Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

• Merhaba, bugün ssn için ofise gittim çoktan elimde olması gerektiğini, posta kutusunda adım yazmadığı için bırakmamış olabileceklerini söylediler. Şimdi ne yapmalıyım? Halbuki adresi verirken c/o şeklinde arkadaşımın adını yazmıştım. Greencardım da bu şekilde olur diye de korkuyorum açıkçası.

• @sevdademirci merhaba, arkadaşınız usps’e kayıtlıysa ve gelen mailleri takip ediyordur ve size bir mail geleceğini görmüştür. Bırakılmasa bile geldiğinden haberi olurdu. C/O’da yazdıysanız bırakılmama ihtimali çok düşük diye düşünüyorum. Yine de arkadaşınız mail dağıtan kişiye, sizin adınıza mail beklediklerine dair, posta kutusuna bir not bırakabilir.

• @sevdademirci selamlar , bizim daha bu hafta geldi arkadaşımızın posta adresini vermiştik, üste arkadaşımızın ismi altta bizim ismimiz yazıyor o şekilde postaya geldi

• @ametin-k ben de özellikle arkadaşımın adını yazmıştım aslında ama görevli bundan dolayı olabilir dedi anlamadım ben de, şu an ne yapmalıyım tam olarak bilemiyorum

• @deebee bir de o şekilde deneyeyim teşekkür ederim

• Merhaba tekrar aynı konu için yazacağım ama bir türlü çözüme kavuşmadı. Ssn için yarın ofise gidip elime geçmediğine dair bildirimde bulunacağım çünkü başka ne yapılır bilmiyorum ve benden adres isteyecekler ya da aynı adresi de isteyebilirler ama evinde kaldığım arkadaşım ağustosun sonunda taşınacak gideceği adres kesin değil. Ne yapmalıyım bu konuda?

• @sevdademirci, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Merhaba tekrar aynı konu için yazacağım ama bir türlü çözüme kavuşmadı. Ssn için yarın ofise gidip elime geçmediğine dair bildirimde bulunacağım çünkü başka ne yapılır bilmiyorum ve benden adres isteyecekler ya da aynı adresi de isteyebilirler ama evinde kaldığım arkadaşım ağustosun sonunda taşınacak gideceği adres kesin değil. Ne yapmalıyım bu konuda?

Konuyu yarın görüştüğünüz memura aktarın, size en iyi çözümü kendisi önerecektir. Hiçbir yol bulamazsanız adınıza bir mailbox kiralarsınız, bunu da danışabilirsiniz.

• 25 Temmuz’da giris yapmis olmama ragmen sonrasinda aradan gecen iki haftada SSN’im gelmedigi icin 13 Agustos ‘da SSN ofisine gittim. Henuz sistemde gozukmedigini ve erken oldugunu 3. Haftayi da tamamlamam gerektigini soylediler malesef. Gelmeyecegini bildigim halde bir sonraki haftayi bekledim ve 19 Agustos’da tekrar gittim. Basvuru formunu onceki hafta isteyip, hazirlayip oyle gittim. Giriste CBP’ye adresi degisikligi yaptirmistim ancak adresle ilgili bir karisiklik olmadigini Ssn imin sistemde gozukmedigini belirttiler. Zaten ne arkadasimin evine gitmis ne de benim evime gelmisti. USPS’den zaten kendi adresim olarak guncellenmisti zaten bugun de neyse ki bin sukur green cardim kendi adresime ulasti. SSN process edilmeye calisilmis ancak olmamis gibi garip ve hic anlamadigim bir aciklama ile SSN basvurusu yapmak durumunda oldugum kesinlesti ve formu teslim edip basvurumu gerceklestirdim . 2 haftalik bir surecte gelmesi gerektigini soylediler.
    NYC de olan arkadaslar icin NJ ,Hoboken’daki SSA office ‘ e gitmelerini tavsiye edebilirim, karisik degil , sira geliyor ve derdinizi rahat anlatirsiniz, Manhattan asiri yogun olabiliyor o yuzden mantikli bir secim olabilir.

