bir Ingilizce ve matematik seviye tespit sinavi yapiyorlar. Genelde yasa gore siniflandirma yapiliyor, Ingilizce ikinci dili ise sheltered class a aliyorlar, mufredat ayni ama anlatim daha degisik diyeyim. Genelde yasa gore yerlestirselerde , gideceginiz yerde de ayni uygulama mevcuttur. Lise 1 ise cocuk cok kolay alisacak, bizimki mezun oldu ve bir CalState e girdi. Cocuklar sizden once alisacak merak etmeyin. Size tavsiyem, ebeveyn olarak okuldaki gonullu islere katilarak diger ebeveynler ile tanismaniz olur. Bu hem cocuk hem sizin icin bir cevre edinme yolu, sosyallesme. Cocuklari mutlaka sosyal klupler ve spora yonlendirin, hayat kaliteleri cok artacak. Kendimi atese atayim ve CA egitim olarak TX den daha iyidir diyeyim ama maliyet ayri bir konu . Son cumleyi nazire olarak alin ltf
-
@ayvalik10 eyvallah, farkli eyalet olsada akilda kalmak guzel. Bildiklerimi paylasmaktan zevk aldim, tag icin tesekkur ederim.
-
@cnpist paylaştığınız için çok teşekkür ederim...
-
Benzer Başlıklar
85
47.0k
Users
4.7k
Topics
459.6k