Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar Amerikaya gitmeden önce maddi durum veya başka olanaklarınız başkalarından daha iyi yada daha kötü olabilir ancak insanlar Amerikaya gidince herşeyin çok kolay olduğunu hayatının hemen değişeceğini sanıyor ancak unutmayın ki yanınızda sizde gidiyorsunuz birşeylerin değişmesini istiyorsaniz önce kendinizi değiştirmeniz lazım iyi günler dilerim.


  • @voom mesala konuyu biaz daha acarmisiniz.kendinizi degistirme derken ne gibi mesala


  • @huseyin Yani gitmeden once kafa yapinizi degistirin, Turkiye'de yasadiginiz hayati arkanizda birakip kafa yapinizi yeni yerleseceginiz ulkeye gore ayarlayin demek istiyor arkadas. Ben bu sekilde anladim siz ne sekilde anladiniz bilmiyorum. Aslinda bir kere daha okuyunca sanki kizgin oldugu birine gonderme yapiyor gibi geldi.


  • Benim çevremde ne kadar yurt dışına yaşamak için giden varsa hepsi şikayetçi(Hiç biri benim tanıdığım insanlar değil.Genel olarak arkadaşlarımın arkadaşları.).Bir kişide duymadım ki çok iyiyiz diyen.Muhtemelen gittiklerinde az çalışıp yatarak rahat bir hayat kuracakları düşüncesinde oldukları için bu şekilde bir sitem söz konusu.Ama dünyanın neresine giderseniz gidin çalışmadan kimse kimseye para vermiyor bu bir gerçek.Ek olarak Türkiye'de genel olarak çalışanlar gizli işsiz oldukları için ABD'de de çalışma disiplini daha sıkı olduğundan dolayı bu kişilere muhtemelen zor geliyor çalışma durumları.Fakat gidenlerde genelde Türkiye'nin şartlarını kısa sürede unutuyor sanırım.
    Şikayet çok ama dönende yok.
    Ek olarak babamın eski komşularından bir Almancı hoş sohbet bir abimiz var.Sağ olsun her sene ziyaret eder.Siyaset tartışmayı da severler babayla.Ne zaman gelse şikayet eder aynı şekilde şartlar iyi değil diye.Ki kendisi oradan emekli.Ne kadar alır eder bilemem ama buradaki emekli aylıklarıyla insanların neler çektiğini gören birisinin oradaki şartlar hakkında şikayette bulunmasını ben anlamıyorum.Zira 100 euroyla dünya market alış verişi yapanlar malumudur herkesin.100 TL ye burda 5 parça şey alınmıyor artık marketlerde maalesef.


  • Herkese Merhaba,
    Madem böyle bir konu başlığı açıldı uzun zaman önce kaleme aldığım bir yazıyı sizlerle paylamak istedim. Birazda iç dökmek diyebiliriz. Biraz şahsi bir yazı olsada belki başka bir farkındalık yaratabilir. Birazda uzun bir yazı okursanız , mutlu olurum keyifli okumalar.

    Neden gitmek?

    Gitmek, içi boş bir eylem değildir aslında. Gitmek, sadece bir eylem meselesi değil, bir duruştur esasında, bir meydan okumadır. Kime ? Neye? göre meydan okuma, elbette kendinize, hayata baktığınız yer ile durduğunuz nokta, prensipleriniz, etik değerleriniz, aileniz, sevdiğiniz, maddi, manevi her ne varsa geride bıraktıklarınızdır. Hep soruyoum neden gitmek diye? Yaşamın bana sundukları ve sunmadıkları bir yana, hayatın güzel şeyler vaat etme umuduyla, bir kavgaya girebilir insan, en büyük kavgası insanın gitmek, çünkü geride bıraktıklarını düşünür hep, oysa ki geride bıraktıkların, düşünmez senin düşündüğün kadar ve sonunu bilmeden gidememekten korkarsın, aslında korkun gidememek de değildir, sonunu bilmediğin bir yol olarak görmendir. Korkularımızla yüzleşmemek, gitmekten çok daha ağır bir bedel değil midir ? Bir insan gitmeyi seçer, bir çok sebepten ötürü, kimi özgür yaşamayı, kimi daha iyi bir maddi geleceği, kimi unutulmaz bir anı kovalamayı, kimi hayatının aşkını bulmayı, kimi, eşine dünyanın başka bir noktasında ,tüm zorluklara rağmen yeniden aşık olmayı, aile kurmayı.... Daha bir çok sebep sayabilirim elbette hangi sebep olursa olsun gitmek , sadece bir eylem meselesi değildir, bir meydan okumadır. Kendini keşfetmektir, yeniden bulmaktır kendini. Bir devrim başlatmak istiyorsan eğer durma! Önce, kendi devrimini gerçekleştir. Kendi devrimini gerçekleştir ki gitmek amacına hizmet etsin. Belki gitmek düşündüğün gibi, sana sonsuz mutluluğu, huzuru, bereketi getirmeyecek, dünyanın uzak bir ülkesinde adını bilmediğin insanların, dilini, duygusu bilmediğin bir yerde sorunlarla mücadele etmenin ve daha da güçlenmenin, yolunu bulacaksın. Evren denen bu sonsuzluğun içinde, aslında çokta büyük bir dünyada yaşamadığının farkına varıp, kafandaki sınırları atacaksın, işte o zaman, işte o zaman huzursuluğu da sevecek ve kabulleneceksin. Bir gün dara düşersen bunu hatırla!!! ve unutma yola çıkarken, dünyanın en mutlu insanı veya en mutsuz insanı olman fark etmez. Yol gitmek, sana güllerle kaplı bir yol vaad etmez, dikenleri ile birlikte güller güzelldir. Ve yol nasıl olursa olsun, gittiğin yolun hiç bir önemi yoktur, asıl olan varmak istediğin noktadır.

    Bir şubat akşamında, gitmek aklıma düştüğünde bir korku kaplamıştı içimi, acabalarla dolu bir gecenin, sabahında. Oysa daha önce ki gitmelerimi unutmuştum. Sahi ben daha öncede giderdim. İlk gidişimi anımsadım ve güldüm, buruk bir aşk hikayesiydi henüz 20'li yaşlardayım, düştüm yollara ve duygu öyle güzel geldi ki hep gittim, farklı farklı sebepler yaratarak. Bir kez daha... bir kez daha... Neden diye sordum kendime, sonra anladım ki körelmiş bir duyguyu bastırmak, insanda korku ve endişeyi de beraberinde getiriyormuş bunu hissetiğim an yeniden gitmek istedim, eski gitmelerin onuruna yakışır biçimde o gün bügün gitmek istiyorum... Yeni filizlenen bir duygunun peşinden koşmak ve sonuca erdirmenin dayanılmaz hafifliği ve huzuru, tarif edilemez bir duygudur. Elbet ki gidememekte bir kader değildir, bir çok sebepten ötürü gidemez insan, ama kaldığı yerde mutluluğu kovalamakta başka bir mücadeleyi gerektirir, başka bir hesaplaşmayı. Gitmek veya kalmak tamamen bir tercih meselesidir. Bir gün geriye dönüp baktığımda, en çok kalmanın verdiği ızdırabı duyacağıma, gitmelerimle yaşamayı tercih ederim. Sonunda her ne olursa olsun, insanlar, doğar, büyür ve tercihleri ile yaşar ve ölür, tek ilahi gerçek budur.

    Teşekkürler, Sevgiler...


  • Arkadaşlar demek istediğim bir şeylerin değişmesi için zengin olmak bir yere taşınmak yetmez önce kendinizi değiştirmeniz lazım kafa yapınızı hayatınızı kendinizi sürekli geliştirmeniz lazım hedefiniz olması lazım eğer isterseniz bu başlık altında herhangi bir konu hakkında birbirimize tavsiye verelim birbirimizin her alanda gelişmesine yardımcı olalım kendimizi değiştirelim 🙂

    Not : kimseye sinirli değilim sadece insanlar kaçıp kurtulunca bu ülkeden cennete gideceğini falan sanıyor 🙂


  • @voom bu konuda haklısınız gerçekler farklı benim green card başvuru amacım kızımın daha iyi bir eğitim hakkı olması ama şunu biliyorum ki 3 yaşında bir çocuk gibi her şeyi yeniden öğrenmem gerek neyse söylenecek çok fazla şey var ama tek istediğim çocuğuma iyi bir eğitim vermek ben kendimden geçtim


  • İnsanlarda hep şu yanılgı var. Türkiyeden gidenlere cennete gitmiyorsunuz deyip orasıda kötü algısı yaratma. Görende sanki cennette yaşıyoruz sanacak. Avrupa ve türevi ülkeler de yaşam, Asya ve orta Asya ülkelerinden daha rahat, iş var asgari ücretle geçinme olasılığı var. Önce gidilen yere laf söylemeden önce kaçılan ülke hakkında bir şeyler söylemek lazım. Kaçılan ülke hakkında hiç bir şey söylemeden hemen orası cennet değil. Doğru cennet değil hatta ilk başlarda vasıfsız olunacağı için daha fazla saat çalışıyorsunuz. Ama benim şu 4 ayda gördüğüm insan burada yapamıyorsa kendi istemediğindendir. Her yer elaman arıyorlar. Hele driver hiç bitmiyor. Tır şöförlüğüne hiç girmeyin. İşvar yeme içme sıkıntısı yok. Herşeyin bir yolu var cennet değil ama kaçılan ülkeye göre cennet sadece Amerika değil almanyadan tutunda canadaya, yeni zelandadan Fransa ya Avrupa türevi ülkeler de yaşamak kolay. Maalesef ülkemizde değil. 😞


  • @gkhanfeez düşüncelerime tercüman olmuşsunuz söylenecek çok fazla şey var aslında derken bunlardan ve daha fazlasında bahsediyordum aslında ama maalesef kendi ülkemizde yabancılar kadar değer görmüyoruz 😞 üzülerek belirtiyorum


  • Fiilin kökünde göç var yani daha iyi bölgeye yerleşmek. asırlardır insanların yaptığı şey bunu anlatmak çok zor cevrelerimize.ben anlatmaktan vazgectim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum