Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Annemle yaşıyorum. Kazanırsam Annemi de götürmek için nasıl bir yol izlemeliyim.


  • Merhaba

    Annemle yaşıyoruz. oldu ki çekilişi kazandım. Annemi de götürme şansım olur mu? yada götürmek için hangi aşamaları tamamlamak gerek. Bilgi sahibi olan ve bilgilendiren herkese şimdiden teşekkürler.


  • Ne yazık ki abd vatandaşı olmadan annenize greencard başvurusu yapamazsınız ama eğer anneniz çekilişi kazanırsa ve 21 yaş altı bekarsanız beraber gidebilirsiniz ilk duruma gelirsek ülkeye yerleştikten sonra anneniz için turist vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz.


  • @blaxseed Teşekkürler. 33 yaşındayım. Anladığım kadarıyla 5 yıl süre sonunda vatandaş olup sponsor olarak alabileceğim. Tekrar teşekkürler.


  • @batu merhaba forumu karıştırırken konunuzu gördüm , tam olarak emin değilim ama resmiyette annenizin vasisi olursanız ,bakmakta sorumlu olduğunuz kişi olarak gösterebilirseniz, belkide bir yolu olabilir gibi geldi bana

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @annecik Annemle yaşıyorum. Kazanırsam Annemi de götürmek için nasıl bir yol izlemeliyim. içinde söyledi:

    @batu merhaba forumu karıştırırken konunuzu gördüm , tam olarak emin değilim ama resmiyette annenizin vasisi olursanız ,bakmakta sorumlu olduğunuz kişi olarak gösterebilirseniz, belkide bir yolu olabilir gibi geldi bana

    Resmi yonergeye gore lotodan sadece esiniz (spouse) ve cocuklariniz (children) yararlanabiliyor. Birinin vasisi olmaniz, dosyaniza o kisiyi eklemeniz icin yeterli olmuyor yani. Ebeveyn ve kardesler icin su sekilde bir ifade de var:

    Parents and siblings of the entrant are ineligible to receive DV visas as dependents, and you should not include them in your entry.


  • Bilgiler için teşekkürler.


  • @Muhtaradana ve @crazycells ben kızım GC sahibiyiz. eşimin süreci tamamlandığı için henü vize alamadı. eş durumundan süreci başlatacağız. ancak sonuçlanması uzun süreceğini tahmin ettiğim için GC sahibi olarak bakıcı olarak annemi götürme ihtimalim var mıdır? bu konu için net bilgiye neren ulaşabilirim? biliyorsanız yönlendirme yapabilir misiniz? Teşekkürler.


  • eş durumundan başvuru ocak 2021'de olacak. bense Haziran gibi gitmeyi planlıyorum. Ağustosta gittim ilk defa normalde şubatta 6 ay oluyor ama pandemi var eşim gelemedi o yüzden haziran gibi gelebildim diyeceğim memur sorarsa. tabi temelli gitme niyeti içerisindeyim. bakıcıya ihtiyaç olacak. annemi götürmek istiyorum. ( eşi götüremeyip anneyi götürmekte ayrı bir durum olacak tabi )

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hope34, içinde söyledi: Annemle yaşıyorum. Kazanırsam Annemi de götürmek için nasıl bir yol izlemeliyim.

    @Muhtaradana ve @crazycells ben kızım GC sahibiyiz. eşimin süreci tamamlandığı için henü vize alamadı. eş durumundan süreci başlatacağız. ancak sonuçlanması uzun süreceğini tahmin ettiğim için GC sahibi olarak bakıcı olarak annemi götürme ihtimalim var mıdır? bu konu için net bilgiye neren ulaşabilirim? biliyorsanız yönlendirme yapabilir misiniz? Teşekkürler.

    Bakicilar icin "B2 turist vizesi"ni arastirmalisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇

    Eger konsolosu ikna edebilirseniz (annenizin Turkiye'ye geri donecegine) belki alabilirsiniz, ama ben alma sansinizi cok yuksek gormuyorum maalesef. Ayrica su an acil durumlar disinda vize randevusu verilmiyor ve yeni tarihler 2021 sonuna veriliyor. Yani bu vize basvurusu icin yaklasik 1 yil beklemeniz gerekebilir, bilginize.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Merhaba Sen Vatandas olacaksın. Aonra anneni turistikvizeyle çagırtıp abd de işlemlere başlayacaksın. Bu kadar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum