Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @knnrn Virginia'da Root henüz yokmuş. Gelince haber verecekler, kayıt oldum ve teste başladım, sanırım 1 ya da 2 hafta sürecek driving test.


  • Arkadaşlar merhaba daha önce ABD de kaza yaşayan oldu mu? Sigortalı olarak aracın tamiratını ve evraklarını nasıl iletiyorsunuz? Size çarpan kişi ile TR de ki gibi kaza tutanağı tutuyor musunuz? Polis bu süreçte nasıl dahil oluyor? Trafik cezası kesiyorlar mı?


  • @wedofun

    mezun.com'dan aktariyorum:

    Bir trafik kazasına karışırsam ne yapmalıyım?

    Bir kazaya karıştığınız zaman yapmanız gerekenler eyaletlere göre değişiklik gösterebilir ancak genel olarak yapılması gerekenleri aşağıda verdiğimiz bilgilerde bulabilirsiniz:

    Kullandığınız araç kullanılabilecek durumda ise ve kazada yaralı yoksa;

    Dört araçtan az bir trafik kazasına karıştıysanız, yaralanma durumu yoksa ve aracınız kullanılabilecek durumda ise aracınızı trafiğin dışına çekmelisiniz. Böylece olası yeni bir kazayı engelleyecek ve trafiğin akışına engel olmayacaksınız.

    Aracınızı trafiğin dışına çıkardıktan sonra kazaya karışan diğer sürücüler ile bilgi alışverişi yapın. Bu bilgiler sürücünün adı, adresi, şehir ve eyaleti, telefon numarası, aracın yaşı, markası ve modeli, plaka numarası, şase numarası (Vehicle Identificatin Number), ehliyet numarası, sigorta şirketi ve poliçe numarasını içermelidir. Ayrıca diğer araçta bulunan yolcuların isim ve adresleri ile varsa kazaya tanık olanların isimleri alınmalıdır. Kaza raporundaki en önemli bilgilerden biri de kazanın meydana geldiği yerdir.

    Eyaletten eyalete değişiklik göstermekle birlikte daha sonra yapmanız gereken, en yakın polis merkezine gitmek ve kazayı rapor etmektir. Polis merkezine geldiğiniz zaman yanınızda ehliyetinizi, sigortanızı, şase numaranızı ve plaka numaranızı bulundurunuz. Kaza rapor edildikten sonra size bir R.D. numarası (polis rapor numarası) verilecektir.

    Kazadan sonra mümkün olduğunca çabuk polis merkezine gelmeniz gerekmektedir. Rapor etmeye sadece bir tarafın gitmesi durumunda gün içinde diğer parti aranarak R.D. numarasının verilmesi gerekmektedir. Eve geldiğiniz zaman sigorta şirketinizi aramalı ve onlara da R.D. numarasını ve kaza ile ilgili diğer bilgileri vermelisiniz.

    Kullandığınız araç kullanılamayacak durumda ise ve kişisel yaralanma varsa;

    Kaza meydana geldikten sonra aracınız kullanılamayacak durumda ise ve yaralı varsa hemen 911'i aramalısınız ya da aratmalısınız. 911'deki santrale kazanın yerini verdiğinizden emin olunuz. Olay yerine hemen bir polis gönderilecektir. Yaralanma var ise 911'e yaralıların durumu hakkında bilgi vermek zorundasınız. Yardım hemen gönderilecektir.

    Aracınıza hasar verip kaçtılarsa;

    Aracınıza vurup kaçmaya kalkarlarsa sakın vuran kişiyi takip etmeyin. Hemen 911'i arayın ve çarpan aracı, sürücüyü ve kaçtığı yönü tarif edin. Bölgede bulunan polislere telsizle mesaj iletilecektir. Kazayı rapor etmek için kaza mahaline polis gönderilebilir ya da siz en yakın polis merkezine gidebilirsiniz.

    Bir kaza durumu olduğunda mümkün olduğunca sakin ve kibar olmanız çok önemlidir. Diğer sürücü ile tartışmaktan kaçınmalısınız. Kaza olduktan sonra trafikteki diğer araçları uyarmak için arabanızın dörtlü sinyallerini açmalı ve aracın arkasına, 50 feet uzaklığına reflektör koymalısınız. Arabanızın antenine bir mendil de bağlayabilirsiniz.

    Kaynak: 1


  • Polisin beni çevirmesi durumunda ne yapmalıyım?
    Polis tarafından çevrildiğinizi anlamak için polisi arkanızda ve ışıklarını yakmış görmeniz yeterlidir. Bu durumda arabanızı sağdaki ya da soldaki emniyet şeridine çekmelisiniz. Kesinlikle arabadan inmemelisiniz. Polis yanınıza gelene kadar ehliyet ve ruhsatınızı hazırlamalısınız.

    Polisle konuşurken ellerinizi direksiyon üzerinde tutmaya özen gösterin, aksi davranışlar polisi yanlış yönlendirmenize sebep olur. Polisin sorduğu sorulara düzgün bir şekilde cevap verin ve polis gitmenize izin verene kadar arabanızı çalıştırmayın.

    Trafik cezası almam durumunda ne yapmalıyım?
    Trafik cezası almanız durumunda cezayı ödemek ya da mahkemeye gitmek gibi iki seçeneğiniz vardır. Cezayı ödemeyi tercih ederseniz ceza kağıdınızdaki miktarda bir çek yazıp ceza makbuzunuzun yollanacak bölümüyle beraber ilgili adrese yollamalısınız.

    Cezayı ödemeyip mahkemeye (court) çıkarak kendinizi savunmak isterseniz hiçbir şey yollamadığınız taktirde size mahkemenin tarihi postalanacaktır. Mahkemeye gittiğinizde size ceza yazan polis de orada bulunacaktır. Yapmanız gereken cezanın durumuna göre sebepleriniz anlatarak kendinizi savunmaktır. Mahkemeye gitmek şu açıdan avantajlıdır: Eğer paranın yanında ceza puanı da almışsanız, en azından bu puanı sildirme şansınız doğar. Çünkü ceza puanınızın artması araba sigortasını yenileme tarihi geldiğinde ödeyeceğiniz miktarın artması demektir.

    Yolda kaybolursam ne yapmalıyım?
    Yolda kaybolursanız yapmanız gereken ya polise sormak ya da güvenli bir yer (benzin istasyonu gibi) bulup oradakilere sormaktır. Güvenliğiniz açısından yoldan geçenleri durdurup soru sormayın. Kaybolma durumuna karşı en güzel çözüm arabanızda yaşadığınız bölgenin haritasını bulundurmaktır, harita takip ederek adres bulmanız çok daha kolay olacaktır.
    Kaynak: 2


  • @barış teşekkür ederim bilgilendirme için ✌🏻


  • Arkadaslar merhaba ben New Jersey deyim USA ehliyeti alana kadar tr ehliyeti ile sigorta yaptirabiliyormuyum lutfen bilen arkadaslar acil cevap verebilirlermi


  • Ben Massachusetts'te adece TR ehliyetim varken sigorta yaptirabilmistim.


  • CA icin evet yaptirabiliyorsunuz. Utah icin de evet yaptirabilirsiniz.
    Sigortasiz asla arac kullanmayin.


  • @caglaror ben new Jersey deyim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kursat68 ABD'de Araba Sigortası içinde söyledi:

    @caglaror ben new Jersey deyim

    Her yerde yaptırabilirsiniz. ABD'ye turist olarak gelip araç kiralayanlar gibi düşünün.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


    Hemen cevap yazmayın burası youtuber tavsiyeleri yeri değil diye dün akşam yüklediği bir video takip etmeyenler seyretsin ne kadar doğru her yer için bunu ancak amerikada değişik eyaletlerde yaşayanlar teyit edebilir mesela @crazycells new york houston @semavi apayrı yerler


  • Root yukledim ben, test drive ile ilgili bir yer goremedim, direk aylik planlari sunuyor bana. test surus kismini nasil baslayacagim ?


  • NJ de yeni yaptırdım en uygunu Geico ve AAA veriyor , AAA yaptırdım 79 dolar aylık , çakal sigortacı once peşin senelik 840dolar cekmiş , soylendim aylık odemeye cevirdi 79 dolar , NJ ehliyetim var, tarfik cezası yerseniz sigorta priminiz artıyor bilginize.


  • Sigorta fiyatina neler dahil. Goreceli bir kavram olsa da Full Coverage oneriliyor. Seceneklerle oynayip fiyati degistirebilirsiniz. Benim policeyi fotograflayip koyayim bir ara.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ercan-tekoglan Uygulamayı yükledikten sonra bilgileri girmek gerekiyor. Bunları yaptıysanız araç kullanmaya başlayınca uygulama otomatik olarak sürüşü algılıyor, tabii uygulamaya konum bilgilerine erişim izni vermeyi unutmayın. Ayrıca enerji tasarrufu ayarları uygulamayı derin uyku moduna alıyorsa otomatik olarak açılamayabilir.


  • @knnrn belirtilen insurance lardan birini yapip odeme vs yapmayacagim yani degil mi


  • @knnrn Root CA da hizmet vermiyormus. Ama mobil appleri biraz sorunlu. Yasima takildi, dob girmeme ragmen yas hatali dedi durdu. Anladik bolge uygun degil ama o zaman neden formu tamamlatmak istiyorsun. En son uygulamayi zorla kapattim. Artik TXa gelince tekrar denerim.
    AllState firmasi tam bir soyguncu. Kimseye onermem. Esimi aractan iptal etmeme ragmen yine tam para kestiler (iki surucu). Full coverage senin root'un verdigi degerlerin yarisi. Ama fiyat 2 kati. Yani x4 kat kazik.
    CA disina ciktigimda ise min sorumlular. O yuzden TX a gelir gelmez iptal edip root a gececegim, indirim almak icin ne kadar kullanmak gerekiyor acaba?
    Umarim ehliyeti hizlica TX ehliyetine cevirebilirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

    @knnrn Root CA da hizmet vermiyormus. Ama mobil appleri biraz sorunlu. Yasima takildi, dob girmeme ragmen yas hatali dedi durdu. Anladik bolge uygun degil ama o zaman neden formu tamamlatmak istiyorsun. En son uygulamayi zorla kapattim. Artik TXa gelince tekrar denerim.
    AllState firmasi tam bir soyguncu. Kimseye onermem. Esimi aractan iptal etmeme ragmen yine tam para kestiler (iki surucu). Full coverage senin root'un verdigi degerlerin yarisi. Ama fiyat 2 kati. Yani x4 kat kazik.
    CA disina ciktigimda ise min sorumlular. O yuzden TX a gelir gelmez iptal edip root a gececegim, indirim almak icin ne kadar kullanmak gerekiyor acaba?
    Umarim ehliyeti hizlica TX ehliyetine cevirebilirim.

    Benim Root deneme sürem 1 ayı bulmuştu ama nedeni telefonun uygulamayı uyku moduna almasıymış. Tasker ile her arabaya bindiğimde uygulamayı açacak şekilde bir profil oluşturup hallettim, bundan sonra 1 hafta içinde sonuçlandı.


  • Herkese merhaba Youtube de gezinirken bir arkadaşa denk geldim.Video içerikleri pek anlamlı şeylerden oluşmasa da bir kısım da ;
    onu bir arkadaşının trafik sigortası için türkiyeden aldığı ehliyetin uluslar arası bir ehliyet olduğunu söylerse primlerinin düşeceği bilgisini almış.
    Ve firmaya başvurunca primleri de düşmüş, konu ile ilgili bilginiz var mı bilmiyorrum ama paylaşayım dedim.Videonun 3 ve 4 dk arasında bilgiler.

    bu konu ile @knnrn siz yukarıda türkiyede ki yıllar hesaba alınmış sigorta şirketi almaz demişsiniz, acaba bazı firmalar alıyor olabilir mi? belki bir yararı olur. bu videonun.


  • Türk ehliyeti ile sigorta yapmak eyaletten eyalete hatta firmadan firmaya değişiyor. En azından bendeki 10 senelik bilgi bu şekilde.

    NY'a inip, Jamaica'dan araç alıyordum. (Hillside Auto Mall). Bana 38 günlük in-transit permit yapıyorlardı takribi olarak 250 dolar gibi bir insurance artı evrak parası ödüyordum (Tahmini olarak 30-40 doları evrak gerisi insurance)
    Daha sonra Türk ehliyetimle NC'ye gidip orada nationwide'dan sigorta yaptırıyordum. Aylık 70 dolar gibi bir rakam çıkıyordu yaşım 21 iken.
    Nationwide benim TR tecrübemi other (peru, mexico, etc) olarak işliyordu. Bu ilk senemde böyle oldu. Sonraki senelerde ABD ehliyetim olduğu için (her ne kadar tekrar ABD'ye gidene kadar expired olsa da lisansım) o tecrübeleri de saydılar ve epey düşmüştü.

    Şimdi sorum şu. 2008 yılında ilk ABD ehliyetimi aldım. Sonraki 2 yaz da aldım. Kalma iznime kadar ehliyet veriyorlardı. Kısmet olur da gidersem, Sürücü lisansı sınavlarına tekrar girmek ve geçmek kaydı ile geçmiş yıl tecrübelerim sigorta şirketlerince tanınır mı?,
    Fikirleriniz nedir?
    Not: İlgili ehliyetlerin (3 Adet) 2si elimde.


Benzer Başlıklar

  • 8
  • 19
  • 17
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum