@sevdademirci, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
Merhaba, bugün ssn için ofise gittim çoktan elimde olması gerektiğini, posta kutusunda adım yazmadığı için bırakmamış olabileceklerini söylediler. Şimdi ne yapmalıyım? Halbuki adresi verirken c/o şeklinde arkadaşımın adını yazmıştım. Greencardım da bu şekilde olur diye de korkuyorum açıkçası.
Arkadaşınız bir houseta değil de apartmentta yaşıyorsa evet, mümkün. Bazı postacılar sadece sözleşmede adı yazan kişiler için postaları bırakıyor o adrese.
Arkadaşınızın taşınacağını yazmışsınız. USPS’ten arkadaşınız, kendi adresi için Hold yaparsa 1 ay boyunca gelen postaları USPS kendisinde, adrese en yakın şubede tutacak, ücretsiz olarak. Arkadaşınız adresinin yazılı olduğu kimliği ile gidip postaları direkt şubeden pick up yapabilir. Bence greencardınız için izleyebileceğiniz en garanti yol bu gibi görünüyor. Arkadaşınız sizi de pick up person olarak ekleyebiliyor sanırım ama adresiniz farklı olursa veya o adrese ait bir kimliğiniz olmazsa nasıl olur bilmiyorum açıkçası.
Eğer SSN basılmış ancak size ulaşmamış ise, sistemde numara görünür. Numarayı sözlü olarak öğrenebilirsiniz. Zaten birçok işlem için numaraya fiziki olarak sahip olmanız değil, ezbere biliyor olmanız yeterli olacaktır. Yeniden SSN talebinde bulunursanız da USPS’te holdunuz olduğu sürece postanızı şubeden teslim alabilirsiniz.
Ek bilgi: Hold olsa bile adresinize gelecek postaları informed delivery ile takip edebiliyorsunuz, sorun olmuyor.