• ⭐⭐⭐

@sevdademirci, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Merhaba, bugün ssn için ofise gittim çoktan elimde olması gerektiğini, posta kutusunda adım yazmadığı için bırakmamış olabileceklerini söylediler. Şimdi ne yapmalıyım? Halbuki adresi verirken c/o şeklinde arkadaşımın adını yazmıştım. Greencardım da bu şekilde olur diye de korkuyorum açıkçası.

Arkadaşınız bir houseta değil de apartmentta yaşıyorsa evet, mümkün. Bazı postacılar sadece sözleşmede adı yazan kişiler için postaları bırakıyor o adrese.

Arkadaşınızın taşınacağını yazmışsınız. USPS’ten arkadaşınız, kendi adresi için Hold yaparsa 1 ay boyunca gelen postaları USPS kendisinde, adrese en yakın şubede tutacak, ücretsiz olarak. Arkadaşınız adresinin yazılı olduğu kimliği ile gidip postaları direkt şubeden pick up yapabilir. Bence greencardınız için izleyebileceğiniz en garanti yol bu gibi görünüyor. Arkadaşınız sizi de pick up person olarak ekleyebiliyor sanırım ama adresiniz farklı olursa veya o adrese ait bir kimliğiniz olmazsa nasıl olur bilmiyorum açıkçası.

Eğer SSN basılmış ancak size ulaşmamış ise, sistemde numara görünür. Numarayı sözlü olarak öğrenebilirsiniz. Zaten birçok işlem için numaraya fiziki olarak sahip olmanız değil, ezbere biliyor olmanız yeterli olacaktır. Yeniden SSN talebinde bulunursanız da USPS’te holdunuz olduğu sürece postanızı şubeden teslim alabilirsiniz.

Ek bilgi: Hold olsa bile adresinize gelecek postaları informed delivery ile takip edebiliyorsunuz, sorun olmuyor.

• ⭐⭐⭐

@deebee, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@sevdademirci merhaba, arkadaşınız usps’e kayıtlıysa ve gelen mailleri takip ediyordur ve size bir mail geleceğini görmüştür. Bırakılmasa bile geldiğinden haberi olurdu. C/O’da yazdıysanız bırakılmama ihtimali çok düşük diye düşünüyorum. Yine de arkadaşınız mail dağıtan kişiye, sizin adınıza mail beklediklerine dair, posta kutusuna bir not bırakabilir.

Açıkçası bu konuda çok dertliyim. O yüzden azıcık ağzımı bozacağım. Eğer postacı katıksız bir şrfs*z ise, C/O da yazsanız, not da bıraksanız, bizzat yakalayıp konuşsanız da, hatta kendisini şikayet bile etseniz umrunda olmuyor. O postayı bırakmak istemezse bırakmıyor. En iyi çözüm informed delivery için kayıt olmak ve Hold Request yapmak. Sonrasında da USPS şubesinden elden teslim alarak postacıyı aradan çıkartmak.

Yazdım yazdım sildim bundan sonrasını. Neyse. Bir gün USPS başlığı altında anlatırım belki yazdıklarımı. Tabi kendimi sövmeden anlatacak bir psikolojide bulmam gerekiyor önce 😅

• 08/19’da yaptigim basvuruya istinaden SSN’im gelmis bulunmakta, bekledigimden hizli geldi basvuru sonrasi. Benim gibi giris sonrasi gelmemis olan arkadaslar makul - belirttigimiz -sureleri bekleyip basvuruda bulunmak icin vakit kaybetmesinler tavsiyesinde bulunmak isterim

• Selam dostlar ,Benim sorum şu olucak, Bizim green card larımız geldi, oğlumun için biometrik randevu geldi. 1hafta önce biometrik randevumuzu aldık. 5gün önce case tracker dan
    " Case Is Being Actively Reviewed By USCIS - As of august 20,.we are actively reviewing your form OS155A,Immingrant visa Ailen Registration, Receipt Number IOE04... Our records show nothing is outstanding at this time. We will let you know if we need anything from you. İf you move, go to www.uscis.gov/adresschange to give us your new mailing adress.
    Ben uscis ten kendi adres değişikliği yaptım. kendi hesabımdan kendi adresmi değiştirdim. fakat USPS den içinde adress değişikliği için girdiğimde bireysel olarak adres kabul etmedi değiştirmedi. Sorum şu olucak aslında Oğlum adresi bizim ülkeye girişteki kullandığımız adrese hiç değişirmedim. Fakat kendi adresimi değiştirdim.( Kendime kızıyorum bırak onunkide gelsin öyle değiştir....) Oğlumunda green card bize gelen adrese arkadaşımın adresine gelir mi. Yada gidip adrese değişkliği ile uğraşıyım mı . Bu gibi sorun yaşayan var mı acaba.

• Merhaba, 2 gün önce ssne basvurduk. SSN gelmeden öğrenebiliyor muyuz ssn numaramızı bir yerden ?

• @Ferhat1987-0, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Merhaba, 2 gün önce ssne basvurduk. SSN gelmeden öğrenebiliyor muyuz ssn numaramızı bir yerden ?

Merhaba, okuyan talihlilere bilgi olması için ekleyeyim; SSN’e başvurmanıza gerek yoktu. Direkt SSA ofise gidip SSN’inizi öğrenmek istediğinizi belirtmeniz yeterliydi. Giriş yaptıktan 4-5 gün sonra sistemde görüp, söylüyorlar.

Siz de aynı yöntemi deneyebilirsiniz, başvurunuzdan 4-5 gün sonra SSA ofise gidip öğrenmek istediğinizi söyleyebilirsiniz.

Siz de başvuru yapınca bazen dublikasyon oluyor ve SSN’in ulaşması geçikiyor. SSN başvurusunu, DS260 doldurulurken sorulan bir soruya istinaden yapıyoruz aslında.

• Herkese Merhabalar,

27 Ağustos sabahı Miami'den giriş yaptık ailecek. Öncelikle bizi bir odaya aldılar, sonrasında kapalı zarflarımızı görevliye teslim ettik. Yaklaşık 10 dk sonra görevli işlemleriniz tamam gidebilirsiniz dedi. Biz ds 260 formunda san diego da bir akrabamın evinin adresini vermiştik. Görevliye biz adres değişikliği yapmak istiyoruz dedik ancak ben herşeyi sisteme girdim değiştiremem şimdi dedi. Tam çıkacakken tekrar çağırdı yeni adresimizi istedi ve verdik. Adres ise miami de yaşayan eşimin kuzeninin adresiydi. Havaalanında sonra kalacağımız adrese yerleştik ve ilk iş olarak SSA ofisine gittik. Kapıdaki görevliye biz yeşilkartlıyız, bugün giriş yaptık adresimizi SSN kartlarımızın geleceği adresi bildirmek istiyoruz dedik. Güvenlik 30 gün sonra gelmemizi, online olarak sistemden randevu almamızı istedi. Tabi biz geri döndük ancak SSN olmadan da hiç bir işlem yapamıyoruz bu arada. İki gün sonra tekrar SSA ofisine geldik. Eşim durumu izah etmeye çalıştı tekrardan. Bizim ds260 formunda SSN istediğimizi, bizim şu anda hemen karta ihtiyacımız yok ancak SSN'in kendisine ihtiyacımız olduğunu, o numara olmadan herhangi bir işlem yapamadığımız belirttik. Sağolsun yardımcı olmaya çalıştı, kendisi yine randevu almanız gerekiyor dedi ancak eşim online olarak denedik beceremedik dedi. Kendisi uğraştı bizim adımıza tam randevu alacakken internet gitti. Sonrasında ofisi girip sözlü olarak randevu aldı bize 4 eylüle. 4 eylülde geldiğimizde bir yetkili ile ailecek görüştük. Bize SSN lerin giriş yaptğımız tarihten 1 gün sonra yani 28 ağustos ta üretildiğini söyledi. SSN leri bir kağıda yazıp verdi. Biz hardcopy inin hangi adrese geleceğini sorduk çünkü havalimanında adres değişikliği yapmıştık dedik. Kendisi sistemden adresi göremiyorum ama bu hafta en geç önümüzdeki hafta artık hangi adres olacaksa o adrese ulaşacağını söyledi.
    Bizim de tecrübemiz böyle oldu, paylaşmak istedim.

• Merhabalar. Birkaç sene önce sorduğum bir soruydu ancak uygulamada farklılıklar olmuş olabilir mi, bir yenilik, gelişme oldu mu diye sormak istiyorum;

• Elimde 2 sene kadar daha geçerli, 10 yıllık B2 vizesi var.
    • 2008 yılında W&T için girdim, SSN verildi ancak numara elimde değil. Öğrenmem gerekecek gidersem.
    • 2018 yılında turist olarak 4 gün kalıp döndüm CA eyaletinde.
    • Turist vizesi ile gidip çalışma, duruma göre de kalma planım var.

Bu bilgiler ışığında;

1. SSN'i gidince direkt olarak ofisten öğrenip, kartı talep edebilirim sanırım, doğru mudur?
    2. SSN'i alınca authorization gerektiği için statüden ötürü çalışmam sorun olacak muhtemelen. Bu durumda opsiyonlar nedir B2 vizesi için?
    3. Bu SSN ile yapılabileceklerin listesi nelerdir? Yani bu durumdaki birini hangi dertlerden kurtarır?
    4. B2 + W&T döneminde alınmış SSN için genel olarak tavsiyeleriniz nelerdir?
    5. SSN'i tanıdığımız herhangi bir arkadaşın adresine göndermemiz yeterli midir?
    6. Avrupa'da geçici çalışma izni olan ve düzenli geliri olan biriyim. Bunun bir etkisi olur mu herhangi bir süreçte? "Niye ABD?" sorusunu, teknik olarak konuyla ilgili olmadıkça sormazsanız müteşekkir olurum. 🙂 Kişisel tercih.

Not: En önemli soru; bu SSN ile normal ehliyet veya CDL alabilir miyim? Özellikle CDL konusunda bilgisi olan varsa çok makbule geçecek.

Kendimi ifade edemediğim yerler olmuş olabilir. Daha açık yazmaya çalışırım belirtirseniz.

• Banned

@mada turist vizesi ile calisamazsin illegal duruma dusersin hele ssn ini de kullanirsan ve yakalanirsan fraud a girer omrun boyu vize alamazsin ki bu senin ileride shengen canada UK Australia hepsini etkiler.h1b eb serisine basvur legal git yoksa sikinti yasarsin dostum

• ⭐⭐

@mada kacak calisamazsiniz. Bu ise girmeyin.
    Su an Ssn ile kredi skorunuzu ogrenirsiniz,kredi karti basvurusu yaparsiniz,vs.

• @Henry-bloor, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@mada turist vizesi ile calisamazsin illegal duruma dusersin hele ssn ini de kullanirsan ve yakalanirsan fraud a girer omrun boyu vize alamazsin ki bu senin ileride shengen canada UK Australia hepsini etkiler.h1b eb serisine basvur legal git yoksa sikinti yasarsin dostum

Merhaba. H1B EB'ye başvurabilecek bir yeterliliğim yok maalesef. Diğer konularda hemfikiriz. Aşağıdaki sorulara dair bilginiz varsa, paylaşırsanız müteşekkkir olurum.

@charon, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@mada kacak calisamazsiniz. Bu ise girmeyin.
    Su an Ssn ile kredi skorunuzu ogrenirsiniz,kredi karti basvurusu yaparsiniz,vs.

Teşekkür ederim. Peki bu SSN ile banka hesap numarası ve ehliyet konusunda bir fikriniz var mı? Halihazırda AB ehliyetim var.

• ⭐⭐

@mada AB ehliyeti kimlik yerine gecmez abdde.
    SSN ile online hesap acmayi deneyebilirsiniz. Olmazsa direk subeye gideceksiniz passport + adres kaniti ile.

Ehliyet alirsiniz ama eyalete gore gocmenlikle alakali belge isterler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

103

50.6k
Users

4.8k
Topics

473.6k

| | | |