Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Amerika ehliyetimi aldim gecen ay, araci da loan ile aldik lease degil arac. ben de anlamadim yani aracin taksitinden cok insurance taksiti cikiyor garip bir sekilde. yasadigimiz bolgedeki kaza orani cok yuksek oldugunu biliyorum birkac kisiden duymustum daha once ama bu kadar da yuksek olmasi garip geldi bana da fikrinizi bir almak istedim


  • progressive firmasına bakın o ilk gelenlere iyi fiyatlar verebiliyor


  • Oraya da baktim 6 aylik 4300$ cikarttilar en uygun o gorunuyor su an ama bu hali bile baya pahali malesef 😞


  • @ipeke Loan veya lease ile alinan araclarda cogu banka veya loan sirketi full coverage sigorta isterler. Zaten New York da arac sigortalarinin ortalama olarak yuksek oldugu yerlerden birisi. Bir de yeni ehliyetli oldugunuz icin premiumlar yuksek olacaktir. Degisik sigorta sirketlerini deneyin. En uygununu secin.

    Veya guvenli bir tanidiginiz varsa, sigorta premiumlari da makul oranda dusukse, ve sizi kabul ederse, onun sigortasina dahil olup, arada olusacak farki ona odemeniz seklinde bir yol deneyebilirsiniz. Ben eskiden bir arkadasa bunu 6 ayligina yapmistim. Onu ve aracini kendi sigortama ikinci bir arac ve driver olarak eklemistim, aradaki farki kendisi bana odemisti. Kendisi acisindan normalden daha ucuza gelmisti.


  • Merhabalar ucuz sigorta almaya calisiyorum arabayi yeni aldim trafikte surmek icin sigortaya ihtiyacim varmis pazartesi de kaydettirecegim dmv de tamirciye goturmek icin aliyorum.

    En dusuk liability bir insurance state minumum bakiyorum ama medical covarage vs eklemeliyim bilmiyorum ama en dusuk sigortayi bulmaya calisiyorum

    Kafama takilan ilk soru arabayi ne icin kullaniyorsun arabayi yeni aldim isten yeni ciktim issizim doordash yapmak icin aldim ama soru soruyorlar isaretlesem mi isaretlesem bilmiyorum. issiz issiz isli misin diye

    I also use this vehicle for Ridesharing
    (Uber, Lyft, Amazon Flex, Uber EATS, etc.) diye isaretlesem mi bilmiyorum delivery yapmaya calisiyorum.

    Ne icin arabayi kullaniyorsun?
    Pleasure
    Commute
    Business secenegi var

    Ikinci soru yillik kac mil yaptigini soruyor 12-13k mil yaziyor
    When did you registered your car diyor daha dmv gidip kayit ettirmedim pazartesi edecegim insurance olmadan kayit edilmiyormus arabayi simdi tamirciye goturmek icin less than 2 months sectim ama kaydettirmedim yani.

    Not yet registered
    Less than 2 months

    Bu konuda yardimci olacak var mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @samuraisamet delivery yaptığın halde eğer poliçende yazmazsa ve bu işte kaza yaparsan aynı Türkiye gibi kullanım şekli istinası gibi ret alırsın. ödeme yapılmaz.


  • @ayvalik10 kaza aninda doordash yaptigimi nereden anlayacaklar ki arabam 1600 dolar zaten param yok en ucuz Sigorta almaya calisiyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @samuraisamet arabanda order yada doordash çantasını görürler


  • Sigorta yenileme dönemi geldiğinde nasıl yapmak gerekir ? İlk 6 aylık dönemimin son ayına girdim. Son ödemeyide aldılar. Başka sigortalar ile hemen mi görüşmek gerekir yoksa son haftaya kadar beklemekmi lazım. Erken veya son anda yapmak primlere nasıl yansır veya şimdiden önümüzdeki ay başlayacak sigorta alınabilir mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @wanti bence şimdiden bakmaya başlayın zaten yapamayacak şirketler size fiyat vermez. En uygun fiyatı bulunca teklifi kayıt ettirin daha sonra 3-4 gün öncesinden de baktırırsın eğer yüksek çıkarsa zaten kayıtlı teklifin olduğu için o teklifi poliçe haline getirirsin.


  • İyi günler
    Araba sigortanızı nasıl yaptırdınız? Rica etsem anlatırmısınız.
    15 gündür geico dan haber bekliyorum gelmedi, diğer şirketlerde olumsuz yanıt verdi
    Aracı sigorta yaptırmam gerekiyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Pınar-Pınar hangi bölgedesiniz acaba ona göre sizlere yetkilileri yönlendirelim


  • @Pınar-Pınar Progressive ya da AAA ile gorustunuz mu? California'da tanidigim herkesin favorisi bu iki firma su an.


  • @samuraisamet Bu konu ile ilgili basi biraz derde girmis bir arkadasimiz vardi. Sigorta aradan 2 sene gecmis olmasina ragmen bu arkadasi mahkemeye vermis, Uber yaptigi ve bunu sigorta policesine yazdirmadigi icin. Bu arada aracinizin degerinin hic onemi yok, trafik ve sigorta isi cok hassas.


  • @wanti, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

    Sigorta yenileme dönemi geldiğinde nasıl yapmak gerekir ? İlk 6 aylık dönemimin son ayına girdim. Son ödemeyide aldılar. Başka sigortalar ile hemen mi görüşmek gerekir yoksa son haftaya kadar beklemekmi lazım. Erken veya son anda yapmak primlere nasıl yansır veya şimdiden önümüzdeki ay başlayacak sigorta alınabilir mi?

    Diger firmalara baktim, konustum. Progressive yeni musteri indirimleri bittigi icin arttigini soyledi. 1 sene dolunca eski musteri indirimleri baslayacakmis 🙂 Daha uygun veren firmalar var. Ama bunlarda da yeni musteri olayi var sanki. Sizler nasil bir yol izliyorsunuz ? Her donem firma firma gezmek mi yoksa sabit firma ile devam mi? Rakkam ise 1300 e 1100. Progressive nin ilk donem police teklifide 1100 du.


  • Ilk sigortanizi yaptiktan sonra (genelde 6 aylik olur), memnun degilseniz veya baska alternatifleri denemek isterseniz, istediginiz zaman sigorta arastirmalarina ve estimateler almaya baslayabilirsiniz. Zaten simdilerde hersey online. Ama eger isterseniz, herhangi bir sigorta offisine gidip oradan da yapabilirsiniz.

    Size uyan bir sigorta bulunca, once yeni sigortayi baslatin. Oradan eski sigortanizi iptal ettirmek icin bir form alabilirsiniz. Boyle yaparsaniz, bu formu eski sigortaya gonderin. Veya online olarak da eski sigortayi iptal ettirebilirsiniz.

    Eger suresi doldugunda sigortanizi degistirmeyecekseniz, hicbirsey yapmaniza gerek yok. Kendi kendisine otomatik olarak yeniler. Size yeni sigorta kartlarini posta ile gonderirler ve yeni odemeleriniz aynen devam eder.


  • Arkadaşlar merhaba.
    1 aylık gezmek için abd'ye geleceğim.bir arkadaşım boş yere araç kiralama, benim arabayı vereyim diye ısrar ediyor ama emanet arabayla bir kaza vs. olursa mahçup olmayayım diye onun sigortasına 1 ay gibi kısa süreli kendimi ekletmek istiyorum, boyle birsey mümkün mü? veya araç kiralamaktan daha pahalıya mı gelir acaba? (Sadece TR ehliyetim var)


  • @ilker321 Arkadasiniz kendi arac sigortasina sizin isminizi ekletebiliyor bildigim kadariyla. Bu durum yabanci ehliyetlerde nasil isliyor emin degilim ama arastirip o yolu deneyebilirsiniz.


  • @ilker321 Arac sizin olmasa dahi sigorta satin alabilirsiniz. Cevremdeki bir cok kisi Progressive ve AAA yi oneriyor.


  • @Kryptonite çok teşekkürler.
    İnceledim ama anladığım kadarıyla bu sigortayı da yapsam kullandığım araçtaki hasarı ve yaralanmayı karşılamıyor, karşı tarafı karşılıyor. Zaten araç sahibinin kendi sigortası da bana kendi izni dahilinde ödünç verdiği için karşı tarafı karşılıyormuş. Bu yüzden mantığını anlayamadım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

59
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum