Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • selam arkadaşlar. uzun zamandır işimle ilgili bilgi vermek istiyordum. uzun uzun edindiğim bilgileri paylaşacağım. umarım işinize yarar 🙂

    ben Washington eyaletinde Bellevue da özel bir anaokulunda çalışıyorum. işe gireli 5 ay oldu. baştan söyleyeyim işi bulmamda burda çalışan bir arkadaşım yardımcı oldu. onun aracılığıyla görüşmeye gittim. pozisyonum "float teacher assistant" olarak geçiyor. türkçesi "ortacı veya joker eleman" 😃 yani hangi sınıfta eksik veya izinli öğretmen varsa onun yerine sınıfa yardımcı oluyorum. aslında bu pozisyon tam öğretmenlik olarak geçmiyor. türkiyede de olan sınıf yardımcılığı pozisyonu. ama etrafta yaptığım araştırmalara göre, bu pozisyondan sınıf ana öğretmenliğine bile yükselebilirsiniz. çünkü hiyerarşi şöyle;
    -float
    -assistant teacher
    -lead teacher

    bu işle ilgili en çok aldığım soru, eğitim alıp almadığım. öncelikle ben psikoloji mezunuyum ama bu işi yapıyor olmak için illa alanla ilgili eğitiminiz olmasına gerek yok. hoş ben bu eğitimimi öne sürerek ilk görüşmede biraz kendimi sattım ama benim gördüğüm kadarıyla herhangi bir üniversite hatta lise mezunu olmanız yeterli. sadece çocuklarla deneyiminiz olup olmadığına bakıyorlar. hoş yoksa da yine çok sorun değil. ancak bana söylenen eğitim almış iseniz tabiki de saatlik ücretiniz ona göre artıyor. ama ben bunun doğruluğundan da pek emin değilim. bence tamamen kendinizi ve yeteneklerinizi satma ile alakalı düşünüyorum. çünkü 3 yıldan daha fazladır orada çalışan ve lead teacher olan bir kızdan daha fazla para kazanıyorum şu anda. haa tabi altını çizeyim, bu şu anda benim çalıştığım okul. bazen ilanlarda özellikle okul eğitimi arayan yerlerde görüyorum. ancak %70 eğitime pek bakmıyor. aslında bu açıdan biraz türkiyeye benzetiyorum. çünkü türkiyede de bu tarz işlerde sirkülasyon çok olur, giren çıkan fazladır. dönem ortasında hoca bırakır gider yerine en acilinden biri bulunur falan. biraz ona benziyor.
    işe başladıktan sonra elime bir liste verdiler ve orada tamamlamamı istedikleri eğitimler vardı. en önemlisi merit (buranın milli eğitim müdürlüğünün online eğitim portalı gibi birşey) onaylı 30 saatlik temel çocuk eğitimi dersi. bunu online olarak alıyorsunuz. 10 modül var. konuyu oku soruları cevapla quiz ol ve geç şeklinde. 150$ ücreti var ama bunu meritten iade alabiliyorsunuz. onun dışında ilk yardım eğitimi, food handlers permit( yemek işinde çalışma izni), bir takım hastalıklarla ilgili bilgilendirme, güvenli uyuma eğitimi gibi eğitimler aldım. uzun uzun yazdığıma bakmayın tamamlamak 1 haftamı aldı. çokta basitti. türkiyeden gelen adama koyar mı 😃 zaten farkındaysanız işe alındıktan sonra tamamlıyorsunuz. yani size 3 ay ila 6 ay arası bir süre veriyorlar.

    gelelim artılar ve eksilere,
    Artılar:

    • çalışma saatleriniz belli, extra iş yükünüz yok, hafta sonunuz resmi tatiliniz var. 3 ay çalıştıktan sonra işe gitmediğiniz resmi tatillerde de ödeme alıyorsunuz. yaz tatili yok. özel okul olduğu için.
    • gün içinde çocuklar 3 saat öğle uykusuna yatıyor. siz de boş boş oturuyorsunuz (en azından benim okulum böyle, her okulda uyku saati olmayabiliyor)
    • float olduğunuz için sorumluluğunuz yok, sınıfta birşey olsa ana öğretmenlerden hesap soruluyor ve müfredat yazma aktivite planlama işi ana öğretmenlerde, siz sadece size söyleneni yapıyorsunuz.
    • amerikan eğitim sistemi çok farklı, bebeklikten itibaren çocuklara herşeyi kendileri yapmaları öğretiliyor. bu sebeple ilk gün giydirmeye çalıştığım çocuk içi hocadan "hayır sen elleme kendi yapabilir" tepkisi aldım. ve bu yemek yemeden, yatak hazırlama kaldırmaya kadar aynı. tabi yaşa göre. 1 yaşından itibaren yemeklerini kendi yiyorlar. 2 yaşından itibaren de yataklarını kendileri yapıp kendileri kaldırıyorlar. bana büyük şok olmuştu ondan yazıyorum.
    • genelde çalışan elemanların çocukları için indirimleri oluyor. böylelikle hem çalışmaya devam edip hem çocuğunuza indirimli baktırabilir ve tüm gün beraber olabilirsiniz.
    • ortacı olduğum için tüm okulu, öğrencileri velileri tanıyorum onlar da sizi tanıyor. extra olarak çocuk bakma işi teklif ediyorlar. güzel kazanç oluyor. sonuçta çocuğunun öğretmenisiniz ve sizden ctesi gecesi 2-3 saat bakmanızı istiyor. sizden güvenilir babysitter mı bulacak? :))

    Eksiler:

    • maaşlar çok yüksek değil. burda minimum 15$dan başlıyor, 6 yıllık bir öğretmen 20$ civarında kazanıyor. bundan çok fazla yukarı gideceğini düşünmüyorum. anca 10-15 sene çalışıp maaşlı eleman falan olabilirsiniz ama onda da yılda 45000i geçmez bence.
    • çocuklarla konuşmanıza ses tonunuzu çok dikkat etmelisiniz ve çok sabırlı olmalısınız. en ufak yanlış bir cümleniz sorun olabiliyor. amerikan sistemini iyi çözmek ve ona göre davranmak lazım. bizde hiç öğretilmeyen duyguları paylaşmak ve anlamak üzerine sistemleri var. aynı zamanda velileri de hoş tutmalısınız.
    • float olduğunuz için yeriniz yurdunuz belli değil. her gün gidip bugün hangi sınıftayım diye bakıyorsunuz. ya da gün içinde 2-3 sınıf gezdiğiniz oluyor. ancak kişisel görüşüm, hep aynı sınıfta çalışmakta bir süre sonra baygınlık verebiliyor. (bu konuda hangisinin daha iyi olduğuna henüz kendi içimde karar veremedim) 🙂
    • çalıştığınız yaş grubuna göre sabrınızı test edebilecek bir meslek.

    şimdilik aklıma gelenler bunlar. sizlerinde sorusu olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @damladav elinize saglik, basarilar ve bol sabirlar dilerim 🙂

    ayrica genel olarak ABD'de ogretmen maaslari biraz dusuk, anaokulu ogretmenligine has bir durum degil belirtmis olayim 🙂

    ilkokul, ortaokul ve lise ogretmen maaslari icin soyle bir ileti var:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/522/amerika-da-öğretmenlik-yapmak/28


  • @damladav damla hanım selam benim eşim de en çok anaokulu öğretmenliği istiyor çok teşekkür ederiz çok güzel bilgiler.. sizden ricamız 1-3 yaş için okul fiyatları nedir

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kivooo Amerika'da Anaokulu Öğretmenliği içinde söyledi:

    @damladav damla hanım selam benim eşim de en çok anaokulu öğretmenliği istiyor çok teşekkür ederiz çok güzel bilgiler.. sizden ricamız 1-3 yaş için okul fiyatları nedir

    Bu soruyu isterseniz sayin @damladav 'i tag'leyerek surada sorun sayin @kivooo , bu konunun direkt sorusu degil gibi 🙂

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/181/okul-öncesi-eğitim


  • @crazycells her konuda bir başlık olduğunu unuttum tabi 🙂 forum ciddi bir kaynağı hemen sorayım 😍


  • Merhaba. Ingilizceyi nasil bir duzeyde bilmek yeterli oluyor acaba. Dusuk bir seviyede bilinen ingilzce ile ise girmek mumkun oluyomu


  • @smyy sanmıyorum. Cunku veliler size sorular soruyor, çocuklarla konuşmanız gerekiyor, verilen direktifleri anlamanız gerekiyor. O yüzden en az orta düzeyde İngilizce bilmek lazım.


  • @damladav
    Merhaba hocam ben özel eğitim öğretmeniyim şuan uzmanlık alanim olan otizmli çocuklara eğitim vermekteyim özel bir okulda. Ülkemdeki şartlardan dolayı Amerika da mesleki hayatıma devam etmeyi düşunüyorum, bu alanda çok açık olduğunu araştırmalarım da görüyorum. Amerikada çalışan bir öğretmen olarak bu alanda bir bilginiz var mı çaliştığınız bölgede. Bekar bir öğretmen ordaki ücretle rahat bir hayat sürebilirmi lütfen biraz bilgi verebilirmisiniz.


  • @tarık merhaba bu alanla ilgili maalesef hiç bilgim yok. Sadece ara sıra is ilanlarına denk geliyorum. Ama gördüğüm kadarıyla da diğer öğretmen maaşlarından çok farklı değil. Tek kişi çalışarak da çok rahat yasayamayabilirsiniz en azından benim bulunduğum eyalette. Çünkü maaşın %70-80i zaten kiraya gidiyor oluyor.


  • @tarık Amerika'da Anaokulu Öğretmenliği içinde söyledi:

    @damladav
    Merhaba hocam ben özel eğitim öğretmeniyim şuan uzmanlık alanim olan otizmli çocuklara eğitim vermekteyim özel bir okulda. Ülkemdeki şartlardan dolayı Amerika da mesleki hayatıma devam etmeyi düşunüyorum, bu alanda çok açık olduğunu araştırmalarım da görüyorum. Amerikada çalışan bir öğretmen olarak bu alanda bir bilginiz var mı çaliştığınız bölgede. Bekar bir öğretmen ordaki ücretle rahat bir hayat sürebilirmi lütfen biraz bilgi verebilirmisiniz.

    Amerikada calisma izniniz varsa, ozel egitim ogretmeni olarak is bulabilirsiniz. Sertifikali bir ogretmen olarak, eyaletten eyalete degismekle birlikte, ortalama yillik brut $40-60 bin civari kazanirsiniz, bu da gecinmenize yeter, ortalama bir hayatiniz olur. Damla hanimin yasadigi bolge biraz pahali oldugu icin kiralar yuksek.


  • @senay-sirin çalışma iznini çıkarma da benimle çalışmak isteyen okulların yardımı olur mu ? Kiraların pahalı olmadığı soğuk olmayan bir bölge tavsiyeniz var mı.


  • @tarık Amerika'da Anaokulu Öğretmenliği içinde söyledi:

    @senay-sirin çalışma iznini çıkarma da benimle çalışmak isteyen okulların yardımı olur mu ? Kiraların pahalı olmadığı soğuk olmayan bir bölge tavsiyeniz var mı.

    Calisma izni cikartmak oldukca zor. Okullarin ugrasmak isteyecegini pek zannetmiyorum maalesef. Ingilizceniz iyi ise, ogretmen aciginin en yogun oldugu eyaletlerdeki school districtleri arastirip, vizeye sponsor olup olmadiklarina bakabilirsiniz. Ama dedigim gibi, cok zor. Ogretmenler icin degisim programi oluyor sanirim. O sekilde gelmeyi deneyebilirsiniz belki. Detaylarini bilmiyorum maalesef.


  • calisma iznim var kizima kres aararken bugun bende dedimki okula girsem hemde cocuklara nasil bakiliyor,nasil egitim veriliyor cok merak ettim ve sonra burayi okudum harika oldu bana 🙂 bakalim olursa sansimi deniyim

  • Yasaklı

    @2xscorpion hangi eyalettesiniz


  • @2xscorpion Benim yeni bebeğim oldu. Doğum iznim bitince 4 aylıkken birlikte okula başlayacağız. O bebek odasına gidecek ben de kendi sınıfımda öğretmenlik yapacağım. Bu sene bebek odasi ücreti 2000$. Benim icin büyük şans. Çünkü bu parayı karşılamam ve çalışmama değmesi icin en az 3-4bin civarı para kazanmam gereken bir iş bulmam gerekecekti. Yanı öyle bir şansınız varsa mutlaka değerlendirin derim.


  • @kivo delaware deyiz


  • @damladav valla harikasınız acıklamalar için teşekkürler


  • @damladav Detaylı açıklamalarınız için çok teşekkür ederiz Damla Hanım. Eşim almanca öğretmenliği ve ayrıca çocuk gelişimi mezunu. Türkiye'de 2 yıl ana okulunda görev yaptı. Şimdi Amerika'ya taşınmadan evvel sizin yazınız bize ışık oldu.


  • @damladav, içinde söyledi: Amerika'da Anaokulu Öğretmenliği

    selam arkadaşlar. uzun zamandır işimle ilgili bilgi vermek istiyordum. uzun uzun edindiğim bilgileri paylaşacağım. umarım işinize yarar 🙂

    ben Washington eyaletinde Bellevue da özel bir anaokulunda çalışıyorum. işe gireli 5 ay oldu. baştan söyleyeyim işi bulmamda burda çalışan bir arkadaşım yardımcı oldu. onun aracılığıyla görüşmeye gittim. pozisyonum "float teacher assistant" olarak geçiyor. türkçesi "ortacı veya joker eleman" 😃 yani hangi sınıfta eksik veya izinli öğretmen varsa onun yerine sınıfa yardımcı oluyorum. aslında bu pozisyon tam öğretmenlik olarak geçmiyor. türkiyede de olan sınıf yardımcılığı pozisyonu. ama etrafta yaptığım araştırmalara göre, bu pozisyondan sınıf ana öğretmenliğine bile yükselebilirsiniz. çünkü hiyerarşi şöyle;
    -float
    -assistant teacher
    -lead teacher

    bu işle ilgili en çok aldığım soru, eğitim alıp almadığım. öncelikle ben psikoloji mezunuyum ama bu işi yapıyor olmak için illa alanla ilgili eğitiminiz olmasına gerek yok. hoş ben bu eğitimimi öne sürerek ilk görüşmede biraz kendimi sattım ama benim gördüğüm kadarıyla herhangi bir üniversite hatta lise mezunu olmanız yeterli. sadece çocuklarla deneyiminiz olup olmadığına bakıyorlar. hoş yoksa da yine çok sorun değil. ancak bana söylenen eğitim almış iseniz tabiki de saatlik ücretiniz ona göre artıyor. ama ben bunun doğruluğundan da pek emin değilim. bence tamamen kendinizi ve yeteneklerinizi satma ile alakalı düşünüyorum. çünkü 3 yıldan daha fazladır orada çalışan ve lead teacher olan bir kızdan daha fazla para kazanıyorum şu anda. haa tabi altını çizeyim, bu şu anda benim çalıştığım okul. bazen ilanlarda özellikle okul eğitimi arayan yerlerde görüyorum. ancak %70 eğitime pek bakmıyor. aslında bu açıdan biraz türkiyeye benzetiyorum. çünkü türkiyede de bu tarz işlerde sirkülasyon çok olur, giren çıkan fazladır. dönem ortasında hoca bırakır gider yerine en acilinden biri bulunur falan. biraz ona benziyor.
    işe başladıktan sonra elime bir liste verdiler ve orada tamamlamamı istedikleri eğitimler vardı. en önemlisi merit (buranın milli eğitim müdürlüğünün online eğitim portalı gibi birşey) onaylı 30 saatlik temel çocuk eğitimi dersi. bunu online olarak alıyorsunuz. 10 modül var. konuyu oku soruları cevapla quiz ol ve geç şeklinde. 150$ ücreti var ama bunu meritten iade alabiliyorsunuz. onun dışında ilk yardım eğitimi, food handlers permit( yemek işinde çalışma izni), bir takım hastalıklarla ilgili bilgilendirme, güvenli uyuma eğitimi gibi eğitimler aldım. uzun uzun yazdığıma bakmayın tamamlamak 1 haftamı aldı. çokta basitti. türkiyeden gelen adama koyar mı 😃 zaten farkındaysanız işe alındıktan sonra tamamlıyorsunuz. yani size 3 ay ila 6 ay arası bir süre veriyorlar.

    gelelim artılar ve eksilere,
    Artılar:

    • çalışma saatleriniz belli, extra iş yükünüz yok, hafta sonunuz resmi tatiliniz var. 3 ay çalıştıktan sonra işe gitmediğiniz resmi tatillerde de ödeme alıyorsunuz. yaz tatili yok. özel okul olduğu için.
    • gün içinde çocuklar 3 saat öğle uykusuna yatıyor. siz de boş boş oturuyorsunuz (en azından benim okulum böyle, her okulda uyku saati olmayabiliyor)
    • float olduğunuz için sorumluluğunuz yok, sınıfta birşey olsa ana öğretmenlerden hesap soruluyor ve müfredat yazma aktivite planlama işi ana öğretmenlerde, siz sadece size söyleneni yapıyorsunuz.
    • amerikan eğitim sistemi çok farklı, bebeklikten itibaren çocuklara herşeyi kendileri yapmaları öğretiliyor. bu sebeple ilk gün giydirmeye çalıştığım çocuk içi hocadan "hayır sen elleme kendi yapabilir" tepkisi aldım. ve bu yemek yemeden, yatak hazırlama kaldırmaya kadar aynı. tabi yaşa göre. 1 yaşından itibaren yemeklerini kendi yiyorlar. 2 yaşından itibaren de yataklarını kendileri yapıp kendileri kaldırıyorlar. bana büyük şok olmuştu ondan yazıyorum.
    • genelde çalışan elemanların çocukları için indirimleri oluyor. böylelikle hem çalışmaya devam edip hem çocuğunuza indirimli baktırabilir ve tüm gün beraber olabilirsiniz.
    • ortacı olduğum için tüm okulu, öğrencileri velileri tanıyorum onlar da sizi tanıyor. extra olarak çocuk bakma işi teklif ediyorlar. güzel kazanç oluyor. sonuçta çocuğunun öğretmenisiniz ve sizden ctesi gecesi 2-3 saat bakmanızı istiyor. sizden güvenilir babysitter mı bulacak? :))

    Eksiler:

    • maaşlar çok yüksek değil. burda minimum 15$dan başlıyor, 6 yıllık bir öğretmen 20$ civarında kazanıyor. bundan çok fazla yukarı gideceğini düşünmüyorum. anca 10-15 sene çalışıp maaşlı eleman falan olabilirsiniz ama onda da yılda 45000i geçmez bence.
    • çocuklarla konuşmanıza ses tonunuzu çok dikkat etmelisiniz ve çok sabırlı olmalısınız. en ufak yanlış bir cümleniz sorun olabiliyor. amerikan sistemini iyi çözmek ve ona göre davranmak lazım. bizde hiç öğretilmeyen duyguları paylaşmak ve anlamak üzerine sistemleri var. aynı zamanda velileri de hoş tutmalısınız.
    • float olduğunuz için yeriniz yurdunuz belli değil. her gün gidip bugün hangi sınıftayım diye bakıyorsunuz. ya da gün içinde 2-3 sınıf gezdiğiniz oluyor. ancak kişisel görüşüm, hep aynı sınıfta çalışmakta bir süre sonra baygınlık verebiliyor. (bu konuda hangisinin daha iyi olduğuna henüz kendi içimde karar veremedim) 🙂
    • çalıştığınız yaş grubuna göre sabrınızı test edebilecek bir meslek.

    şimdilik aklıma gelenler bunlar. sizlerinde sorusu olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

    Yazınız üzerinden yaklaşık 5 sene geçmiş 🙂 umarım sizin için herşey yolunda ilerliyordur..

    Biz de 10 gün önce Houston’a geldik eşim ile. Sizin gibi eşim de psikoloji mezunu ve sizin yaptığınız gibi assistant teacher ilanlarına eşim için başvurmaya başladık.

    Size sormak istediğimiz ; bu işe başlarken ingilizceniz hangi seviyedeydi ? İngilizce ile alakalı bir sorun yaşadınız mı ?

    Sevgiler..


  • @yigitberberoglu merhaba, artık öğretmenlik yapmıyorum kendi alanimla ilgili bir ise geçtim 🙂 İngilizce seviyem iyiydi o sebeple sorun yaşamadım. Sadece bazı eğitimsel kavramları öğrenmem gerekti ama işin içinde zamanla öğreniyorsunuz zaten. Eğer İngilizce seviyesi iyi değilse daha ufak yaşlı sınıflarla çalışmasını öneririm, waddler, toddler gibi.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum