Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, biraz can sıkıcı bir konu olduğu için nereye koyacağımı bilemedim ama Amerika'da yaşayan herkesin boş bir vaktinde bu formu doldurmasını öneririm. Böylelikle eğer başınıza herhangi bir şey gelirse ailenizi maddi ve manevi olarak zor durumda bırakmazsınız. 30 yaşının altındaysanız 100 dolar üyelik ücreti var, 30'dan fazlaysanız 200 dolar. Yıllık ücretini henüz bilmiyorum ama çok olmadığını tahmin ediyorum.

    Allah uzun ömür versin 🙂

    Sevgilerle.

    https://diyanetamerica.org/wp-content/uploads/2014/11/Funeral-Services-Fund-Form.pdf

    keywords: Amerika Birleşik Devletleri'nde Vefat, Cenaze Islemleri, Organ Bagisi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    elinize saglik sayin @mamma-mia , rahatsiz edici ama hayatin bir parcasi olan bir konu...

    Ben de hem ABD'de vefat ve cenaze islemleri konusunda hem de icinde bulundugumuz topluma yapabilecegimiz son katki olan "organ bagisi" konusunda bilgi vereyim...

    Vefat

    Birinin vefati sonrasi, olum durumu resmi bir otorite tarafindan onaylanmali. Bu bildirim hastane, bakimevi ya da duskunlerevi (darulaceze) gibi yerlerde bulunan doktorlar veya yetkili hemsireler tarafindan gerceklestirilebilir. Gunumuzde pek cok kisi olmeden once veya hemen sonrasinda ambulans ile hastanelere goturuldugu icin bu islem cogunlukla hastanelerde bulunan doktorlar tarafindan yapiliyor. Olum sonrasi doktor, olum saati ve nedeni ile ilgili bir form dolduruyor. Bu form "death certificates" icin kullaniliyor.

    Cenaze Islemleri

    Vefat sonrasi cenaze islemleri icin kisinin bedeni hastaneden veya bulundugu yerden (evden veya bakimevinden) cogunlukla bir "funeral home" yani bir cenaze nakil firmasi tarafindan aliniyor. Eger sayin @mamma-mia 'nin onerdigi Turk-Amerikan Diyanet Vakfi Cenaze Hizmetleri Fonu'na uye olursaniz, cenazeniz Vakfin anlasmali oldugu cenaze nakil firmasi tarafindan alinip seciminize gore ya ABD'de istediginiz usulde ve yere defnedilecek ya da Turkiye'ye gonderilip istediginiz usulde ve yere defnedilecek.

    Death Certificates

    Resmi islemler, sigorta islemleri, miras ve diger hukuki konular icin veya baska biriyle evlenebilmek amaciyla gerekli olabilecek "olum belgesi"ni bulundugunuz eyaletin "Vital Records" ofisinden almaniz gerekiyor. Bu belgeyi esiniz, cocuklariniz, ebeveynleriniz, kardesleriniz, avukatiniz veya diger yasal temsilcileriniz alabilir. Bulundugunuz eyalette bunu nereden alabileceginiz konusunda bilgi icin su forum konusunu inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1405/amerika-dan-vital-record-almak-doğum-ölüm-evlenme-ve-boşanma-kayıtları

    Organ Bagisi

    Vefat etmeden once verebileceginiz onemli kararlardan biri de, oldukten sonra hicbir sekilde kullanamayacaginiz ama baskalarinin hayatlarina onemli katki yapabilecek olan organlarinizin ihtiyac sahiplerine bagislanmasi.

    Eger ABD'de henuz organ bagiscisi degilseniz RegisterMe.org 'dan hizlica kayit olabilirsiniz. Ayrica diger bir yol da DMV'lerden ehliyet alirken "organ bagiscisi olmak istiyorum" secenegini isaretlemeniz, bu sekilde size verilecek ehliyetin ustunde de organ bagiscisi oldugunuzu belirten bir yazi yazilacak.

    Organ bagiscisi olmaniz, oldukten sonra organlarinizin bagislanacagi anlamina gelmiyor. Cunku organ bagislayabilmek icin olumun hastane kosullarinda, siz hayat unitesine bagliyken ve beyin olumuyle birlikte gerceklesmesi gerekiyor. Bunun disindaki kosullarda olurseniz, organlariniz oksijensiz kalip dakikalar icinde kullanilamaz haline geliyor (bobrek ve karaciger gibi bazi organlar oldukten sonraki birkac saat icerisinde dahi bagislanabiliyor). ABD'de her 1000 olumden sadece 3'u organ bagisi yapilabilecek kosullarda gerceklesiyor.

    Ayrica organ bagisina uygun sekilde vefat etmeniz halinde bile bazen organlariniz bagis icin kullanilamayabilir. Ornegin, organlariniz cok yasli olabilir, kotu durumda olabilir, boyutu uygun olmayabilir, bulasici bir hastalik tasiyor olabilir veya fonksiyonelligini kanser gibi nedenlerle yitirmis olabilir. Yukarida bahsettigim sekilde oldukten sonra doktor sizin bir organ donor'u olup olmadiginizi kontrol ediyor, eger degilseniz ailenize organlarinizin bagislanmasini isteyip istemedikleri soruluyor. Eger organ bagisi icin uygun bulunursaniz, doktor "organ procurement organization"a haber veriyor ve sonraki islemleri onlara birakiyor.

    Organ bagisi icin gerekli organlar alindiktan sonra bedeniniz ailenize teslim ediliyor, bu durumdan sonraki asamalar yukarida yazdigim cenaze islemleri ile ayni.


  • Merhaba @crazycells, gerçekten hayretler içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan her türlü soruya ve konuya cevap veriyor olmanız her baba yiğidin harcı değil. Helal olsun. Hakkın ödenmez.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emre ABD'de Vefat, Cenaze Islemleri ve Organ Bagisi içinde söyledi:

    Merhaba @crazycells, gerçekten hayretler içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan her türlü soruya ve konuya cevap veriyor olmanız her baba yiğidin harcı değil. Helal olsun. Hakkın ödenmez.

    Aslinda cogunlukla sadece ilgi veya bilgi alanim olan konulara cevap veriyorum sayin @emre , bazen bilmedigim ama merak ettigim konular oluyor tabii, onlari da cevremde bilenlerden ogrenip aktariyorum. Fakat cevremde ozellikle kan ve organ bagisi konusunda Turkler sinifta kaliyor maalesef, ABD'de de durum farkli degil... ben de bu konularda cevremdeki insanlari surekli bilinclendirmeye calisiyorum ki bu "hayati bagislar" artsin, nitekim insanlarin parazit gibi yasamak yerine icinde bulunduklari topluma surekli katki yapmasi gerektigini dusunuyorum. Toplumsal gelisim, kisisel gelisimden daha onemli 🙂


  • @crazycells Ben de size teşekkür ederim organ bağışı konusunda verdiğiniz bilgiler için. Vefat konusunu buradaki bir türkten öğrendim. Bir arkadaşlarının cenazesini Türkiye'ye gönderebilmek için çok zor durumlara düşmüşler. Hem manevi olarak yıpranmışlar hem maddi anlamda zorlanmışlar. Türk Hava Yolları 10.000 dolar civarında bir para istemiş. Gene de arkadaşlarının krematoryum'la defnedilmesini istememişler, bulmuş buluşturmuşlar. Sonra bu durumların önüne geçilmesi için diyanet bu foundation'ı kurulmuş. Sen üye oldun ödüyorsun diyelim, gençsin beklenmedik bir durum dışında ölmeyeceksin, gene de kötü bir şey değil, başkalarının cenazelerine yardım ediyorsun. Çok güzel bir fikir.


  • Bir hafta önce abim amerikada miami de vefat etti..kendisi amerikan vatandaşı..evli değil .biz ailesi olarak Türkiye de yaşıyoruz..abim amerikada sigortalı idi..hm çalıştığı için..hemde sağlık sigortası vardı..1968 doğumluy du..acaba hakları neler..bizi bilgilendirirseniz çok memnun olurum..hç bir bilgimiz yok


  • @Hicran-Gulle, içinde söyledi: ABD'de Vefat, Cenaze İşlemleri ve Organ Bağışı

    Bir hafta önce abim amerikada miami de vefat etti..kendisi amerikan vatandaşı..evli değil .biz ailesi olarak Türkiye de yaşıyoruz..abim amerikada sigortalı idi..hm çalıştığı için..hemde sağlık sigortası vardı..1968 doğumluy du..acaba hakları neler..bizi bilgilendirirseniz çok memnun olurum..hç bir bilgimiz yok

    Sn @Hicran-Gulle
    Oncelikle basiniz sagolsun.

    Muslu Hukuk Burosu sizi en dogru sekilde yonlendireblir. Asagidaki konuda kendilerine sorularinizi iletebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum