Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @nicely, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

    En düşük fiyatı Progressive şirketinden aldım arkadaşlar Pemco dan bir halt olmaz, Aylık $45'e hallettim sigorta işini.

    Sigorta primi hesabında çok önemli olduğu için yaşınızı, kaç yıldır ABD ehliyetiniz olduğunu, trafik cezası-kazanız olup olmadığı bilgilerini paylaşabilir misiniz?


  • @nicely, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

    En düşük fiyatı Progressive şirketinden aldım arkadaşlar Pemco dan bir halt olmaz, Aylık $45'e hallettim sigorta işini.

    Hocam, o aylik $45 lik sigorta liability sanirim. Hicbirsey kapsamaz. Dikkat edin ve kaza yapmayin!


  • @elma selam yas 30 3 yil ehliyet kaza ve ceza gecmisi yok

    @MySea, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

    @nicely, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

    En düşük fiyatı Progressive şirketinden aldım arkadaşlar Pemco dan bir halt olmaz, Aylık $45'e hallettim sigorta işini.

    Hocam, o aylik $45 lik sigorta liability sanirim. Hicbirsey kapsamaz. Dikkat edin ve kaza yapmayin!

    Aynen ya arabanin kendisi zaten $8k ediyor insallah kaza bela kimseye vermesin Allah cok az kullaniyorum ve etraf kasaba o sebeple boyle minimum yaptim.


  • Bu ileti silindi!

  • Arabami ilk aldigimda arabayi alir almaz acentedeyken GEICO'dan yaptirmistim sigortami. Aylik 205 dolar cikartmislardi. Neyse 6 ay doldu, eve otomatik olarak yenileme dokumanlarini gonderdiler, 190 dolara indirdiler fiyati da. Oyle olunca ben aradim bunlari hemen "siz neden bana ben istemeden otomatik yenileme belgelerini gonderdiniz ki, belki ben baska bir yerden fiyat alcam daha ucuzunu bulcam" diye. Onlar da bana "sorun degil istediginiz zaman iptal edebilirsiniz" dediler.

    Neyse o zamandan sonra ben bosladim biraz acikcasi hep usendim baska firmalari aramaya. Boyle boyle 2 ay daha yaptim odememi. Gecen hafta Costco eve posta gondermis, biz GEICO'dan 500 dolar falan daha ucuzuz, hem de sizi preapprove ettik diye bir posta.

    Oyle olunca dur sunlari bir arayayim belki daha ucuza gelir diye aradim az once. Connect diye bir firma yapiyormus sigortayi. ABD'de ehliyetimi ne zaman aldigimi sordu, gecen sen ekimde dedim. O zaman biz yapamiyoruz sigortayi, en az 3 yil ehliyet lazim, biz sizi baska bir kardes firmamiza yonlendirelim dedi, ok dedim. Yonlendirdigi firma Progressive'mis. Neyse basladik sigortaciyla konusmaya verdim butun bilgilerimi, Geico'daki coverage bilgilerimi de verdim.

    Tamam guzel, 6 aylik 3000 kusur, aylik 608 dolar dedi.

    Saka misin ablacim, ben Geico'ya 190 dolar veriyorum ve azaltmaya calisiyorum 190 neree 600 nere dedim. Haklisin ama Geico New Jersey'de baya guclu degistirme zaten dedi. Baya rakip firma bizden iyi sen onlarla devam et dedi bana.

    Anlamadim, ben sanirim baya iyi oduyormusum. 600 dolar ne allahsizlar, sifir araba alinir aylik odemeyle o paraya.

    Coverage detaylarimi da alta yazayim, zaten cok da guzel bir coverage oldugunu dusunmuyorum aslinda bundan daha kapsamli bir coverage olsa daha iyi olur ama neyse;

    • Bodily injury liability: $15,000/$30,000
    • Property damage liability: $25,000
    • Personal Injury Protection (Primary): $15,000/$250 ded.
    • Uninsured - Underinsured: $15,000/$30,000
    • Comprehensive: $500 ded
    • Collision: $500 ded
    • Rental Reimbursement: $50/day - $1,500 max.

    Arac 2015 Subaru Forester, eyalet NJ.


  • @eire

    "Bodily injury liability: $15,000/$30,000
    Property damage liability: $25,000
    Personal Injury Protection (Primary): $15,000/$250 ded.
    Uninsured - Underinsured: $15,000/$30,000
    Comprehensive: $500 ded
    Collision: $500 ded
    Rental Reimbursement: $50/day - $1,500 max.
    "

    Hocam bu verdiginiz detaylar, tipik bir liability insurance. Gercek su ki, bir kaza aninda kolay kolay hicbirsey kapsamaz. Sadece aracin sigortasi var demek icin kullanilir. Araciniza veya karsi tarafin aracina olan hicbir hasari kapsamaz! Bunlar icin daha detayli comprehensive ve collision bolumleri olan sigorta yaptirmaniz gerekir. Yani tavsiyem, dikkatli kullanin!

    Ayrica PIP (personal injury protection) $15,000 cok dusuk. Bir kaza aninda, acil servise kaldirilirsa kisi veya kisiler, bunun cok daha uzerinde hastane faturalari cikacaktir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eire Ben de güncel poliçeyi paylaşayım. Toyota Sienna 2022 ve Kia Soul 2020 için. Kapsamları yüksek olmalı. Bir sıkıntı var mı sayın @MySea ?
    İlk geldiğimizde biz de aylık 300 dolar falan ödüyorduk, ama iki aracımız da sıfırdı. Son iki yıldır 130 dolar civarında ödüyoruz.

    state-farm.JPG


  • @knnrn, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

    @eire Ben de güncel poliçeyi paylaşayım. Toyota Sienna 2022 ve Kia Soul 2020 için. Kapsamları yüksek olmalı. Bir sıkıntı var mı sayın @MySea ?
    İlk geldiğimizde biz de aylık 300 dolar falan ödüyorduk, ama iki aracımız da sıfırdı. Son iki yıldır 130 dolar civarında ödüyoruz.

    state-farm.JPG

    Sayin @knnrn

    Bodily injury 100/200 bin iyi sayilir. Bu kisi basina sakatlanmalarda 100 bine kadar, kaza basina da 200 bine kadar sigorta odeyecek demektir.

    Property damage 50 bin iyi ama 100 bin olsa daha iyi olur. Gunumuzde 50-100 bin araliginda degeri olan cok arac var. Sizin hatali oldugunuz bir kazada, karsi tarafinin arac hasarini odemek icin bu.

    PIP 5 bin cok dusuk. Bu, kazada sizin ve aracinizdaki baskalarinin hastane, rehabilitasyon ve is kaybini karsilamak icin. Tavsiyem, mumkun oldugu kadar yuksek tutun. Mesela, bizimki iki arac icin de 100/300 bin. Biz 2012 de kaza yapmistik. Hata diger taraftaydi. Bizim o zaman PIP 15/30 bin idi. Esim acile kaldirildi ve 2-3 yil suren tedavileri oldu. PIP hemen tukendi ve kendi saglik sigortamizdan karsilamak zorunda kaldik. Sonra karsi tarafin sigortasindan anlasma yolu ile bir miktar para aldik ama cogunlugu hastane masraflarina gitti. Eger PIP simdiki gibi yuksek olmus olsaydi, o para bizde kalacakti.

    Uninsured/underinsured da bir miktar yazmiyor. Sanirim 0. Bu da onemli. Kaza sirasinda karsi taraf sigortasizsa veya cok dusuk bir coverage sahibiyse, sizin sigorta orada yazan miktara kadar cover yapar.


  • Kisaca, comprehensive ve collision sigorta coverage maddelerini de anlatmak isterim:

    Collision coverage: Aracinizdaki kaza sirasindaki carpisma vb sonucu olusan hasarlari cover yapar. Once 2012'de kaza yaptim. Arac yeniydi ve daha 3 ay once almistim. Sigorta aracin yetkili servisinde tamiri yaptirdi, kendileri odediler. Sonra baska bir arac ile 2017'de kaza yaptim ve aracim totaled oldu, yani pert oldu. Arac 5 yasindaydi ve 100k uzerinde mileage vardi. Sigorta o gunku market fiyatindan bana odeme yapti.

    Comprehensive coverage: Aracinizda herhangi bir dogal olay sonucu olusan hasarlari kapsar. Ornek: Sel felaketi, hurricane, hail (dolu) yagmasi, yangin vb.. 2019'da aracim evin onunde park halindeydi. Birden bir thunderstorm geldi. Evin onundeki agactan kopan buyuk bir dal aracimin tam ustune dustu. On cam ve ust kaporta hasar gordu. Sigorta $4,200 lik estimate yapti. $500 deductible vardi, onu dustuler ve bana $3,700 odeme yaptilar. Ben tanidigim tamircide $1,200 ile isi hallettim. 🙂

    Neyin ne zaman yasanacagi belli olmaz. O yuzden bu tur sigorta coveragelarin hepsini yaptirmak cok onemli. Herkese kazasiz gunler dilerim 🙂


  • dil eğitimim tamamlanınca benimde öğrenmem gereken konular. bilgiler için teşekkürler


  • Sayın @knnrn genel olarak State Farm'dan memnun musunuz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MegaShintai, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

    Sayın @knnrn genel olarak State Farm'dan memnun musunuz?

    Evet, memnunum. Evin ve arabaların sigortası State Farm. Arabalar için ihtiyaç olmadı ama ev için hasar durumunda kısa zamanda ödeme yaptılar.


  • Ben GEICO dan yaptirdim sigortayi. Fakat Progressive de yakin fiyat vermisti. Yaklasik 10 tane firmadan da fiyat sorgulamasi yapmistim. Fiyatlar 4 kati olacak sekilde farklilik gosterebiliyor. Bir cok faktore bagli olarak fiyatlar degisiklik gosteriyor. Tavsiyem size uygun olani bulmaniz bunun icin bir cok yerden sorgulama yapmaniz. Zaten internet uzerinden sorgulama yapiliyor cogundan.


  • @knnrn teşekkür ederim cevabınız için.


  • Araç sigorta fiyatım 250$ dan 70 e düştü. Nasıl oldu derseniz anlatıyorum ama legal mi illegal mi bilemiyorum. Ny merkezde yaşıyorum. Adres olarak yine ny da yaşayan arkadaşımın adresini verdim. Kendisi benden biraz daha uzakta oturuyor ve yaşadığı yer çok sakin bir yer. Evrak gittiğinde oraya gidiyor ve o bana yolluyor. Zaten mesleğimden dolayı araba sürekli kapıda yatıyor. Ayda 100 mil yapmıyorum bile. Bu ileride bana sorun yaşatır mı bilmiyorum. Bu kadar fark etmesi beni çok şaşırttı. Şuan için buna devam ediyorum. Yaptıktan sonra öğrendim ki bir çok kişi zaten böyle yapıyormuş. Ny da sigortalar gerçekten pahalı bana full sigorta ve kasko için 550$ fiyat verdiler en ucuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea Sigortacım ile görüştüm, PIP için State Farm'da en fazla 10 bin oluyor dedi, o şekilde yükseltecek. Karşı tarafın kusurlu olduğu bir kazada sağlık masraflarını karşı tarafın sigortası karşılamıyor mu? Delaware no-fault eyalet olduğu için böyle oldu sanırım. Texas no-fault değil.

    Uninsured/underinsured için alt satırlarda yazan tutarlar geçerli, 30/60 ve 50 bin şeklinde. Property damage için de artış talep edeceğim.


  • @knnrn Her eyaletin insurance standardlari farkli. Delaware icin PIP aslinda no-fault kapsaminda kullaniliyor. Normal standard PIP miktari 15/30 bin ama ek bir madde ile bunu yukseltebiliyorsunuz.

    Texas no-fault state olmadigi icin durum orada farkli. Tavsiyem eyaletinize gore goreceli yuksek miktarlar iceren bir insurance policy almaniz daha guvenli olacaktir.

    Bu arada kisaca aciklamak gerekirse, no-fault olmayan eyaletlerde, bir kaza aninda sizin sucunuz, hataniz yoksa, karsi tarafin insurance masraflari odemesi gerekiyor. Yani hatali tarafin insurance odemeleri yapar. Hata sizde olmadigi surece iyisiniz! Bu durumda polis raporu ve camera goruntuleri, sahitler falan onemli rol oynayabilir.

    No-fault eyaletlerde ise, kim suclu, hatali olursa olsun, herkesin kendi insurance sirketi masraflari karsiliyor. PIP burada devreye giriyor, medical masraflar ve is kaybini karsilamak icin. Eger kaza sonrasi agrilariniz, kalici veya uzun sureli saglik sorunlariniz vb olusursa, bu durumda karsi tarafi ve insurance sirketini dava etmeniz gerekiyor.


  • Merhaba herkese, Florida eyaletinde yaşamaktayım (20 gün oldu). Türkiye ehliyetim var ve burada daha yeni Learner's License alabildim. Direksiyon sınavı da bir ay sonra. Yeni bir araba aldım ve sigorta yaptırmam gerekli. Learner's License ile yaptırabiliyorum ama sanırım Türk ehliyeti ile daha uyguna yaptırabilirim. Progressive firması Türk ehliyeti ile sigorta yapmamı sağlıyor. Sorum şu, ben plakamı Learner's License'ımı kullanarak alacağım. Sigortamı Türk ehliyeti ile almam sorun yaşatır mı? Her türlü bilgi ve önerileriniz için şimdiden çok teşekkürler.


  • @TAMURA Hocam merhaba, Türk ehliyeti ile sigorta yaptırdıktan sonra plakayı da Türk ehliyeti üstüne almak mı gerekiyor? Learner's License var da bende de.

  • ⭐⭐⭐

    @MySea Henüz mülakat alamadık ama bu tür bilgileri önceden bilerek gitmek çok faydalı olacak. Biz erkekler için araba konusu çok önemli bir konu. 😁 Sonuçta hiç bilmediğim bir ortam ve yasalar var. Bu tür bilgiler çok ama çok değerli. Teşekkür ederiz sayın @MySea .


Benzer Başlıklar

  • 29
  • 104
  • 4
  • 11
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum