Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @arnblt Asagidakini deneyin. Ben en dusuk burada bulmustum. Geico'da olabilir.


  • Eger askeriye ile baglantiniz varsa (asker, asker yakini veya gazi gibi), burayi da deneyebilirsiniz:

    https://www.usaa.com/

  • ⭐⭐

    @MySea teşekkür ederim. Benim sigorta da GEICO ama pahalı bir poliçe çıkardı. Hiç kullanmadığımız halde.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnblt, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

    @MySea teşekkür ederim. Benim sigorta da GEICO ama pahalı bir poliçe çıkardı. Hiç kullanmadığımız halde.

    Ben Root öneririm. Herkese sigorta yapmıyor ama denemesi bedava (hatta üste 25 dolar hediye ediyor)

    Şu linki kullanarak kayıt olun: https://rootbonus.com/KenanOren

    Ben 2 yeni araç 2 sürücü için ilk zamanlar aylık 250 civarında ödüyordum. Yaklaşık 2 yılın sonunda 150-160 dolar civarına düştü. Yeni ehliyetler ile böyle olması çok anormal değil.


  • @arnblt 150$ fazla. Biz 1 arac 2 sofor icin 110$/ay veriyoruz. Telefon numarasi vermeden online teklif almaya calisin. @knnrn dedigi gibi Root bir sure app yuklu telefonla kullaninca otomatik quote cikartiyor. Benim Lyft yaptigim doneme denk gelmisti, uzun surus nedeniyle yuksek cikartti. Risksiz (ani durmalar, ani donusler, ani hizlanmalar risk demektir) ve kisa sure surus icin dusuk verecektir (ev-is, is-ev gibi).
    Infinity Kamper'den aliyorum (CA'da yuksekti) ama burada dusuk. Hedef 90$ civarina alabilmek ama cok zor. Bu arada dahil edilen hasar karsilama limitleri de fiyati etkiler. Tam kapmsam bile kendi icinde detaylaniyor.


  • Burada yazılanlar iyi güzel, ama eyaletten eyalete değiştiğinin de farkında olmak gerekir. 2019 model Toyota Rav4 için Progressive kapsamında 6 aylık 350 dolar ödüyoruz. State minimum requirementslarının da üzerinde bir poliçe. Soru soran veya kendi deneyimlerini paylaşan arkadaşların eyalet hakkında da bilgi vermesi herkesin avantajına olur.


  • @strangereister katiliyorum. yasanilan mahallenin trafik durumunu, kaza istatistiklerini dahi baz aliyorlar. hesaplamalari gercekten cok kapsamli. bir de firmalar arasi rekabet cok yogun. 121$/month ucretle progressive kullanirken geico mail atti, aradim ve yeni bi offer sundular 80$/month. tekrar progressive i aradim match etmezseniz tasinicam dedim. ayni rakama indirdiler. 3 ayda bir piyasayi yoklamak lazim. ozellikle yeni gelenler. ben 1.5 yildir buradayim 4 kere fiyat update ettim. 178$ la basladigim full coverage sigortaya su an 80 dolar douyorum.


  • 2016 model Hyundai Elantra icin Seattle da $980 6 aylik Geico. Ciddi kazik yemisim ama hemen hemen her sirket ayni fiyati verdi. Belki ikinci yenilemede indirim alabilirim.


  • @roccorocco Cok fazla parametre var ayni parametereleri sunsan bile farkli firmalar (hatta acenteler) farkli fiyat cekebiliyor.
    Telefon vermeden quote alabiliyorsan 2-3 yerden almalisin bence. Gelecek sefer ben de degistirecegim, f/p cok yuksek Kemper'in.


  • 2014 passat. Normalde progressive insurance liability için aylık 83$ öderken bir çok firmadan full coverage teklifleri aldım. 150-180$/ay teklif veren de çıktı, 100$/ay'da. En uygun fiyatı State Farm insurance'da buldum. 63$/ay full coverage ve diğer firmalar ile aynı policy. İyi araştırmak gerekiyor.

  • ⭐⭐

    Ilk geldigimizde turk ehliyetleri ile infinity den aylik 180 $ olarak odedigimiz araba sigortasi bu ayin 24 ne bitiyor ve bugun gidip geico 'dan aylik 130 $'a yaptirdik. 10 $lik hediye kart verdiler birde 2. Ay 17 $ odeyecekmisiz sadece 😊


  • Bir sorum var, diyelimki arabanın sigortası doldu. Arabayı hiç kullanmıyorum oyle duruyor kapının önünde, o arabaya sigorta yaptırmazsam sıkıntı olur mu? washington eyaletinde yasıyorum.

  • ⭐⭐

    Sn @nicely ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum. 4 aydır kullanmıyorum. Ay başında oradaydım 15 gün kullandım. Muayene bakım falan yaptırdım. DMV ye kaydettirdim.
    Sigortaya aylık 150$ veriyorum ve araba garajda yatıyor. Muhtemelen 4 ay daha yatacak. Şöyle bir durum var. Arabayı yıllık plaka sticker'ı için kayıt yaptırırken "Kayıtlı olduğu sürede sigortalı olacağını kabul ediyorum. Aksi takdirde 500$ cezası var" gibi bir yazı vardı. O yüzden iptal ettirmedim.
    Selamlar


  • @nicely araci kullanmayacaksaniz sigorta yaptirmaniza gerek yok. @arnblt neden sigortasini iptal ettirmediniz ki?


  • @arnblt Eger inspection tarihi yakin degilse sigortayi iptal ettirebilirsiniz. Ama inspection sirasinda mutlaka sigortayi gormek istiyorlar.
    Ama su da var, olur da bir gezelim, suraya gidelim filan derseniz sigortasiz surmek risk olur. CA belgelerinde okumustum gecici sure de olsa araci trafikten aliyorum gibi bir sey var. Aslinda garajda duran arabalar icin. Bu durumda sanirim inspection bile gerekmiyor. Atiyorum araba koleksiyonerisiniz ya da dunya turuna cikacaksiniz arac 1 yil yatacak. O durumlar icin yapiyorlar. O zaman inspection da gerekmiyor.

  • ⭐⭐

    @yalta plaka sticker ı için kayıt yaptırırken kayıtlı olduğu dönemde sigortalı olmalısınız yazıyordu.


  • @arnblt eger suresi dolmak uzere ise ve yenilemeniz gerekiyorsa sigortayi yaptirip stickeri yenileyip tekrar sigortayi iptal edebilirsiniz. Tabii bu iptal durumlari sigorta sirketlerindeki statunuzu kotu yonde etkileyecektir ama kotu yonde etkilenecek diye de en az 600 dolar odenmez 😃


  • Kredi ile alınan araçta sigorta iptal ettiren oldu mu? Bunun kredi kontratına göre cezası var diye okumuştum. Fark edilince kendileri yüksek bir fiyattan sigorta yapıp, kredi taksidine ekliyorlarmış. Aracı pek kullanmıyorum, saçma derecede yüksek full coverage ödüyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @caglarcan tam kelime karşılığını hatırlayamadım ama aracınız, kredinizi ödeyemediğiniz zaman elinizden alacakları mal olduğu olduğu için sigortayı zorunlu tutuyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @knnrn, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

    @erbatur Şurada yazılanlara bir göz atın: https://yesilkartforum.com/forum/topic/550/araç-sigortası-hesaplama

    Ben kendim ve eşim için uzun bir süre (2 sürücü, 2 araç için full coverage) aylık 330 dolar civarında primler ödedim, 6 aylık 2000 dolar yani. Texas ehliyetimiz olsa da yeni olduğu için fiyatlar yüksek çıkıyor.

    6 ay önce Root'a geçtim, ödediğim rakam yarıya düştü. Geçenlerde Root'un yenileme zamanı gelmişti. Diğer firmalara bakayım dedim, artık ehliyetim neredeyse 2 yıllık olduğu için ucuzlamıştır diye. Ama en düşük aylık 250 dolar verdiler. Root için 6 aylık 800 dolar ödedim. Kapsamı da çok geniş.

    Uninsured/underinsured motorist, adından da anlaşılacağı üzere sigortası olmayan veya kapsamı çok düşük olan bir sürücü size çarparsa (karşı taraf hatalı) aracınıza veya size gelecek masrafları karşılıyor. Böyle bir durumda bu kapsam yoksa, çarpan kişiyi dava etmekten başka çareniz kalmıyor. Bu davalar da genelde yıllar sürüyor ve sonunda elinize hiçbir şey geçmeyebiliyor. Sigortasız veya minimum sigortaya sahip sürücü sayısı çok fazla. İptal etmenizi kesinlikle önermem.

    Root'u çok övdüm ama onun da sonu geldi. Her poliçede fiyatı yükseliyordu. En son 6 aylık 1000 dolar olan poliçe için 1200 dolarlık yenileme olacağını söylediler. Ben de fiyat araştırması yaptım. State Farm aynı kapsamı evin kiracı sigortası ile birlikte aylık 140 dolara verdi. Üstelik 6 aylık peşin ödeme değil aylık taksitle ödeme şeklinde. Ben de State Farm'a geçtim.


Benzer Başlıklar

  • 29
  • 3
  • 1
  • 11
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum